Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nottingham Forest haalt voor tien miljoen versterking op bij Bayern München

Laatste update:

Omar Richards moet eraan gaan bijdragen dat Nottingham Forest ook volgend jaar nog tot de twintig deelnemers van de Premier League behoort. De 24-jarige linksback wordt voor maximaal tien miljoen euro overgenomen van Bayern München, waar hij geen basisplaats kon veroveren. "Ik ben dolblij om terug te keren in Engeland tijdens een voor Nottingham Forest zeer spannende periode", zegt de voormalig Jong Engeland-international op de clubwebsite.

Voor Bayern München was het oppikken van Richards vorig jaar een buitenkans, omdat zijn contract bij Reading afliep. De linkervleugelverdediger vertolkte bij de Duitse grootmacht een rol als stand-in voor Alphonso Davies en kwam tot een verdienstelijk aantal van zeventien optredens (in totaal 575 speelminuten). Richards wil echter weer wekelijks spelen en verkast daarom voor vier seizoenen naar Forest, dat in mei promoveerde naar het hoogste Engelse niveau.

Bayern stelde zich daarin meewerkend op. "Omar vroeg ons om deze overstap, die hij graag wilde maken", aldus technisch directeur Hasan Salihamidzic op de clubsite van Bayern. "Voor hem is dit een kans om basisspeler te worden in de Premier League. Nottingham krijgt er zo een geweldige speler bij." Richards hoopt in Engeland zijn voetbalcarrière naar nieuwe hoogte te stuwen. "Deze club zit na de promotie vol ambities en ik kan niet wachten om te beginnen", aldus de wingback.

Forest ging vanaf eind mei, toen de promotie en daarmee ruim 200 miljoen euro aan extra inkomsten werd veiliggesteld, vol aan de slag op de transfermarkt. Taiwo Awoniyi, afgelopen seizoen goed voor vijftien goals in de Bundesliga voor Union Berlin, werd voor ruim twintig miljoen euro de duurste aankoop aller tijden. Daarbovenop werden centrumverdediger Moussa Niakhaté (10 miljoen euro van FSV Mainz), rechtsback Giulian Biancone (10 miljoen euro van Troyes) en Dean Henderson (gehuurd van Manchester United) binnengehaald.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nottingham het nieuwe PSG?

10 juli 2022 om 11:35

Hoezo het nieuwe PSG, waar baseer je dat op?

10 juli 2022 om 11:42

Dat valt wel mee, Nottingham heeft altijd wel geld gehad. Eerst was het Nigel Doughty die de club wist te redden en uit te bouwen. Helaas overleed hij 10 jaar terug aan een hartaanval in de gym en ging het over naar een familie uit Koeweit (Al-Hasawi) en daarna over naar twee Grieken. Er is dus altijd wel geld geweest, maar extreem uitgeven paste niet bij de club.

OT: Omar Richards, bij Bayern niet bepaald een pottenbreker, maar dat is ook niet gek wanneer je bedenkt waar hij moest tegen opboksen.

10 juli 2022 om 11:59

Davies is wel een lastige inderdaad. Maar zelfs toen Davies eruit lag vanwege blessures, wist hij niet te overtuigen. Dat viel me wel echt tegen.

Goed gehandeld weer van Bayern München, tel uit je winst. Was bij Bayern niks bijzonders. Veel succes in Engeland.

10 juli 2022 om 13:51

Probleem is nu wel dat Bayern weer een linksback mist. Davies is de enige.

10 juli 2022 om 14:03

Lucas Hernandez kan ook altijd nog als backup voor linksback fungeren. En anders moeten ze inderdaad op zoek naar een nieuwe linksback.
Jannes Horn zou een optie kunnen zijn, transfervrij en bekend met de competitie.

Leuk businessmodel van Duitse clubs, spelers contractvrij oppikken en vervolgens voor een leuk bedrag weer verkopen één jaar later.

Wel leuke club om weer opnieuw op te bloeien voor Richards.

Eigenlijk halen ze best goedkoop spelers binnen. Niakhate voor 10 miljoen en Richards voor 8,5-10 miljoen zijn best cheap inkopen. Biancone voor 10 miljoen lijkt me wel weer iets teveel, want hij is qua prestaties redelijk onder de radar gebleven in de Ligue 1. Daarnaast is 20,5 miljoen voor Awoniyi best hoog. Hij heeft een leuk seizoen gehad, maar dat was ook voor het eerst dat hij een goed seizoen heeft gehad op Bundesliga niveau. Binnenkort dus nog Neco Williams. Ze moeten alleen nog een creatieve middenvelder halen van PL niveau en een goeie verdedigende middenvelder. Dan kunnen ze denk ik redelijk goed meedraaien om niet te degraderen in de PL. Misschien kunnen ze nog Garner nog een keer huren van United, want die had vorig seizoen een belangrijke bijdrage geleverd in de promotie. Maar het lijken me in ieder geval betere aankopen dan wat Norwich vorig jaar heeft gedaan door Sargent (9,5 miljoen, hij is echt niet goed), Tzolis (11 miljoen), Rashica (11 miljoen), Giannoulis (7,5 miljoen), en Gibson (9,3 miljoen).

10 juli 2022 om 14:05

Dat Sargent Werder Bremen nog zoveel heeft opgeleverd is echt een wonder te noemen. Tuurlijk hij is jong, maar ook in Duitsland wist hij absoluut geen potten te breken.

Wordt absoluut niet warm van de aankopen van Forest tot nu toe. Ben benieuwd wat Fulham en Bournemouth nog gaan halen, die kunnen ook nog best veel versterkingen gebruiken.

10 juli 2022 om 14:08

Fulham heeft met Palhinha in ieder geval een goede speler binnengehaald. Snap alleen niet zo goed het vertrek van Seri.

Bournemouth moet denk ik echt nog aan de bak. Daar zitten nog niet echt bijzondere aankopen tussen.

Voor hun is het goede speler. Het is niet dat hij niks kan. Nottingham heeft een paar leuke voetballers

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren