Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Neres baalde van Sánchez' vertrek: ‘Hij heeft geholpen om te wennen’

Laatste update:

David Neres speelt inmiddels een jaar voor Ajax en kwam voorlopig tot 38 wedstrijden, waarin hij 12 keer scoorde en 15 assists leverde. De Braziliaan had even de tijd nodig om te wennen aan het leven in Nederland en zag afgelopen zomer met Davinson Sánchez zijn maatje vertrekken. “Ja, dat was wel moeilijk voor mij”, bekent Neres in gesprek met Ajax Inside.

“Met hem had ik het meeste contact en hij heeft me geholpen om bij Ajax te wennen. Het was best moeilijk toen hij vertrok, maar ik moest verder. Met wie ik nu omga? Met Mateo Cassierra, maar ook Nico, Luis, Hakim en Justin. Ik spreek een beetje Engels, zo communiceren we”, vertelt de vleugelaanvaller, die er naar eigen zeggen van droomt om in de Champions League te spelen. Met Erik ten Hag kreeg Neres in januari een nieuwe trainer, nadat Marcel Keizer de laan uitgestuurd werd.

“Hij is goed, intelligent. Ik ben al aan hem gewend, aan wat hij vindt, aan wat hij wil, aan hoe hij het spel ziet”, stelt Neres, die het zondag met Ajax opneemt tegen PEC Zwolle. De Amsterdammers moeten op het kunstgras zien te winnen om in het spoor van PSV te blijven. “Als zij steken laten vallen, moeten wij ervoor zorgen dat de afstand steeds kleiner wordt. Niet iedereen vindt dat even leuk, maar omdat hier veel kunstgras is, moet je eraan wennen. Het is lastig, want op kunstgras raak je sneller geblesseerd.”

Vorig seizoen kreeg Neres in de wedstrijd tegen Feyenoord zijn eerste basisplaats en hij wist direct te scoren. “Dat was een van mijn beste wedstrijden. Om dan te scoren in zo’n Klassieker... Beter kan niet. Die goal heeft veel voor mij betekend, want het was mijn eerste echte wedstrijd”, vervolgt de aanvaller. “Dan ben ik meer gefocust en dat merk je in het veld. Maar zowel ik als de ploeg moet tegen andere clubs met dezelfde focus en inzet spelen, want dezelfde drie punten die je tegen Feyenoord kunt halen kun je ook tegen een andere club halen.”

Denk jij dat David Neres volgend seizoen nog bij Ajax speelt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ook ik baalde van zijn vertrek, maar ben hem eigenlijk nu ook wel weer vergeten 😀

17 februari 2018 om 11:15

Helemaal vergeten ben ik hem helaas nog niet, maar in mijn ogen pakt de ligt de status van sanchez meer dan behoorlijk over! Ben ervan overtuigd dat wanneer frenkie een linie naar voren gaat en wober op zijn plek dat dan de tegen goal een stuk verminderen

Ik moet eerlijk toegeven dat Neres toch wat beter is dan ik hem na vorig seizoen had ingeschat (maar dat is al snel). Al twijfel ik wel of het een topper is/wordt in de eredivisie. De cijfers zijn niet te ontkennen, maar ergens heb ik nooit het gevoel dat die cijfers echt bij zijn voetbalkwaliteiten passen. Wel zie ik een prima vleugelaanvaller voor Ajax, maar geen ster.

17 februari 2018 om 11:28

Maar het helpt dan ook niet om hem in minuut 60 te wisselen voor een verdediger. Een speler als Neres is gewoon met zijn klasse altijd gevaarlijk. Ik hoop dat Ter Hag daarmee ophoudt want Neres zijn rendement is meer dan ok. Als er dan gewisseld moet worden dan maar de jonge Kluivert.

17 februari 2018 om 12:05

Het is al een topper voor de Eredivisie hoor anders ben je niet de MVP en heb je het hoogste rendement per X aantal minuten. Hij heeft gewoon echt veel voetballend vermogen. Kijk die assist tegen willem 2, goal tegen nac of de wedstrijden tegen psv en feyenoord maar terug. Ik snap niet dat mensen zo twijfelen bij Neres. Soms oogt hij wat rommelig, maar hij heeft altijd 3/4 acties die een wedstrijd beslissen. Van Suarez werd in zijn 1ste 2 jaar ook altijd gezegd dat hij wel momentjes heeft, maar mensen twijfelen bij zijn voetballend vermogen wat gewoon onzin is. Waar een speler als lozano het van zijn snelheid moet hebben kan Neres ook 2 mannetjes op de vierkante meter uitspelen terwijl je in de top juist meer hebt aan techniek dan snelheid.

17 februari 2018 om 12:25

Ik verwacht van een topper dat hij spelbepalend is of dat op zijn minst probeert te zijn. Maar het is allemaal heel erg onzichtbaar en dan de 3-0 binnentikken. Dan heb je goede statistieken, maar is het toch niet heel overtuigend. Die statistieken zeggen niet alles. Bilal gaf vorig jaar bij Fey 6 assists als invaller, maar is hij goed genoeg? Dat heb ik ook een beetje bij Neres. Volgend seizoen kan zomaar een stuk minder zijn, want hij steekt er voetballend niet bovenuit.

17 februari 2018 om 12:35

Dan kijk je echt geen ajax want ook al speelt hij als een natte krant dan maakt ie 1/2 acties die zeer gevaarlijk zijn. Ook creeërt hij veel per 90 min en kan die erg goed dribbelen. Kijk maar naar de assist tegen willem 2 (en dit is geen momentopname). Hij moet nog beter leren afmaken, want soms mist hij wel een grote kans.

17 februari 2018 om 12:47

Neres alleen onzichtbaar de 3-0 binnen tikken? Kom op kerel doe dan op zijn minst de moeite om de stats te kijken. Bij heerveen uit de 0-1 en 0-2, bij vvv uit de 0-2, tegen psv de 1-0, tegen willem 2 de 1-3 en 3-1, tegen nac de 2-1 bijvoorbeeld en vorig seizoen de 2-0 tegen feyenoord. Assists de 0-1, 1-2 en 1-3 tegen feyenoord, de 2-1 tegen willem 2, de 2-0 tegen psv en de 1-0 tegen pec. Neres beslist veelvuldig wedstrijden door de assist te geven om op voorsprong te komen of om een veilige afstand te creëren. Dat jij Ronaldinho samba verwacht zal best, maar hij is enorm belangrijk en heeft zeker wel voor een punt of 10 extra gezorgd dit seizoen.

17 februari 2018 om 13:14

Neres vergelijken met Bilal. Wow. Neres is voetballend en creatief juist erg sterk. Bilal is een blind paard zonder balcontrole. Een slechtere vergelijking is bijna niet mogelijk.

17 februari 2018 om 13:32

Oke toegegeven slechte vergelijking. Ik wilde er mee aangeven dat statistieken niet alles zeggen.

Wie zijn Nico en Luis eigenlijk?
Weet alweer het is Nicolás Tagliafico en Luis Orejuela.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren