Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nederlands getint Atalanta wint en komt in punten gelijk met koploper Napoli

Laatste update:

Atalanta heeft in de Serie A een belangrijke overwinning geboekt. De ploeg van trainer Gian Piero Gasperini was in eigen huis met 1-0 te sterk voor Fiorentina dankzij een doelpunt van Ademola Lookman. Bij Atalanta stonden Marten de Roon, Hans Hateboer en de van een hoofdblessure herstelde Teun Koopmeiners in de basis. Atalanta heeft nu net als koploper Napoli twintig punten, terwijl Fiorentina het moet doen met een elfde plaats.

Luis Muriel was de eerste die gevaarlijk werd namens de thuisploeg. De poging van de spits vloog net naast de linkerpaal. Fiorentina stelde daar kansen van Riccardo Saponara en Jonathan Ikoné tegenover, zonder heel gevaarlijk te worden. Na 25 minuten spelen kreeg Koopmeiners de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Het schot van de middenvelder in het zestienmetergebied kon echter gekeerd worden door Fiorentina-doelman Pietro Terracciano. Een overtreding van Christian Kouamé van Fiorentina leidde ertoe dat Massimiliano Irrati door de VAR naar het scherm werd gestuurd. De Ivoriaan kwam er uiteindelijk zonder kaart vanaf.

Na een klein uur kwam Atalanta op voorsprong. Een slimme inworp van Koopmeiners vond Muriel aan de achterlijn. De Colombiaan wurmde zich vervolgens langs onder meer Lucas Martínez Quarta en gaf een niet te missen voorzet op Lookman: 1-0. Joakim Maehle kreeg na een mislukte buitenspelval bij de bezoekers dé kans op 2-0, maar de vleugelverdediger plaatste de bal in de armen van Terracciano. Sofyan Amrabat werd vervolgens in de ploeg gebracht bij Fiorentina, maar ook hij kon het tij niet keren.

Uit een counter had Lookman voor zijn tweede van de middag moeten zorgen. Op aangeven van uitblinker Koopmeiners had de Nigeriaan de 2-0 op zijn schoen, maar hij besloot een keer te veel te kappen. Een poging van Luka Jovic in de slotfase werd nog knap gekeerd door Marco Sportiello. Dat de doelman van Atalanta de 'nul' hield, was geen verrassing te noemen. De ploeg uit Bergamo kreeg dit seizoen in de Serie A slechts drie doelpunten tegen, wat het minste aantal in de competitie is.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tweede helft drie jonge verdedigers achterin bij Atalanta. 24, 21 en 18 jaar.

Is die Gasperini wel eens genoemd bij een topclub in Italië of een andere grote competitie?
Die kerel is al toch al tijden goed bezig.

2 oktober 2022 om 21:32

Zat ooit eens bij inter dacht ik. Maar heb t idee dat ie bij atalanta juist prima op zn plek zit qua club, druk/rust, ed

2 oktober 2022 om 22:44

Precies wat amer zegt. Zat ooit eens bij inter. Volgens mij werd hij in 2011 daar al snel ontslagen. Verder bij kleinere clubs gezeten. Zit prima op z’n plek in Bergamo

Koopmeiners wr beste man van t veld. Absoluut basisplek Oranje

3 oktober 2022 om 12:59

Kijk je wel naar Atalanta om te beoordelen dat hij de beste is...?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren