Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ongrijpbaar Bayer Leverkusen pakt mede dankzij goal van Frimpong finaleticket

Laatste update:

Bayer Leverkusen staat in de finale van de DFB-Pokal. De succesformatie van trainer Xabi Alonso was woensdagavond in eigen huis met 4-0 te sterk voor Fortuna Düsseldorf en mag daardoor nog steeds dromen van de dubbel. Leverkusen stevent af op de titel in de Bundesliga en kan zich nu dus ook gaan opmaken voor de finale van de beker. Daarin is FC Kaiserslautern de tegenstander.

Bijzonderheden:


Leverkusen kwam dankzij Jeremie Frimpong al na zeven minuten op voorsprong in de BayArena. Patrick Schick maaide half over een pass van Granit Xhaka heen, waarna de bal bij de Oranje-international belandde. Frimpong bedacht zich geen moment en schoot hard achter Düsseldorf-doelman Florian Kastenmeier: 1-0.

Leverkusen zou ruim een kwartier later de marge verdubbelen na heerlijk combinatievoetbal. Alejandro Grimaldo en Edmond Tapsoba speelden goed onder de druk van de bezoekers vandaan, wat ervoor zorgde dat Florian Wirtz zeeën van ruimte had om een counter op te zetten. Het supertalent van de Duitsers behield het overzicht en gaf op de linkervleugel mee aan Amine Adli. Laatstgenoemde schoof in de verre hoek raak: 2-0.

Tien minuten voor rust kwam Wirtz zelf op het scorebord en was Adli juist de man van de assist. Kastenmeier schoof de bal zomaar in de voeten van Robert Andrich en binnen twee passes stond Wirtz oog in oog met de keeper van Düsseldorf. De Duitser faalde niet: 3-0. Dat deed Wirtz ook niet in de zestigste minuut, toen hij vanaf de strafschopstip de eindstand op het bord zette: 4-0.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leverkusen weer ongenaakbaar zoals verwacht. Ik vond Frimpong weer goed spelen. Af en toe wat slordig in zijn spel, maar weer een geweldige goal gemaakt. Verdedigend stond hij ook goed én hij heeft echt longen als een paard. Zeker meenemen naar het EK die jongen. Verder leuk dat Kovar echt uitstekend keept in de DFB Pokal. Hopelijk mag hij de finale ook keepen van Xabi Alonso. Ik verwacht het eerlijk gezegd wel van zo een gentleman trainer

3 april 2024 om 22:53

Mijn optiek moet je als basisspeler, van de kampioen van Duitsland , ten alle tijden mee naar het toernooi wat gespeeld moet worden.

3 april 2024 om 23:12

Lijkt me een beetje een open deur om te zeggen dat hij mij moet naar het ek. Ik zou eerder zeggen dat hij gewoon een goede kans in de basis moet krijgen.

4 april 2024 om 00:11

Maar Dumfries is echt een achiever in het NLs elftal. En je kan zeggen van Dumfries wat je wilt (heb ik ook genoeg gedaan en doe ik nog steeds), maar hij staat er altijd als het nodig is. En dat is echt knap. Die zal ik er persoonlijk ook niet snel uithalen. Heeft ie ook niet verdiend.

4 april 2024 om 06:09

Hij staat er echt niet altijd. Heeft ook vaak genoeg matige wedstrijden gespeeld.

4 april 2024 om 07:40

Maar hij staat er wel heel vaak. En heeft aantoonbaar de laatste paar jaren een zeer belangrijke aandeel gehad met assists, doelpunten en het versieren van vrije trappen en penalty’s.

4 april 2024 om 07:57

Dumfries was de laatste 2 potten ook bagger. Grappig dat Frimpong veel kritiek krijgt terwijl hij overal een hogere score kreeg dan Dumfries tegen Schotland op de internationale platforms.

Die Frimpong is zo goed bij zijn club. Bij Nederlandse elftal laatst was zijn klasse nergens te bekennen. Dat is deels onwennigheid en zenuwen, maar dat heeft volgens mij ook te maken met het verschil in klasse en talent tussen Koeman en Xabi.

3 april 2024 om 22:59

En omdat hij een totaal andere rol kreeg van Koeman. Je zet Frenkie ook niet op linksbuiten om vervolgens te roepen dat hij niet goed speelt.

3 april 2024 om 23:11

Het is niet alleen de positie, maar ook hoe een trainer zo een speler klaarstoomt voor zo een wedstrijd. Blijkbaar maakt de kwaliteit van de trainer daarin zo een groot verschil.

3 april 2024 om 23:16

Ik denk dat als je hem gewoon op zijn eigen positie neerzet met een duidelijk takenpakket, je al heel ver bent. Tis een beetje een non-argument om te zeggen dat hij niet goed wordt klaargestoomd als hij nog geen minuut op zn eigen positie heeft gespeeld onder Koeman. Je kan verbruggen bijvoorbeeld ook geniaal klaarstomen voor het ek, maar als je hem vervolgens spits zet gaat ie niks klaarspelen.

3 april 2024 om 23:49

Hij kreeg een absurde rol bij Oranje en werd direct keihard gedropt ondanks dat Dumfries op clubniveau al tijden onzin is

Kan me herinneren dat Seedorf ook vaak teleurstellend optrad in shirt van oranje, terwijl hij in de Serie A wekelijks tot de uitblinkers behoorde. Maar in Oranje speelde hij vaak niet op zijn favoriete positie op het middenveld, maar werd hij als buitenspeler geposteerd of als verdediger (ek 1996). Zo stel je uiteraard altijd teleur. Dat is nu het probleem waar Frimpong tegen aanloopt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren