Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onana: ‘Een klap in het gezicht, alsof alles voor niets was geweest’

Laatste update:

André Onana ontpopte zich vorig seizoen bij Ajax ondanks de aanwezigheid van Tim Krul als de opvolger van Jasper Cillessen en de Kameroener stond zijn plaats onder de lat niet meer af toen de huidige doelman van Brighton & Hove Albion weer fit was. In die tijd bouwde hij een speciale band op met keeperstrainer Carlo l’Ami, die hem nu nog altijd bijstaat.

“Voor uitwedstrijden was ik in het begin ook nerveus. Nu kun je me wakker maken voor een uitwedstrijd. Feyenoord away? I lóóóve it! Maar de eerste keer zag ik als een berg op tegen die wedstrijd. Maar zoals altijd wist Carlo de zenuwen uit mijn lijf te praten. Hij is echt heel belangrijk voor mij geweest”, vertelt de doelman in gesprek met ProShots Magazine.

Onana had veel aan de steun van de keeperstrainer toen Ajax begin dit seizoen uitgeschakeld werd in de voorrondes van de Champions League en daarna door toedoen van Rosenborg ook uit de Europa League vloog: “Nota bene drie maanden na de finale in Stockholm! Het was een klap in het gezicht, alsof alles voor niets was geweest.”

Na dat echec aan het begin van het seizoen kreeg Onana het gevoel dat niemand zich meer de kwartfinales en halve finales van vorig jaar tegen Schalke 04 en Olympique Lyon nog herinnerde. De doelman moest zich echter ook alweer snel over de teleurstelling heen zetten: “Maar dat is het leven hè. Je moet nooit denken dat je er al bent. Je moet altijd scherp blijven. Zeker als voetballer.”

Vind jij dat André Onana op die moment de beste keeper in de Eredivisie is?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind hem persoonlijk de beste keeper van nl.
Zoet doet zeker niet onder voor hem en dit seizoen lijken de rollen omgedraaid dat Zoet wat zekerder is dan Onan maar hij is uiteindelijk completer, niks tegen Zoet maar vind hem meer een lijnkeeper en Onana heeft meer potentie

8 maart 2018 om 23:04

Ik zie Zoet niet veel hoger komen maar bij Onana heb ik het idee dat zijn plafond nog lang niet bereikt is

9 maart 2018 om 07:56

Helemaal met je eens. Zoet draait een constanter seizoen, maar had het vorig jaar ook duidelijk moeilijker. En onana is inderdaad completer en atletische en zie ik komende of de zomer erna zeker nog een grote stap voorruit maken. Zoet zie ik de stap ook wel maken naar een grotere competitie, maar niet naar de absolute top. Voor PSV is hij wel de absolute top. Ps, ik zeg dit met een PSV-bril op.

Vind dit wel weer een mooi voorbeeld van het voetbal wereldje en alle meningen vanuit de so called kenners. Voor mij is de essentie van dit stukje niet wie er nu beter is Onana of Zoet maar dat Carlo l ami is weggezet als een onzin pion in de staf van Ajax die niets te zoeken heeft bij Ajax. Iedereen kan zien dat Onana enorm veel stappen heeft gemaakt en dat Carlo hier een grote bijdrage heeft geleverd. Ook Donny en Frenkie hadden het bij Ajax Live over de meerwaarde voor hun van Carlo op de bank en hoe hij met de spelers omgaat en voor rust creëert. Maar alle buitenstaanders die een podium hebben mogen zonder enige feiten iemand als nono neerzetten. Dan komt er een ander geluid.maar zijn de 1e reacties alweer over wie er beter is als keeper.

8 maart 2018 om 23:28

Ik reageer op de poll of Onana de beste keeper is van Nederland... Dus heeft wel degelijk met dit topic te maken.

Neemt niet weg dat er inderdaad meerdere spelers een hoge pet op hebben van Carlo

Zoet is een goede doelman, hij heeft alleen niet de X-factor. Wat dat is? Gene idee.. iets met uitstraling, topsportfysiek, reflexen, charisma,energie en een grote finale.

8 maart 2018 om 23:53

Ben ik met je eens; sobere keeper die alles prima kan, maar niet dat kleine beetje extra heeft.

9 maart 2018 om 12:57

Van der Sar had ook niet de X-factor en uitstraling van een schoenveter, maar heeft het toch ook ver geschopt.
Dit seizoen is Zoet beter. Vorig seizoen was Onana beter is mijn mening.

Het verbaast me eigenlijk dat de meningen nog zo verschillen gezien de poll. Natuurlijk hoop ik dat een Nederlander de beste doelman is. Zeker gezien de huidige staat van het Nederlands voetbal. Echter moet ik zeggen dat Onana met afstand de beste doelman is.

Zoet doet het dit seizoen weer leuk, maar het is een beetje de Davy Klaassen onder de doelmannen. In alles redelijk goed, maar hij heeft geen kwaliteiten waarvan je denkt; Ja, hij gaat het allemaal doen en de beste doelman van het land zijn. Sterker nog, hij is niet eens beter dan Cillessen die nauwelijks speelt.

Onana heeft toch wel de prestaties en de uitstraling om er nog veel meer uit te halen. Hij doet het gewoon veel beter dan veel mensen hadden verwacht. Voor het huidige Ajax een onmisbare kracht en het verbaast me dat hij nog geen vaste doelman is bij Kameroen.

9 maart 2018 om 07:13

De kwaliteit van Davy Klaassen is/was het blijven gaan, vaak de eerste score, vaak beslissend, in wedstrijden als het niet loopt het verschil maken. Oftewel: de factor die Ajax nu zo mist. Pijnlijk misplaatst dus hoe hij hier in de vergelijking wordt opgevoerd, vind ik.

9 maart 2018 om 07:27

In Nederland ja. Op hoger niveau red je het daar niet mee. Dat verwacht ik van Zoet ook. Prima keeper voor PSV, maar die heeft niet de potentie om nog een mega stap te maken. Bij Onana zie ik dat wel gebeuren.

9 maart 2018 om 08:42

Cillessen heeft dat nog minder maar in Barcelona zijn ze heel erg tevreden met hem.

Mooi gebaar naar zijn keeperstrainer toe. Als meerdere spelers zeggen dat L'ami een rustpunt geeft in bepaalde situaties , dan zet je hem toch nooit op de tribune?

Onana is de beste keeper van de eredivisie. Qua atletisch vermogen , reflexen en het mee voetballende gedeelte. Alles vind ik wel dat hij wat aan de afstandschoten moet gaan doen. Die vliegen er naar mijn mening te makkelijk in.

maaaar ook Zoet staat de laatste tijd als een beer te keepen ,alleen vind ik Onana toch iets meer talent hebben en nog lang zn plafon niet heeft bereikt

Beste Afrikaanse keeper

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren