Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Nederland heeft een topteam, voor ons was dit een geweldige avond’

Laatste update:

Het Nederlands elftal had na het verlies in het vriendschappelijke duel met Italië (2-0) beterschap moeten doen, maar onder leiding van de nieuwe bondscoach Guus Hiddink ging in Praag ook de eerste EK-kwalificatiewedstrijd verloren: Tsjechië won met 2-1. De middenvelders Borek Dockal, de maker van het openingsdoelpunt, en Tomás Rosicky van Arsenal waren uiteraard bijzonder verheugd over het verrassende resultaat dat hun ploeg behaalde.

/

“We hadden natuurlijk een erg lastige wedstrijd verwacht”, vertelt de Sparta Praag-speler op de officiële website van de UEFA. “We troffen een tegenstander die op het WK nog in de halve finale stond, dus wij hebben vooral geprobeerd om goed te verdedigen. Op het eind hadden we een beetje mazzel, het was bijna een eigen doelpunt”, doelt Dockal op de bal die door Daryl Janmaat op de paal achter Jasper Cillessen werd gekopt, waarna Václav Pilar de 2-1 scoorde.

Ook Rosicky kon zijn geluk na afloop niet op. “Nederland heeft een geweldig team, voor ons was dit een geweldige avond. We wisten dat ze technisch zeer goede voetballers hebben, daarin kunnen we niet met ze mee. Maar we hebben hard gewerkt en hadden het geluk dat zij in de slotfase een grote fout maakten. Dit is een geweldige beloning voor de arbeid die we geleverd hebben.”

Vind je dat Tsjechië verdiend heeft gewonnen van Nederland?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nederland heeft EEN geweldig team. *zucht*

10 september 2014 om 08:23

Daar bedoelt hij Robben mee!

10 september 2014 om 08:24

Wat een slappe hap gisteravond, Sneijder en Van Persie die de kar moeten trekken waren beide zo slecht.

BMI en de Vrij zijn echt middelmaat, geef dan van Dijk en Douglas een kans om straks naast Vlaar te spelen.

Depay speelde een goede wedstrijd dus niks op aan te merken.

Janmaat is de beste back die we hebben maar moet zo'n bal natuurlijk altijd het stadion uit schoppen, beetje te overmoedig in de laatste minuut.

10 september 2014 om 08:33

Ja vast Douglas' of van dijk. Zij worden dus de volgende slachtoffers vh Nederlands volk. Het is ook nooit goed! Altijd branden we onze spelers af. Niet eens zo lang geleden waren de vrij en BMI nog super talenten en nu zijn ze opeens middelmaat? Misschien moeten we in dit land beginnen met het niet ophemelen van onze talenten? We maken ze namelijk vanaf het moment dat ze een leuke actie maken groter dan ze zijn.

10 september 2014 om 11:17

@Lee112

Er word niemand afgebrand er mogen wel wat meer spelers een kans krijgen, vind jij dat Douglas en Van Dijk een kans hebben gehad om te laten zien dat ze beter zijn dan BMI en De Vrij ??

Misschien is het tijd om eens een tactiek te verzinnen zonder Sneijder, ja hij werkt hard maar net als op het WK voegt hij weinig toe op die belangrijke goal na (meer ook niet).

Misschien met meer lopende mensen op het middenveld spelen en niet van die tikkie breed of tikkie terug spelers.

Nigel de Jong is super belangrijk voor NL maar waarom moet hij tussen BMI en de Vrij de bal ophalen, mis je dan geen aanspeelpunt op het middenveld ??

10 september 2014 om 18:57

M4rk.

Niet zozeer door jouw afgebrand hoor, maar door een deel vh Nederlands volk. Na 1 fout zijn de spelers opeens bagger (terwijl ze eigenlijk nooit groots waren geweest). Alleen hier in NL hemelen we ze te veel op. We verwachten te veel van normale voetballers.

Van mij part krijgt iedereen een kans, want nu hoef je toch niet meer zo geweldig te zijn om Oranje international te worden.

Sneijder lijkt indd over. We moeten hopen dat Maher, Ziyech, iemand zich goed doorontwikkeld.

Nee Nederland heeft geen geweldig team maar een team dat boven zichzelf uit gestegen is tijdens het wk.
Dankzij Robben en het respect wat de spelers blijkbaar hadden voor van Gaal zijn ze tot die prestatie gekomem
Ik heb nu het idee dat Hiddink de touwtjes te veel laat vieren waardoor de scherpte ontbreekt bij een groot deel van de selectie.

10 september 2014 om 08:52

Precies Nederland heeft nooit een topper team gehad de afgelopen WK en EK. Wij hebben een onnozel team met 1 speler die alleen dreigend is. De rest blunders en maakt om de haver klap fouten.

10 september 2014 om 09:46

Tactisch speelden ze goed op het wk en dat heeft alles te maken met de scherpte die van Gaal bracht in de ploeg.
Daardoor stegen ze boven zichzelf uit.
Deze spelers hebben een trainer nodig die er bovenop zit en niet iemand als Hiddink.

10 september 2014 om 11:27

Had v Gaal zonder Robben gespeeld, waren we na 3 wedstrijden thuis geweest.

Nou het was weer zeeer teleurstellend wat oranje liet zien en ook Hiddink veel me tegen. Waarom ga je als nummer 3 van de wereld je aanpassen aan de nummer 35 van de wereld? Komt op mij niet echt over sls een ernorm vertrouwen in eigen kunnen. En dat soort angst ruikt een tegenstander. Daarbij zou ik straks de volgende aanpassingen doen in de opstelling: d: cilissen rb: vd wiel ( is mits in vorm veeeeeeel beter dan janmaat): vlaar lcv: van dijk ( verdient inmiddels gewoon een kans)lb: blind middenveld: de jong , fer, sneijder. Voorhoede linksbuiten: Depay , centraal :Huntelaar ( is gewoon een garantie voor goals dat is ban persie duidelijk niet) rechtsbuiten: Robben ( anders Narsigh).

10 september 2014 om 08:58

Heb je de kwaliteiten allemaal gezien. Het zijn stuk voor stuk matige voetballers. En iedereen maar beweren dat het Nederlands voetbal niet achteruit. In Jong Oranje loopt ook niks potentiële spelers rond die voor de toekomst zijn. Of we moeten blij zijn met Luc Castaignos en dat kaliber.

Zonder Robben heeft NL absoluut geen topteam. Zet de Robben van het afgelopen WK bij Tsjechië en die worden ook gewoon derde.
Zonder Robben is NL een doorsnee ploeg waar niemand bang van hoeft te zijn.

10 september 2014 om 09:44

Ach ga toch weg man alsof Robben alles in zijn eentje deed?! Nederland heeft gewoon zeer goede spelers bij de selectie. Een Blind, Depay, Sneijder, De Jong, Van der Wiel, Van Persie (om paar op te noemen) zouden bij Tsjechië stuk voor stuk gewoon de vedettes zijn. Ga nou niet doen alsof Robben alles deed voor Nederland op het WK. Volgens jou redenatie kan je dus een absolute topspeler bij een minder team neerzetten en die worden dan derde op het WK. Dat hebben we gezien met Ronaldo bij Portugal, dat hebben we gezien met Ibrahimovic bij Zweden. Een wereldspeler kan het niet in ze eentje.

10 september 2014 om 11:53

Het was wel allemaal Robben wat de klok sloeg. De andere spelers trokken zich daaraan op en hebben de kwaliteiten om daar in mee te gaan.

Haal je Robben weg, dan zie je dat die spelers hopeloos falen.

Ik kan je op een blaadje geven dat spelers meer vertrouwen krijgen als ze zien dat elke bal op Robben een kans oplevert.

10 september 2014 om 12:05

Dat die spelers faalden heeft meer te maken met de coach dan met Robben. Natuurlijk is Robben een extreem goede speler maar het lag niet aan zijn afwezigheid dat Oranje gisteren heeft verloren. Dat had meer te maken met de concentratie, de strijdlust en de rolverdeling bij de spelers. Dit was onder Van Gaal vele malen strakker. Waar Hiddink meer een soort vaderfiguur is die zijn kinderen meer vrijheid geeft, is Van Gaal echt een soort meester waar iedereen naar moet gehoorzamen. Deze groep heeft veel meer aan een meesterachtige type. Zoals Louis.

Er wordt nu wel heel overdreven gereageerd over dat spelers niet goed genoeg zouden zijn. Ook met deze opstelling hadden we prima kunnen winnen van Tsjechië hoor! Ik vond De Vrij, Depay en Blind bijvoorbeeld prima spelen. Maar wat ik oorzaak nummer 1 van deze nederlaag vind, is het ontbreken van scherpte. Er zat totaal geen strijdlust in het team, bij iedere aanval zie je meer een zoekende blik bij iedereen dan een blik van "we pakken die lui". Vergelijk bijvoorbeeld de uitstraling van verschillende spelers die ook tegen Spanje speelden met hoe ze toen uit hun ogen keken. In die wedstrijd werd Robben er ook op een gegeven moment uit gehaald, maar Nederland bleef goed spelen.

Bij counters zag je ook steeds dat Nederland net iets te passief reageerde, waardoor bijna iedere counter gevaarlijk werd. Mooiste voorbeeld was Sneijder die dichtbij de Tsjechische zestien een prachtig balletje breed op een Tsjech gaf waar een scherpe counter uitkwam.

Je zag trouwens dat iedere pass van de Tsjechen zowat aankwam. waar de Nederlanders veel slordiger waren. Een bepaald soort passie, een bepaald soort scherpte, ontbrak. Hopelijk weet Hiddink dat voor de volgende wedstrijd er wel op een positieve manier in te krijgen.

10 september 2014 om 10:13

Ja precies en ik denk dat dat te maken heeft met de coach. Bij Louis van Gaal kon je geen moment verzaken, dat zit er gewoon niet in bij zo een coach omdat hij alles maar dan ook alles waarneemt, hij veel dichter op de groep zit en voor iedereen duidelijk maakt wat zijn taak/rol is. Je ziet dat Hiddink het team wat meer loslaat en hij zit er niet zo dicht op als Louis. En ik denk dat dit team juist een coach nodig heeft die er heel dicht op zit. Iedereen wist gewoon wat hij moest doen bij Louis en dat is tot nu bij Hiddink niet zichtbaar, een echte taakverdeling. Daarbij had je dus de mannen die hun rol echt hartstikke goed invulde, en omdat alles zo duidelijk en stabiel was onder Van Gaal konden de spelers met wat extra's excelleren. Hopelijk komt dat nog want bij van Gaal heeft het ook even geduurd.

Ik denk dat jullie eens moeten gaan inzien dat Oranje echt geen topteam is. De derde plaats op de wereldranglijst geeft dan ook een totaal vertekend beeld. Als ik gisteren Bert van Marwijk vol overtuiging 1-3 hoor zeggen als ze hem om een prognose vragen, zakt mijn broek echt tot op mijn enkels. Nederland heeft nog enkel een naam maar (buiten Robben en Van Persie) echt geen toppers. Ik hoop echt dat ze het EK zullen halen maar als ik gisteren de wedstrijd zag heb ik echt wel mijn twijfels.

10 september 2014 om 12:46

wauw al die negatieve berichten over geen top team pff hiddink heeft effe tijd nodig en daarbij was robben onze beste speler niet aanwezig geef het tijd het valt me op dat iedereen elkaar napraat... en we hebben opeens geen topteam en op het wk was het helemaal anders ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren