Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nijhuis gaat niet mee met de VAR: Go Ahead speelt gelijk tegen Almere City

Laatste update:

Go Ahead Eagles is er niet in geslaagd om op twee punten van nummer vijf NEC te komen. De Deventenaren kwamen in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Almere City, dat in de eerste helft naliet om een (ruime) voorsprong te pakken. Oliver Edvardsen zette Kowet vroeg op voorsprong, Thomas Robinet zorgde al snel voor de gelijkmaker. Almere City hoeft zich geen zorgen meer te maken om degradatie, maar een plek in de play-offs om een Conference League-ticket lijkt er ook niet meer in te zitten.

De openingsfase was voor Go Ahead, dat in de elfde minuut op voorsprong kwam. Bobby Adekanye kreeg te veel tijd en ruimte van Sherel Floranus en vond in de zestien de vogelvrije Søren Tengstedt, die na een matige eerste aanname op Samuel Radlinger stuitte. De Oostenrijkse goalie van Almere City was vervolgens kansloos op de rebound van Oliver Edvardsen, die beheerst binnenschoot in de verre hoek: 1-0.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Almere City knokte zich terug in de wedstrijd en kwam al snel dicht bij de gelijkmaker via Robinet, die uit een hoekschop tegen de paal kopte. Halverwege de eerste helft was het alsnog raak voor de Fransman. Go Ahead werkte matig weg, waardoor Hamdi Akujobi de kans kreeg om voor te zetten. Dat deed hij prima, waardoor de volgende kans van Robinet wel raak was. Zijn kopbal vloog de verre hoek in achter de kansloze Jeffrey de Lange: 1-1.

Almere City pakte na de gelijkmaker het initiatief en zocht nadrukkelijk naar de voorsprong in Deventer. Schoten van Álvaro Peña en Floranus leverden nog niet veel gevaar op, maar de volgende kans van Peña was wel een hele grote. De Spanjaard genoot veel vrijheid op de rand van de zestien en schoot net naast. Vijf minuten voor rust kopte Robinet net over uit een hoekschop en nog dichter bij het laatste fluitsignaal van de eerste helft schoot Adi Nalic ternauwernood naast.

Ook na rust was Almere City in eerste instantie de bovenliggende partij. Invaller Stije Resink werd direct gevaarlijk, wat leidde tot ontevreden reacties van het Go Ahead-publiek. Alhoewel Yoann Cathline nog een schietkans kreeg, kwam Go Ahead daarna steeds beter in de wedstrijd. Zo schoot Thibo Baeten raak uit corner, maar werd zijn treffer afgekeurd wegens hands.

Met nog een kwartier te gaan ging Jakob Breum naar de grond na contact met Joey Jacobs. Arbiter Bas Nijhuis gaf Breum een gele kaart voor een schwalbe, maar werd door de VAR toch naar het scherm geroepen. Nijhuis bekeek de beelden uitvoerig, maar bleef bij zijn initiële beslissing en liet doorvoetballen, tot onbegrip van alles en iedereen met een rood-geel hart.

Met hernieuwde energie ging Kowet op zoek naar de voorsprong en die kwam er ook bijna, toen Finn Stokkers via De Lange tegen de paal schoot. Van écht doordrukken was echter geen sprake, waardoor de wedstrijd langzaam maar zeker afstevende op een gelijkspel. Die kwam er ook, want beide ploegen slaagden er niet meer in om te scoren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nijhuis zocht naar een reden om hem niet te geven, dat was duidelijk. Had dan iig die gele kaart voor Breum ingetrokken want een echte schwalbe was het ook weer niet. Al met al een terechte uitslag, er waren periodes dat Go Ahead beter speelde en periodes waar Almere het overwicht had. Dit is niet het Go Ahead wat ik gewent ben want het veld werd veel te groot gehouden, normaal zitten de linies dichter op elkaar en zie ik meer ballen op het gras dan boogballen en lange passen.

7 april 2024 om 16:39

De reden was dan ook dat het absoluut geen pingel was.

7 april 2024 om 17:33

Dat Breum op zoek is naar een penalty, de bal vlak ervoor te hard voor zich uitschiet, bijna struikelt over eigen benen en dat het op een plek in de 16 gebeurt waar je twijfels over kan hebben, is tot daar aan toe. Maar die Almere speler raakte de bal niet, maar de tegenstander en dat lijkt mij toch een moment van discussie waard.

7 april 2024 om 21:18

Voetbal is nog steeds een contactsport. Contact is veel te licht voor een penal, daarbij gaat hij voor het contact al naar de grond.

Er zal wel weer kritiek op Nijhuis komen puur omdat het Nijhuis is, maar sloeg nergens op dat de VAR hem naar scherm riep, zo licht contact.

Verder weer een prima pot van ons, zat meer in. Zijn nu wel echt veilig denk ik. Op naar een 2e eredivisie seizoen in een groter stadion, wat een groei deze jaren.

7 april 2024 om 16:44

Absoluut, toch had ik niet durven dromen aan het begin van het seizoen dat het zo voorspoedig zou gaan. Ik kijk in ieder geval uit naar volgend seizoen, hopelijk dan wel een seizoenskaart 🥳

7 april 2024 om 16:45

Krijgen jullie een nieuw stadion ja?

7 april 2024 om 16:55

Niet nieuw, maar wordt stap voor stap uitgebouwd. Komende zomer/1e seizoenshelft naar 6100.

7 april 2024 om 19:52

Voor mij mogen ze wel vaken kaarten geven voor swalbes. Echt spelbederf

Zelfs de Almerespeler zelf vindt het een penalty hoor je net 🤣

Als tukker snap ik dat Nijhuis GAE geen succes wenst. Maar ben van mening dat een scheidsrechter op dit niveau zijn persoonlijke belangen aan de kant moet kunnen zetten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren