Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Niet denken dat Eredivisie ineens kan concurreren met topcompetities'

Laatste update:

De clubs uit de Eredivisie kunnen zich gaan opmaken voor een behoorlijke toename van de tv-inkomsten. De Eredivisie Media en Marketing CV verkocht een meerderheidsbelang van 51 procent aan het Amerikaanse bedrijf Fox International, dat in totaal een miljard euro zal gaan betalen. Chris Woerts, de man die Eredivisie Live bedacht, spreekt van een 'fantastische deal'.

/

Toch waakt Woerts, tegenwoordig niet meer betrokken bij de Nederlandse voetbalzender, voor te hoge verwachtingen. "Je moet het wel in perspectief zien", zegt hij in gesprek met NUsport. "We moeten nu niet gaan denken dat de Nederlandse competitie ineens met de Spaanse, Engelse of Duitse kan concurreren. Ter vergelijking: in Engeland werd een miljard euro aan televisiegelden betaald voor drie jaar, in Nederland nu voor twaalf jaar.''

''Maar het is wel een mooie stap vooruit", vervolgt Woerts. "Ruim zeven jaar geleden sloot ik een deal van 69 miljoen euro per jaar namens de Eredivisie CV met Talpa, RTL en Versatel. Nu gaat het om zeker tachtig miljoen euro per jaar. Dat is dus elf miljoen euro meer dan de beste deal ooit. Een nieuwe sportzender, waarop de hele dag sport te zien is, zou een geweldige impuls zijn voor de sport in Nederland zijn. Dan zijn mensen ook bereid wat meer te betalen. Met zo'n zender creëer je helden. Maar zo ver is het natuurlijk nog lang niet.''

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Mooi dat de hollandse clubs meer geld hieruit gaan halen. Vorige seizoenen haalden ze er wel heel weinig geld uit, te weinig naar mijn mening. Vooral in tegenstelling tot de andere competities.

9 augustus 2012 om 12:53

Meer geld? ik denk dat al dit 'extra' geld gelijk door naar de regering gaat i.v.m. het lente akkoord waarin staat dat de eredivisie clubs de politie inzet moeten gaan betalen.....

9 augustus 2012 om 14:44

Dan is dat probleem ook weer opgelost toch?

Ontopic:

"een nieuwe sportzender, waarop de hele dag sport te zien is, zou een geweldige impuls zijn voor de sport in Nederland zijn. Dan zijn mensen ook bereid wat meer te betalen."

Waarom zou het volk meteen weer meer moeten betalen? Ze doen alsof 16,95 een schijntje is. Ik begrijp dat Murdoch geen liefdadigheidsinstelling is en dus het geld wat hij heeft geinvesteerd terug wil verdienen. Moet dit dan meteen weer gepaard gaan met duurdere abonnementen? Mijn inziens niet. Naar mijn mening kan het beter goedkoper worden gemaakt waardoor meer mensen er gebruik van willen maken. Nu kost het al 12,95 - 16,96 (de 12,95 is een uitzondering) wat mijn inziens al duur is. Stel dat Murdoch zou inzetten op het bereiken van de massa met goedkopere abonnementen dan kan ik me voorstellen dat er meer geld mee wordt verdiend. Ik ben benieuwd wat deze nieuwe ontwikkeling gaat brengen en ik hoop dat het een positieve ontwikkeling wordt voor de supporters en de clubs.

Zo'n fantastische deal is het nu ook weer niet, naar verhouding komen wij er nog steeds bekaaid van af. De beste man is blijkbaar ook niet erg goed op de hoogte van wat er elders gebeurt, want in Engeland werd wel een ietsepietsie meer betaald dan 1 miljard voor drie jaar...

9 augustus 2012 om 10:38

Ripley,

Heb jij de tekst gelezen?? Want deze man zegt precies hetzelfde dan jij alleen zij hij het gewoon eerder hoor ;

On: Dit is voor nederlandse begrippen gewoon een fantastische deal en het kan aan mij liggen, maar de nederlandse clubs worden

#1. Met het jaar gezonder
#2. Met het jaar beter
#3. Ze doen het met het jaar weer met meer/betere jeugd

Als je de selecties elk jaar bekijkt worden ze werkelijk elk jaar beter van de top 6 ofzo. Kijk naar psv. zo een sterke ploeg stond er 2 jaar geleden niet hoor.

9 augustus 2012 om 11:12

Als ik jou was zou ik maar niet te vroeg juichen. Eerst maar eens afwachten wat deze deal nu precies gaat inhouden. Veel meer inkomsten betekent in ieder geval niet met het jaar gezonder. In dat geval kun je als club nog steeds meeer uitgeven dan er binnen komt. Dat is inmiddels vaak genoeg gebleken.

9 augustus 2012 om 11:59

Ja ik verwacht dat de kleine clubs de meeste problemen gaan ondervinden. Het gat tussen JL en ED is weer een stuk groter geworden dus die clubs is er alles aan gelegen om in de Eredivisie te blijven. Dan willen die clubs nog weleens een rare capriool uithalen in de hoop erin te blijven. Bij kleinere clubs bepaalt het televisiegeld ook een groter deel van de omzet dus qua gezondheid van de clubs is het nog even afwachten.

9 augustus 2012 om 12:34

Ik vind het overigens wel ironisch dat je dan PSV als voorbeeld noemt die "elk jaar gezonder" wordt en "elk jaar meer met jeugd" doet...

9 augustus 2012 om 12:41

Dat doet hij helemaal niet, hij zegt alleen dat PSV een sterke selectie heeft. Maar jaloezie gaat weer eens boven begrijpend lezen zie ik.

9 augustus 2012 om 12:42

Dubbelpost.

9 augustus 2012 om 12:52

Meer uitgeven dan dat er binnen komt is eigen verantwoording lijkt me. Het punt is alleen dat clubs die in nood zitten meer geld zullen krijgen en daarmee de nodige gaten kunnen dichten. Het zal misschien niet veel zijn per jaar maar alle kleine beetjes helpen. Clubs zoals N.a.c. kunnen het goed gebruiken.

9 augustus 2012 om 13:41

Met het jaar beter, volgens mij met het jaar slechter hoor kwalitief, maar volgens mij graat hij voetbal kwaliief omlaag, waar je eerst ronaldo 9, zidane en scholes en co had, heb je nu messi en cr7. Eerst hadden we nog een r9 in de compitie en kluivert, seedorf, bergkamp en co, daarna werd het ibra, sneijder en vd vaart, daarna hunterlaar suarez en vermaelen, daarna vertonghen ruiz en theo en wat hebben we nu? Tadic,assaidi een overschat talent als eriksen, nee de eredivisie gaat er finalcieel op voor uti, maar kwalitief op achter uit, ook d inflatie op spelers is veel hoger, waar zidane 78 miljoen kostte, kosste cr7 94 miljoen, maar zidane was beter.

9 augustus 2012 om 14:13

@maher: Dat valt wel mee hoor. Het is 11 miljoen euro per jaar meer (ik dacht 14, aangezien mij bijstond dat het 83 miljoen per jaar was) en dat moet dan nog verdeeld worden over alle clubs. Het levert dus amper meer op. Echter wordt het voor de abonnees zoals jij en ik wel een stuk duurder, want wij mogen opdraaien voor de kosten.

@thuntelaar: Dat hoeft niet. Als opeens je hoofdsponsor het contract niet verlengt en je alleen maar een veel mindere krijgt, kan je er vrij weinig aan doen.

@fctwe: Je vergeet een De Vrij, Clasie, Maher, Alderweireld, Anita.

9 augustus 2012 om 15:08

Nouja je hebt ook een maher willems van rhijn eriksen is nog maar net 20!! Narsing assaidi allemaal goede spelers met potentie de eredivisie is nooit de serie a of premiet leage of bundersliga of liga bbva geweest altijd 1 team met eropees suc6 met ajax voorop dan psv en feyenoord nl moet het niet van geld. Maar van tallenten en scouten hebben

9 augustus 2012 om 18:32

fctwe, bent wel een mooie joker. Ik vind Maher, Clasie, de Vrij en Eriksen goede talenten. Heb je ook nog een Castaignos die wellicht de sterren van de hemel zal spelen, net als Narsingh. Juist de laatste jaren zijn er weer meer smaakmakers in de Eredivisie. Je vergelijking tussen Ronaldo en Zidane slaat nergens op, want Ronaldo is een winger en verbrak vorig jaar alle records. Zidane kostte 78 miljoen, Ozil een fractie daarvan. Ozil is nog jong en kan toegroeien naar het niveau van Zidane.

Elke generatie heeft zijn helden, zo zal er over 10 jaar weer gesproken worden over de huidige generatie uit de Eredivisie. In de tijd van Sneijder, van Persie en van der Vaart werd ook al gezegd dat die nooit het niveau van hun equivalenten uit de jaren '90 zouden halen.

9 augustus 2012 om 13:33

dat is toch niet meer dan logisch, omdat nederland ca. 16/17 miljoen inwoners heeft, en de landen met de grote competities een meervoud daarvan..snap je punt niet helemaal

Prima deal. Zolang zondag 7 uur maar blijft bestaan. Toch waar nederland mee is opgegroeid!

9 augustus 2012 om 11:40

Dat 7 uur is uniek in Europa en daarom is Nederland ook zo jarenlang achtergebleven op de rest. Het is natuurlijk commercieel idioot om om 7 uur uitgebreide samenvattingen te laten zien op het open net, dan "dwing" je mensen niet om te laten betalen.
Dit vind je helemaal nergens in Europa.
Nu met dit nieuwe geld moeten de Nederlandse clubs gewoon verder flink investeren in de opleidingen en proberen de talenten langer in Nederland te houden.

9 augustus 2012 om 12:36

De BBC zend toch ook gewoon alle samenvattingen gratis uit....

9 augustus 2012 om 12:41

@abatino
In Duitsland worden de meeste wedstrijden op zaterdag gespeeld en die zijn 's avonds rond half 7 ook gewoon op het open net te bekijken...wat je zegt is echt onzin!

9 augustus 2012 om 12:42

BBC heeft 192 miljoen euro betaald om de samenvattingen uit te mogen zenden..192 miljoen!!!!

9 augustus 2012 om 12:42

@henkie666

Maar de BBC is niet van Murdoch ;

9 augustus 2012 om 12:44

Maar niet om 7 uur, daar gaat het om.

Motd is pas laat op de avond.

9 augustus 2012 om 12:50

Maar niet om 7 uur 's avonds...... Dat is juist het punt wat Abatino maakt, kan je dat er niet uithalen??

9 augustus 2012 om 12:51

pas na een paar jaar. Eerst jaren van sky niet dus mensen namen massaal sky. Later kwamen de samenvattingen bij publieke zender, maar toen had sky al zijn klantenbestand.

Zou er dan werkelijk iemand zijn die de Nederlandse competitie nu opeens op gelijke voet zet met de Premier League of de Bundesliga? Dat lijkt me niet. Iedereen is zich er nog wel van bewust dat er nog een enorme kloof is. Natuurlijk is het een mooie stap voor het Nederlands voetbal, maar de echte doorbraak zou kunnen plaatsvinden als de Uefa de Financial Fair Play Rules wat stricter gaat naleven. Ik betwijfel echter of dit ooit zal gaan gebeuren.

9 augustus 2012 om 11:57

Nu de grote clubs ook al beginnen te morren over de ridicule bedragen die er uitgegeven worden in de transfermarkt zou het kunnen dat de Uefa er wel meer vaart achter zet. Er zit heel veel onkruid in de voetballerij die eerst gewied moet worden voordat er weer een gezonde competitie zal ontstaan.

9 augustus 2012 om 12:40

Het nadeel van onkruid is echter dat het altijd terug komt.
Laten we nou eens ophouden iedereen schulden aan te praten. Bijna iedereen heeft schulden zo wat? Als je gewoon netjes op tijd kunt betalen om af te lossen dan is er toch niet aan de hand?
Daarbij, al die financiële fairplay puntjes zijn zo makkelijk te omzeilen dat dit ook geen veranderingen gaat brengen.

9 augustus 2012 om 18:41

Tja als je het gewoon bijhoudt is er amper onkruid. Natuurlijker zijn er altijd mazen in de wet en zal er weleens wat doorheen komen. Niks doen is zo typisch voor de voetballerij. Conservatief als wat en dat komt de sport niet ten goede.

We zullen nooit kunnen concureren met deze competities dus een totaal onzinige discussie.
We kunnen wel net als in duitsland vanaf 2013 39 euro per maand gaan betalen als we eredivisie live willen ontvangen via sky.

9 augustus 2012 om 10:43

als dat zo is koop ik wel seizoenskaart van de fc of kijk ik gewoon op internet...

Gewoon Sport1 nemen, een seizoenkaart van je favoriete voetbalclub en op zaterdagavond en zondagavond lekker de samenvattinkjes van de eredivisie. Heerlijk

9 augustus 2012 om 10:51

Best kans dat de nieuwe zender dan met sport 1 gaat concurreren om uitzendrechten en het aanbod op sport 1 uitgekleed gaat worden.

9 augustus 2012 om 11:18

Als dat zo is, en die kans zit er in, stop ik er gelijk mee.

Het idee dat Eredivisie op weg is naar een topcompetitie is geschoold op het proces wat de Premier League heeft doorgemaakt; eerst speelde daar alleen maar Britste spelers en was het een subtop competitie in Europa. Nadat het werd overgenomen door Murdoch stroomde de miljarden binnen en eind jaren 90 heeft de Engelse competitie zich genesteld bij de Europese top.

Maar zoals gezegd is het voorbarig om dit proces ook aan Eredivisie toe te dichten.

9 augustus 2012 om 10:56

Een groot verschil is wel de afzetmarkt.

Nederland heeft 16 miljoen inwoners. Engeland heeft 51 miljoen inwoners. Groot Brittanië zelfs 62 miljoen.

Dan zou met een simpele rekensom Engeland ook ongeveer 4 keer zoveel Voetbalfans hebben. Dan is de deal niet eens zo slecht. 1 miljard in 12 jaar tegen 1 miljard in 3 jaar.

9 augustus 2012 om 11:18

Klopt ja, al is het ook beetje appels met peren vergelijken, want elke afzetmarkt heeft zijn pro's en con's. Nederland is bijv. per hoofd 10 000 euro rijker dan de Britten, wat aantrekkelijk is voor bepaalde adverteerders.

Ik zie idd niet het Nederlands voetbal groeien naar Europese top, maar met die extra miljoenen kan hopelijk wel de stap worden gezet naar de Europese subtop. Denk aan concurrentie aangaan met Portugal, Rusland, Turkije, etc.

9 augustus 2012 om 13:24

Portugal en rusland gaan her denk ik niet redden. En turkije is er nog niet en zal er ook niet snel zijn. Portugal is een voor europese normen erg arm land. De clubs hebben behoorlijke schulden, en er is geen aansluiting bij de top. Ik denk dat portugal gewoon weer gaat afzwakken. Ze hebben nu het voordeel gehad van een aantal belachelijk dikke verkopen. Maar het is allemaal financieel veel minder solide dan de eredivisie. Ik denk dat portugal binnen een jaar of 5 schotland achterna gaat. En beduidend minder wordt, misschien minder extreem, maar er hoeven maar 1 of misschien 2 clubs in de top af te zwakken of failliet te gaan en er is een enorm probleem.

9 augustus 2012 om 13:27

Maar de Engelse league wordt in het buitenland overal uitgezonden, dus die afzetmarkt beperkt zich niet alleen tot Engeland zelf.

9 augustus 2012 om 13:52

Portugal heeft wel een ander groot voordeel. Hun taal en cultuur geeft een veel kleinere barriere om zuid-amerikaanse talenten aan te trekken en deze op te leiden voor de europese top. Hiermee hebben ze altijd een stapje voor op Nederland.

Portugal is vanuit het verleden altijd de competitie geweest waarmee de sterkte van de nederlandse competitie kon worden gemeten. Echter is het gat met de grote landen vergroot. Hopelijk wordt het gat nu met de Portugese top kleiner.

Overal komt de ene na de andere 'deskundige' aan het woord om z'n licht te laten schijnen over iets waar uiteindelijk nog bijna niemand het fijne van af weet.
Het lijkt me hoe dan ook niet erg bevordelijk dat een buitenlandse partij een meerderheidsbelang neemt in de eredivisie.

9 augustus 2012 om 13:05

Voor de voetbalclubs zal er toch niet heel veel veranderen an sich lijkt me. De identiteit blijven ze behouden, maar ik hoor hier en daar wel dat de verschillen denivelleren. Dat zou een kwalijke zaak zijn en het wordt nog lastiger om voor teams uit de JL die promoveren om bij te blijven. Ik zou het beter hebben gevonden als het ook de JL betrof. Dat is een fantastische competitie, je weet immers nooit wat er kan gebeuren.

Ik wacht ook even af op een groots uitleg of plan.

natuurlijk is dit niet goed voor de sport en tv kijker. Met het bord opschoot zal verdwijnen bij de Nos, die rechten zullen verdwijnen of naar een flut commerciele zender gaan, daar heeft fox het meeste aan namelijk. Daarnaast zal de betaal zender duur zijn en zo sport minded zijn nederlanders niet. Wij betalen geen 30e of meer per maand voor 1 zender.
Daarnaast is het wel zeker dat er geen 5 wedstrijden of meer op 1 dag gespeeld worden omdat dit commercieel niet interessant is voor fox. Net zoals destijds in engeland gaat het wedstrijdschema op de schop en zullen wedstrijden op andere dagen gespeeld worden, misschien ook wel zaterdag middag en maandagavond. Mensen met een seizoenskaart zullen dus ook aanpassingen moeten.

Het is gewoon een farse en idioot dat men alleen naar geld kijkt. Geld wat nog niet eens goed verdeeld wordt dus de rijkste clubs krijgen meer geld waardoor de afstand tussen grote en kleine clubs nog groter wordt en de competitie op lange termijn minder aantrekkelijk zoals in schotland.

9 augustus 2012 om 11:17

telegraaf.nl meld dat de 7 uur sessies gewoon zullen blijven. Hoe je het ook went of keert dit is een goeie deal voor de clubs. Meer inkomsten , meer publiciteit en het zal wat internationaler worden. Ik neem aan dat bijvoorbeeld SKY UK ook naar de eredivisie zal kunnen kijken mits een abbonee van Skydit zou willen. Het zat er wel aan te komen , met 600.000 abbonees voor eredivisie live had het niet lang meer geduurd voordat de stekker er werd uitgetrokken.

9 augustus 2012 om 11:54

hoe kan de telegraaf dat nou zeggen? NOS heeft nog maar 1 jaar het recht voor de samenvattingen dus moeten ze daarna gewoon kopen. De prijs zal waarschijnlijk hoger zijn dan wat men nu betaald heeft dus NOS gaat niet meer mee, want die kunnen het niet rechtvaardigen om in tijden van crisis met overheidsgeld zoveel geld aan sport uit te geven. Daarnaast zal john de mol vast met sbs de samenvattingen willen hebben om kijkers te trekken. In de wet staat dat de wedstrijden voor half 11 uitgezonden moeten zijn op zondag dus het is goed mogelijk dat de samenvattingen een uurtje zijn van half 10 tot half 11 op sbs oid. Het is een goede deal voor de clubs uit het rechterrijtje, met name top 5, maar voor de gehele competitie, het Nl'se voetbal als geheel, is dit geen goede ontwikkeling.

Alleen jammer dat de clubs dit geld na het lenteakkoord direct kunnen doorsluizen naar de overheid, om de politiekosten te betalen. ;

Waar ik wel veel van verwacht/hoop is goede reclame voor de eredivisie in het buitenland. Sky heeft natuurlijk wel de know-how en de middelen om de eredivisie in het buitenland goed te promoten!

Edit: Hoe meer reclame in het buitenland hoe meer sponsors ect..

De Eredivisie staat gewoon goed op zijn plaats tussen 7 en de 9de positie daar hoort het in thuis, het is al erg knap wat de Nederlandse club's hebben gepresteerd om boven Turkije,rusland en Oekraïne te eindigen terwijl zij met begrotingen van boven de 100 miljoen werken. Nee de Eredivisie zit gewoon aan haar Max. Ook dit jaar zul je zien dat met 7 clubs in Europa het gewoon te moeilijk wordt, Vittese is nu al uitgeschakeld, zoal's elk jaar licht het nu weer aan Az,fc Twente,psv en Ajax maar die komen toch nooit verder dan de kwartfinale EL. Heerenveen en Feyenoord moet je nog maar afwachten of zij de poule behalen met hun geen beschermde positie kunnen zo tegen Inter en Cska spelen. Ik denk dat de top van de Eredivisie nog nooit zo groot is geweest met Ajax,psv,vittese en FC Twente die kampioen willen worden, Az,feyenoord en Heerenveen die in de top 5 willen komen. Uiteindelijk zullen er weer 1 of 2 gaan afhaken en zie je weer die versmalling van topclubs.

9 augustus 2012 om 11:54

Ik vraag me steeds af waarom mensen denken dat Vitesse om de titel gaat spelen. Ieder jaar een volledig nieuw team en bestaat het de helft van het seizoen uit los zand. Ik denk dat de titelrace dit jaar veel gelijkenissen gaat vertonen met afgelopen jaar.

Voor wat betreft Europa weet ik niet of je gelijk hebt. Nederland leidt zeer goed op en als het door deze extra geld injectie net de spelers 2 jaar langer vast kan houden dan kun je zomaar hele grote stappen zetten. We hebben het de laatste jaren gezien. Talenten maakten binnenlandse transfers naar topclubs en dat is de kwaliteit van de competitie alleen maar ten goede gekomen. Turkijke en Oekraine kunnen de Eredivisieclubs hebben, dat bewees Feyenoord. Toch het team dat erg veel nieuwe spelers moet inpassen en zonder goede spits speelt en die speelden Kiev van de mat. Teams met een goede spits hadden deze wedstrijd gewoon naar zich toe getrokken.

Ik verwacht en hoop dat zo'n sportzender ook opties opent voor andere sporten in Nederland zoals hockey, basketbal en honkbal bijvoorbeeld. Die sporten zijn populair en de eerste en laatste beoefenen wij zelfs op topniveau. Als zulke clubs ook wat meer televisiegelden kunnen ontvangen komt het heel sportend Nederland ten goede. Bovendien vind ik alledrie de sporten ook leuk om naar te kijken, naast het voetballen.

Om on-topic te blijven, het is goed voor het Nederlandse voetbal, maar nog altijd een schijntje vergeleken met de echte topcompetities. Die Murdoch heeft het goed bekeken want we hebben een hartstikke aantrekkelijke competitie die hij nu op al zijn Skysport kanalen kan uitzenden. De populariteit van de Eredivisie kan daardoor groeien, terwijl hij de komende 12 jaar op de eerste rij zit. Voor hetzelfde geld zijn de rechten over 5 jaar 150 miljoen waard en dan verdwijnt dat hele premium in de zak van Murdoch.

9 augustus 2012 om 12:54

het is niet goed voor het NL voetbal omdat het geld niet gelijk verdeeld wordt. Kijk naar engels voetbal, dat is de laatste 15 jaar dramatisch verslechterd.

9 augustus 2012 om 18:34

Het Engelse voetbal is concurrerender dan ooit. Dat daar managers rondlopen die alleen maar slopers kopen is hun visie op voetbal. Altijd zo geweest. Engelsen zijn gewoon minder van het technische voetbal en meer van het loopvermogen en passie. Bovendien verdienen jonge spelers gewoon op veel te jonge leeftijd al veel te veel geld. Daardoor is de hele motivatie om hun best te doen weg. Daar zal Nederland voorlopig nog geen last van hebben.

10 augustus 2012 om 07:38

ik bedoel met engels voetbal natuurlijk engels nationale teams die de afgelopen 20 jaar dramatisch hebben gepresteerd, doordat de meeste top teams amper engelsen gebruiken.

Voor nu en de komende paar jaar is het een goede deal. Daarna is het afwachten. Een contract voor 13 jaar vind ik eigenlijk belachelijk lang. De televisiemarkt ontwikkelt zich zo snel dat over een paar de rechten misschien wel veel meer waard zijn. Pas dan zal dus blijken of het een goede deal is of niet. Ik heb er heel erg mijn twijfels over in ieder geval.

We zullen wel zien wat er gaat gebeuren.

Eerst maar eens kijken hoe het Financial Fairplay van de Uefa uitpakt. Klinkt allemaal leuk en aardig in theorie, maar ik vraag me af of ze ook echt over gaan tot sancties als een club van naam en faam de regels overtreedt. Verder zijn er ook nog duizenden constructies te bedenken om de regels te omzeilen. Zeker als je een steenrijke sjeik als eigenaar hebt. Ik heb weinig vertrouwen dat het corrupte kliekje, waaruit de top van de Uefa en Fifa bestaat, met harde hand de 'fair play' gedachte zal toepassen.

De extra televisie inkomsten zijn een druppel op de gloeiende plaat zijn. Zolang ze in het buitenland mogen doen en laten wat ze willen met het opbouwen van schulden etc. , dan stelt dit weinig voor.

Het gat wordt in ieder geval niet groter op deze manier.

9 augustus 2012 om 13:02

Nog steeds zal het gat groter worden. De TV gelden die Nederlands clubs nu gaan krijgen zijn nog altijd vele malen minder dan wat clubs in de grotere voetballanden krijgen uitgekeerd.

9 augustus 2012 om 13:30

Is toch knap hoe structureel negatief iemand kan zijn, zelfs in reactie op het gestelde feit van est. 1913. Natuurlijk is het verschil groot, niemand die zegt dat het niet zo is. Maar zo worden de verschillen voorlopig in ieder geval niet groter. De Nederlandse competitie zit al jaren in de lift, een hoop beseffen het nog niet in Nederland. Kijk naar de Europese resultaten, die gaan weer terug richting het niveau waar we rond 2000 op zaten. Op basis van de coefficientenlijst van de afgelopen drie seizoenen zijn we Frankrijk en Italie voorbij, staan we op een knappe 5e plaats, welke recht geeft op 3 plaatsen in de CL. En wij maar zeuren.

9 augustus 2012 om 16:10

Dus dat zou betekenen dat we over 2 jaar zomaar 3 CL plaatsen kunnen hebben? Dat lijkt me sterk mijn beste Feankenner!

9 augustus 2012 om 18:36

Als we dit jaar en volgens jaar dezelfde prestaties als het afgelopen jaar weten te weerleggen kunnen we inderdaad op de 5e plek uitkomen. Moeten we wel directe concurrenten uitschakelen. Helaas wist Feyenoord niet te winnen van Kiev. Dat had een mooie kans kunnen zijn om de eerste slag uit te delen.

Of ze nu 50 miljoen, 100 miljoen of 1 miljard betalen, mij zal het allemaal aan mijn reet roesten.
Een betaalzender om naar wedstrijden van de eredivisie te kijken, zal er bij mij nooit in komen.
Juist door dit hele media gedoe gaat het voetbal in Nederland kapot. Wil je het voetbal in Nederland levend houden, dan is er maar één plek waar je voetbal kijkt en dat is in het stadion!

Boycot eredivisie live, wie kijkt is medeplichtig!

9 augustus 2012 om 13:33

Ik vind dat wat bekrompen gedacht. Als voetbalfan wil ik niet alleen wedstrijden van mijn favoriete club zien. Ik hou er van om de complete competitie te volgen om aanstaande talenten, grote verrassingen en spannende wedstrijden te zien. Eredivisie Live is op het moment de enige manier om alles te volgen. Dat jij misschien een echte 100% clubfan bent is prima, maar ga niet andere mensen bekritiseren die gewoon van voetbal houden.

9 augustus 2012 om 13:38

Als Ajax fan heb je inderdaad makkelijk lullen. Ajax, Psv, Feyenoord, FC Twente en AZ zullen er beter van worden, alle andere clubs komen er gewoon met minder van af.
Voor de clubs in de Jupiler League wordt het helemaal huilen met de pet op, zo wordt het verschil tussen de eerder genoemde clubs en de rest alleen maar groter en zo verwacht jij een betere competitie te krijgen?

Om dan nog maar te zwijgen dat we straks nog meer wedstrijden op de meest vreemde tijdstippen krijgen. Dus je de echte clubsupporters worden hier benadeeld t.o.v. die het eens leuk vinden om op een doordeweekse avond een keertje een wedstrijd te kijken zoals jij. Dan noem je mijn gedachte bekrompen?

9 augustus 2012 om 13:46

Waar zeg ik dat ik niet alle wedstrijden van Ajax bekijk of bezoek? Ik kijk tijdens het voetbalseizoen zo'n 6-10 wedstrijden per week, nationaal en internationaal.
Daarnaast als je goed heb opgelet gaat iedereen met de nieuwe deal er op vooruit ook de kleinere clubs. Ook is het niveau al veel te ver genivelleerd, clubs als Ajax, Psv en Feyenoord zouden veel verder boven het gemiddelde niveau van de Eredivisie moeten uitsteken om internationaal uberhaupt wat in te brengen te hebben. Je hebt gelijk over de Jupiler League clubs, maar dat is marktwerking die competitie is zowel commercieel als sportief gewoon niet interessant genoeg.

9 augustus 2012 om 13:49

Ik denk dat het ook in het belang van de media is dat een stadion vol zit. Lege stadions is geen goede TV reclame. En dankzij een goed TV contract is de nood nu minder hoog om het stadion als melkkoe te gebruiken dus voorlopig is deze deal juist goed voor supporters zoals jij. En wat betreft de tijd... Commerciële partijen houden echt wel rekening met de tijden die de massa het liefst wil dus minder conservatief graag en je niet zo druk maken.

9 augustus 2012 om 13:35

Haha wat ongelooflijk naief. Met alleen stadion bezoekers red jouw clubje het wel hoor! Gewoon de uitzendrechten zelf houden en niet verkopen.

Ik ben overigens graag medeplichtig. Naast mijn seizoenkaart betaal ik graag voor nog wat extra voetbal.

Edit: ah, ik snap het al. MVV is natuurlijk nergens live te zien.

9 augustus 2012 om 13:41

MVV is vaak genoeg op EDL te zien, maar dat kijk ik sowieso nooit want dan zit ik gewoon in het stadion.
Zie ook mijn andere reactie, dankzij EDL krijgen wij weer wedstrijden op maandagavond om 20.00 uur of vrijdagavond om 19.00 en dat zijn precies de situaties waar de echte supporters niet naar toe willen.

Of voel jij er iets voor om de Italiaanse richting uit te gaan, waarbij de super cup wedstrijd tussen Juventus en Napoli in Peking werd gespeeld ten behoeve van de media?

9 augustus 2012 om 14:54

Je hebt verschillende fases, waar jij over spreekt is mijlenver weg. Je komt daar wel enigszins dichter bij en in de toekomst zou het best geinig zijn om dat met de ssuper Cup te doen, want laten we eerlijk zijn, het is nu op dit moment gewoon het lelijkste affiche van het seizoen. In de huidige vorm kun je hem net zo goed afschaffen.

En die tijden.. Tsja. Heerenveen voetbalde eens op de woensdagavond tegen Ajax om 21:00. Kan het nog erger? De Nederlandse clubs kunnen niet zonder.

Even over Mvv, als die niet af en toe een liveuitzending krijgt, dan ligt er al een groot gedeelte van de begroting open en zou het zomaar kunnen dat een hele boel Jupiler League clubs sneuvelen. Dat zou toch zonde zijn?

9 augustus 2012 om 15:50

Dat vind jij misschien het lelijkste affiche, maar dat betekent niet dat het per definitie ook zo is. Ik denk dat de fans van PSV en Ajax dit wel een leuke wedstrijd vonden, vooral ook gezien de opkomst van 50.000 mensen. Lijkt mij sterk dat die 50.000 ook naar Peking gaan als ze daar spelen.

Als ik dit seizoen ook weer kijk, spelen we gewoon 3 wedstrijden op een maandag, waarvan één zelfs op maandagmiddag puur en alleen omdat dit de media goed uitkomt. Daarnaast maakt het voor MVV niet uit of nu alle 34 de wedstrijden live wordt uitgezonden of geen één. De verdeling wordt toch wel gemaakt en in de Jupiler League is dat echt maar een habbekrats.

9 augustus 2012 om 16:53

Ja, dat is het lelijkste affiche. Kijk hoeveel er doorgaans op af komen, het is uniek dat het vol zit. Het doel van spelen in Azie is om de lokale bevolking daar warm te maken voor een duel als deze, dan zit het ook wel vol. Het is niet dat men vanwege een sponsor voor haar lokale fans een duel aan de andere kant van de wereld gaat spelen, dacht je dat nou werkelijk?

9 augustus 2012 om 18:02

Het moet toch niet triester gaan worden dan dit. Bevorder jij nu werkelijk het spelen van een duel aan de andere kant van de wereld? Voetbal speel je voor je eigen fans in je eigen thuishaven. Je weet wel, de mensen die het hele jaar naar de wedstrijden komen kijken. Het is toch gewoon van de zotte dat ze helemaal in Peking gaan spelen.

Ik hoop dat Heerenveen vanaf nu al haar wedstrijden in Johannesburg gaat spelen om daar de lokale bevolking warm te laten maken voor de club Heerenveen.

11 augustus 2012 om 12:37

Jammer dat je met deze reactie een hoop aan intelligentie in weet te leveren, je mist het punt van mijn reactie.

Misschien moet ik het simpeler uitleggen:

Als een duel hier niet leeft (jcs), dan heeft het geen zijn hem hier nog te spelen. Als het dan voor de competitie en de clubs interessant is om in Peking een vol stadion te krijgen, waarom ook niet? Geld is de belangrijkste factor in het hedendaagse voetbal, met geld overleef je. Dat jij er dan van maakt dat Heerenveen alle 17 thuis duels maar in Johannesburg moet gaan spelen, is een ontzettend domme vergelijking en gaat helemaal nergens over.

9 augustus 2012 om 13:43

Eens dat supporters vooral naar het stadion moeten gaan. Maar dat zwartwit denken over Eredivisie live gaat nergens over. Als ik in het buitenland ben kijk ik graag een Nederlandse wedstrijd. Hopelijk kan dat binnenkort met Sky.

Ik denk dat door ontwikkelingen op het gebied van internet de kwaliteit en beschikbaarheid van illegale live-streams de komende jaren toe gaat nemen en dan gaat iedereen gewoon lekker gratis wedstrijden kijken. Live voetbal is over 5 jaar mogelijk net zo makkelijk beschikbaar als purno en muziek. Reclame is dan de enige manier om geld te verdienen aan de beelden. Dan krijg je dus een korte commercial in je mik in plaats van een herhaling. Volgens mij hebben de clubs een goede deal gesloten omdat er grote onzekerheid bestaat over de te verwachten opbrengsten van betaal-tv.

Bereid om meer te betalen? Een beetje, maar ik ga geen 50 euro per maand betalen voor een voetbalzender.. het huidige bedrag van 11 euro naar (engeland bv. 50 euro) per maand vind ik ten opzichte van een verbetering voor de clubs van 11 miljoen per jaar niet beter..

Ik hoop dat ajax een eigen zender op gaat zetten en zich afkeert van van deze zender, ik weet nu al dat het duur gaat worden en dat er geld in de zakken van die maffe amerikaan moet komen... dat gaat niet naar de clubs..

9 augustus 2012 om 16:54

Het is dit jaar al 17 euro per jaar, niet 11 euro. Naar 50 zal het nooit gaan.

10 augustus 2012 om 04:17

"ik hoop dat ajax een eigen zender op gaat zetten "

Ajax is toch ook voor 12 jaar akkoord gegaan, dus dat zal wel niet zo snel gebeuren..

Ps; De man komt uit Australië.

Ik hoor iedereen praten over dat Lente akkoord van de 2e kamer, maar deze deal duurt tot 2025!? Die lente deal is volgens mij voor een kortere periode....kan het mis hebben hoor!

9 augustus 2012 om 18:40

Het lenteakkoord zadelt de grote clubs wel ineens met terugwerkende kracht op met een last van miljoenen euro's. De clubs hebben geen seconde de tijd gehad om er op voor te bereiden. Ze moeten betalen voor wat ze afgelopen seizoen hebben uitgegeven. Gaat natuurlijk nergens over. De politiek vergeet weer eens dat er eerst geld verdient moet worden voordat het uitgegeven kan worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren