Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nederlander ontving complimenten van Buffon: ‘Misschien uit vriendelijkheid’

Laatste update:

Gianluigi Buffon beschikt over een indrukwekkende staat van dienst. De 39-jarige doelman van Juventus won in zijn loopbaan onder meer negen landstitels en werd in 2006 met Italië wereldkampioen, maar de Champions League ontbreekt vooralsnog op zijn uitpuilende palmares. Voormalig collega-keeper Sander Westerveld komt superlatieven tekort voor Buffon.

"Hij domineert niet het hele zestienmetergebied, maar hij staat altijd goed. Altijd", zegt hij in gesprek met de NOS over de Italiaanse vedette. "Je ziet ook dat hij op ervaring speelt. Hij heeft elke situatie al eens meegemaakt, dus kan daar gemakkelijk op anticiperen. Ik ken buiten Thibaut Courtois (Chelsea, red.) en Manuel Neuer (Bayern München, red.) geen doelman die elke wedstrijd op zo'n constant niveau speelt", aldus Westerveld, die ook nog wel wat aan te merken heeft op Buffon. "Alleen zijn voetballende kwaliteiten zijn minder. Ik kan een bal verder gooien dan dat hij hem schiet. Hij is nooit goed geweest aan de bal. Dat is ook helemaal niet nodig bij Juventus."

Westerveld stond aan het begin van deze eeuw onder contract bij Real Sociedad en trof in 2004 Juventus in de groepsfase van de Champions League. De zesvoudig Oranje-international slaagde er mede dankzij landgenoot Edgar Davids, die op dat moment voor de Oude Dame speelde, in het shirt van Buffon te bemachtigen. "Ik was met Edgar aan het praten, toen Buffon erbij kwam", legt de oud-keeper uit. "Hij kende mij nog uit mijn tijd bij Liverpool. Het was een blijk van waardering van beide kanten. Ik zei dat ik hem fantastisch vond en hij zei, misschien uit vriendelijkheid, hetzelfde over mij. Ik zei ook dat hij vooral zo door moest gaan en dat advies heeft-ie goed opgevolgd."

Wie vind jij de beste doelman ter wereld op dit moment?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ongelofelijk dat Buffon al 20 jaar lang top presteert. Veel topkeepers zijn namelijk pas laat opgebloeid of werden wel minder na hun 32e. Daar is niks van te zien bij Buffon.

Neuer en Curtois moeten nog jaren zien te presteren op het niveau wat zij nu hebben. Pas dan kunnen ze kijken of ze ooit zo goed gaan worden als Buffon. Wat een legende is dat!

3 juni 2017 om 15:37

Neuer is speelt al ongeveer 8 jaar op een erg hoog niveau. Bij Schalke zag je al dat hij erg goed was en in mijn ogen net iets beter dan Buffon dus voor mij is Neuer licht de betere.

3 juni 2017 om 16:27

Mag ook wel, Buffon is nu 39 jaar oud, voor de rest gewoon ontzettend knap. Hij presteert al 20 jaar op absoluut topniveau en bezwijkt niet onder druk. Ik moet nog maar zien hoe Neuer over zo'n 10 jaar ervoor staat.

3 juni 2017 om 17:00

Over 10 jaar is Neuer 41 hé? Als hij nog 6 jaar zijn niveau vast houdt dan kan je Neuer er ook tussen scharen.

3 juni 2017 om 17:39

Over 6 jaar is Neuer 37 jaar en Buffon is nu 39 jaar oud en is nog steeds een top 3 keeper. Ook was hij op jongere leeftijd dan Neuer al op wereldtopniveau. Buffon zal in ieder geval tot zijn 40e doorgaan en ik kan me niet voorstellen dat zijn niveau in 1 jaar tijd ontzettend zakt, vandaar dat ik zei ongeveer 10 jaar.

Leuk voor Westerveld dat hij ooit een compliment heeft gehad van Buffon, maar dat zou niet de kern van dit bericht moeten zijn.

Het draait natuurlijk om Buffon, die vanavond in de CL-finale oog in oog staat met de giganten van Real Madrid. Mocht Buffon vanavond er voor zorgen dat zijn club de CL wint zou hij uiteraard titelkandidaat moeten zijn voor de Gouden Bal.

Los van of hij deze prijs zou winnen heeft deze man een uitstekende taak van verdienste. Geweldige loopbaan gehad en zoals in het artikel beschreven staat al een aantal mooie prijzen gewonnen.

Buffon is een goeie keeper. Bij mij sws in de top 3 van beste keepers van de wereld. Maar Neuer vind ik toch iets beter. Zijn reflexes en klasses vind ik net van een hoger niveau dan Buffon. Toen Real tegen Bayern speelde ergerde ik me mateloos aan hoe goed Neuer was.

3 juni 2017 om 16:13

Dan hoop ik dat je je vanavond nog harder ergert hoe goed Buffon niet is. Voor mij (misschien niet objectief) de beste en charmantste keeper van de laatste 20 jaar. Neuer en Courtois zijn geweldenaren, maar Buffon blijft toch net iets anders. 39 en ik zie niet in waarom hij op zn 40ste zou stoppen, ik zou hem nog tot z'n 45ste bij juve kunnen zien.

3 juni 2017 om 17:03

Het is ook niet voor niets dat Neuer denk ik nu al 5 jaar achter elkaar de beste keeper is maar niet daarvan dat ik Buffon een geweldenaar is hoor want hij is zeker een grootheid.

3 juni 2017 om 16:32

Inderdaad ! Opeens is iedereen vergeten dat er nog een betere keeper rond loopt genaamd, Neuer!
Wat voor ballen hij allemaal eruit haalt is bijna niet menselijk meer.
Buffon heeft zwaar geluk dat hij een hele sterke verdediging voor z'n neus heeft..

3 juni 2017 om 17:40

Alsof Neuer geen sterk team voor zich heeft
Desalniettemin vind ik Neuer ook wel ietsje beter dan Buffon.

Wat een extreem goede keeper is die Buffon ook. Zo lang al op top niveau spelen. Ik schrok er wel van dat hij zo'n 20 jaar geleden al voor 53 miljoen euro gekocht was. Ongelooflijk veel geld voor een keeper en vooral voor die tijd. Achteraf het wel waard gebleken. Ik zou dat geld ook zo uitgeven voor Donnaruma over 1 a 2 jaar

Valt mij heel erg op dat opeens nu iedereen buffon het gunt.. waar waren al die mensen toen buffon tegenover Barcelona stond twee jaar geleden in de CL finale ?? Nergens te bekennen.. men stond massaal achter Barcelona en slechts handjevol mensen achter Juventus..
nu speelt Real Madrid en opeens is iedereen voor juve en gunnen ze het buffon haha grappig!

3 juni 2017 om 17:01

Dit was twee jaar geleden ook al zo, enkel viel het jouw toen misschien minder op omdat je real supporter bent. Daarnaast is Buffon ook weer twee jaar ouder geworden en de Cl nog altijd de enige prijs die hij niet heeft gewonnen. Elk jaar dat hij dit niet heeft gedaan zullen mensen het hem meer gunnen, want zeg nou zelf, een mooier afscheid bestaat er bijna niet toch?

3 juni 2017 om 17:24

Dit dus he hahaha

3 juni 2017 om 17:46

Ik denk dat het ook komt omdat (bijna) niemand iets met Real heeft. Real heeft bijna geen gunfactor buiten Real fans om. OT: Ik heb zin in vanavond en hoop ook dat Juventus wint! Ook ik hoop dat Buffon dan de Ballon d' Or wint. Puur omdat ik klaar ben met de grote 2 discussie en die twee zijn minder dan vorig jaar.

3 juni 2017 om 19:19

Ik ben Real supporter, alleen vanavond mag Juve wel even winnen. Ik gun het Buffon en de BBC achterin om te winnen, aangezien ze allemaal al op leeftijd zijn...... dat was 2 jaar geleden niet zo..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren