Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onana wil dat daders worden gepakt: ‘Ik heb er wel iets van meegekregen’

Laatste update:

De oerwoudgeluiden die supporters van Vitesse afgelopen zondag maakten in de richting van André Onana, zijn de keeper van Ajax niet onopgemerkt gebleven. De sluitpost, die donderdagavond tegen Legia Warschau (1-0) voor de zevende wedstrijd op rij zijn doel schoon hield, hoopt dat de daders worden gepakt.

“Ik heb er wel iets van meegekregen”, zegt Onana in gesprek met De Telegraaf. “Het is voor iedereen belangrijk dat duidelijk wordt welke mensen er verantwoordelijk voor zijn geweest. Maar wat kan ik er tegen doen? Als ik voetbal, denk ik niet aan zulke dingen. Ik heb er nog niet met Peter Bosz over gesproken, maar misschien komt dat later nog.”

Vitesse-directeur Joost de Wit bood namens de club al bij Edwin van der Sar excuses aan. Donderdag werd bekend dat de aanklager betaald voetbal een vooronderzoek is gestart naar de oerwoudgeluiden. Wanneer blijkt dat Vitesse er tijdens, voor en na de wedstrijd alles aan heeft gedaan om de geluiden tegen te gaan, volgt er mogelijk geen straf vanuit de KNVB.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Als blijkt dat Vitesse er alles aan heeft gedaan om de daders zsm te pakken, lijkt het mij inderdaad niet nodig om Vitesse ook een boete op te leggen. Tegen zulk soort randebielen kun je je vooraf niet wapenen. Wat me ik mij altijd weer afvraag is wat mensen bezield. Ook bij Vitesse spelen zwarte mensen, die moeten zich dan toch ook aangesproken voelen?

24 februari 2017 om 08:11

Het zijn ook gewoon stel sukkels zonder verstand. Vooral als je zelf buitenlanders in je team hebt is het dom om oerwuidgeluiden te maken.

24 februari 2017 om 08:17

Als er tegen een donker persoon oerwoudgeluiden worden gemaakt of hoe je het wil noemen. Lijkt het me logisch dat alle donkere mensen zich aangesproken moeten voelen. Ik zou me ook aangesproken voelen als ik daar zat in het stadion als supporter.

Zulke mensen die zulke misselijkd dingen doen zullen het never nooit tegen een groep negers doen. Of naar de Bijlmer gaan em daar die shit uithalen. Grote lafaards dat ze zijn. Schreeuwen alleen van afstand waar ze zich veilig voelen.
Gelukkig dat Onana zich niet stoort aan zulke onzin tijdens de wedstrijd. Het kan je concentratie ook verstoren.

24 februari 2017 om 11:10

Precies dat. Clubs worden altijd aansprakelijk gesteld voor wangedrag van supporters. Naar mijn idee doen clubs echt veel om wangedrag te voorkomen. Clubs hebben daarbij geen mogelijkheid om tijdens een wedstrijd al die supporters die het doen het stadion uit te schoppen.

Wat ze wel kunnen doen is samen met de politie na de wedstrijd iedereen in dat vak om hun ID te vragen en uiteindelijk een stadion verbod te geven. Maar dan nog, hoe voorkom je dat ze weer binnen komen?

Er is geen ID controle bij binnenkomst...tenminste dat heb ik nog noooit meegemaakt. Dus hoe pik je die gasten er uit? Want mijn seizoenskaart daar staat geen naam op. DUs je kan gewoon iemand anders een aantal seizoenskaarten laten afnemen.

Dat systeem moet op de schop; Het moet mogelijk zijn om supporters te weren die zich niet aan de huisregels houden en het moet zero tolerance beleid zijn. Maar ook moeten clubs mogelijkheden krijgen samen met de politie in preventie en correctie beleid. En ja, ik vind dat ook de staat daarin een rol heeft. Laat ze maar wat minder kleuterschool regeltjes verzinnen die weinig impact hebben, maar laat ze eens bezig zijn met echte problemen

helemaal prima dat diegene die zich schuldig gemaakt hebben aan racistische geluiden flink aangepakt worden.
wat ik dan wel wil weten, waarom is het al zo lang getolereerd om te zingen dat vitesse spelers en supporters homo's zouden zijn? afgelopen zondag maakte een groot deel van het ajax publiek zich hier ook weer schuldig aan ("het zijn de homo's yes yes, de homo's van vites".
kennelijk is er ergens een lijn getrokken dat het als kwetsend bedoeld uitschelden met andermans geaardheid prima is, terwijl als het op huidskleur aankomt men dit niet tolereert. het lijkt mij dat beiden als even kwetsend en discriminerend ervaren kunnen worden. je word immers belachelijk gemaakt met iets waarmee je geboren bent, huidskleur of geaardheid.

waarom hoor je hier de knvb niet over?

24 februari 2017 om 09:59

Het liedje * homo's van Vitesse* zijn de supporters daar al gewend en maken er zelf al een feestje van door te zingen * Wij zijn de homos, yes, yes *

Er zijn wel ergere liedjes dan dat. Voorbeeld die beginnen met. * Mijn moeder die woonde in Arn..... , *

Daarnaast horen we bij FcTwente ook wekelijks de vuurwerkgeluiden n.a.v. de vuurwerkramp waar diverse doden zijn gevallen en dit al jaren gedoogd wordt door de KNVB.

Ontopic: het is en blijft natuurlijk krankzinnig om oerwoudgeluidem te maken idd, vooral met al als voorbeeld Room in de goal. Vitesse zal vast en zeker de desbetreffende personen opsporen en daar de maatregelen van treffen.

24 februari 2017 om 11:59

Ik denk dat het onder andere zal komen doordat de kans dat de ontvangers van die liedjes niet daadwerkelijk die geaardheid hebben best wel groot is. Als mensen oerwoudgeluiden zouden gaan maken richting Michel Breuer of Henk Veerman zou er denk ik ook niet veel ophef over gemaakt worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren