Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nederlandse aanvaller treedt in de voetsporen van Cruijff en Neeskens

Laatste update:

Het zijn niet de minsten die hem voor zijn gegaan; voordat Hans Denissen in de Verenigde Staten een contract tekende bij New York Cosmos, speelden ook Johan Cruijff, Johan Neeskens en Wim Rijsbergen voor de Amerikaanse club, die momenteel uitkomt op het tweede niveau van de VS.

/

De 29-jarige Nederlander is blij met zijn overgang. “Het is fantastisch dat ik bij de New York Cosmos heb getekend”, tekent De Telegraaf op uit de mond van Denissen, die op de hoogte is van de geschiedenis van zijn nieuwe werkgever. “Het is niet alleen een club met een grote historie, maar ook eentje met een grote toekomst”, kijkt de aanvaller vooruit.

De aanvaller, die werd opgeleid door Willem II en verder uitkwam voor onder meer RBC Roosendaal, MVV Maastricht, FC Emmen en de San Antonio Scorpions, gaat met Cosmos in de North American Soccer League (NASL) voetballen. Cruijff speelde ooit twee wedstrijden voor de legendarische club uit New York, Neeskens en Rijsbergen werden er tussen 1979 en 1983 samen met onder anderen Franz Beckenbauer en Carlos Alberto tweemaal kampioen van de VS.

Denk je dat Hans Denissen ooit nog in de Eredivisie komt voetballen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
4 januari 2014 om 11:34

Ken hem ook niet maar het is in ieder geval een origineel artikel, niet de zoveelste over CR, Messi, Zlatan, Suarez, et cetera. Dit is voetbalzone.nl niet voetbalsterren.nl dus horen dit soort artikelen hier ook op, of in ieder geval is het niet vreemd wanneer ze dit plaatsen.

On: mooi avontuur voor een beperkte voetballer.

Dat je als ploeg Hans Denissen moet halen is al triest genoeg. Zegt genoeg over het tweede niveau in de Verenigde Staten. In de Jupiler League willen de clubs hem niet eens als hij geld meebrengt.

Mooi voor hem, prachtige stad, je hobby uitoefenen. Hij haalt wel het maximale uit zijn carrière.

4 januari 2014 om 11:32

Gaat hij er ook veel verdienen? Vraag me af wat de markt is in het Amerikaanse voetbal

4 januari 2014 om 12:09

Je hebt daar dat gereguleerde salarissysteem, met designated players, weet alleen niet of dit ook in de tweede competitie niet geldt

4 januari 2014 om 13:02

In de MLS (de hoogste divisie) geldt een zogenoemde 'salary cap'. Dit houdt in dat club maximaal 2,95 miljoen dollar aan salaris mogen betalen aan hun spelers. Ook is er een maximum aan wat een speler mag verdienen, namelijk 368,750 dollar. Voor spelers van buitenaf (die meer verdienen) geldt dat er een uitzondering geldt. Er wordt maar 368,750 dollar (spelers boven de 23) meegeteld bij de salary cap en men mag er maximaal 2 hebben. Men heeft echter de mogelijkheid om een 3e plek erbij te kopen (het geld word dan verdeeld onder teams die geen 3e plek hebben). Deze 3e plek hoeft men niet te kopen als deze speler jonger dan 23 is.

Wat betreft de North American Soccer League (de op een na hoogste divisie) weet ik het niet zeker. Er is namelijk ook geen promotie/degradatieregeling. Montreal Impact is naar de MLS gepromoveerd in 2011, doordat ze aan bepaalde eisen voldeden (vooral financieel schijnt heel belangrijk te zijn). Het schijnt dat Nasl teams 7 buitenlandse spelers mogen hebben, waarvan Hans Denissen de 7e is van NY Cosmos (1 van de 2 clubs met 7 buitenlandse spelers). Echter schijnen mensen met een green card (buitenlanders die permanent in de VS wonen) ook als domestic player te gelden, net als mensen die politiek asiel hebben gekregen en vluchtelingen.

Naar verluidt verdienen spelers in de Nasl tussen de 15.000 en 100.000 dollar (al zal Marcos Senna bij NY Cosmos wel meer verdienen) en dit wordt in 6 maanden betaald (alleen tijdens de competitie). De meeste spelers hebben de andere 6 maanden van het jaar een andere baan (echter zal dit voor de buitenlandse spelers niet gelden, aangezien ze geen green card hebben). Er moet gezegd worden dat de meeste spelers minder dan 40.000 dollar verdienen, maar dat er wel geen limiet ligt aan het salaris dat betaald wordt.

Hoop dat je hieruit genoeg informatie hebt gekregen en dat je enig beeld kunt schetsen over de salarissen in het Amerikaanse voetbal.

Heb geen idee wie ze bedoelen.
Maar als je al te slecht word beschouwd voor de Jupiler League en naar de 2e divisie in de VS moet dan verwacht ik niet dat hij ook nog eens met zijn leeftijd in de Eredivisie komt.
Raarre poll ook, ik durf te wedden dat de helft van alle mensen deze speler niet eens kent.

Wat een negatieve reacties hier. Het is toch prachtig dat een relatief beperkte speler op een ander continent een mooie carrière mag meemaken? Doet me een beetje denken aan de carrière van Sergio van Dijk in Azië en Australië. Overigens heeft Pele ook in het verleden onder contract gestaan bij Cosmos en speelt Marcos Senna (een van de grote sterren van het Spaanse elftal een aantal jaren geleden) hier momenteel. Hebben afgelopen seizoen goed gepresteerd en er zijn zelfs al plannen voor een nieuw stadion.

4 januari 2014 om 11:38

Ja ben ik helemaal met je eens.

New York City FC (nieuwe club vd eigenaar van Manc, start komend seizoen geloof ik) NY Red Bulls en NY Cosmos. Mooie stad met 3 voetbalclubs, dat is een goede ontwikkeling voor het Amerikaanse voetbal.

Over decennia of over een eeuw of twee kunnen ze het voetbal goed zijn gaan domineren. Er zit geld, sport is belangrijk op de scholen en wanneer ze iets willen doen ze er alles voor.

4 januari 2014 om 15:00

Ik ben bang dat voetbal nooit populair gaat worden in de VS. De middelen zijn er: geld, accommodaties, talent, maar Amerikanen vinden de sport simpelweg niet spectaculair genoeg. Ik ben op uitwisseling geweest in Amerika en heb daar de nodige discussies gevoerd over voetbal. Zij snappen niet dat je 90 minuten lang voetbalt en dan 0-0 speelt. Ze willen spektakel, doelpunten en spanning. En bij Amerikaanse sporten is het winnen heel belangrijk. Gelijkspelen kennen ze niet, het is óf winnen óf verliezen. Dat zit in de cultuur daar. Dus zolang het voetbal niet evolueert zal het daar nooit populair worden.

4 januari 2014 om 20:08

En door die cultuur zitten ze in de shit...

On: Zo haal je toch nog wel het maximale uit je carriere, misschien niet financieel maar je ziet nog heel wat van de wereld...

4 januari 2014 om 11:40

Ik ben het volledig met jou eens! Hij kan toch mooi vertellen dat hij samen met een wereldkampioen (senna) heeft gespeeld!
Daarnaast ken ik Hans Denissen nog wel uit de tijd dat hij bij Emmen zat, toen speelde hij namelijk goed en maakte in dat seizoen meer dan 10 goals in de jupiler league.

Opvallend dat Pelé niet in dit artikel wordt genoemd!

Ja, Johan Cruijff heeft daar z'n stempel weten te drukken....

En jij denkt dat ze voetbal in Amerika serieus nemen? 90% van de bevolking daar denkt nog altijd dat 'football' een variant is van rugby, waar je de bal in je handen mag houden..

4 januari 2014 om 11:48

Heb je het onderzoek paraat waaruit deze toch wel opvallende cijfers uit voortkomen. Uit de onderzoeken die ik ken blijkt namelijk dat soccer al enige jaren de snelst groeiende sport is.

4 januari 2014 om 12:33

Bij wijze van spreken natuurlijk, had je ook wel kunnen bedenken. Ik geef alleen maar aan dat het nog altijd om een groot aantal gaat. Zolang ze bij football denken aan hun amerikaanse rugby en het echte voetbal soccer blijven noemen neem ik ze niet serieus

4 januari 2014 om 12:23

Al lang niet meer het ondergeschoven kindje in de Vs, nog steeds een van de snelst groeiende sporten zowel onder mannen als vrouwen. Oftewel heerlijk uit je duim gezogen.

Voor hem moet dit geweldig zijn. Ik neem aan dat je in Amerika ook in de 2de divisie wel wat meer verdiend als in de JL. Hopelijk doet hij goed en kan hij na een jaar doorstromen naar de MLS.

Nog nooit van de beste man gehoord, maar hij heeft het goed bekeken door naar Amerika te gaan. Beter daar geld verdienen dan bij, met alle respect, Telstar of Oss waar je ook nog eens minder verdiend denk ik.

4 januari 2014 om 12:37

Heeft heel lang in de eredivisie gespeeld bij willem2. Deed het redelijk, echter de laatste jaren is het een goede jupilerspeler geworden. In de tweede divisie in de vs zit je toch op een salaris van 75.000 tot 200.000 dollar. Mooi leven denk ik dan! Vet appartement, goed salaris in de een van de mooiste en grootste steden van de wereld. Niks te klagen! En qua niveau zal hij makkelijk mee kunnen!

4 januari 2014 om 14:22

Salaris zit tussen de 15.000 tot 100.000 dollar op het 2e niveau in Amerika, buiten dat New York een prachtige stad is, is het ook een van de duurste steden om in te wonen. Dus ik denk dat hij buiten een geweldige ervaring er niet zoveel aan overhoudt.

Hans Denissen was een aantal jaar terug reserve in mijn coach van het jaar poule, ik ken hem dus heel erg goed! Niet goed kunnen voetballen en toch betaald worden in New York, living the dream!

Het mooiste vind ik nog dat Hans Denissen een mooiere voetbalcarriere heeft dan 99,9 procent van de misgunners op dit forum

Er zijn meer sporters geweest die in nederland niet op het hoogste niveau presteerden, maar wel in het buitenland een mooie carriere hebben opgebouwd. Misschien gebeurt dat met hem ook wel. Moet in ieder geval toch een prachtige ervaring zijn als je bij een club als New York Cosmos mag spelen! Kortom Hans succes, hopelijk horen we nog veel van je.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren