Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Noorse bondscoach moet reageren op kritiek op Boca-shirt van Haaland

Laatste update:

Erling Braut Haaland is deze interlandperiode niet van de partij bij de Noorse nationale ploeg voor de wedstrijden tegen Turkije (1-1) en Montenegro (maandagavond). Desondanks moest bondscoach Stale Solbakken zondag toch vragen beantwoorden over de 21-jarige spits van Borussia Dortmund. Aanleiding daarvoor is een video die Haaland eerder deze week deelde via social media, waarop hij te zien is in een shirt van Boca Juniors.

Haaland zegt door Leonardo Balerdi belangstelling te hebben gekregen voor Boca Juniors. Balerdi - die werd opgeleid door Boca Juniors - speelde bij Borussia Dortmund een halfjaar samen met Haaland en draagt tegenwoordig het shirt van Olympique Marseille. “Hij vroeg me op een dag wat de beste club van Argentinië is. Ik maakte hem gek toen ik Boca zei. Ik liet hem video’s zien van de fans en het stadion”, vertelde Balerdi eerder. “Hij vroeg of ik een shirt van Boca kon sturen. Ik heb hem een shirt gestuurd met nummer negen. Hij is een groot fan.”

Op dit moment herstelt Haaland in het Spaanse Marbella van een spierblessure en daarvan deelde hij afgelopen donderdag een video. Loading”, schreef Haaland bij beelden waarop te zien is hoe hij in een shirt van Boca Juniors op het veld staat. Dat Haaland een video publiceerde waarin hij in het shirt van Boca Juniors te zien is, zorgde in Argentinië voor bijzonder enthousiaste geluiden.

De shirtkeuze zorgt echter ook voor de nodige kritiek op Haaland en dat heeft alles te maken met de shirtsponsor van Boca Juniors: Qatar Airways, de nationale Luchtvaartmaatschappij van Qatar. Noorwegen was in maart het eerste land dat een statement maakte tegen het WK in Qatar, nadat the Guardian meldde dat er 6500 arbeiders zijn overleden bij de bouw van de stadions voor het toernooi. Voor de wedstrijd tegen Gibraltar (3-0 zege) droegen de spelers tijdens de warming-up shirts met ‘Respect, op en naast het veld', terwijl er tijdens het volkslied ‘Mensenrechten, op en naast het veld’ op de tricots te lezen viel.

Mede daardoor kreeg Solbakken zondag op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Montenegro vragen over de video van Haaland. “Dit heeft niks te maken met onze actie”, zo tekenen Noorse media op uit de mond van de bondscoach. “Erling vertegenwoordigt ons niet wanneer hij in Marbella is. Maar als ik de keuze had gehad, had ik een ander shirt gedragen. Dan had hij een shirt gedragen van de Noorse nationale ploeg, bijvoorbeeld.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jongejongejonge waar je je ook druk om kunt maken. Absurd gewoon dit hahahahaha. Next!

10 oktober 2021 om 20:29

De wereld anno 2021, alles wordt aangegrepen om maar ergens een punt van te kunnen maken...

10 oktober 2021 om 20:42

De wereld is toch eigenlijk door en door verrot. Niks kan meer, wordt er dood ziek van. We maken het elkaar er niet makkelijker op, op deze aardbol.

10 oktober 2021 om 20:56

Dat ligt eraan vanuit welk perspectief je het bekijkt. Voor andere mensen wordt het er wel makkelijker op, omdat er meer rekening met hem wordt gehouden. Het is niet zo dat we niks meer kunnen zeggen ofzo, het verandert gewoon. Zo is het altijd geweest hoor! Dat is niet van deze tijd.

10 oktober 2021 om 21:48

Tuurlijk zet die ontwikkeling zich voort en dat is ook goed. Maar die ontwikkeling gaat veelte hard en slaat helemaal door.

10 oktober 2021 om 22:20

"niets kan meer", "de wereld is verrot". Ach, ach, arme slachtoffers toch. Wat een zwaar leven moet je hebben als anderen zich hard maken voor rechten (of beter gezegd, het gebrek aan rechten) van zwakkeren.

10 oktober 2021 om 22:32

Het is gewoon waar Almogaver. Als ik een stuk vlees eet wordt ik geminacht door veganisten die mij nog net niet aanvallen. Als ik kritiek geef op het coronabeleid ben ik een wappie. Grapjes over iemands uiterlijk mag je niet maken, je mag inderdaad niks meer. Het is niet voor niks dat Theo van Gogh en Pim Fortuyn het loodje hebben gelegd. Je moet gewoon je mond houden en meegaan met de meute.

11 oktober 2021 om 01:14

Als je grapjes over iemand uiterlijk wil maken dan ben je gewoon triest. Jij overdrijft ontzettend. Je hoeft niet mee te gaan met de meute. Je moet alleen niet te ver gaan en als jij de grenzen niet kunt zien….

11 oktober 2021 om 07:17

Misschien ligt het aan mij hoor, maar een beetje voetballiefhebber is toch wel bekend met Boca en River? Daarnaast een hoop ophef om niks…

11 oktober 2021 om 10:28

Stel je niet zo aan joh. Waar word je aangevallen door veganisten als je vlees zit te eten? En van wie mag je geen grapjes maken? Neem het internet niet als leidraad. De wereld is prachtig. Teveel mensen focussen zich echter op negativiteit. Aan beide kanten.

11 oktober 2021 om 13:57

Het is inderdaad waar, Psvchelseaboy, het grootste slachtoffer hier ben jij, samen met de anderen waar jij het mee eens bent. Arme drommel die je bent. Je past inderdaad in het rijtje van Theo van Gogh (vermoord door een terrorist) en Pim Fortuyn (vermoord door een mafklapper). In 2002 en 2004 zijn ze vermoord, toch? Het is nu 2021 en jij moet dagelijks over je schouder kijken omdat "ze" misschien een bloemkool naar je smijten.

De meute bestaat inderdaad uit vegans met bomgordels en machetes. Daarom hebben we al jaren een (centrum-)rechtse regering.

Wat heb je toch een ontzettend zwaar leven.

Dit is echt belachelijk zeg. De media is 1 grap.

11 oktober 2021 om 09:01

'De media' is meervoud, dus 'zijn' in plaats van 'is'. Jouw taalniveau is pas een grap.

11 oktober 2021 om 12:18

Beetje kinderachtig.. uiteindelijk is de bedoeling van een taal om elkaar te kunnen begrijpen. Je begrijpt wat hij bedoeld of er nou “is” of “zijn” staat.

11 oktober 2021 om 13:35

Elkaar de maat nemen op taalfoutjes. Voetbalzone '21. Treurige bedoeling waarbij iedereen elkaar maar bijdehand moet aanvallen hier. Grote mannen (en vrouwen) hoor.

Lekker belangrijk. Denk dat het bijzonderder was geweest als hij een shirt van Bayern München aan zou hebben. Bovendien is dit tijdens een privé aangelegenheid en niet tijdens een officieel club of nationaal gebeuren.

Ik vind het sowieso vreemd dat Haaland met een shirt van Boca op internet staat, omdat dat een shirt van Adidas is. Vaak dragen voetballers alleen shirts van hun eigen sponsor, Haaland draagt Nike schoenen. Best vreemd dus dat hij in een Adidas shirt poseert. Memphis draagt ook alleen UA bijvoorbeeld in zijn vrije tijd als het gaat om grote sportmerken.

10 oktober 2021 om 20:32

Vreemd vinden omdat hij een willekeurig shirt heeft van een club uit een andere continent? Hahaha

10 oktober 2021 om 20:40

Het boeit me verder niet, het gaat me erom dat hij in een ander shirt loopt en dus reclame maakt voor Adidas terwijl hij met Nike een contract heeft. Ik vind het wel opvallend.

10 oktober 2021 om 21:40

Haaland draagt Nike schoenen, een Adidas shirt en een Puma short. Volgens mij interesseer het hem geen bal wat hij draagt. Maar de media duikt er bovenop, op zoek naar sensatie.

10 oktober 2021 om 22:31

Haaland gaat een sponsorcontract tekenen bij Puma.

11 oktober 2021 om 07:17

Dat maakt het nog vreemder haha.

10 oktober 2021 om 22:36

Het is zeker opvallend. Maar de vraag is of hij ook iets fout doet. Ik vind het juist wel verfrissend dat een speler met zijn status gewoon een shirt draagt dat hij leuk vindt. Zonder zich druk te maken om adidas/nike, een shirtsponsor, of de vraag of hij niet gewoon zijn eigen clubkleren moet dragen. Even niet in het keurslijf van de mediagetrainde prof.

Hahaha, straks moet ie nog uitleggen waarom hij geen kleren van Dortmund aan heeft in het dagelijkse leven🤣

Dus nu is alles uit qatar verboden en verkeerd? Waar gaat dit heen dan...

Wel mooi dat niemand dit nu snapt en iedereen het raar vindt. Sponsoren zijn nogal belangrijk voor voetballers. Als die allemaal hun centjes terugtrekken kunnen de clubs ze geen hondermiljoenmiljard euro per week meer betalen. Dus gewoon braaf zijn en doen wat je geldschieters zeggen.

Ongelukkig, Natuurlijk denkt hij er niet zo ver over na. Gewoon een mooie club met een mooi shirt.

Iedereen weet toch dat zijn volgende stap Argentinie wordt? Alsof dat zo raar is.

Bij Bayern staat deze reclame ook op de mouw, daar hoor je niemand over.
Storm in een Glas water.

Overigens had BVB die Balerdi niet moeten laten vertrekken.

Zet er een commissie op die dit tot op de bodem uit zoekt!

Een Einstein blijkt Haaland niet te zijn dus, eerder vrij dom.

11 oktober 2021 om 12:14

Deze reactie getuigt ook niet bepaald van een hoog IQ.

Haaland is ook gewoon eens mens en die jongen draagt wat hij wilt. Schijnt dat hij ook fan van Leeds United is, zal me niks verbazen als hij in een Leeds shirt te zien is.

Haaland heeft het gewoon voor de Boca Juniors. Niks meer, niks minder.
Maar bekijk het lijstje eens waar Qatar airways momenteel sponsor van is. En waar ze dan nog op het shirt staan. Ze kopen zich op alle mogelijke manieren al meer dan 10 jaar in. Met als resultaat het WK in Qatar, waar mensenrechten op een ander niveau staan. Waar ze onze competities voor stil leggen. Dat het daar is gekomen is ook enkel door de corruptie binnenin de Fifa..

Als jet zo doorgaat he ben we over 20 jaar geen voetbal meer man. Als je je nu al moet verantwoorden voor een fucking shirt . Maar ondertussen vliegen ze allemaal met Qatar airways naar dubai om lekker vakantie te vieren.

Tja.... het is me allemaal wat

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren