Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nederlander hielp Shakhtar aan tientallen miljoenen: ‘Geweldige talenten’

Laatste update:

Jan Streuer was tussen 2007 en 2016 als hoofdscout en adviseur aan Shakhtar Donetsk verbonden. De Nederlander zorgde ervoor dat de Oekraïense club, woensdag tegenstander van Feyenoord in de Champions League, tientallen miljoenen verdiende aan de verkoop van Braziliaanse voetballers. Zo raakte Streuer op het WK Onder-20 in Egypte onder de indruk van Douglas Costa en Alex Teixeira.

"Het waren geweldige talenten”, zegt Streuer dinsdag in De Telegraaf. "Spelers als Douglas Costa en Alex Teixeira kostten destijds, in 2010, zo’n zeven miljoen euro. Daar wordt nu om gelachen. De club was heel slagvaardig. En voorzitter en eigenaar Rinat Akhmetov was zeer gecharmeerd van Braziliaanse voetballers. Hij ging natuurlijk nooit zelf kijken, maar wilde wel altijd beelden zien."

Douglas Costa werd voor dertig miljoen euro aan Bayern München verkocht, terwijl Jiangsu Suning liefst vijftig miljoen euro neertelde voor Alex Teixeira. Ook Willian en Fernandinho stonden op de loonlijst van Shakhtar, dat soms wat ongeduldig was. "Zo’n Alex Teixeira was pas negentien jaar. Na een half jaar kwamen ze naar me toe en vroegen ze waarom ze hem in hemelsnaam gehaald hadden. Ik zei: ’Geef die jongen wat tijd, het komt wel’. Je kunt toch niet verwachten dat zo’n speler direct een vaste waarde is? Dat hij dan jaren later voor vijftig miljoen wordt verkocht geeft wel een goed gevoel."

De onveilige situatie in Oekraïne heeft ervoor gezorgd dat Shakhtar niet meer de club van een paar jaar geleden is, al kan coach Paulo Fonseca nog over Brazilianen als Fred, Taison en Bernard beschikken. "Dat zijn inderdaad heel goede spelers, al zijn ze (nog) niet van het niveau van die sterren van weleer", zegt Streuer. "Die jongens spelen nog in Oekraïne omdat ze een paar jaar terug heel goede, langdurige contracten hebben getekend."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wij hebben in Nederland Echt veel goede voetbalmensen, hier weer een voorbeeld. Dan is het toch bizar dat we als voetballand zo zijn afgegleden.

31 oktober 2017 om 07:43

Scouten lukt vaak wel, alleen niet 7-10 miljoen of meer aan transfersom en een duur miljoenen contract lukt niet. Neres en Ziyech zijn echt uitzonderingen

31 oktober 2017 om 08:24

Wat dat betreft vind ik het erg jammer dat AZ en Twente er enkele jaren geleden niet in slaagden om definitieve aansluiting bij de top 3 te vinden. AZ toendertijd met de DSB-bank achter zich en Twente onder Munsterman waren toen erg ambiteus en slagvaardig. Niet alleen de top 3 kon redelijke grote transfers maken maar zij ook Tadic (Twente) en Pelle (AZ).

31 oktober 2017 om 07:47

Alles draait om geld. Als je de Eredivisie begrotingen ziet is het niet zo gek dat we niks meer voorstellen. Talent wordt vroeg weggekocht en voetbal know-how verdwijnt voor een beter salaris elders.

Dat is nou eenmaal de realiteit.

31 oktober 2017 om 11:07

Dat we zo ver zijn afgegleden komt voor een enorm deel door geld. Je hebt dan ook gelijk in dat je zegt dat de begrotingen hier te laag is. Maar Nederland is verder weggezakt dan dat. Landen als Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Griekenland liggen erg dicht achter ons op de coëfficiëntenranglijst. Ik denk niet dat in die landen de begrotingen hoger liggen dan in de Eredivisie. Het Nederlands Elftal is zelfs ingehaald door Wales, Peru, Kroatië (op basis van talent nog wel begrijpelijk) en Denemarken. Ook daar is minder geld dan in Nederland.

Dat Nederland, zowel Oranje als de clubs, geen grote rol van betekenis meer spelen, komt voor een heel groot deel door geld. Maar de landen die ons nu hebben ingehaald of daar erg dichtbij zijn, hebben nog minder. Ze gebruiken het gewoon beter. Kijk wat Ijsland kan en kijk wat wij doen. Dat heeft niet meer met geld te maken.

Volgens mij is er in Ijsland wel ontzettend veel geinvesteerd hoor, maar in Nederland hebben wij dat geld ook wel. Maar niemand wil vooruit in dit land. Mooi voorbeeld is het niet kunnen promoveren vanuit de tweede divisie naar de JL. Lachwekkend gewoon.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren