Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Niemand heeft het meer over degradatie, maar over de Europa League’

Laatste update:

Willem II keerde afgelopen zomer na één jaar in de Jupiler League terug op het hoogste niveau en laat dit seizoen een uitstekende indruk achter in de Eredivisie. De ploeg van trainer Jurgen Streppel staat op een keurige negende plaats en er wordt in Tilburg al hardop gesproken over Europees voetbal.

/

Spits Samuel Armenteros, die wordt gehuurd van Anderlecht, weet nog dat de verwachtingen veel minder hoog waren toen hij zich een paar maanden geleden bij de Tricolores meldde. “Toen ik hier kwam zei iedereen: ‘Als we maar niet degraderen’. Maar het is al een tijdje duidelijk dat dát niet gaat gebeuren”, laat de aanvaller vol zelfvertrouwen weten aan het Algemeen Dagblad.

“Daar hebben we te veel kwaliteit voor. Dat laten we al heel het seizoen zien”, vervolgt Armenteros, die voor het hoogste wil gaan met Willem II. “En we doen, denk ik, niet onder voor de clubs die nu op die plaatsen van de play-offs staan. Het is bijzonder: niemand heeft het meer over degradatie, maar over de Europa League.” De Tilburgers wonnen zondag met 3-0 van Armenteros’ ex-club Heracles Almelo.

Denk je dat Willem II dit seizoen Europees voetbal haalt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De degradatie van 2 jaar geleden is een zegen geweest voor de club. Alle matige en dure paniekaankopen en broodvoetballers weg gedaan en begonnen met bouwen aan mix van karakter en goed voetbal. Alle lof voor Streppel.

9 februari 2015 om 21:41

Dat is zelfs alweer 4 jaar geleden . Toen is Streppel inderdaad gekomen en die heeft de boel aardig op de rit gekregen. Twee jaar terug eigenlijk te vroeg gepromoveerd, de financiën waren nog niet ver genoeg op orde om in de Eredivisie een rol van betekenis te spelen en dat zag je terug aan de kwaliteit van de selectie.

Vorig seizoen dikverdiend kampioen geworden en die lijn trekken we nu gewoon door in de Eredivisie!

Hij is kaal, hij heeft geen pruik, Jurgen Streppel Superkruik

Dat gaat Willem II denk ik niet redden maar het zal wel mooi zijn. Er komt nu toch een zwaar programma aan.

9 februari 2015 om 12:19

Dat is wellicht iets te hoog gegrepen. Maar toch leuk voor zo'n club dat ze eens spelen voor een "prijs" en niet hoeven te vechten voor degradatie.

9 februari 2015 om 13:08

Dat is ook zo Willem II hoort ook in de eredivisie maar ze zijn er nog niet.

Mooie club, hoop dat ze sowieso in de Eredivisie blijven. Zie ik liever dan Rkc, Dordrecht of Go Ahead.

9 februari 2015 om 12:04

Gelukkig is de kans niet zo groot meer dat RKC degradeert.

9 februari 2015 om 12:04

*promoveert

9 februari 2015 om 12:44

Kans dat ze degraderen is best groot haha

9 februari 2015 om 13:09

Nee hoor kan nu nog niet.

9 februari 2015 om 12:12

Vraag ik me toch af wat er mis is met GAE of ben je toevallig voor Ajax of Zwolle?...

9 februari 2015 om 12:29

Hoezo gelijk weer dat "of ben je voor ajax of zwolle?" Hij mag toch ook weer zn mening geven? Iedereen zn mening

9 februari 2015 om 12:33

Er is niks mis met Gae, mooie club maar geen eredivisie club. Misschien als ze in een nieuw, groter eredivisie waardig stadion gaan spelen zal ik er anders over denken.

9 februari 2015 om 12:49

Dan heb ik goed nieuws voor je Juleke.
De verbouwing begint komende zomer.

9 februari 2015 om 13:01

Onzin, eagles ks een schitterende club met een mooi maar klein stadion. Eagles hoort in de eredivisie, net als willem2 overigens. Ook nec,sparta en roda horen in de eredivisie maar er kunnen er maar 18 in. Verwacht dat dit jaar nac en dordrecht eruit gaan. Nac zelfde verhaal ,hoort in de eredivisie. Zijn gewoon meer dan 18 clubs die in de eredivisie thuishoren. Xoet niks af aan het stadion,maar ook uit de historie.

9 februari 2015 om 13:44

De adelaarshorst is een schitterend ouderwets stadionnetje. Liever dat dan het murenstadion van fc zwolle.. het sfeerloze bioscoopstadion in arnhem of dat ene stadionnetje uit kralingen

9 februari 2015 om 17:38

Trainingsveldje in Kralingen ;p

Europa League zal niet gaan lukken als je ziet wat voor wedstrijden ze nog krijgen en wat voor concurrentie er is.. Wel mooi dat ze in de eredivisie blijven..

toch wel alle credits naar Streppel.
wat een team maakt die man er van, 90 min lang strijd en passie!

Dat dachten we met cambuur ook, maar naar een pittig programma staan we weer met de voeten op de grond

9 februari 2015 om 12:40

Cambuur en Willem II hebben allebei een goed seizoen gedraaid als zij tussen plek 7 en 12 eindigen.

Tuurlijk denken we in Tilburg nog niet aan Europees voetbal. Dat je doel nou word bijgesteld om eventueel play-offs te halen betekent niet dat je aan Europees denkt. Ook weten we dat de komende 4 wedstrijden elk punt wat je haalt gewoon een bonuspunt.

Hoogmoed komt meestal voor de val, clubs als Heerenveen en Twente zijn natuurlijk beter en kansrijker voor de playoffs. Willem II heeft een relatief eenvoudig programma gehad en gast het nog zwaar krijgen. Het is wel knap hoe ze na de degradatie weer zijn opgeleefd, een mooi voorbeeld voor de zieltogende rivaal uit Breda.

9 februari 2015 om 12:21

Ach, wat zegt een relatief makkelijk programma. Om dichtbij huis te blijven morst Heerenveen tegen de "kleintjes" bakken punten en tegen de sterkere ploegen lukt het wel. Dus wat is makkelijk en wat is moeilijk?

Mooi dat W2 er weer bij staat.

9 februari 2015 om 13:03

Nouja je kan beter zeggen in de wedstrijden waarbij de tegenstander heel ver inzakt, dan zijn we gewoon niet in staat om er door heen te komen. Meestal krijgen we dan een nare counter tegen en verliezen we of spelen we gelijk.

On-topic
Ik denk niet dat de kans groot is dat W2 daadwerkelijk EL gaat halen. Voor de play-off plaatsen staan ze nog 4 punten achter op Twente, dat is natuurlijk mogelijk maar alle teams boven hun hebben op papier veel betere selecties. Degraderen doen ze ook niet meer dus op die manier hebben ze eigenlijk gewoon een goed seizoen. Mochten ze het wel gaan halen is het natuurlijk een geweldig seizoen!

9 februari 2015 om 13:12

Hoogmoed komt idd voor de val;waarom noem je dan twente??streppel is geen hoogmoed gewoon doelstelling bijstellen

Laten we hopen dat de club die de Play-offs wint ook iets kan betekenen voor Nederland in die EL. Het is juist onze teloorgang dat dit soort ploegen, die de laatste jaren uitschieters naar boven hebben beleefd, Europa in gingen en daar gewoon niets te zoeken hebben. Kost Nederland alleen maar punten, hoe leuk het ook is voor de supporters, we bereiken er niets mee.

9 februari 2015 om 12:35

Kalou2005 Hoeveel clubs gaan dan naar EL sommige zeggen dan er maar 3 heen gaat sommige 4 en sommige 5 snap er niks meer van was toch altijd 4 clubs?

9 februari 2015 om 13:17

Volgens mij gaat dat komend jaar veranderen..nr 3 rechtstreeks. Verder nog de bekerwinnaar en de winnaar van de play-offs. Heb even geen tijd het uit te zoeken, maar volgens mij zit ik er niet ver naast.

9 februari 2015 om 13:23

@fctrinze,

Beetje off-topic:
Nederland mag 4 teams afvaardigen in de EL, eventueel 5 als de voorronde CL niet gehaald wordt en die club zich plaatst voor de El.

Maar als Nederland zo hard blijft gaan met punten inleveren op de Uefa coëfficiëntenlijst, dan zullen ze kelderen in de ranking, waardoor er zelfs EL 1 ticket ingeleverd moet gaan worden.

Nederland staat in die lijst momenteel 9e, maar zal na dit seizoen mogelijk gaan afdalen naar de 12e of in het ergste geval 13e plaats. Als Nederland lager komt dan de 15e plaats, dan moet het ticket voor de voorronde CL ook ingeleverd worden.

Dus hopelijk dit seizoen de 3 overgebleven Nederlandse clubs in de halve finales van de EL

9 februari 2015 om 16:49

Haha Bedankt Dus nummer 3 en 4 en plays-off en beker oke

9 februari 2015 om 14:58

We bereiken ook niks met een Ajax Feyenoord en een PSV. Zogenaamde topclub Twente lag er dit jaar uit tegen fc karabak. Never heard of it. Dus of we nu Willem II of een Twente sturen. Resultaat blijft hetzelfde. Nederlands voetbal is al jaren niks meer.

Is ook een club die in de eredivisie thuis hoort. Mooie club. Ik hoop vurig dat Sparta ook snel terugkeert, zo'n geweldige jeugdopleiding, hoort samen met Ajax, Feyenoord, Heerenveen, Groningen, Psv, Twente tot de top opleiders van NL.

9 februari 2015 om 21:45

Vergeet ook Willem II niet met spelers als Joris Mathijsen, Denny Landzaat, Moussa Dembele en de laatste jaren Virgil van Dijk, Virgil Misidjan, Michael de Leeuw, Jeroen Lumu en Bilal Ould-Chick

10 februari 2015 om 11:46

Dat zijn spelers van heel wat jaren geleden met een paar toevalstreffers van een paar jaar geleden. Je kunt niet zeggen dat Willem ll NU een van de beste jeugdopleiding heeft. In mijn ogen hebben Feyenoord, Ajax en Heerenveen de beste opleidingen op dit moment als je ziet wat voor talenten er telkens weer staan elk jaar.

10 februari 2015 om 15:11

Volgens mij zijn het geen toevaltreffers meer met Van Dijk, Misidjan, de Leeuw, Lumu en Ould Chick. Daarnaast komen er ook nog hele grote talenten aan met Justin Mathieu (momenteel verhuurd aan FC Oss) en Frenkie de Jong. Zijn beide de smaakmakers van hun Oranje jeugdelftallen!

Tuurlijk is dit niet helemaal reëel maar na jaren van strijden tegen degradatie en degraderen mogen de supporters dromen! Er staat gewoon een heel goed elftal dat eerder te weinig punten heeft dan te veel. 2 wedstrijden dit jaar weg gespeeld verder elke wedstrijd kans op punten gehad. Moeten het zelf ook nog niet willen om europa in te gaan maar dromen is leuk! Eerst maar is zien hoe we de komende 4 wedstrijden doorkomen

Willem 2 draait een uitstekend seizoen en dat is gewoon knap als promovendus. Maar die uitspraak dat ze niks onderdoen voor de clubs die nu op de EL plaatsen staan klopt volgens mij toch niet hoor.

Als we de top 3 hier even buiten laten dan staan de volgende clubs boven Willem 2. Volgens mij hebben die allemaal toch flink beter materiaal of laten ze beter spel zien. De enige van deze clubs die slechter speelt is volgens mij Twente maar die halen wel de punten en hebben veel meer kwaliteit.

4 Az
5 PEC Zwolle
6 sc Heerenveen
7 FC Twente
8 Vitesse

Dan staan Groningen, Utrecht & ook Cambuur net onder Willem 2 en die vind ik toch niet zo veel minder dan een Willem 2. Omgekeerd zou het volgens mij ook prima kunnen. Ze spelen dit seizoen echt heel leuk voetbal (wel veel huurlingen) maar EL lijkt me een stapje te ver.

9 februari 2015 om 12:56

Aantal huurlingen valt heel erg mee

9 februari 2015 om 14:03

Je hebt gelijk. Komt waarschijnlijk doordat de meest opvallende speler (in ieder geval in de samenvattingen), Armenteros een huurling is. Daarnaast valt voor mij als Feyenoorder de keeper natuurlijk op. Maar dat zijn eigenlijk ook de enige 2 huurlingen in de basis. De andere 3 zitten op de bank/tribune.

9 februari 2015 om 14:49

Jaa precies maar zijn wel 2 bepalende spelers inderdaad

9 februari 2015 om 13:08

Jullie kunnen maar zo winnen hier in arnhem. Is eigenlijk voor beide een cruciaal duel. Vitesse moet winnen met het oog op ajax-twente. Dan kunnen ze gelijk komen met twente en staan ze op de 7e plek. Ze krijgen alle concurrentie nog thuis. Maar willem2 heeft mij echt positief verrast in rotterdam en eindhoven. Hebben gewoon net als bv cambuur een heel leuk spelend elftal.de gunfactor is daardoor ook extra hoog, voor mij wel ieder geval.

9 februari 2015 om 13:20

Mooie reactie! Maar jullie zijn zeker favoriet. En als we in de 80e minuut voorstaan hoef je je geen zorgen te maken dan winnen jullie alsnog haha

9 februari 2015 om 13:48

@m1ch43ll

Van die 5 clubs die jij noemt heeft alleen Vitesse terecht gewonnen. AZ en Heerenveen hebben in Tilburg verloren, PEC was een mazzel overwinning, kwamen duidelijk voor een puntje en 1 kans uit buitenspel scoren ze. Twente was schandalig maar daar waren 3 punten na 90 minuten binnen jammer van die blessuretijd. Maar ondanks dat ben ik het met je eens EL is te hoog gegrepen. Na de aankomende 4 wedstrijden zullen we weer met beide benen op de grond staan

9 februari 2015 om 13:59

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de wedstrijden van Willem 2 over het algemeen niet live zie. Van de paar wedstrijden die ik wel volledig gezien heb en alle samenvattingen spelen ze heel leuk. Ik schat de ploegen die er nu boven staan iets hoger in. In een onderling duel kan het natuurlijk altijd dat je beter bent maar toch lager staat. Voorbeeldje; Heerenveen wint heel veel tegen topploegen maar verspelen de punten tegen de kleintjes en zijn daardoor toch niet beter dan een Psv/ajax/feyenoord.

9 februari 2015 om 14:23

De uitspraak dat we niets onder doen voor de clubs boven ons is op basis van de onderling gespeelde wedstrijden.

Willem II is dit seizoen 1 keer weggespeeld tegen Ajax en verder zijn er een aantal clubs goed weg gekomen.

Eigenlijk pas na de overwinning op Heracles dat ik er vrij zeker van ben dat "we" niet meer gaan degraderen. Gezien het feit dat Willem II na de winterstop, met uitzondering van PSV-uit, alleen maar makkelijke tegenstanders heeft gehad en dus een zwaar programma voor de boeg heeft, zie ik ze de play-offs niet halen. Ach, die hele play-offs...4 wedstrijden ploeteren, om dan wellicht je te plaatsen, om dan ergens in juli uitgeschakeld te worden door een club uit Azerbeidjan of zo, en dan vervolgens het hele seizoen last hebben van niet uitgeruste spelers....doet me niet zo veel of ze die play-offs nu halen of niet.

9 februari 2015 om 14:51

Play offs halen is wel leuk zijn toch weer wat extra wedstrijdjes dit seizoen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren