Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ontslagpremie van Hansi Flick bij Duitse nationale ploeg ligt op straat

Laatste update:

Hansi Flick heeft 4,5 miljoen euro meegekregen van de Duitse bond (DFB) na zijn ontslag zondag. Dat meldt Kicker. De dramatische resultaten met het nationale elftal werden de 58-jarige keuzeheer, die zaterdagavond tegen Japan (1-4 verlies) voor het laatst op de bank zat bij die Mannschaft, fataal. Flick is de eerste bondscoach in de 123-jarige geschiedenis van de Duitse bond die is ontslagen.

Duitsland blameerde zich zaterdag voor de zoveelste keer op rij met een nederlaag tegen Japan. Door het verlies is Duitsland al vijf duels op rij zonder winst. Die Mannschaft hoeft zich vanwege de gastrol niet te plaatsen voor het EK van volgende zomer, maar de Duitse pers vreest juist een vroege uitschakeling óp het toernooi. In de ochtendbladen werd Flick zondag daarom afgemaakt.

Flick zei zaterdag zelf nog vertrouwen te hebben in zijn positie. "Ik ben positief en ik kan beloven dat we goed zijn voorbereid", sprak hij tegenover de pers. "In de afgelopen twee weken ben ik naar veel spelers toegegaan en hebben we gepraat over de toekomst, mijn verwachtingen en de rollen die de spelers moeten invullen. De gesprekken gaven me vertrouwen dat het team begrijpt wat eraan zit te komen. Dat was een keerpunt, een nieuwe fase is aangebroken. Vanaf nu willen we het kernteam doen gelden."

Een dag later kreeg hij echter de zak. Maandagmiddag werd bekend dat de DFB met Julian Nagelsmann en Matthias Sammer praat over de opvolging van Flick. Volgens Matt Law, een journalist van The Telegraph, zijn het de enige twee namen die in de race zijn voor de job als bondscoach. Als beiden niet haalbaar blijken, schakelt de DFB door naar Rudi Völler als noodoplossing. Louis van Gaal, die direct na het ontslag van Flick werd betiteld als ‘een interessante outsider’, is dus niet (langer) in beeld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch lekker altijd hoor. Keihard falen en alsnog 4.5 millie mee pakken.

11 september 2023 om 16:12

Dit verklaard ook waarom hij natuurlijk zelf geen ontslag neemt. Je moet altijd zeggen dat je strijdbaar bent en er voor gaat. Als je dan ook nog wat extra effort doet, wat hij met het individuele bezoek aan bepalende spelers gedaan heeft, hebben ze geen enkele grondslag om die ontslagpremie niet te geven.

Kan die weer even vooruit. Zodra het geld op, weer even een nieuwe baan als trainer zoeken...
Life is Goooood...

"...de eerste bondscoach in de 123-jarige geschiedenis van de Duitse bond die is ontslagen..", nou dan zullen we wel meer gaan volgen als je dit soort bedragen meekrijgt.

11 september 2023 om 15:30

Bijzonder dat ze dus eigenlijk tot Flick niemand hadden ontslagen. Goed beleid dus.

11 september 2023 om 15:59

@cyrus01: Ja als je het zo bekijkt een prima beleid zelfs, maar wellicht was nog niemand op de hoogte van die bedragen en deden de vorige coaches het grotendeels voor de eer.
Wanneer ze nu weten dat ze dat soort bedragen in hun contract kunnen laten zetten kan het zomaar vaker gebeuren natuurlijk.

11 september 2023 om 16:38

Denk dat ze dat allang weten hoor, is wel algemeen bekend dar de oprotpremies voortaan best wel hoog zijn.

11 september 2023 om 15:42

Even snel gekeken naar de historie. Na WOII zijn er maar twee coaches die binnen twee jaar zijn opgestapt. Ribbeck tussen 1998 en 2000, zelf opgestapt en tot op heden nog steeds de slechtst presterende bondscoach, en Jurgen Klinsmann (2004-2006).
Meeste bondscoaches houden het ook erg lang uit, Low heeft er 15 jaar gezeten en Helmut Schon 14 jaar (1964-1978).

Bij Oranje lijkt iedereen het na 4 jaar het wel mooi geweest lijkt het.

Blijven toch aparte taferelen in de voetbalwereld.. hopeloos falen, alles verliezen, ontslagen worden en alsnog 4.5(!) miljoen euro meekrijgen. Zomaar eventjes. Mijn werkgever heeft het niet voor me over

11 september 2023 om 15:20

Werkt in de normale wereld ook zo toch?
Als ze van je af willen terwijl je een lopend contract hebt dan wordt er met je afgesproken dat je voor een xx bedrag je contract ontbind.
In dit geval hebben ze het op voorhand in het contract opgenomen wat dat bedrag is.

11 september 2023 om 15:27

Bij aantoonbaar niet functioneren, hoeft er volgens mij geen afkoop som betaald te worden in het bedrijfsleven toch? (Heb het gelukkig zelf nooit meegemaakt.)

11 september 2023 om 15:30

Niet van de ene op de andere dag, tenzij je bijv eigendommen steelt. Bij functioneren zit je al snel op een dossier opbouw van zes maanden.

11 september 2023 om 15:31

Klopt, echter is dit niet zo 123 te bewijzen en dient de werkgever een dossier bij te houden, en ook aan kunnen tonen wat zij er actief aan hebben gedaan om dit te voorkomen/verbeteren. Veel bedrijven nemen dan ook niet de moeite om dit te doen (tenzij je het echt te bont maakt) en spreken gewoon een xx bedrag af om utierlkaar te gaan.

Hoe langer je in dienst bent hoe hoger het bedrag normaliter. Ook afhankelijk van je functie.
Als je een servicedeskmedewerker bent die net 3 jaar in dienst is dan gok ik dat je misschien 2 a 3 maandsalarissen mee krijgt.

11 september 2023 om 15:50

In het bedrijfsleven kan een contract worden ontbonden met wederzijds goedvinden conform een VSO (vaststellingsovereenkomst) waaraan een transitievergoeding is gekoppeld maar die vlieger gaat niet op als je op staande voet wordt ontslagen door ongewenst gedrag, werkweigering, zwaar disfunctioneren of een andere legitieme reden. Deze meneer Hansi Flick heeft gefaald als bondscoach en de vraag is dan of dat op zich een legitieme reden is voor ontslag. Herr Flick (pun not intended) krijgt echter 4,5 miljoen mee en maakt zich daarom niet meer zo druk om de reden of legitimiteit ervan. Vervelende is dat dergelijke hoge bedragen altijd voor topbestuurders (of tobbestuurders?) zijn en Jan met de spreekwoordelijke pet er doorgaans heel wat bekaaider vanaf komt.

11 september 2023 om 17:38

bizzlad ligt eraan hoe je niet functioneren ziet. Een trainer doet doorgaans gewoon wat contractueel afgesproken is. De resultaten bepalen vervolgens hoe hij functioneert. Maar door op zijn werk te verschijnen en bepaalde taken uit te voeren komt hij eigenlijk zijn contractuele verplichtingen na. Voetbalwedstrijden verliezen kun je iemand niet voor ontslaan. Dan moet je het contract afkopen.

Heerlijk man. Echt heerlijk.
Vraag me oprecht af hoe een trainer zich voelt als hij wordt ontslagen en je krijgt zo'n lekker zakkie vol met centjes mee. Zou het gevoel van falen overheersen of maakt dat bedrag het goed (geen grap oprecht benieuwd haha)

11 september 2023 om 15:14

Ik denk dat de eerste fase toch een kutgevoel hebt, aangezien je toch voor heel de voetbalwereld enigszins gefaald hebt. Maar ik denk dat je daarna lachend op de rekening kijkt en er lekker van gaat genieten.

11 september 2023 om 15:18

Hangt natuurlijk van de type coach af. Van Gaal heeft bv. al meerdere keren zelf ontslag genomen om toch zijn naam in ere te houden. Coaches als Mourinho en Conte daarentegen lijken vaak wel ontslagen te willen worden zodat ze hun oprotpremie krijgen. Verder heb je ook nog types als Ancelotti die het zakelijk opvatten en altijd optimistisch zijn in dit soort gevallen (wat ook terecht is). En ten slotte heb je de wat rancuneuzere types zoals Koeman die zelf niet willen opstappen, maar toch wrok blijven koesteren over hoe het allemaal is verlopen.

11 september 2023 om 15:43

Kiekem analyses knallen. Dan heb je nog de wantrouwende coaches als van Bommel die overal vijanden zien, de eeuwig beterwetende coaches als Aad de Mos die hun bestaansrecht ontlenen aan ongevraagde adviezen, de familieband coach als van Marwijk die vaderlijk, streng doch sympathiek, koerst met zijn elftal en de op zijn achternaam terende coach als van ‘t Schip die niks maar dan ook niks bewezen heeft als coach.

11 september 2023 om 15:35



Mijn mening is wanneer je een aardige functie hebt in de voetbalwereld zoals Flick die had, je op een gegeven moment wel gewend raakt aan de hoge salarissen die je krijgt. Ik weet niet wat hij op jaarbasis verdiende bij Bayern en bij de Duitse bond, maar deze oprotpremie zal misschien het tweevoud zijn van zijn jaarsalaris. Omgerekend naar Jan Modaal begrippen komt het neer op 2x €39.000, oftewel €78.000,-.

Verschil is natuurlijk dat met een modale oprotpremie je niet meteen knusjes erbij kan zitten, maar gezien de bedragen in de voetbalwereld zou het me niks verbazen als hij zijn schouders ophaalt voor dit bedrag. Hij is nu pispaaltje nummer 1 in Duitsland en voor zover ik weet is nog nooit een ontslagen bondscoach later weer teruggekeerd.

In welke straat ligt dit ?

Tja ik vind dat je met Duitsland misschien wel het beste land hebt om coach van te zijn. Duitsland heeft namelijk het voordeel dat je halve basiself bij één club speelt. Daarnaast zijn dit ook nog een je dragende spelers. Dus jouw taak als coach is om die 5-6 spelers goed te laten renderen.

Verder heb je nog spelers als Reus, Wirtz, Ter stegen, Rudiger, Gundogan die allen van wereldklasse zijn. Het is echt wel mogelijk om van Duitsland een goed elftal te maken.

Enige posities die bij Duitsland niet goed bezet zijn zijn de beide backs en de spits. Kai Haverts is het hem niet als spits. Werner ook niet. Muller is meer een 2e spits of een nummer tien. Dit Duitsland mist een type Mario Gomez.

Neuer
Henrichs
Rudiger
Schlotterbec
Gosens
Kimmich
Musiala
Gundogan
Sane
Muller
Gnabry

Zo wil ik ook wel ontslagen worden.

Waar precies? Ik kan nog wel wat wisselgeld gebruiken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren