Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onbegrip over aanstelling Gözübüyük tijdens Klassieker: ‘Onlogisch’

Laatste update:

Mario van der Ende begrijpt niet dat de KNVB Serdar Gözübüyük heeft aangesteld om De Klassieker van komende zondag in goede banen te leiden. De voormalig topscheidsrechter is van mening dat de grootste en meest beladen wedstrijd op de Nederlandse velden altijd gefloten moet worden door de nummer één op de scheidsrechterslijst: Danny Makkelie. Björn Kuipers kijkt er anders naar en twijfelt geen moment aan de professionaliteit van Gözübüyük.

Van der Ende had liever Makkelie in De Kuip gezien zondag. "Het is de meest beladen en daarmee de moeilijkste wedstrijd van het seizoen. Wat is er dan logischer om de nummer één scheidsrechter van dit moment, Danny Makkelie, daarvoor aan te wijzen? Op de een of andere manier gebeurt dat toch vaak niet. Nu fluit de nummer één Excelsior-FC Volendam. Dat vind ik toch apart. Het is bij de KNVB nog vaak Simon & Garfunkel. Keep the customer satisfied (Houd de klant tevreden, red.). Ze willen iedereen tevreden houden en daarom fluit niet de beste scheidsrechter de moeilijkste wedstrijd."

Volgens Kuipers is de aanstelling van Gözübüyük niet heel onlogisch. De Oldenzaler, die in de zomer van 2021 besloot een punt achter zijn carrière te zetten, kan zich wel vinden in het besluit van de KNVB. "Je kunt niet altijd dezelfde scheidsrechter dezelfde wedstrijd laten fluiten, omdat hij de nummer één is. Serdar is de nummer twee op de lijst, hij staat op de elitelijst en fluit topwedstrijden in Europa. Dan is hij ook een uitstekende kandidaat om De Klassieker te fluiten. En reken maar dat hij tot op het bot gemotiveerd zal zijn."

Van der Ende hoopt dat het voor de KNVB niet weer tot een statement moet komen, zoals dat vorig jaar het geval was na Feyenoord - PSV. Gözübüyük gaf destijds in de laatste minuut een omstreden strafschop aan de Rotterdammers en stond daarmee aan de basis van duur puntenverlies van PSV. "Dat de KNVB na Feyenoord - PSV met een statement moest komen, geeft aan dat de aanstelling toen niet goed heeft uitgepakt. Laten we hopen voor de KNVB, de clubs, de Eredivisie en vooral Serdar zelf dat zo’n statement na De Klassieker niet nodig is. Misschien zit dat moment nog in zijn achterhoofd, maar het is aan hem om aan te tonen dat hij daar geen last meer van heeft."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij behoort wel tot de betere scheidsrechters. Zolang het geen van Boekel en Higler zijn ben ik al blij.

19 januari 2023 om 10:35

Klopt! Ik ben ook erg gecharmeerd van Jeroen Manschot.

19 januari 2023 om 12:40

Vind Manschot inderdaad ook een prettige scheidsrechter. 1 van de weinigen eigenlijk. Jammer dat ie over het algemeen max. subtopwedstrijden krijgt. Zo'n Kamphuis is bv. hoger aangeschreven maar laat elke wedstrijd (van Twente dan) uit de hand lopen. Ben bang dat hij volgende week Twente - Feyenoord mag fluiten..

19 januari 2023 om 10:58

Boekel is de VAR.

Ik hoop alleen dat de achtergrond geen rol van betekenis gaat spelen. Vroeger floot hij op De Toekomst de jongste jeugd voordat hij doorstoot naar het elitekorps van de knvb.

19 januari 2023 om 12:33

Een slechtere kun je niet hebben. Die heeft al zo veel controversiële en betwistbare beslissingen genomen, dat ik vrees voor komende zondag. Ook de scheids is er eentje van 13 in een dozijn. Dus ben benieuwd hoe dit gaat verlopen.

Echt een typische thuisfluiter dit. Alle discutabele momenten altijd in het voordeel van de thuisploeg.

En zelfs met VAR, ik herinner me zo uit m’n hoofd, PSV-RKC penaltymoment met Simons, Feyenoord-PSV penaltymoment Braziliaanse linksback hands, Ajax-Heerenveen geen penalty geven na overtreding van onze grote vriend Lamprou

19 januari 2023 om 10:38

Nec - Feyenoord

Een zuivere goal van Feyenoord al affluiten voordat de VAR uberhaupt kan kijken.

19 januari 2023 om 10:50

Laat Serdar dan deze wedstrijd maar alle discutabele dingen richting Feyenoord fluiten, hoe eerder we van Schreuder af zijn Of heeft Schreuder dan na de wedstrijd weer het excuus dat het aan de scheids lag?

19 januari 2023 om 10:55

@myvision als jij denk dat een zeperd tegen Feyenoord voldoende is om Schreuder te wieberen dan vrees ik dat je ongelijk hebt. Er is nog te weinig rumoer rond zijn positie. We moeten de fase dat de supporters collectief gaan schreeuwen om zijn ontslag nog doorlopen, vervolgens de fase dat het bestuur vertrouwen uitspreekt, dan nog de fase van het zoeken van een opvolger en voor je het weet is zitten we in April en is het seizoen al verloren (voor zover dat niet nu al het geval is).

19 januari 2023 om 11:10

Ik vrees het ook Rochus, maar dan mag ik nog wel mijn ijdele hoop uitspreken.

19 januari 2023 om 11:25

Maar er ontstaat dan wel onrust rond zijn functie. Hij moet gewoon zo snel mogelijk weg. Ik was al niet blij met zijn komst en zeker een trainer die spelers geen vertrouwen kan geven en al helemaal bij mijn clubje. Zo iemand maakt spelers kapot en onzeker.

19 januari 2023 om 12:05

Ik heb vertrouwen in de harde kern en hoop dat ze 90 minuten lang Schreuder vriendelijk zullen verzoeken om op te stappen. De media weigert kritiek te leveren en intern houdt iedereen een hand boven elkaars hoofd. Het is een enorme circlejerk van belangen geworden en zolang de supporters niet in opstand komen zal iedereen rustig op zijn plekkie blijven zitten.

19 januari 2023 om 14:10

Die harde kern zal binnenkort wel een keer voor het stadion staan vermoed ik om het ontslag van een bepaalde man te eisen.

19 januari 2023 om 18:54

Ga je club eens gewoon supporten vent. Ipv zo ontzettend anti zijn. Ook jij, en vele zoals jij, dragen bij aan de onrust en onzekerheid bij de selectie.

19 januari 2023 om 12:42

Nou liever hem dan Makkelie die heeft vorig seizoen de klassieker naar de klote geholpen over thuis fluiters gesproken

Ik vrees het ergste zondag. Ik weet nog niet wie het geluk van deze prutser aan zijn zijde heeft, maar ik durf er wel een wedje op te zetten dat hij weer een paar keer de plank mis slaat. Deze scheids vindt zichzelf nogal erg belangrijk en heeft ook graag wat aandacht en daar gaan beide ploegen zondag last van hebben. En dat is jammer.

19 januari 2023 om 17:18

Serdar fluit over het algemeen echt zwaar tegen Feyenoord. Ken geen Feyenoorder die blij met hem is, maar goed we moeten het gewoon zelf doen zondag.

Met statement en deze scheidsrechter begin ik altijd al angstig te worden. Ik weet dat statement van “respect” nog wel (heel bijdehand wijzen naar die sticker op z’n borst) en hij wil ook nog wel eens populaire beslissingen nemen. In principe moet de scheidsrechter gewoon onzichtbaar zijn

19 januari 2023 om 10:57

En die laatse zin is net het probleem van Sedar. Hij vindt dat de voetballers attributen zijn in zijn optreden.

19 januari 2023 om 11:30

LoL Westend....hoeveel jaar geleden deed het dat, hij fluit verder toch gewoon goed. Dus omdat hij dat heeft gedaan, wat overigens wel terecht was ben je angstig?

Je moet verder kijken en niet blijven hangen in iets wat jaren geleden is gebeurt.

Angstig?...je bent een volwassen kerel....en Respect maakt je angstig....Hahahah!

19 januari 2023 om 11:33

Die gozer is alleen maar bezig om zichzelf in de etalage te zetten yo. Wedstrijd is bijzaak in de Sedar show. Dat respectbandje is maar een van de voorbeelden.

19 januari 2023 om 12:14

Dat is zo niet waar wat je nu zegt. Hij fluit gewoon goed en gaat naar de wedstrijd net als de meeste gewoon naar huis.

Zijn punt was gewoon terecht. Maar verder kan ik mij niet heugen, dat hij op het veld zich anders gedroeg of zijn eigen wedstrijd liep te fluiten.

Ik denk dat je het Respect verhaal groter maakt, dan het is.

19 januari 2023 om 13:15

Fluit gewoon goed? Na zo'n misser in het slot van de competitie kun je toch niet spreken van goed fluiten Fairplay? Het feit dat de KNVB daarna met een statement moet komen zegt genoeg lijkt me..

19 januari 2023 om 17:19

Je weet dat niemand foutloos fluit toch?
Je kan ook een fout maken en verder gewoon goed fluiten. Maar jij ziet een fout dus dan fluit hij verder geen wedstrijd meer goed....of heb je het toch alleen over die ene fout?

Zeg het maar?

Klassiekers worden altijd gefloten door 1 van de top 3 beste scheidsrechters van het land en daar hoort hij gewoon bij.

19 januari 2023 om 13:55

@westend

Wat een duivel. Wijzen naar respect op zijn shirt in een wereld waar er geen grijntje respect meer voor elkaar is en iedereen daarover loopt te zaniken tot ze het niet over hunzelf gaat.

Guillotine voor Sedar?

19 januari 2023 om 15:26

Guillotine? Minimaal vierendelen

Als je scheidsrechters beter wilt maken zullen ze ook topwedstrijden moeten fluiten. Los daarvan heb ik wel vertrouwen in deze scheidsrechter.

"dat de KNVB na Feyenoord - PSV met een statement moest komen, geeft aan dat de aanstelling toen niet goed heeft uitgepakt". Lekker een koe in de kont kijken om een (omstreden) penalty. Had hij die niet gegeven, was de aanstelling toentertijd dan wel goed vlgs Vd Ende?

19 januari 2023 om 13:18

Het ging om de manier waarop. En dat is ook wel een beetje de kritiek op Gozobucuk. In zo'n wedstrijd, in die fase van de competitie en dan zo'n moment aan het einde van de wedstrijd: niet kwetsbaar op durven stellen maar resoluut blijven. En dat met alle technische hulpmiddelen die we tegenwoordig hebben. Jammer!

19 januari 2023 om 15:13

Snap ik helemaal, die was ook discutabel, maar Vd Ende heeft het puur over zijn aanstelling mbt de pingel. Dat vind ik vergezocht en blijft mn vraag staan; zou de aanstelling wel goed zijn uitgepakt als hij die pingel niet had gegeven. Of als hij zich wel kwetsbaar had opgesteld, enz. Het een staat los van het ander. Vind ik dan :-)

19 januari 2023 om 21:26

Ik hoor alleen maar geklaag over deze arbiter alleen zie ik geen betere
Ze zijn allemaal even slecht op Björn Kuipers na maar die is al met pensioen

Gozubuyuk valt me niet tegen de laatste weken. Is toch de nummer 2 van Nederland.
En Makkelie alle klassiekers geven werkt niet. Daarbij: de andere ploegen verdienen ook een goede scheids. Makkelie fluit Excelsior - Volendam. Ook een wedstrijd met veel belangen, lijkt me

Mijn onbegrip zit in het feit dat cedár bewezen heeft namelijk met Feyenoord psv niet tegen de druk van een volle Kuip te kunnen en dus niet capabel is voor deze wedstrijd!

Je weet nu al dat het een grote 'ik ben niet onder de indruk van het publiek' show wordt met vroege gele kaarten voor een aantal Feyenoord spelers en wellicht het wegsturen van iemand uit de staf. Zeer nadelig voor Feyenoord deze aanstelling. Er gaat zondag een lokale orkaan ontstaan en Guzubuyuk moet opvallend laten zien daar wel tegen te kunnen door alles helemaal kapot te fluiten.

Makkelie heeft zondag aangetoond dat hij alleen maar volgens (zijn) regeltjes kan fluiten en niet in de sfeer van de wedstrijd. Tannane gaf iemand een tikje, iemand die heel theatraal naar de grond gaat. 2 seconde later krijgt diezelfde Tannane een ontzettende doodschop, een schop zonder enkele intentie om de bal te spelen. Het is een slaande beweging (volgens de regels) en dus rood. Maar de doodschop waar je echt iemand mee kan blesseren (i.t.t. het tikje) wordt bestraft met slechts een gele kaart.

Gözübüyük heeft PSV natuurlijk die penalty tegen RKC gegeven. Die ik zwaar onterecht vond. Ik zou echt niet durven zeggen wie ik op dit moment de beste (of minst slechte) scheidsrechter van Nederland vindt.

Ik verwacht dat Feyenoord wel een penalty gaat krijgen. In een Kuip, vol met Feyenoord-supporters wordt die penalty altijd net iets makkelijker gegeven aan de thuisclub, dan aan de uitclub.

Hij hoort wel tot de betere vind ik. Als je Makkelie alles geeft, hoe kunnen de anderen dan groeien? Juist, door ze af en toe gewoon die kans te geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren