Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nog 32 dagen tot het WK 2010 in Zuid-Afrika: Noord-Korea

Laatste update:

FEITEN EN CIJFERS
WK-deelnemer: Noord-Korea
Officiële landsnaam: Choson Minjujui Inmin Konghwaguk
Oppervlakte: 120.540 km²
Populatie: 24.051.218 (51ste ter wereld)
Hoofdstad: Pyongyang
Andere belangrijke steden: Hamhung, Chongjin
Taal: Koreaans
Munt: Noord-Koreaanse won
Voetbalbond: Voetbalbond Democratische Volksrepubliek Korea
Opgericht: 1945
Website: niet aanwezig
FIFA-ranglijst: 105de

/

KWALIFICATIEROUTE
Over de kwalificatieroute van Noord-Korea valt nog het meest te zeggen van alle facetten van de WK-analyse. Wat direct de moeite van het vermelden waard is, is dat de Noord-Koreanen zich als vijfde land ná gastland Zuid-Afrika al kwalificeerden voor de komende eindronde. Die prestatie staat! Elf dagen nadat Oranje het WK-ticket binnenhaalde, wisten ook de mensen in Noord-Korea zeker dat ze van de partij zouden zijn, komende zomer. De route begon in februari 2008, na een eenvoudige tweestrijd met Mongolië (4-1 en 5-1) in de eerste ronde, met een 1-0 zege op Jordanië. Die werd gevolgd door een uitstekende 0-0 remise in China tegen de ‘broeders’ uit het zuiden. En nadat er vier punten werden gehaald uit de dubbele confrontatie met Turkmenistan, begon men er langzaam in te geloven.

De spanning steeg ten top voorafgaand aan wedstrijd vijf, tegen Jordanië. Zou Noord-Korea winnen, dan was kwalificatie voor ronde vier een feit. Het gebeurde: Hong Yong Ho scoorde twee keer en plaatsing voor de laatste ronde werd werkelijkheid. De afsluitende wedstrijd in Seoel tegen Zuid-Korea eindigde weer in een doelpuntloze remise. Voor ronde vier, waarin de nummers één en twee zich verzekerden van een WK-ticket, lootte Noord-Korea vier aansprekende landen: Zuid-Korea, Saudi-Arabië, Iran en de Verenigde Arabische Emiraten.

In de eerste twee duels werden weer vier punten gesprokkeld: 2-1 tegen de Emiraten en 1-1 tegen Zuid-Korea. Iran was de eerste ploeg die te sterk bleek (2-1), maar tegen Saudi-Arabië toonde Chollima (Het Duizendmijlenpaard) weer haar kracht door met 1-0 te winnen. Iran stond nu op één punt achterstand, een wonder. Met de tweede zege op de Emiraten kwam een WK-startbewijs nog dichterbij. Dankzij de twee punten die nog werden gepakt in vreselijk saaie duels met een verdedigend Korea tegen Iran (0-0) en Saudi-Arabië (0-0) werd kwalificatie voor Zuid-Afrika uiteindelijk op doelsaldo een feit. Voor het eerst sinds 1966 veroverde het maatschappelijk veel bekritiseerde Noord-Korea eindelijk weer een plaats op een wereldkampioenschap.

/

DE BONDSCOACH
Bert van Marwijk kreeg enkele maanden geleden de lachers op zijn hand door de Japanse bondscoach Takeshi Okada niet te herkennen. We mogen onze Oranje-keuzeheer wel waarschuwen, voordat hij naar Zuid-Afrika afreist en daar zijn collega’s spreekt en ziet. Er is namelijk geen grotere onbekende dan de bondscoach van Noord-Korea. Zijn naam: Jong-Hun Kim. Zijn verleden: wie zal het zeggen? Ten tijde van het WK 1966, de enige keer dat Noord-Korea acte de présence gaf op een eindronde, was Kim pas tien jaar oud. Om eerlijk te zijn, weten we totaal niets van Kim. Net als de Koreaanse dictator Kim Jong-Il is de bondscoach er geen man naar om veel publiciteit rond zichzelf of zijn elftal toe te laten. De openbare optredens van de coach en zijn spelers zijn uiterst dun gezaaid: als er niet verplicht moet worden gespeeld, verschijnt het land nauwelijks ten tonele op het mondiale voetbalpodium.

Kim kwam verrassend genoeg wel met een korte reactie over zijn team, nadat Noord-Korea zich had geplaatst voor het WK. “We focusten ons op verdedigen en stonden onder grote druk van Saudi-Arabië”, zei hij na de doodsaaie maar levensbelangrijke 0-0 tegen dat land. “Onze voorbereiding voor deze wedstrijd was een belangrijke factor, die ons uiteindelijk de victorie bracht. We hebben gevochten om naar het WK te kunnen gaan en ik wil mijn spelers bedanken voor de geweldige prestatie die zij door de hele wedstrijd heen op de mat legden. Het was hier heet en de reis was lang, maar het geloof in eigen kunnen heeft ons een ticket voor Zuid-Afrika bezorgd.”

De defensieve tactiek van Kim lijkt de meest herkenbare eigenschap van de man. Met elf goals voor en vijf tegen in veertien wedstrijden lijkt het voor de hand te liggen dat Noord-Korea zich straks gaat ingraven voor de eigen goal tegen Brazilië, Ivoorkust en Portugal. Kim moet wel: het gros van zijn selectie speelt in eigen land en is zelfs geen fulltime profvoetballer. Hoe zal Kim straks langs de lijn staan? Bedachtzaam en sturend, zoals Guus Hiddink? Met een rood aangelopen gezicht en driftig gesticulerend, zoals Louis van Gaal? We kunnen het niet voorspellen. Misschien zit hij wel de complete negentig minuten op de bank zonder een vin te verroeren. Feit is wel dat straks tientallen miljoenen mensen voor het eerst een glimp opvangen van Kim. Alleen dat al maakt het de moeite waard te kijken.

/

HET TEAM
We wisten al weinig over bondscoach Jong-Hun Kim en moeten helaas op dezelfde voet verder met de nationale selectie. Op doel staat naar alle waarschijnlijkheid Myong-Guk Ri, een 23-jarige sluitpost die voor Pyongyang City uitkomt. Dat is één van de vijftien clubs die uitkomen op het hoogste niveau. Myong-Gil Kim (Amrokgang) geldt als tweede keuze van Kim. De achterste linie bestaat uit Song-Chol Nam en Kwang-Chon Ri (beiden April 25), Jong-Hyok Cha (Amrokgang) en Jun-Il Ri (Sobaeksu).

Op het middenveld vinden we één man die zijn brood buiten Noord-Korea verdient: Yong-Jun Kim. Hij staat onder contract bij het Chinese Chengdu Blades, maar aangezien dat een middenmoter is in de hoogste competitie verzamelde Kim nog geen eremetaal. Met zijn 52 interlands is hij wel de meest gelouterde speler in het elftal. Om hem heen en naast hem maken Jeffrey Chung (Rimyongsu) en het drietal Nam-Chol Pak, Yun-Nam Ji en In-Guk Mun hun minuten; alledrie komen zij uit voor April 25, de tienvoudig Koreaans landskampioen.

/

In de voorhoede speelt blikvanger en aanvoerder Yong-Jo Hong. De spits is 28 als het WK van start gaat en verdient zijn geld bij FC Rostov, waar hij bepaald geen potten breekt maar wel af en toe aan spelen toekomt. Met elf interlandgoals is hij één van de meest trefzekere spitsen. Ook Chol-Man Choe (April 25) en Tae-Se Jong (Kawasaki Frontale) moeten tegen Brazilië, Ivoorkust en Portugal het nodige gevaar gaan stichten voor de doelen. Wij zijn benieuwd of Julio César, Boubacar Barry en Eduardo zich al zorgen maken.

DE STERSPELER
Van het handjevol profspelers dat Noord-Korea rijk is, is Tae-Se Jong de bekendste. De 26-jarige spits werd geboren in Japan en is met zijn 1 meter 80 één van de langere mannen bij Chollima. Oorspronkelijk beschikte Jong via zijn ouders over het Zuid-Koreaanse staatsburgerschap. Op jo

Overleeft Noord-Korea de groepsfase?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk dat er een overzicht komtvan Alle landen. Wanneer begonnnen wij dan met de kwalificatie? . Korea haalt de 2e ronde iig niet

10 mei 2010 om 18:15

Zeker heel leuk zo'n overzicht, mooi gemaakt! Net als vele anderen mijn complimenten!
Ik verwacht dat Noord Korea geen enkel punt haalt, denk zelfs dat ze geen 1x scoren, maar desondanks niet met meer dan 3-0 gaan verliezen.

10 mei 2010 om 19:50

Ik denk dat Noord-korea van Brazilië toch een flink pak slaag om de oren krijgt! En dat zullen meer dan 3 doelpunten zijn vrees ik..

10 mei 2010 om 23:36

Dat betwijfel ik nog wel!
ik zie ze wel scoren en ik zie ze 3e eindigen in de groep!

voor Noord Korea is het al mooi dat ze op het WK kunnen deelnemen.
Zou helemaal prachtig zijn als ze een stunt veroorzaken en pakweg een Portugal of Ivoorkust zouden verslaan

Mooi gedaan voetbalzone! Mijn Complimenten!

10 mei 2010 om 13:47

Mee eens, knap toch om nog zo veel informatie over Noord Korea te vinden en er een vermakelijk stuk over te schrijven.

Blijf het opvallend vinden dat Noord-korea zich heeft weten te plaatsen voor het WK. Opzichzelf leuk dat er verschillende tegenstanders meedoen maar het haalt het niveau zeker niet omhoog. De kans is groter dat Ajax en Feyenoord fuseren in 1 club dan dat deze ploeg de 2de ronde haalt.

11 mei 2010 om 15:39

- In 2002 had niemand verwacht dat Zuid-korea het goed ging doen, maar die haalde ook de halve finales.
- Het EK 2004 werd gewonnen door Griekenland.
- Het EK 1992 werd gewonnen door Denemarken
- Spanje werd door de VS uitgeschakeld in de Confederations Cup
- Kwalificatie voor Euro 2008, Liechtenstein speelt gelijk tegen Portugal
- Engeland plaatste zich niet voor Euro 2008
- Slovenië schalkelde in de kwalificatie Rusland uit

Er gebeuren wel meer rare dingen in het voetbal, dus je uitspraak is behoorlijk riskant.

Nog ruim een maand en dan begint het eindelijk!

Noord Korea is natuurlijk volstrekt kansloos, misschien dat ze 1 keer kunnen stunten door een puntje te halen maar tegen Brazilie en Portugal heb je echt fantastische spitsen tegenover je en Ivoorkust is fysiek veel sterker tegenover de kleine Koreaanse spelers.

jullie hebben gelijk, ik was in de war met noord korea. Ik denk dat Noord korea de poule niet overleeft.

10 mei 2010 om 10:28

Dat was Zuid-korea Niet te verwarren met aartsrivaal Noord-korea, dat zal je door de Koreanen niet in dank worden afgenomen.

10 mei 2010 om 10:29

Dat was Zuid-korea !!!

Waarom denkt 26 dat Noord-korea de poulefase overleeft? Aangezien ze uiterst verdedigend spelen zullen ze zelf waarschijnlijk weinig tot niets scoren. Als ze al een wedstrijd zouden stunten (wat me al zeer onwaarschijnlijk lijkt), dan worden ze nog weggespeeld door de andere twee landen.

Edit: Mooi schematisch weergegeven trouwens. Zeer interessant om meer te weten te komen over de selecties en landen, goed opgezet voetbalzone!

10 mei 2010 om 10:29

Ja ik vind het ook bizar, ik denk dat Noord-korea bijzonder weinig kans heeft in deze poule. Ivoorkust, Portugal en Brazilië zijn stuk voor stuk zeer sterke landen en daarbij vergeleken heeft Noord-korea gewoon heel veel minder kwaliteit. Het zou een stunt zijn als ze een puntje konden pakken, zich plaatsen voor de volgende ronde lijkt mij heel erg sterk.

Ik had ze gezien tegen Jordanië en ik was zeer onder de indruk van ze. Niet dat je Jordanië als maatstaaf kunt gebruiken maar ze kunnen miss als ze geluk hebben puntjes snoepen van Portugal en Ivoorkust maar dan met heel veel geluk

10 mei 2010 om 10:27

... ja en als ze dan in de 1/4-finale ook Oranje naar huis sturen is het feest helemaal compleet !!!

Weet iemand eigenlijk de volgorde van de teams die hier in deze rubriek komen? Van 32 tot 1 dan liefst.

Ik verwacht eerlijk gezegd niet zoveel van Noord-korea, zitten niet meteen in de gemakkelijkste groep en hun kans om door te gaan is volgens de statistieken 25 procent maar als je naar hun tegenstanders kijkt dan denk ik dat ze misschien nog maar 2.5 procent overhouden. Sorry N-korea maar ik denk dat ze er na de eerste ronde uit liggen.

10 mei 2010 om 10:52

Ik denk dat ze dat geheim houden.

Ik denk op volgorde van Fifa ranglijst
Dan zou Zuid Afrika volgen.

Staat alleen een foutje in. Want ze begonnen niet met een overwinning op Jordanie, maar met een tweekamp tegen Mongolie, daarna pas kwamen ze in een groep met Zuid-korea Jordanie en Turmkenistan.
verder goed stuk.

Ha, leuk en goed artikel. Alleen; ik geloof niet dat Zuid-afrika zich nog met de besten kan meten in Afrika, gezien de laatste drie edities van de Afrika-cup. Ze hebben op zich wel aardig wat spelers in huis als Mccarthy en Mokkoena enz. maar daar houdt et ook wel mee op. Ik denk dat als DPR een beetje fel speelt ze ZA goed bang kunnen maken. Dus als ze 3 punten willen pakken zullen ze dat tegen ZA moeten doen. Misschien 1e wedstijd gelijkspel tegen Brazilie, zou zomaar kunnen (lees artikel), en als brazilie dan verliest of gelijkspeelt tegen brazilie zit er best kans in dat DPR zomaar eens als 2e in de poule kan eidigen...wie weet..

10 mei 2010 om 12:10

Waar heb jij gezien dat ze zeggen dat Z-afrika de beste van het continent is? Ze zeggen dat Ivoorkust zich kan meten met de beste van het Afrikaanse continent. Heel verschil, want Bafana Bafana is inderdaad niet super goed.

10 mei 2010 om 18:50

Vergeet Pienaar niet!

10 mei 2010 om 19:01

Noord-korea en Zuid-afrika spelen niet tegen elkaar.

Zeer interessant om te lezen! Ik hoop dat ze een wedstrijdje winnen want anders krijgt de bevolking daar niks te zien...

Voetbalzone, Mijn complimenten. Dit is nou ook de reden waarom ik graag jullie site bezoek. Zulke artikelen maken het alleen maar leuker. Op deze manier wordt de spanning lekker opgebouwd en kijgt men steeds meer zin in het Wk!

Korea zal denk ik van alle drie de goepsgenoten verliezen. Het zal gaan voor de tweede plek tussen die grote drie.

Denk niet dat het wat word.
Als je ziet in wat voor Poll ze zitten.
Maar voor zo land is het alleen maar mooi om mee te maken.

Hoe kan je als nationale voetbalbond nou geen website hebben?

10 mei 2010 om 12:10

In een zeer communistisch land is alles mogelijk.

Ik hoop vurig dat er rond dit team iets geks gaat gebeuren. Ik stel me voor dat een reservekeeper en materiaalman gaan proberen om uit het trainingskamp weg te vluchten, om zo naar Europa te reizen en verlost te zijn van de noord-koreaanse dictatuur.

on: Ik vind het overigens bizar dat een land als noord-korea mag meedoen aan een wk. De Fifa vind dat je politiek en voetbal moet scheiden, maar zuid-afrika is ook een halve eeuw geboycot door de fifa...waarom dan niet deze bizarre megagevangenis waarvan de leider mensen laat omkomen van de honger of in werkkampen stopt?

16 mei 2010 om 17:37

Zou idd zo maar kunnen dat er een paar spelers vluchten uit het trainingskamp. (die zijn altijd besloten... niet om journalisten buiten te houden, maar om de spelers binnen te houden..!) Op de Olympische spelen raken er ook wel eens een paar N-koreanen 'zoek'..

frappant dat een groot deel v/d internationals deeltijd profvoetballer is.

10 mei 2010 om 11:50

Iedereen moet van de grote leider het leger in!

Ik verwacht veel van Ivoorkust in deze poule. Voor het eerst in de historie van het WK haalt Brazilië de 2e ronde niet! Het worden Ivoorkust en Portugal.

Noord-korea gaat wellicht één wedstrijd verassen, maar meer ook niet!

10 mei 2010 om 12:35

Natuurlijk zou het kunnen gebeuren, maar op basis waaarvan vraag ik me dan af?? Brazilie schat ik een heeeel stuk hoger in dan Portugal op dit moment!! Ivoorkust verwacht ik idd ook heel veel van... En wat Noord-korea betreft.. leuk voor ze dat ze er zijn, maar die gaan verwacht ik met dubbele cijfers in het doelsaldo terug naar huis...

Ik ga uit van Ivoorkust en Brazilie.. en dan in de 2e ronde:

Spanje - Brazilie!!!

een land wat dus in de kwalificatie weinig goals tegen kreeg.. maar ook weinig scoorde

en dan kijk je naar de poule waar ze in zitten.. dan ga je toch denken.. dat dit landje misschien nog net niet het record gaat verbreken qua tegen treffers... maar ook met 0 doelpunten gewoon weer terug naar 'huis' gaan.

Natuurlijk.. moet je niemand onderschatten, maar Noord-korea heeft net zo weinig te zoeken op dit wk, als Nieuw Zeeland (met alle respect voor die 2 landen..)
ik zal toch Rusland Turkije en Egypte missen tijdens dit toernooi.

10 mei 2010 om 18:02

Nou eerlijk gezegd vind ik dat N-korea heel weinig respect verdiend, althans het land. Ik ken de voetbalploeg niet.

N-korea gaat met minimaal 10 doelpunten tegen naar huis....... hoop ik.

10 mei 2010 om 18:20

Je moet een heel land niet minachten omwille van hun leider, toch?

On: ze lijken weinig kans te maken, maar ik wil het allemaal wel eens zien. Ergens hoop ik dat ze, zoals de meeste lezers hier, ferm onderschat zullen worden maar desondanks ergens kunnen verrassen.

Bedankt voor dit leuke artikel!

Tja, het is een land waarin de mensen alleen de wedstrijden krijgen te zien als Noord-korea wint, dus waarschijnlijk zien ze niks. Ik geef N-korea geen kans. N-korea moet sowieso worden verbannen op grond van hun politiek situatie. Een man wiens volk wordt uitgehongerd verdient geen representerend team op een mondiaal kampioenschap.

10 mei 2010 om 21:22

Ik hoop oprecht dat Noord-korea voor een stunt kan zorgen, want daarmee zullen economische belangen meer gericht zijn op dat land. Impliciet zie ik dan mogelijkheden en een start van een bevrijding voor het volk daar, waarmee er misschien eindelijk eens wat gedaan kan worden aan de communistische dictatuur daar, met haar oorlogsgeile leider.

Leuk stuk over dit onbekend land, alleen hebben jullie 1 foutje gemaakt, Tapei moet Taiwan zijn lijkt me.

Heel leuk stuk, ik kan echt niet wachten tot het WK !
11 Juni tevens de dag dat ik zomervakantie heb, een dag om naar uit te kijken dus .
Ik geef Noord Korea weinig kans, Brazilie is veel te sterk, Portugal in mindere maten is ook te sterk en Ivoorkust denk ik ook.
Mijn vaderland Spanje geef ik een goede kans maar in 2006 begonnen ze ook goed en werden ze er uit geknikkerd door Frankrijk onnodig.
Nederland is een kanshebber maar ik zie ze niet verder komen dan de Halve Finale uiterlijk.
Brazilie en Spanje zijn voor mij de topfavorieten ik denk toch dat de Brazilianen de cup zullen pakken.
Engeland, Nederland, Argentinie, Duitsland en ook Italie zijn gevaarlijke outsiders

Leuk als jullie dit van elk land maken!
Noord-korea heeft natuurlijk helemaal geen kans, en zeker in deze poule!

Zegt al genoeg over het bewind daar als ze nog niet eens een website hebben. Toch mooi dat ze halen , toch tenminste voor die spelers en staf enzo . Zouden ze wel supporters mogen meenemen? En ik denk dat ik niet de enige ben die geen enkele ken van dit team en ik zie ook als training eerlijk gezegd voor Portugal en Brazilië . Misschien kunnen er nog gekke dingen gebeuren , kijk naar Trinidad en Tobago.?

off: Wel mooi artikel ! Heb er alweer zin in hoewel we er (alweer) niet bij zijn

Ik hoop dat ze het goed doen, dan hebben die mensen ook wat om blij over te zijn. Noord-koreanen zijn niet bepaald de gelukkigste mensen op aarde.

Leuke rubriek!!! Misschien een idee om een stukje toe te voegen, namelijk de vermoedelijke opstellingen van de teams....

Lendeltjie, de opstelling worden ook min of meer aangegeven.
Je hebt het duidelijk niet helemaal gelezen.

Vorig jaar zag ik toevallig een kwalificatiewedstrijd van Noord-korea. De mensen zijn allemaal in het rood gekleed en mogen alleen op commando en op 1 manier juichen of klappen. Heel vaag. Ben benieuwd hoe dat buiten eigen huis gaat.

Mooi om zoiets over ieder land te lezen VZ!

Noord-korea is samen met Nieuw-zeeland in mijn ogen het zwakste team dat op het WK mee gaat doen. Héél misschien kunnen ze voor een stunt zorgen, maar normaal gesproken heeft Noord-korea geen schijn van kans tegen Brazilië, Portugal en Ivoorkust...

11 mei 2010 om 23:03

Jep klopt!
Het gaat trouwens de wereldlijst af van plaats 106: Noord Korea tot nummer 1 Brazilie!

Ik zie Noord-korea als serieuze titelkandidaat

Nee alle gekheid op een stokje en met alle respect voor Noord-korea,

Die worden afgeslacht tegen landen als Brazilie, Portugal en in mindere mate Ivoorkust.

Wel leuk dat we alle landen zo te zien krijgen op VZ!

de bevolking van n-korea zal in ieder geval een vernedering van het elftal op het wk bespaard blijven.

''...wisten ook de mensen in Noord-korea zeker dat ze van de partij zouden zijn, komende zomer.'' Ik hoop dat dit slaat op het team, en niet op de bevolking zelf want die zullen toch niet naar Zuid-afrika mogen afreizen? Of wel?

Komt vandaag de volgende??

Citaat:wk 2010: Noord-korea ziet ploeg slechts bij winst in actie
Datum: 11-dec-2009 11:11

Leider Kim Jong-il van Noord-korea heeft besloten dat de 29 miljoen inwoners enkel bij winst Wk-duels van hun internationals te zien zullen krijgen. De Britse krant Daily Telegraph weet dat er in dat geval ook enkel samenvattingen worden vertoond op de Noord-koreaanse televisie.

Daarbij wordt geen zichtbare reclame toegestaan. Kim neemt dit besluit, omdat rechtstreekse uitzendingen niet te controleren zouden zijn. De inwoners van zijn land zullen daarom moeten hopen dat de eigen ploeg boven zichzelf kan uitstijgen.

In een poule met Brazilië, Portugal en Ivoorkust wordt Noord-korea echter niet al te veel kans toegedicht. In 1966 was de Noord-koreaanse ploeg voor het laatst actief op een WK. Toen geraakte het team tot de kwartfinales, waarin Portugal na een 0-3 achterstand met 5-3 te sterk bleek. (bb)

Het is zon communistisch land. Ze krijgen dan waarschijnlijk geen gehele voetbalwedstrijd te zien.

Noord-korea, een beetje het vreemde eendje op het WK 2010.
Mooi, hoe met de technologie van tegenwoordig de wereld steeds kleiner word, maar zo'n land net zo ver zo niet verder lijkt te gaan liggen.

Ik heb geen idee hoe Noord-korea voetbalt, ken geen van de spelers.
En het ergste is, drie grootmachten tegenover ze die op het WK staan en geen stuk zouden willen laten liggen omdat ze twee tegenstanders hebben van dezelfde klasse.
Ik denk niet dat ze Noord-korea gaan onderschatten, wel overklasse.

Ik hoop dat ze een punt kunnen pakken, maar ga daar niet vanuit.

Ik heb gestemd op Ja. Noord Korea overleeft de groepsfase. Hun kracht is dat de andere landen in 90 minuten het team, de kwaliteiten en de spelers moeten leren kennen, en doorkrijgen. Noord Korea kan dus met een verrassende speelstijl een eind komen, al denk ik dat ze stranden in de 2e ronde.

Ik denk wel dat Noord Korea een goed Collectief heeft..

Ik kijk uit naar de entree van dit land op de aankomende WK. Waarschijnlijk boeken ze, puur op basis van individuele kwaliteiten, een nipte zege op brazilie. Individueel zijn deze voetballers dan ook bovennatuurlijk goed aangelegd. Ook tegen Portugal zullen ze triomferen, want de strijd zal daar op het middenveld gestreden worden: spelers als Cristiano Ronaldo zullen omver geblazen worden door de technisch superieur aangelegde Koreanen.

Ik schat ze in als grote kanshebbers voor de mondiale titel, ze beschikken namelijk over alle kwaliteiten voor een succesvolle parade dwars door Zuid-afrika heen: een onbreekbare vesting achterin, een dijk van een middenveld, en levensgevaarlijke spitsen. Dit alles wordt gecompleteerd door een fantastische teamgeist, alsmede een sterk gevoel voor collectief presteren. Iedereen die dit elftal afschrijft of zelfs belachelijk durft te maken, zal bedrogen uit gaan komen.

Ik denk dat het zo gaat worden:

1e Brazilie
2e Ivoorkust
3e Portugal
4e Noord - Korea

Voetbalbond: Voetbalbond Democratische Volksrepubliek Korea

Democratisch nog wel!

12 mei 2010 om 23:16

Inderdaad, je zou eerder KJI verwachten: Kim Yong IL, maarja, dat was natuurlijk netzo als de DDR vroeger.

On:\

Leuke stukjes voetbalzone, zo kom je nog eens wat te weten over die 'kleine' voetballandjes.

en voor het laatst in een interland tegen Taipei, Taipei is de hoofdstad van Taiwan. Dus foutje VZ! Maar ik hoop echt dat Noord-korea stunt. Wat lijkt mij dat prachtig als ze 1-0 winnen van Portugal en Brazilie en Ivoorkust op 0-0 houden.

Maar zullen er fans mogen komen in Zuid-afrika van Noord-korea? Dat kan toch niet zomaar in landen zoals N-k.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren