Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nederlands elftal keert na het EK terug in Rotterdam en Eindhoven

Laatste update:

Het Nederlands elftal keert nog dit jaar terug in De Kuip en het Philips Stadion, zo maakt de KNVB woensdag wereldkundig. Naast de Johan Cruijff ArenA zullen er in de kwalificatiecyclus van het WK van 2022 in Qatar ook wedstrijden worden afgewerkt in de stadions van Feyenoord en PSV. Sinds de start van de coronacrisis speelde Oranje louter in Amsterdam, maar daar komt na het EK van deze zomer dus verandering in.

In het restant van de kwalificatie richting het WK speelt het elftal van bondscoach Frank de Boer nog vier keer een wedstrijd op eigen bodem, te beginnen met de ontmoeting met Montenegro op zaterdag 4 september in het Philips Stadion. Drie dagen later, op dinsdag 7 september, komt Turkije, in maart nog met 4-2 te sterk voor Oranje, op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. Op maandag 11 oktober is De Kuip het decor voor het thuisduel met Gibraltar. 2021 De kwalificatiereeks wordt vervolgens op dinsdag 16 november afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Noorwegen, ook in het stadion van Feyenoord. De krachtmeting met Gibraltar wordt overigens de 125ste interland in De Kuip.

Het Nederlands elftal heeft in de kwalificatiecyclus voor Qatar 2022 drie uitwedstrijden voor de boeg. Op woensdag 1 september wordt in Oslo aangetreden tegen Noorwegen. Op vrijdag 8 oktober staat de uitwedstrijd tegen Letland in Riga op de agenda. Het laatste uitduel vindt plaats op zaterdag 13 november. In Podgorica is Montenegro dan de opponent van de formatie van De Boer. Oranje kende een dramatische start van de WK-kwalificatiereeks, met een nederlaag in en tegen Turkije. Daarna toonde men herstel met overwinningen op Letland (2-0) en Gibraltar (0-7).

In de voorbereiding op het naderende EK speelt Nederland op 2 juni tijdens het trainingskamp in Portugal tegen Schotland. Vier dagen later, op 6 juni, is Georgië de tegenstander in de Grolsch Veste. Daarna volgen de groepswedstrijden van het EK, die allemaal in de Johan Cruijff ArenA zullen worden afgewerkt. Voor Oranje begint de eindronde op 13 juni tegen Oekraïne. Daarna volgen de overige groepswedstrijden tegen Oostenrijk (17 juni) en Noord-Macedonië (21 juni).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gelukkig. Ben niet heel bijgelovig; maar volgens mij hebben we zo'n beetje nooit een belangrijke kwalificatiewedstrijd in de Arena gewonnen. En in de Kuip volgens mij bijna nooit verloren...

28 april 2021 om 16:19

Belgie 85, Portugal 2000 ergens... hoezo nog nooit een belangrijke wedstrijd verloren in de kuip?

28 april 2021 om 16:27

Hij zegt toch bijna nooit? Daar is niks aan gelogen..

28 april 2021 om 16:29

Ik zei bijna nooit. Sinds de Kuip en Arena er beide staan hebben we in de Kuip van Portugal verloren, in de Arena van Duitsland, Frankrijk, Tsjechië, Ijsland en gelijk tegen Ierland. Dus niet plaatsen voor Wk2002 is zowel Kuip als Arena geweest, maar het niet plaatsen voor EK 2016 en WK 2018 echt alleen Arena.

28 april 2021 om 16:29

Je hebt gelijk man, je vergeet ook de wedstrijd tegen Luxemburg in 1916😉

28 april 2021 om 17:19

Maar hoeveel belangrijke kwalificatiewedstrijden hebben we in de kuip gespeeld? Volgens mij worden de groter westrijden voornamelijk in de Arena afgewerkt? Daarnaast EK 2016 en WK 2018 heeft denk ik vrij weinig met het stadion te maken, maar meer met de gehele kwalificatie? Want als ik mij vergis werd de gehele kwalificatie toch in de Arena afgewerkt?

28 april 2021 om 18:28

Gelukkig ben je niet bijgelovig

Vet balen man ik als turkse nederlander woon in eindje echt jammer dat turkije niet hier kwam wat heeft mn vader geluk gehad zeg dat turkije wel naar eindhoven kwam op het ek 2000 in nederland

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren