Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nijland: 'Nederland is te klein voor 36 betaald voetbalclubs'

Laatste update:

FC Groningen-directeur Hans Nijland voorziet stevige veranderingen in het Nederlands voetbal. De bewindvoerder van de noorderlingen stelt in gesprek met Voetbal International dat hij voor zijn eigen club voldoende perspectieven ziet voor de toekomst, maar dat Nederland als geheel eigenlijk te klein is voor het aantal betaald voetbalorganisaties dat er op dit moment is.

/

“Ik voorzie in elk geval een krimpende Eerste Divisie. Nederland is te klein voor 36 clubs in het betaalde voetbal. Alle verenigingen die met minpunten starten, ik vind het een blamage. We zijn echt het lachertje van Europa”, meent Nijland. De huidige problematiek van veel clubs is in zijn ogen niet louter veroorzaakt door de financiële crisis. “Daar mag niemand zich achter verschuilen", aldus de directeur van de Trots van het Noorden.

"Het is heel simpel, de fout is gemaakt bij het betalen van te hoge salarissen. Dat is de markt, zeggen ze, maar daar mag je ook vraagtekens bij zette. Met Groningen is in ieder geval nog voldoende mogelijk. 'Ik zie voldoende perspectief. Met een uitgebreid stadion kunnen we naar 32 duizend toeschouwers, dat leidt tot een grotere verdiencapaciteit. Dan moet ons doel zijn elk seizoen om Europees voetbal te spelen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het lachertje van Europa? Mwoah, buiten Nederland is haast niemand op de hoogte van het wel en wee in de Nederlandse eerste divisie. Dus zo hard zal er in het buitenland niet om gelachen worden.

19 augustus 2010 om 16:58

Inderdaad, de uitspraak is helemaal belachelijk als je bedenkt dat wij één van de enigen landen in Europa zijn die echt bovenop de financiën van de clubs zitten. Ik denk dat ze het eerder grappig vinden dat het hier niet toegestaan is om miljoenen schulden te maken...

We zijn zeer zeker niet het lachertje, we worden waarschijnlijk wel als gestoord gezien dat we zo'n streng controle beleid hebben. Ze vinden dus het tegenovergestelde apart van wat wij apart vinden...

19 augustus 2010 om 17:12

Daarintegen heeft hij wel gelijk met zijn kritiek op sommige clubs en dat Nederland misschien te klein is voor 36 clubs. Of het oude semiprof tijdperk moet weer worden ingevoerd zodat clubs spelers minder hoeven te betalen en spelers ook een maatschappelijke carriere kunnen opbouwen of fatsoenlijk naar school gaan als je jong bent. Als talent in de eerste divisie is het bijna onmogelijk om bijvoorbeeld een universitaire of hbo opleiding te doen. Hierdoor hebben ze geen vangnet als het doorbreken niet lukt.

19 augustus 2010 om 17:14

Zeker, maar dat was ook niet wat ik probeerde duidelijk te maken

19 augustus 2010 om 17:14

Ik woon in berlijn, en collega's van mij kwam toch echt naar mij toe met dit feit...

19 augustus 2010 om 17:17

er zijn ook clubs die daar wel voor zorgen, dmv een samenwerking met een onderwijsinstelling oid. als voorbeeld weet ik zwolle te noemen, dat samen met landstede werkt, en de programma's op elkaar afstemt, ook voor de jeugdspelers.

19 augustus 2010 om 17:17

Dan zijn ze hypocriet bezig (hoewel Duitsland meevalt), in het buitenland is de regelgeving gewoon veel minder streng.

Het is tevens al jaren het geval dat je minpunten krijgt in sommigen gevallen in Engeland. Snap dus ook niet waar sommigen zich druk over maken.

20 augustus 2010 om 07:30

Ik woon in Manchester, maar hier begrijpen ze niet zo zeer waar onze Knvb zich allemaal mee bemoeit. Waarschijnlijk zijn ze nog beetje bevreemd van de aankomende regeling met hun teams.

Het beleid van die clubs heeft gewoon gefaald en eigenlijk zouden die mensen gewoon strafrechterlijk vervolgd moeten worden maar we steunen ze liever met geld over de rug van de burger.
Maar de JP bv dat kan gerust op part time basis vind ik, op deze manier is profvoetbal nog te lekker voor ze, ze noemen zich al snel profvoetballer

19 augustus 2010 om 17:00

Straffen!? Ben jij wel helemaal lekker... Je gaat toch niet iemand in de cel zetten omdat die de financiële problemen van een club niet aankon

19 augustus 2010 om 17:05

Als je een dergelijke functie uitoefend mag je er toch wel vanuit gaan dat hij of zij capabel genoeg is om een club te leiden waarin we te maken hebben met miljoenen.
Tevens vind ik ook dat dit in de financiele wereld moet gebeuren.
Ook Wellink van de DNB heeft dingen verzwegen die ten koste ging van het landsbelang! En dan hebben we het over miljarden!

19 augustus 2010 om 17:12

Het is onzin om iemand te straffen die de taak opzich neemt om een club te leiden, tuurlijk moeten ze de kwaliteiten hebben om de club te leiden, maar als blijkt dat ze dat niet hebben ga je ze toch niet straffen. (zou ook niet mogen, by the way)

Wellink en een clubbestuurder is natuurlijk van een totaal andere orde, niet te vergelijken. Maar ook een Wellink verdient met respect te worden behandelt, helemaal als je bedenkt dat men in het buitenland wel een hoge pet van hem op heeft.

19 augustus 2010 om 17:00

Mensen kunnen alleen strafrechterlijk worden vervolgd als ze strafrechterlijk over de schreef zijn gegaan. Dat hoeft niet atlijd het geval te zijn bij wanbeleid, hoewel zoiets natuurlijk verre van netjes is.

19 augustus 2010 om 17:14

De Knvb zou zoiets natuurlijk wel kunnen invoeren. Ik ben het wel met strateeg eens. Als de Knvb een opzet zou maken voor een controlecomissie, een Raad van Commissarissen van Betaald Voetbal Nederland. Die houden controle op het reilen en zeilen, delen boetes en strapunten uit en ontheffen de bestuurders uit hun positie wanneer blijkt dat een club daadwerkelijk aan de afgrond kleeft door wanbeleid (zoals een Veendam, Haarlem en Vitesse) . Plaats een tijdelijke Knvb directeur die de boel op de rit zet en een geschikte opvolger zoekt, dan houdt je het goed in de gaten.

19 augustus 2010 om 19:49

//de Knvb zou zoiets natuurlijk wel kunnen invoeren.\\

Dat kan helemaal niet, de K N V B heeft niet de bevoegdheid om iemand strafrechterlijk te vervolgen. Daarnaast vraag ik me af of de bond zomaar mensen uit hun functie kan ontheffen bij een club, lijkt me niet eigenlijk.
Momenteel wordt er door de K N V B al toezicht gehouden. De licentiecommissie kan straffen uitdelen, hetgeen ze onlangs dus deden door het uitdelen van punten in mindering.

Nijland heeft een punt, maar zoals hij zelf ook al aangeeft staat of valt alles met clubs die de regels naleven. Er worden absurde salarissen betaald. Om nou te zeggen dat de Jupiler League moet inkrimpen en daar voorbij te gaan aan de Eredivisie vind ik te kort door de bocht: Dan had Nijland ook stampij moeten maken toen de Knvb besloot om Agovv en Omniworld toe te laten tot de Jupiler League. In een ideale situatie gaan we naar twee keer 16 toe, maar daar gaat een heleboel geouwehoer aan vooraf. Laten ze in ieder geval eerst beginnen met het kritisch beoordelen van begrotingen, dan weet ik zeker dat er clubs om gaan vallen die de zaken niet rond krijgen en zijn die minpunten waar Nijland het over heeft ook verleden tijd.

19 augustus 2010 om 17:01

//dan had Nijland ook stampij moeten maken toen de Knvb besloot om Agovv en Omniworld toe te laten tot de Jupiler League.\\

Alsof TOP Oss tientallen jaren in de eerste divisie actief is geweest, duh.....

19 augustus 2010 om 18:29

Ik geef vrijwel nooit reacties vanuit mijn eigen club gezien en kijk overal objectief tegenaan. En daarnaast kun je moeilijk een situatie van nu gaan vergelijken met een situatie van bijna twee decennia geleden, wel? Daarnaast spreek ik geen waardeoordeel uit over Omniworld of Agovv, maar constateer ik alleen.

Fijne dag verder.

19 augustus 2010 om 19:54

//en daarnaast kun je moeilijk een situatie van nu gaan vergelijken met een situatie van bijna twee decennia geleden, wel?\\

Dat kan heel goed. Al snap ik heel goed dat jij daar niet zo happig op bent.

Jij ook nog een fijne dag.

Die man moet zich bezig houden met zijn eigen club. En niet dom dingen gaan roepen. Als ie wat aan het Nederlandse voetbal in het algemeen wil gaan doen, moet ie bij de Knvb solliciteren. Nu moet ie zich bezig houden met de technische zaken van FC Groningen.

19 augustus 2010 om 17:16

Als je een afspraak met een dergelijke voetbal magazine hebt, dan betekend dat dat je dan ook de vragen beantwoord, en dit zijn antwoorden op die vragen. Want FC Groningen heeft met een paar andere clubs waaronder FC Twente en Heerenveen de zaken financieel wel op orde. Hij gaat heus niet zomaar ff vertellen wat hij van de financiele situatie vindt.

Ergens heeft hij wel gelijk want de meeste profclubs in Nederland hebben financiele problemen, en smeken constant bij de gemeente om hulp. Want sommige clubs kunnen het zelfstandig niet meer bolwerken.

19 augustus 2010 om 17:29

Domme dingen roepen? Je zou Voetbal International inderdaad even moeten doorlezen. Hans Nijland was wel één van de eerste mensen die clubs gewaarschuwd heeft voor de crisis. Dit soort mensen denken wel eerst na voordat ze iets beginnen te roepen.

19 augustus 2010 om 18:49

Toch vind ik dat hij deze dingen niet moet gaan zeggen. Hij lijkt enigszins pessimistisch en van zulke mensen ben ik zeker geen voorstander! Positief zijn en denken! :-)

19 augustus 2010 om 19:26

Je mag misschien geen fan zijn van pessimisten maar je moet je kop op niet in het zand steken voor kritische noten. Nijland zegt volgens mij geen rare dingen. Ik hoop alleen dat wanneer hij gaat uitbreiden naar 32000 stoeltjes, FC Groningen ook voldoende basis heeft om elk jaar stevig voor de Europese plekken te gaan temeer daar Nederland niet grossiert in de Europese tickets.

19 augustus 2010 om 18:46

Hans Nijland doet veel voor het Nederlandse voetbal hoor, ik zal maar is opzoeken waar hij persoonlijk allemaal aan mee werkt of heeft opgezet of probeerd op te zetten.

Nijland overdrijft alleen graag maar domme dingen roept deze man zeer zeker niet.

Gelukkig steekt ie de hand in eigen boezem :

Met Groningen is in ieder geval nog voldoende mogelijk. 'Ik zie voldoende perspectief. Met een uitgebreid stadion kunnen we naar 32 duizend toeschouwers, dat leidt tot een grotere verdiencapaciteit.

Het lachertje van Europa?

Nou dan moet je in Italie zijn.

Letten ze in het buitenland daar dan op, welk nederlandse club financieel in de put zit. Denk het niet en is Nederland nou echt zo klein voor 36 betaald voetbalclubs.

Anders maak je toch een Benelux competitie

19 augustus 2010 om 17:12

waar slaat deze reactie op? Italie het lachertje? Volg je het voetbal enigszins?

20 augustus 2010 om 03:14

Ik doel dan op al die corrupte gedoe daar in Italie, waar vele clubs min punten kregen en Juve zelfs naar de Serie B werd teruggezet.

31 augustus 2010 om 18:51

ooh dan snap ik het.

19 augustus 2010 om 17:31


Nou, een Benelux competitie is geen slecht idee. Het verschil met de topcompetities zal alleen maar groter worden, maar als de beste ploegen van Nederland en Belgie nu eens samen in een competitie zouden spelen zou dat sportief en dus financieel ten goede komen van de beste clubs van beide landen en willen er misschien ooit nog wel eens topspelers komen... Anders voorzie ik dat veel landen als portugal, turkije, roemenie, oekraine, rusland, griekenland enzovoorts ook al een relatief te groot gat slaan met onze competitie.

20 augustus 2010 om 03:16

Maar als er nog meer rijke eigenaren nederlandse clubs overnemen vind ik het best en ziet de toekomst er rooskleurig uit , geen geld problemen meer. Er zullen mischien ook wel nadelen aanhangen, maar dat kan me niets schelen . De nederlandse clubs hebben geld nodig om andere competities boven te blijven en/of te passeren.

20 augustus 2010 om 17:53

Inderdaad. Ajax, PSV en Feyenoord; 3 clubs die heel Europa (misschien wel heel de wereld) kent! Het zou leuk zijn als Nederland Europees weer eens een rol van betekenis kan spelen en dat rijke eigenaars zich daardoor misschien laten verleiden om een Nederlandse club over te nemen

Makkelijk gezegd meneer Nijland, in het buitenland mogen clubs torenhoge schulden hebben. Real Madrid bijvoorbeeld was hier al terug gezet naar de topklasse.

19 augustus 2010 om 17:36

Real Madrid kan zijn schulden afbetalen.
Anders was Feyenoord volgens jou beredenering ook al in de Topklasse terechtgekomen of niet?

Het profvoetbal moet gedevalueerd worden, en straks met de topklasse erbij gebeurd het wel vanzelf. Binnen nu en 5 jaar zien we grote versschuivingen en het zal me ook niks verbazen dat een amateurclubje snel in de eredivisie komt.

19 augustus 2010 om 17:07

//en het zal me ook niks verbazen dat een amateurclubje snel in de eredivisie komt.\\

Clubs als Omniworld, A G O V V en Oss stormden niet bepaald vlot door naar de hoogste regionen. Het lijkt me dan ook niet erg realistisch dat het andere clubs in deze moeilijke tijden het wel gaat lukken.
De clubs in de topklasse gaan er vooralsnog lang niet allemaal op vooruit financieel gezien.

19 augustus 2010 om 17:11

Moeilijke tijden?..............het gaat er dan om dat iemand veel geld in een club pompt net zoals bij Hoffenheim, zoiets zie ik hier ook nog wel gebeuren dat bv een Katwijk word gesteund door een rijke miljonair die er 50 miljoen tegenaan gooit

19 augustus 2010 om 17:19

Oftewel, jij ziet een investering in een amateurclub door een rijke miljonair/miljardair als iets wat in de lijn der verwachtingen ligt? Wat is precies de toegevoegde waarde voor die persoon te investeren in een club als bijvoorbeeld Katwijk?
Het is juist volstrekt onlogisch dat een dergelijk geval zich voordoet. Mensen die investeren hebben een bepaald doel voor ogen, sponsoring, naamsbekendheid etc. Oftewel, winstoogmerk. In een bussiness als voetbal, waar zoveel geld in om schijnt te gaan, maar ook zo veel schulden zijn, is het niet verstandig zomaar in de bres van een amateurclub te springen. Een amateurclub heeft namelijk niet landsbekendheid, een grote achterban als een waardige eredivisieclub. Daar is ons land eenvoudigweg te klein voor. En dus zullen de risico's voor een dergelijke investering te groot zijn.
Het moet dan wel heel toevallig zijn dat iemand met een bepaalde clubliefde geheel belangeloos in een amateurclub wil investeren. Niet echt iets wat te verwachten valt.

Overigens begrijp ik uit deze column dat Nijland het allemaal wel goed heeft gezien, en zij als een van de weinigen een consistent beleid uitvoeren? Het komt op mij een beetje over als op-de-eigen-borst-klop-praatjes.

Hij vergeet dat het Nederlandse voetbal niet vergeleken kan worden met de meeste buitenlandse competities als het om geld gaat. In ons land wordt namelijk zeer streng omgegaan met de financiële huishouding. Als dit niet goed is dan wordt daar consequent tegen opgetreden, of de club nou groot is of niet. Ik verwacht niet dat de positie van het Nederlandse voetbal zal verbeteren, maar het hoort nu eenmaal bij onze financiële cultuur als kredietwaardig land. Vergeet niet dat in de meeste andere landen veel voetbalclubs ook in grote geldproblemen zitten, maar daar wordt veelal geen consequent ''tot hier en niet verder'' beleid gevoerd. In Nederland wel, en dan lijken de problemen groter dan dat ze zijn vergeleken met het buitenland.

hij heb ook gelijk want wat zou je inhemelsnaam moeten met 36 clubs?

Hij vertelt niets nieuws. Beetje napraten van Co Adriaans e.d.
De ontwikkelingen van de komende jaren zullen uitwijzen of Nederland te klein is voor 36 prof clubs.

Dat is wel erg makkelijk gesproken, maar onze 36 clubs hebben gezamenlijk nog niet zo veel schuld als een club van de absolute top in Engeland of Spanje.
Ik denk niet dat Nederland het lachertje van Europa is, maar een voorbeeldfunctie heeft. Wat hier gebeurd is op de korte of in ieder geval de lange termijn beter voor het voetbal dan de clubs maar laten aanmodderen met schulden.
Uiteindelijk zal er ook in Engeland, Duitsland Spanje etc. ingegrepen moeten worden en dan zijn de Nederlandse clubs de lachende. Dan ga je voordeel halen uit de ontstane situatie.

Is gewoon logisch. Er is nu 1 club per 450.000 inwoners. Dat is niet leefbaar.

De enige oplossing is de eredivisie inkrimpen tot 12 , daaronder een eerste divisie van 12-14 teams en daar weer onder twee topklasses met een verplichte promotie degradatie regeling. Zo krijg je een natuurlijke selectie en zullen de beste teams overblijven.
Maar wij zijn echt niet ''het lachterje van Europa''. Als je alleen al bij onze buren uit Belgie kijkt wat daar in de tweede klasse gebeurd, dan valt het in de Jupiler Leauge wel mee. En zo zullen er nog wel meer landen zijn.

Het lachertje van Europa omdat veel ploegen in de min beginnen? Doe eens even heel snel normaal Hans. De Knvb treedt tenminste op tegen wanbeleid. Wees blij dat ze er eindelijk bovenop zitten. Dat andere voetbalbonden het accepteren dat hun clubs er een financiele soepzooi van maken, daar kan de Knvb niks aan doen.

Beetje makkelijk om zo over de Knvb te praten, net alsof ze ons belachelijk maken in Europa.

nederland is volgens mijn de enige club die dit doen en de clubs gezond wilt houden als je kijkt naar buitenland hoeveel schulden de clubs hebben dan staat iederen club wel in - punten vooral in engeland

Nijland is zelf het lachertje van de Nederlandse competitie en al helemaal voor het buitenland. Zolang de competities in Italië, Engeland, Spanje en Portugal nagenoeg failliet zijn zullen ze echt niet gek kijken naar Nederland. En die negatieve punten (is een keuze van de Knvb geweest met de clubs samen). Als ze dat in Europa zouden doorvoeren, dan waren er topclubs al aan het begin van de competitie gedegradeerd omdat ze de negatieve punten nooit meer weggewerkt kunnen krijgen. En mijnheer Nijland, in welke categorie bevindt uw organisatie? Dus zo goed is alles dus ook niet georganiseerd.

19 augustus 2010 om 19:29

Groningen heeft een gezonde organisatie...
En waarom is Nijland het lachertje van de Nederlandse competitie? Ik denk dat wanneer de Nederlandse clubs zo'n Nijland aan het roer hadden gehad er veel minder ellende was geweest.

En dat voor een directeur van een club die ook al niet financieel gezond is. Gelijk hard trappen naar een divisie lager, in de hoop dat ze zijn club dan ontzien. Terwijl ze nog niet eens van een technisch failliete club in de voorbereiding kunnen winnen en samenwerken met maar-liefst 2 onrendabele voetbalclubs (SC Cambuur en Veendam)

Een heel grote mond voor een club die ook al de financiele afgrond in zicht heeft! Over blameren gesproken!!! Het respect wat ik nog voor FC had, is dan ook totaal weg! Misschien heeft Dhr Jans een vooruitziende blik gehad. IIk heb deze oud trainer van FC Groningen vervloekt voor een laffe overstap naar de concurent. Maar naar zijn politieke mening te geven, en voor een WEL gezonde club te kiezen, kan ik daar nu alleen maar respect voor opbrengen. Misschien in Nijland een beetje besmet door die gast van Cambuur, Pama, die brengt ook al zoveel onzin de wereld in!

Fc Groningen mag blij zijn dat qua toeschouwers het voetballend noorden bestaansrecht heeft!

19 augustus 2010 om 17:50

wat is dit nou weer voor onzin reactie ?

19 augustus 2010 om 17:51

Hans Nijland heeft gewoon gelijk. Je zou dat interview eens even moeten lezen. Hij komt hier misschien een beetje arrogant over maar dat komt omdat er bepaalde uitspraken uit het interview zijn gehaald. Hij noemt verder helemaal geen namen trouwens.

19 augustus 2010 om 18:55

Waarom is Groningen niet gezond dan? Omdat ze hun begrotingstekort opvullen met eigen vermogen?

En wat kan Nijland eraan doen dat Renze de Vries er een puinhoop van maakte bij Groningen?
Je kan zeggen wat je wil, en ja Nijland heeft soms een grote mond en overdrijft vaak maar die man doet veel goede dingen voor het Nederlandse voetbal.

Prima je mening maar ken je feiten.

20 augustus 2010 om 13:57

Ik weet niet of je het hebt gevolgd, maar er zijn 4 gezonde voetbal clubs. Daartoe behoort Groningen niet! Hoe het opgevuld wordt maakt simpelweg niet uit. Als je dan een grote mond opzet over het betaalde voetbal, moet je eerst zorgen dat je zelf een gezonde BVO bent. Anders heb je geen recht van spreken. De eerste-divisie zou moeten inkrimpen? Daar zijn in ieder geval 3 clubs gezond. Dat kun je van de ere-divisie niet zeggen. Dat zijn de feiten die je enkel hoeft te weten. Nijland kan fantastische dingen doen voor het Nederlandse voetbal, maar wees dan eerlijk en bekijk de zaak nuchter.

Nogmaals als je geen gezonde BVO bent, heb je totaal geen recht van spreken. Er zijn in Nederland maar 4 clubs die dat recht hebben!

20 augustus 2010 om 14:15

Nogmaals je bent niet persee ongezond als je je begroting opvult en spelers betaald met eigen vermogen .

Die Knvb categoriën zijn onzin, Groningen kan ook 2 miljoen zelf aan de begroting toevoegen onder een BV dan is de begroting rond en zitten ze onder de limiet van salaris (70% ofzo) en is de hoogste categorie.
Oftewel het slaat nergens op. Twente is ook gezond allen zetten het anders op papier en zijn opeens niet gezond volgens de Knvb.

Het is maar hoe je het wilt zien vriend, en nogmaals ken je feiten.

19 augustus 2010 om 19:30

@daanc
Leg eens uit Daan.... wat is er precies niet gezond aan FC Groningen....

20 augustus 2010 om 13:58

Zie reactie hierboven. Ik kan me echt wel voorstellen dat alles wat Groningen is achter Nijland staat. Dat is logisch!

Ik vind dat Hans gelijk heeft. In Nederland zijn wij eigenlijk de enige die bovenop de financiën van de club zitten en echt alles controleren. Van aankopen tot kantineaankopen aan toe, om een voorbeeld te noemen. In de Eredivisie begint 1 ploeg met een minpuntje: NAC Breda. En in de Jupiler League maar liefst 7. 8 van de 36 betaalde voetbalclubs beginnen met minpunten, dat is toch erg? In het buitenland is een vet salaris normaal voor een voetballer. Maar in Nederland blijft geld verdienen een taboe als het gaat om profvoetballers. Het enige wat ons niveau nog 'acceptabel' houdt is de jeugdopleiding.

Schulden zijn oké, zo lang ze nog te betalen zijn. Maar als clubs schulden opbouwen die ze niet kunnen betalen moeten ze hard aangepakt worden, dat gebeurt ook wel in Nederland. Maar mocht de stekker er uitgetrokken worden bij die profclubs, houden we er een stuk minder over als 36. Dat zou de eerste stap moeten zijn, want 36 profclubs is echt teveel in Nederland. Wanbeleid moet niet beloont worden!

Ik denk dat het een reactie is op de ontwikkelingen rond Vitesse. Dat zet mensen aan het denken over dit soort dingen. Dat doet er niets aan af dat Nederland te hoge salarissen biedt dan het eigenlijk kan betalen. Als de clubs zich allemaal goed concentreren op de jeugdopleidingen groeit de Nederlandse competitie vanzelf wel. Spelers kunnen verkocht worden aan de grote competities en er komt geld binnen om uit te breiden tot we zelf groot genoeg zijn dat spelers niet perse hoeven te vertrekken. Maar dat zie ik niet zo snel gebeuren, maar we kunnen wel die richting opgaan als er maar geinvesteerd wordt in de jeugopleidingen

Het is heel simpel, de fout is gemaakt bij het betalen van te hoge salarissen..klopt maar het beleid van nederlandse clubs ook bij groningen is afgestemd op goedkoop shoppen liefst in buitenland en verkopen voor de hoofdprijs in goede tijden is dat lekker maar in slechtere tijden gaat dit niet meer op kom je dus bij het verhaal hoe krijg je meer kwaliteit dan is het vraagstuk jeugdopleidng of meer geld erin pompen in buitenlandse spelers.clubs zijn inderdaad machteloos tegen over bosmanarest maar de clubs hebben afgelopen jaren ook niet echt bepaald samengewerkt,neem alleen al een historische club als haarlem die is veels te makkelijk verdwenen.

Wij zijn het lachertje van Europa omdat onze Knvb héél goed op financiële problemen let en geen enkele club in de schulden mag staan. Daar kunnen de lachende landen nog wel eens een voorbeeld aan nemen.

19 augustus 2010 om 17:54

kijk eens naar je eigen club.

Deze staat er honderd keer slechter voor dan elke Europese Topclub.

19 augustus 2010 om 17:58

Zo makkelijk weer. Natuurlijk, iemand met een Feyenoord-logo laat zich positief uit over het strenge beleid dat de Knvb voert wat betreft de financien, en meteen wordt deze naar zijn persoonlijke situatie aangevallen. Wat een lafheid weer. Misschien verstandig om inhoudelijk op zijn mening in te gaan in plaats van je als een kleuter tot zijn voorkeuren te richten? Bij voorbaat dank.

19 augustus 2010 om 18:02

Leer lerzen ?

Hij zegt: ''omdat onze Knvb héél goed op financiële problemen let en geen enkele club in de schulden mag staan''

Dit terwijl Feyenoord veel dichter bij een faillissement is dat welke Europese topclub dan ook. Dus zo goed is dat beleid van de Knvb niet.

Terwijl er in Engeland geen clubs omvallen en hier wel.

19 augustus 2010 om 22:31

Ik vind het ook de eigen schuld van mijn club dat deze schuld er staat, en dat is ook logisch. Maar daarnaast vind ik het van de Knvb goed dat Feyenoord direct onder strenge curatele (?) staat en totaal niks meer kan en mag doen tot de schuld weg is.

en Fcvoetball, in Engeland (of Spanje) vallen er geen clubs om, omdat de FA gewoon geen financieel beleid voert en de clubs laat doen wat ze zelf willen, met het eigen risico dat ze failliet zouden kunnen.

20 augustus 2010 om 01:51

fc voetbal je bent nogal een haatdragend persoon naar andere suporters toe ofniet hoe het aub eens een keer ontopic zonder enig Haat/agressie jegens een ander

On topic clubs als barcalona en real en diverse italiaanse clubs mogen honderden miljoenen aan schulden hebben terwijl nederland de boel probeert te forceren naar schulden vrij.

IS het niet tijd dat de uefa/fifa gaat optreden tegen dit soort praktijken of weegt het commerciele belang meer dan het ethische belang van eerlijke sport .

het lachterje van Europa is zwaar overdreven, de ploegen bij ons in de Tweede Klasse (= eerste divisie) zitten bijna allemaal ook in de financiële malaise.

Ik vind 36 clubs niet teveel.
Bij ons in Brabant zitten wel teveel clubs,al die clubs moeten het van de sponsers uit de eigen regio hebben,daar waar een Fc Groningen of een Sc Heerenveen in de hele provincie slechts met 1 Jupiler clubje moeten concureren.

Nijland moet weten dat je in nederland nooit zekerheid hebt,zelfs Groningen niet.
Jordania had ook kunnen besluiten om Veendam te kopen en er een groot stadion neer te zetten.
Als het dan goed zou gaan bij die club vertrekt ook elke Groningen supporter buiten de stad Groningen naar Veendam,en dan houd Groningen ook die 8000/9000 supporters over die ze altijd hadden voordat ze een vaste eredivisie ploeg werden...

Ajax zag ook duizenden supporters vertrekken toen Az ineens begon te presteren...

Hij maakt zichzelf ook redelijk belachelijk met de uitspraken die hij doet. Voel hij concurrentie aankomen?schaamt hij zich dat hij zich met Groningen weer niet in europa mag vertonen(terwijl ze zo'n grote regio (sponsors en mogenlijke supporters ter beschikking hebben). Wateen flauwekul,presteer maar eens wat beter.

19 augustus 2010 om 17:57

Je mag Hans wel op je blote kniertjes bedanken.

Hans was de gene die aan de bel trok , spoedberaad. Hij zag als eerste dat het helemaal de verkeerde kant op ging. Groningen ging nog prima maar veel andere Eredivsie clubs niet.

Doordat hij iedereen bij elkaar heeft gehaald zijn er clubs (o.a Nac) Die hierdoor van veel grotere problemen is bespaard.

19 augustus 2010 om 19:34

@vakgbreda

Je meent het toch want je kraamt me daar toch een portie onzin uit... Groningen presteert behoorlijk naar vermogen en ik ben blij dat ze geen gekke bokkesprongen uithalen om toch maar te proberen die Europse ticket te bemachtigen. Groningen komt uit een verdomd diep dal en het had zeer weinig gescheeld of ze waren opgedoekt. Dankzij Nijland en Co is heeft Groningen de schulden weggewerkt, heeft het een eigen vermogen opgebouwd en wordt het weer gewaardeerd als een Nederlandse subtopper. Waren er maar meer voorzitters zoals hij.

Als alle landen de financiele regels zo strikt zouden naleven zouden in alle landen clubs met negatieve punten beginnen, Real Madrid met -45 alleen al. Het gebeurd trouwens wel vaker, kijk maar naar engeland, daar gebeurd het al jaren. En als Nijland vind dat er teveel clubs zijn, heft hij zijn Groningen toch gewoon op?

Nog steeds zijn de Europese topclubs financieel veel sterker dan de Eredivisie.

De kans is Groter dat de hele Eredivisie omvalt dan dat Man U omvalt.

We moeten niet naar het buitenland kijken. Ondanks dat deze clubs schulden hebben zijn ze financieel veel sterker en stabieler dat de hele Eredivisie bij elkaar. Dit soort landen gaan we ook nooit inhalen. We moeten gewoon blij zijn met onze competitie. In de Cl heeft niemand nog wat te zoeken , Uefa cup zullen we af en toe misschien een klein succesje halen.

Deze site neemt gewoon bepaalde uitspraken over en creëert zo een negatief beeld. Hans Nijland brengt het op een heel andere manier. Voordat jullie gaan reageren zou je eerst even het artikel moeten lezen als je hem thuis hebt liggen.

Ik vind dat Hans gelijk heeft. De opmerking dat Nederland het lachertje is, is wat ongelukkig gekozen, maar wat hij ermee wil zeggen onderstreep ik wel. Lees het hele interview en je moet hem grotendeels gelijk geven en ga Nijland hier nou niet direct na dit stukje op voetbalzone op bepaalde passages belachelijk maken. Alsof mensen hier persoonlijk worden aangevallen lijkt het wel. Het is echter wel een noodzakelijk beleid om bepaalde mensen in de voetballerij nu eindelijk eens duidelijk te maken dat een BVO leiden niet eenvoudig is. Alles kon nog niet zo lang geleden en nu is er de crisis en die clubs komen nu in zwaar weer terecht. Als je toch ziet hoeveel clubs zo makkelijk geld hebben uitgegeven aan salarissen en andere zaken. Ook bij Ajax is er heel veel uitgegeven aan transfers en salarissen. Nu een verlies van 20 miljoen !!! Nee van mij kan het niet vaak genoeg herhaald worden. Pas op de plaats en terug met die salarissen.

Kan iemand mij uitleggen wat er dan allemaal ten positieve zou veranderen als er bij wijze van spreken 2 clubs eredivisie en 2 clubs jupiler league minder zouden zijn. Ik zie het niet.

19 augustus 2010 om 20:01

Dan hoeven de tv gelden over minder clubs verdeeld te worden. Daarnaast is het voor een club erg lastig wanneer er een andere club in dezelfde sponsorvijver zit te vissen.

Om maar eens wat te noemen.....

Te hoge salarissen? Volgens mij verdien je erg weinig in Nederland, zeker met de belasting die je adem bijna wegneemt. Dus hoezo hoge salarissen? Als de miezerige salarissen die ze nu geven te hoog wordt gezien, dan voorspel ik een slechte toekomst voor Nederland want welke voetballer wilt er nou naar een land waar de belasting hoog is, en de salaris laag? Iedere voetballer roept dan: The Netherlands? Next, please!

19 augustus 2010 om 19:57

Wanneer het salaris laag is en de belasting hoog dan wordt het tijd om iemand anders de belastingpapieren te laten invullen.

Ik vond juist dat het wat uitgebreider moest worden! i

Hmm dus Oss is gedegradeerd maar niemand is in de plaats terug gekomen?? het was 19 en is 18 geworden..

Vind je het gek dat de clubs in de Hoofdklasse geen trek hebben met zulke strenge controles, die blijven gewoon als amateurs verder gaan..

Maargoed..

De realiteit is gewoon dat nederlandse clubs hard op begrotingstekorten afgaan en daarvoor allemaal een goede periode hadden van groei en goede verkopen van spelers met miljoenen opbrengsten voor de club,allemaal rozegeur en manenschijn nieuwe stadions meer sponsors supporters etc,veel clubs gaan hetzelfde traject in als vitesse snoeien en bloeien inpv te groeien,zie huizenmarkt.

Dat is de markt, zeggen ze, maar daar mag je ook vraagtekens bij zette.
''zette'' typefoutje

Tsjah ik denk dat hij aan de ene kant wel gelijk heeft, niet elke club kan een groot aantal supporters en fans naar zich toe trekken dus de inkomsten blijven dan naar mijn mening toch wat achter.

Dit is een likken naar boven en schoppen naar beneden reactie.en dan nog aangeven dat nederland een lachertje is omdat ze hier nu optreden tegen slecht financieel beheer door puntenaftrek. Dan is het bijvoorbeeld in een groot voetbal land als italie stukken beter met clubs die terug gezet worden en punten in mindering krijgen vanwege omkoping ed...
Er kunnen best 36 betaald voetbal clubs zijn. Als je de regels maar aanpast en clubs ook weer met semi profs mogen werken. En je moet nu afwachten wat er de komende jaren gaat gebeuren nu er een open competitie is ipv een besloten betaald voetbal afdeling.

De mensen die nu hoog van de toren blazen hebben jarenlang in een benauwde situatie gezeten en kunnen beter met oplossingen kmen in plaats van klakkeloos het voetbal willen saneren.
Een club als groningen of utrecht of nac zijn zelf ook lang armlastig geweest en hebben het geluk gehad dat provincie´s en investeerders hebben willen bijspringen.

Ik ben het met hem eens dat Nederland een (te) hoge dichtheid heeft van profclubs, zeker gezien het feit dat elke regio of plaats wat een profclub kan dragen, ook een profclub bezit. Enige grote stad (100.000+ inwoners) zonder profclub is Amersfoort, maar die zitten weer zeer dicht in de buurt van Utrecht.

Enige echte grote regio/provincie zonder profclub is Zeeland, maar die hebben de omgeving er niet voor om een profclub te hebben, er wonen te weinig mensen in te kleine plaatsen en er zit te weinig bedrijvigheid in de Zuid Westelijke provincie.

Verder zie je bijvoorbeeld 8 profclubs in Noord Brabant, wat gezien de verhoudingen tussen de verschillende plaatsen en gemeentes gewoon teveel is. Ook hebben veel relatief kleine gemeentes een profclub, waardoor het achterland van een club wordt verkleind, helemaal als er een grotere club uit een grotere stad vlak in de buurt beter presteert en zo mensen weg kaapt, En dat is gezien het kleine en vol gebouwde Nederland geen ondenkbaar iets.

Maar gezien Nijland's opmerking over lachterje van Europa ben ik het niet eens met hem. Doordat Nederland (lees: Knvb) een streng systeem hanteert als het gaat om de financiële gezondheid van de voetbalclubs, heeft dat die puntaftrek tot gevolg. Maar daarmee hou je wel je competities en je voetbal gezond, waar meerdere grotere competities dat nou eenmaal niet hebben.

Op de langere termijn is dat een stuk beter dan ongezonde clubs met torenhoge schulden, want vroeg of laat valt er niet meer tegen die schulden op te boksen om ze af te lossen (alleen rente schiet niet op) met je exploitatieopbrengsten. En dan heb je een groot probleem. Ook omdat die hoogte van die schulden dan maar door steeds minder mensenen organisaties valt over te nemen.

20 augustus 2010 om 00:33

18 18 = 36.

FC Oss is gedegradeerd en Haarlem is failliet gegaan, vandaar nog maar 18 clubs in de Eerste Divisie.

20 augustus 2010 om 00:34

Nee, sinds dit seizoen heeft Nederland twee profdivisies van beide 18 clubs, nadat vorig seizoen HFC Haarlem failliet was gegaan en TOP Oss (voor mij geen FC Oss) is gedegradeerd naar de nieuwe (zondag) topklasse zonder dat er een enkele club vanuit de Hoofdklasse een of beide clubs heeft vervangen in de Eerste divisie. En als mijn rekenvaardigheden het niet mis hebben is twee keer 18 nog altijd 36 en geen 38.

zonder hiermee suporters van clubs te willen krenken vind ik dat de nederlandse competities moeten inkrimpen naar 14 en 16 om zo ook financieel de nederlandse competitie gezonder te maken.

Je ziet in sommige regio;s overbevolking van clubs wat weer leidt to een tekort aan geld neem de regio's brabant en zuid- limburg er zitten hier gewoon teveel clubs in een beperkte regio naar mijn mening zou oa een fusie kunnen bijdragen tot een beter budget.

Nu zullen er suporterss zijn die roepen liever failiet dan een fusie deze mensen kan ik begrijpen ware het niet dat hierdoor de nederlandse competitie zeker niet sterker wordt

*14x eredivisie clubs = geld uit tv rechten wordt meer doordat er minder clubs meedelen

20 augustus 2010 om 04:44

Begrijp je nou nog steeds niet dat Fusie niet werkt ? Of het nou financieel beter of slechter zou gaan. Je kunt geen clubs die al 100 jaar bestaan bij elkaar duwen. Zeker niet als het nog rivalen van andere clubs zijn ook.

Over Hansje Nijland, Groningen heeft gewoon geluk dat het een groot verzorgingsgebied heeft met weinig andere betaalde voetbal clubs in de omgeving. Voor andere clubs in onder andere brabant en Zuid limburg is dit gewoon wat moeilijker.

Ik ben ook voor Strafrecht voor degene die een club helemaal kapot maken met wanbeleid. Zo is er al een onafhankelijk onderzoek gestart naar het oude bestuur van Mvv, hoe zij de het zo ver hebben laten komen dat de Club uiteindelijk meer dan 5 miljoen schuld had. Deze 2 of 3 personen zouden gestraft moeten worden voor het wanbeleid dat ze uitvoeren. Niet de spelers/fans. Die niks verkeerds doen, maar nu wel hun seizoen al kapot is na flink puntenaftrek. In mijn geval Mvv.

jammer dat je niet beter leest

” Nu zullen er suporterss zijn die roepen liever failiet dan een fusie deze mensen kan ik begrijpen ware het niet dat hierdoor de nederlandse competitie zeker niet sterker wordt ”

ik snap dat sommige suporters hun club willen behouden maar vergeet niet dat we hiermee misschien wel de progressie van het nederlandse voetbal helemaal stop zetten .
In de eerder genoemde verzorgingsgebieden is er gewoon gebrek aan geld moet je dan ten koste van alles een club behouden en hier gemeenschapsgeld in pompen


naar mijn mening is het in zon geval gewoon beter 1 club te vormen dmv een fusie ook al zal dit een hoop suporters pijn doen maar wat hebben we aan een ondergang door faillisement dit kost de samenleving ook geld.

er zijn fusie's geweest die wel geslaagd zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren