Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nottingham Forest krijgt fors puntenaftrek en staat plotseling in degradatiezone

Laatste update:

Nottingham Forest heeft vier punten aftrek gekregen in de Premier League, zo melden diverse Britse media maandag, waaronder The Guardian en The Athletic. De club, die momenteel zeventiende staat in de competitie, moet punten inleveren vanwege het schenden van financiële regels.

Het is een harde klap voor the Tricky Trees, die in een hevige strijd tegen degradatie zijn verwikkeld. Voor het puntenaftrek stond Forest nog op de zeventiende plek met 25 punten, maar nu zakt de ploeg naar de achttiende plek.

Luton Town, 22 punten, komt daardoor net boven de degradatiestreep te staan. Forest zal Burnley en Sheffield United nog wel achter zich houden op de ranglijst.

De sanctie plaatst ook het duel van afgelopen weekend in ander perspectief. Lang zag het ernaar uit dat Forest een 0-1 zege zou boeken op bezoek bij concurrent Luton, maar Luke Berry zorgde in de laatste minuut van de reguliere speeltijd voor de gelijkmaker: 1-1.

De straf staat vast, al weten de Britse media zeker dat Forest nog in beroep gaat tegen de sanctie die de Premier League heeft opgelegd. De club heeft twee weken om in hoger beroep te gaan.

Forest werd in januari doorverwezen naar een onafhankelijke commissie nadat de club verliezen rapporteerde die het toegestane verlies overschreden gedurende de driejarige rapportagecyclus, die eindigde in het seizoen 2022/23.

Na Everton is Forest het tweede Premier League-team dit seizoen dat punten in mindering krijgt na het overtreden van de Financial Fair Play-regels. In eerste instantie werden er tien punten in mindering gebracht, maar dit werd later teruggebracht tot zes punten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker punten blijven aftrekken bij slecht presterende ploeg, maar City blijft beschermd. Bijzonder.

18 maart 2024 om 15:23

Precies dit

18 maart 2024 om 15:24

City blijft helemaal niet beschermd, maar omdat dat onderzoek oneindig veel groter en ingewikkelder is duurt dat nu eenmaal veel langer.. Hoe vaak moet dat nu nog uitgelegd worden zeg..

18 maart 2024 om 15:27

Heel vaak want men wil het niet begrijpen en ziet hier complotten bij de FA die onder 1 hoedje spelen met de sheiks etc.

18 maart 2024 om 15:28

Je bent mij voor maar inderdaad hoevaak moet het nog uitgelegd worden.

18 maart 2024 om 15:30

Maar waarom dan wel reageren? Lekker roepen, even de onderbuik de vrije loop geven?

18 maart 2024 om 15:45

Inderdaad, bij elk bericht van deze aard zie je alleen maar staan 'City word beschermd 😡' terwijl het echt geen hogere wiskunde is waarom dat langer duurt.

18 maart 2024 om 15:52

Ach ja, hetzelfde zag/zie je bijvoorbeeld met de schuldenlast van Barcelona. Waar men langskomt met "een andere club zou al lang failliet zijn." Alsof ze ook niet willen begrijpen dat de schuldenlast die een club kan dragen ook te maken heeft met de waarde van je bezittingen en omzet.

Het lijkt wel alsof men vooral makkelijk wilt roepen, zonder ergens vanaf te weten. Nee, de zaak met City is inderdaad veel groter en zal daarom ook veel langer duren om te behandelen en rond te krijgen..

18 maart 2024 om 17:34

PSR (wat hier vaak ten onrechte financial fair play wordt genoemd) is een maatregel die ingesteld is door de Premier League. Dat wil zeggen dat de twintig clubs allemaal stemrecht hebben, waardoor er van een complot vanuit de FA zelfs geen sprake zou kunnen zijn, zelfs al zouden ze het willen. Vervolgens wordt de uitvoering onafhankelijk uitbesteed.

18 maart 2024 om 18:10

Dat zal allemaal wel zo wezen dat het langer duurt, maar het is naar mijn mening wel oneerlijk dat een Forest daar nu meteen de klap van krijgt en City niet. Hoelang gaat het proces tegen City duren? Jaren? In die tijd hebben ze misschien 2x CL winst extra bijgeschreven, maar wellicht een paar PL's etc. Terwijl als Forest degradeert er een risico bestaat dat ze failliet gaan. Kan City door succes misschien in die tijd dingen recht breien waar Forest de kans niet voor krijgt.

18 maart 2024 om 15:49

Er lopen momenteel 115 aanklachten tegen Man city wegens financiële ongeregeldheden en ondanks dat we niet weten hoe dat gaat aflopen kun je niet zeggen dat ze beschermd zijn.Je kunt je gewoon even inlezen in de materie.

18 maart 2024 om 16:53

Als er maar 10% van de aanklachten op waarheid berust, moet City toch keihard aangepakt worden. Transferverboden, uitsluiten van Europees voetbal, titels afpakken, megaboetes en 1 of meerdere divisies terugplaatsen. Een voorbeeld stellen dat financiële doping absoluut niet getolereerd wordt

18 maart 2024 om 17:29

Wat er bewezen kan worden zal moeten blijken en wat de strafmaat zal zijn of zou moeten zijn weet ik niet en is mede afhankelijk van wat er bewezen kan worden. Nu allerlei dingen roepen vanuit de onderbuik heeft niet zo veel zin.

Transferverbod? Heeft niet zoveel zin en zou te licht zijn voor wat City aangeklaagd is.
Uitsluiting van Europees voetbal. Heeft enigszins een corrigerende werking omdat hun toekomstige inkomsten kan beïnvloeden, dus wellicht.
Boetes zijn volstrekt zinloos omdat het niet duidelijk is over welke periode ze afgeschreven moeten worden.

Het is gewoon niet te zeggen wat er zal gaan gebeuren. Ik denk dat terugzetten tot de bodem van de Football League zelfs niet uitgesloten zou zijn, maar alles is speculatie op dit moment.

18 maart 2024 om 21:44

Ik snap wat hier allemaal genoemd wordt maar wat ik lees is dat forest 3 jaar op rij het max limiet heeft overschreden mbt verliezen en hier terecht voor gestraft wordt. Waarom bij City dan elke aanklacht op 1 grote hoop gaat snap ik niet. Het lijkt mij toch logischer dat elke zaak bekeken wordt en er op deze zaak een straf staat en vervolgens de volgende zaak te bekijken. Ook ivm het later afpakken van titels, prijzen en gelden is dat toch veel efficienter?

Waarom gaat het dit jaar zo mis in de Premier League, iemand die dat weet? Ook al eerder met Everton dit jaar. Wat is er veranderd dat het opeens zo’n probleem is voor de clubs?

18 maart 2024 om 15:23

Zijn veel meer bezig met de financiën sinds de coronaperiode en veel stricter, ook de deal m.b.t. de hele Engelse divisies is opgedeeld

18 maart 2024 om 15:23

De regels zijn enorm aangescherpt enkele jaren geleden, bovendien zit de Premier League er veel meer bovenop om te zorgen dat de regels ook echt gehandhaafd worden. Volgens mij speelt ook mee dat clubs langzaam maar zeker niet meer volgens de corona regels kunnen werken.

18 maart 2024 om 15:24

Omdat de FA clubs niet verbood om speler te kopen of in te schrijven, ook al waren de financiële omstandigheden daarvoor niet toereikend. Nu achteraf, worden er dus straffen uitgedeeld. In andere landen en op andere niveaus, verbieden de instanties clubs om spelers in te schrijven als ze hun financiële situatie niet op orde hebben. Meest uit het oog springende voorbeeld is Barcelona denk ik.

18 maart 2024 om 17:49

Ze hebben inmiddels een kleine 10 jaar geleden behoorlijk strenge regels opgesteld waar clubs aan moeten voldoen. Alleen kwamen er vervolgens een paar Corona jaren door waardoor de handhaving behoorlijk achterwege bleef en ze mochten de corona verliezen deels buiten beschouwing laten.
De afgelopen jaren zijn ze meer en meer opgeschrikt door clubs in de Championship en League One die zwaar in de problemen zijn gekomen doordat ze enorme risico's namen om de PL te halen. Hier zitten ook clubs tussen die helemaal niet zouden misstaan in de PL (of daar gewoon lang/vaak gespeeld hebben). Veel clubs met salaris uitgaven die ver boven de 100 procent van de omzet uitkomen, en vrijwel alle clubs draaien enorme verliezen.
Ik denk dat dat combinatie tussen het wegvallen van het Corona excuus en de financiele problemen de voornaamste reden zijn dat er nu veel scherper naar de handhaving van de regels wordt gekeken.

Makkelijk om de kleinere clubs in de premier league te straffen, maar de grote lekker hun gang te laten gaan. Werkt echt bij aan de kloof tussen de top en middenmoot verkleinen.

18 maart 2024 om 15:26

Mee eens maar desondanks is het natuurlijk ook niet slim van Forest. Ze spelen na jaren Championship voetbal eindelijk weer een keer in de Premier League en koopt gelijk een volledig nieuw team. Vorig seizoen nog maar net gehandhaafd en dan gelijk nog meer spelers halen.

Teams als City zijn jaarlijks verzekerd van PL geld en vaak ook veel CL geld. Weten ook nog wel redelijk wat spelers te verkopen. Onderaan de streep ziet het er dan beter uit dan bij Forest.

Ik vraag me af of deze straf wel zal blijven staan als men eenmaal in hoger beroep gegaan is. Ik verwacht er eigenlijk niet veel van. Misschien wordt het hoger beroep wel over de zomer heen getild, dan zijn er naar alle waarschijnlijkheid hele andere regels van kracht en dan kun je nog discussiëren of Forest gestraft moet worden volgens de "oude" regels.

18 maart 2024 om 16:05

Ik verwacht dat de straf wel blijft staan Yoeri maat.

Het heeft namelijk te maken met de transfer van Brennan Johnson. NF geeft aan dat ze express hebben gewacht (buiten de deadline) met de transfer zodat ze meer geld voor hem konden vangen en daarmee konden voldoen aan de PL financial rules. Uiteindelijk hebben ze ook meer geld gepakt met de transfer naar Spurs (47.5M pond). Eerder in de transfer window (voor de deadline) kwam Brentford namelijk langs met een bod van 30M pond. Als ze echt aan de regels wilden voldoen zouden ze die bod hebben moeten accepteren.

18 maart 2024 om 16:08

Ook bij Everton werd gesproken van het moedwillig tegenwerken van het onderzoek en bewust niet aan de regels houden. Zij hebben een flinke mindering in die straf gekregen door het hoger beroep. Kunnen we deze stukken ook weer ergens vinden of moeten we dan wachten tot het "officieel" is?

18 maart 2024 om 16:16

NF heeft nier moedwillig tegengewerkt - ze hebben juist toegegeven dat de klacht klopt maar hun verdediging was 'extenuating circumstances' (helaas ken ik niet het NLse begrip hiervoor). En dat is het verhaal dat ik hierboven heb uitgelegd over meer geld pakken voor Brennan Johnson. Ik weet niet of dat ook goed genoeg zal zijn in hoger beroep maar je weet het natuurlijk maar nooit.

Ik heb dit meegekregen via de Engelse media, die toch wat meer details delen dan een VZ bijvoorbeeld. Ik raad the Athletic en the Guardian aan om jezelf op de hoogte te houden.

18 maart 2024 om 16:09

Het probleem zit hem vooral in de transfer van Brennan Johnson. Deze jongen heeft Forrest 47.5 miljoen pond (55 miljoen euro ong) opgebracht, maar is 1 dag na de deadline van de financiën pas verkocht. Nottingham rekende ermee dat ze hiermee binnen de Financial fairplay regels zouden vallen, maar doordat die transfer niet mee telt hebben ze dus te veel uitgegeven

Kan iemand mij uitleggen hoe de situatie van Forest zich verhoud tot die van City? Ben er verder niet ingedoken maar vraag me oprecht af of de situatie van City ook tot puntenaftrek zou moeten leiden.

18 maart 2024 om 15:32

Forest maakt een domme en makkelijk te controleren fout. Meer uitgeven dan toegestaan is van de Engelse FFP.

City heeft 115 klachten aan zijn broek. De kwantiteit daarvan is dus zoveel groter dat het onderzoek langer in beslag neemt. Daarnaast wordt City ook niet aangeklaagd voor iets ‘eenvoudig’ zoals Forest. Waardoor dat sowieso veel langere onderzoek nog meer tijd zal vergen. En daarenboven is City bij een vorig onderzoek op de klippen gelopen door procedurefouten. Dat willen ze nu ook niet meer meemaken bij de FA.

18 maart 2024 om 16:09

Ik heb het hierboven even gesommeerd theblackmamba.

Zoals Lierse1997 ook al aangeeft het is een veel simpelere zaak met 1 klacht vergeleken met een complexe zaak met 115 klachten. Reken er verder maar op dat Man City legal team er alles aan doet om het zo ongemakkelijk mogelijk te maken voor de FA zodat er ook vertragingen zijn.

Bij andere clubs kan het allemaal snel maar bij City zijn ze er al meer dan een jaar mee bezig. Het zal wel wat complexer zijn maar toch.

Moet wel zeggen dat de straffen best hard zijn voor een of twee overtredingen. Moeten het gaan zien wat 100 charges dan gaat doen.

18 maart 2024 om 15:26

Tsja. Bij City gaat het toch ook om een heleboel meldingen etc?
Dat is waarschijnlijk complexer en neemt veel meer tijd in beslag.

18 maart 2024 om 15:28

"moet wel zeggen dat de straffen best hard zijn voor een of twee overtredingen. Moeten het gaan zien wat 100+ charges dan gaat doen."

Hierin zit toch precies het antwoord op je eerste vraag? Het gaat om ruim 100 overtredingen van Manchester City, tegenover een handjevol overtredingen van Everton en Forest. Die zaak is veel ingewikkelder en dat duurt nu eenmaal veel langer. Ik heb liever dat ze het eens een keertje goed doen en goed onderzoek doen in plaats van de UEFA-methode te gebruiken: een kruiwagen aan stront gooien en hopen dat er wat blijft plakken.

18 maart 2024 om 15:42

Jullie worden ook geen kampioen als City weg is hoor
Iedereen praat zo makkelijk of dat de straf van Manchester City straks 100 x hoger gaat uitpakken maar 99,9 % weet niet eens om welke overtredingen het eventueel gaat.
Geloof me dat ze het in heel Engeland heel lekker vinden als ze City kunnen straffen, dus mocht het zo fout zijn gaat dat echt nog wel gebeuren.

18 maart 2024 om 16:05

Toch nog even nodig om een extra sneer uit te delen. En het gaat er niet om of het lekker/heerlijk is, het gaat erom dat het eerlijk en terecht is.

18 maart 2024 om 16:24

En jij denkt dat ze het lekker vinden om te kunnen straffen omdat City zo succesvol is? Zonder al die overtredingen was City lang niet zo succesvol, dus ben maar blij met je oneerlijk verkregen prijzen. Dan liever een hele tijd geen prijs ipv prijzen met een luchtje.

18 maart 2024 om 17:05

Aah daar hebben we een echte City fan.. wanneer heb je de overstap vanaf Chelsea gemaakt? Iedereen zou het inderdaad heel lekker vinden als een club die is gebouwd op financiële doping zijn verdiende straf krijgt

Dit is toch wel redelijk amateuristisch aan het worden. In de grootste en door velen beoordeeld als beste competitie zijn er nu al twee clubs die de financiële regels niet (willen) volgen. Het is niet de bedoeling dat de degradatiestrijd hierdoor beslist wordt.

18 maart 2024 om 15:29

Heb mij er niet helemaal in verdiept maar waar het erop neerkomt is dat City mogelijk oude regels heeft overtreden die nog best vaag waren. Een paar jaar geleden heeft de PL de regels gemoderniseerd dus overtredingen van Forest en Everton bijvoorbeeld zijn makkelijker te bewijzen terwijl voor City een hele rechtzaak nodig is.

City heeft op EU niveau volgens mij wel de zaak gewonnen maar in Engeland zijn ze er niet van overtuigd

18 maart 2024 om 16:22

Iets in die trend inderdaad. Via FFP konden ze de klachten ontlopen omdat ze verjaard waren.
Maar de PLs profit and sustainability regels zijn anders dan FFP en kan niet verjaren.

Waarom krijgt man city nooit dit soort sancties opgelegd? De walgelijkste koopclub in het huidige voetbal

18 maart 2024 om 16:00

Omdat de aanklachten van City meer zijn dan deze van Forest. Of denk je dat je 100 bladzijden van een boek net zo snel uitleest als 2 bladzijden?

Arme Sangaré, van alle spelers gun ik hem nog het meeste succes

Jammer voor Forrest, maar goed.
Misschien kan Luton er dan alsnog inblijven met wat geluk, zou wel een wonder zijn hoor. Met dat kleine stadionnetje ook gewoon BPL volgend jaar spelen zou toch wel machtig mooi voor hun zijn zeg.

Verder haalde Forrest het afgelopen jaar ook wel weer erg veel spelers hé. Sowieso waanzinnig wie daar de transfers doet. Halen in 1 seizoen gewoon 3 keepers met Turner, Vlachodimos en Selz voor 21 miljoen gecombineerd...

Ook 5 spelers gehuurd en een veelvoud aan spelers voor forse bedragen gekocht die ze helemaal niet waard zijn.

Neco Wiliams voor 20 miljoen. Sangaré voor 35 miljoen, Danilo voor 20 miljoen, Gibbs-White voor bijna 30 miljoen, Elanga voor 17,5 miljoen, Awoniyi voor 20,5 miljoen en last but not least Wood voor 17,5 miljoen! Waanzinnig! Waarbij nog wat te zeggen valt voor spelers als Danilo en Gibbs White. Die zijn jong en presteren wel. En een Awoniyi scoort, mits fit, ook nog aardig wat goaltjes.

En dan een Dominguez maar voor 10 miljoen en een Hudson Odoi voor 3,5 miljoen halen, dat zijn dan weer koopjes.

Eigenlijk hoop ik wel dat ze degraderen. DAn moeten ze al helemaal spelers gaan slijten. Wellicht kan een Arsenal dan een Gibbs-White als back-up speler halen (of Danilo/dominguez voor het middenveld als goedkope back-up).

Dan horen ze city ook te onderzoeken alles draait om
Pap allemaal viezerikken die voetbalbonden

18 maart 2024 om 17:51

Dat doen ze toch ook, er lopen meer dan 100 onderzoeken vanuit de FA naar city

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren