Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

20-0 nederlaag komt door ‘veel jeugdspelers, autopech en late warming-up’

Laatste update:

Jong Achilles '29 verloor maandagavond met 20-0 van Jong Heracles Almelo, een uitslag waar de voetbalwereld van opkeek. Frans Derks, technisch manager van de amateurclub uit Groesbeek, heeft een verklaring voor de grote nederlaag. “We hebben gewoon veel pech gehad”, wordt de sportbestuurder geciteerd door TC Tubantia.

Derks stelt dat de beloften te maken hadden met de Wet van Murphy. “We hadden het moeilijk om elf spelers op de been te krijgen. We zijn immers een amateurclub. De meeste jongens werken overdag gewoon of gaan naar school. Verder was er veel interne miscommunicatie.” Zodoende moesten jeugdspelers aan de bak tegen de club uit Almelo.

“Vijf jongens waren nog maar eerstejaars A-spelers. Daarnaast hadden veel spelers last van autopech”, vervolgt Derks. Door al deze problemen kwamen de talenten veel te laat aan in Almelo. “We hebben amper een warming-up kunnen doen.” Momenteel staan de beloften van Achilles in de competitie op een doelsaldo van 4-86. Toch gelooft Derks dat het zinvol is om een beloftenteam op dit niveau te hebben.

Derks wil graag zien dat zijn teams op het hoogst mogelijke niveau uitkomen, omdat de jongelingen meer zouden leren van 20-0 nederlaag tegen Heracles dan van een gelijkspel tegen bijvoorbeeld Hoek. “Door financiële problemen en bestuurscrisis konden we pas ver na de overschrijvingsdatum in het amateurvoetbal een selectie samen stellen. We hebben vrije spelers moeten halen en dat zijn zelden pareltjes", aldus Derks.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een jaar geleden is de BV waaronder de spelers van het eerste elftal en het beloftenteam van Achilles '29 vielen failliet gegaan. Die spelers zijn bijna allemaal verdwenen en vervangen door jongens uit lagere elftallen. Daarom is het wel begrijpelijk dat beide teams al een jaar regelmatig heel dik verliezen.

Maar toch: 20-0 is wel heel erg veel. Zelfs amateurclubs die in de voorbereiding oefenen tegen Ajax of PSV verliezen vrijwel nooit met zulke cijfers. Zelfs landen als San Marino, Andorra en Liechtenstein verliezen nooit met zulke cijfers als ze tegen Duitsland, Spanje of Frankrijk spelen. Elf spelers die het spelletje zelfs maar een klein beetje beheersen moeten nog in staat zijn om goed genoeg de bus te parkeren om er in elk geval geen twintig tegen te krijgen.

Vijf keer dubbele cijfers, waaronder een 20-0, dat is echt voor niemand leuk meer. Dat is al niet leuk als je in Bal Op Het Dak 8 speelt, maar het is helemaal mensonterend als je in stadions speelt en de landelijke media haalt. Als Achilles het beste voor heeft met z'n eigen spelers, dan halen ze dat team per direct uit de competitie.

Zonde ... anders winnen ze deze wedstrijd waarschijnlijk gewoon.

11 december 2018 om 19:43

Sowieso vond ik de eerste 10 minuten erg gelijk opgaan

Als die man serieus denkt dat spelers iets leren van een 20-0 nederlaag, heeft hij nog veel te leren over voetbal en sport in het algemeen. Van zo'n enorme zeperd leer je namelijk niets. Een dergelijke uitslag is niet goed te praten en dat moet deze man ook helemaal niet goed willen praten. Dat doelsaldo is overigens ook zeer lachwekkend.

Je ziet gewoon aan alles (van die beelden) dat het een veredelde jeugdploeg is. En die staan dan plots tegen spelers als Vermeij en Drost, Eredivisie voetballers. Ongelooflijk dat die Derks nog denkt dat dit goed is voor die spelers! Die arme jongens zitten nog op de middelbare school..

miscommunicatie, autopech? Klinkt idd als een amateur club

11 december 2018 om 20:07

Veel spelers hadden last van autopech! Klinkt alsof de halve selectie langs de A50 heeft gestaan in Colonne met een lekke band, motorproblemen en distributieriem die geknapt was.

11 december 2018 om 20:18

Hahaha, ik visualiseerde ook iets dergelijks toen ik het las. Wat een apart excuus.

11 december 2018 om 20:21

1 Auto zal wel autopech hebben gehad, waar ze carpoolden, maar het staat er wel heel beroerd.

Het enige wat zij hiervan leren is dat zij de Technisch manager nóóit meer serieus moeten nemen!!!!!

Het enige wat je leert van een 20-0 nederlaag, is dat je snel op zoek moet naar een betere club!

Laai dr een keer op man. Ze laten een half uur het kaas van het brood eten man

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren