NEC en Roda JC maken geen fout, Limburgse derby zonder winnaar

NEC gaat met een voorsprong van zes punten op Roda JC Kerkrade de winterstop in. De koloper van de Jupiler League sloot de eerste seizoenshelft af met een 4-1 overwinning voor eigen publiek op MVV. Roda liet ook geen steek vallen in de laatste competitiewedstrijd van 2014. De Limburgers versloegen FC Den Bosch met 3-1. In het duel tussen VVV-Venlo en Fortuna Sittard vielen tegelijkertijd geen doelpunten: 0-0.

/

NEC - MVV 4-1
Een rake poeier van afstand Bryan Smeets bezorgde MVV een welkome voorsprong. NEC drong meer aan, mocht van de bezoekers het initiatief nemen en nivelleerde de tussenstand na 25 minuten. Met een krullend schot nam Christian Santos de 1-1 voor zijn rekening. Tot meer was de ploeg van Ruud Brood tot aan de rust niet in staat: veel balbezit, weinig kansen. Na de rust trok de thuisploeg het duel naar zich toe. Al na enkele minuten maakte Anthony Limbombe er 2-1 van en twintig minuten voor tijd was Santos weer trefzeker, na voorbereidend werk van Navarone Foor. Tom Daemen bepaalde de eindstand in Nijmegen: 4-1.

/

Roda JC Kerkrade - FC Den Bosch 3-1
Na 42 seconden liepen de bezoekers uit Den Bosch al achter de feiten aan. Het was Henk Dijkhuizen die de thuisploeg met een rake kopbal, uit een vrije trap van Marc Höcher, aan de 1-0 hielp. Roda creëerde daarna kans na kans, maar kwam voor rust niet verder dan nog een goal van Dijkhuizen, dit keer op aangeven van Guy Ramos: 2-0. FC Den Bosch was daarentegen niet één keer gevaarlijk en daar kwam na rust niet veel verandering in.

De aansluitingstreffer, in de 73e minuut, viel vanuit het niets. Na een schot van Barry Maguire op de paal was de rebound voor invaller Alexander Mols: 2-1. Een schot van Maguire in de slotminuten ging tegen de lat. Het was uiteindelijk Nathan Rutjes die de eindstand bepaalde, Wiljan Pluim schoot van eigen helft op een leeg doel omdat Kees Heemskerk mee naar voren was gegaan. Rutjes werkte de bal over de lijn.

VVV-Venlo - Fortuna Sittard 0-0
De eerste helft leverde weliswaar geen enkel doelpunt op, maar kansen waren er zeker wel. Zo werd een inzet van Melvin Platje in de twintigste minuut van de lijn gehaald. De aanvaller zorgde voor het meeste gevaar bij de Venlonaren, terwijl Fortuna Sittard naliet om diverse tegenaanvallen doeltreffend af te ronden. In het merendeel van de tweede helft stond Fortuna met de rug naar de muur. Ferhat Kaya hield VVV echter enkele malen op de been en zodoende eindigde de derby onbeslist, maar wel met een morele winnaar: Fortuna.

Wie eindigt dit seizoen hoger?

1
2

Terechte overwinning, niet spectaculair maar wel een grote score. Je weet gewoon dat de doelpunten vallen. Penaltymoment zat ik aan de andere kant van het stadion, was bijna niks te zien wat er gebeurde.

21 december 2014 om 16:56

Ik had precies hetzelfde. Ook de goal van Santos was maar half te zien. Maargoed, lekker met 6 punten voorsprong de winterstop in!

21 december 2014 om 18:46

die zag ik wel dan. vind Santos wel een vreemde voetballer blijven. voetballend niet goed, veel verkeerde keuzes, soms matige aannames en doet weinig mee aan het spel (van Moorsel veel meer). daarbij lijkt hij ineens te veranderen als hij eenmaal rond of in de 16 komt. dan schiet hij als vandaag prachtig raak of behoud hij het overzicht voor Limbombe. wat vind jij van Santos?

21 december 2014 om 18:56

Hij begon erg slecht, toen hij aan de zijkant speelde. Maar sinds hij vlak achter Ars speelt lijkt het een hele andere speler. Sterk in de duels, fel, en goed in de lucht. Ik vind hem prima spelen nu en hij is erg gevaarlijk wanneer hij vlak bij de spits speelt. Ben dan ook benieuwd wie na de winterstop de voorkeur gaat krijgen, hij of Van Moorsel.

Weer een typische thuiswedstrijd van NEC: zwak begonnen, maar uiteindelijk de wedstrijd verdiend naar zich toe getrokken. Wat heb ik verder weer genoten van Ali. Prachtige acties en fenomenale aannames. Nou maar hopen dat ie blijft!

21 december 2014 om 17:00

Als NEC had gewild hadden ze MVV naar huis gestuurd met dubbele cijfers. Wat een waardeloos elftal van MVV.

Wel een mooie aanhang overigens die mee was. Spandoekje voor Alireza.

21 december 2014 om 17:14

Niet mee eens, over die dubbele cijfers. MVV speelde een prima eerste helft. Begonnen fel en komen met dat schot op dat moment terecht (al kun je niet echt over terecht/onterecht spreken na 5 minuten) op voorsprong. Zetten goed druk en NEC creëert daardoor niet echt kansen. Grootste kans dan weer voor Mvv, goede voorzet op Brouwers die hem met een hakje ofzo verprutst. Dan NEC met het balbezit en de kansjes en dus ook de terechte 1-1. Daarna voor rust eigenlijk nog maar 1 grote kans, Brouwers die een 1 op 1 kans niet weet te verzilveren. Bij rust had het dus mijn inziens net zo goed 1-2 voor MVV kunnen staan. Tweede helft wel overduidelijk voor Nec. Terechte 2-1 en 3-1, maar weer een lachwekkende penalty tegen.

Eigenlijk een tekenende wedstrijd voor MVV van de eerste seizoenshelft. Prima eerste helft, verzuimen om op voorsprong te komen en dan aan het kortste eind trekken na 90 minuten (vandaag terecht, daar geen twijfel over mogelijk). Dan af en toe ook nog een rare beslissing van de scheidsrechter ertussen (vandaag geen invloed op de uitslag) en dan sta je ineens 19de, terwijl je eigenlijk gewoon beter voetbalt dan de afgelopen 2 jaren.

21 december 2014 om 17:16

Ja, dat zag ik ook inderdaad. Had dat te maken met het feit dat hij door zijn twee doelpunten tegen Ajax Roda rechtstreeks liet degraderen?

21 december 2014 om 17:18

Ik vond juist dat de scheidsrechter een perfecte wedstrijd floot. Heeft naar mijn mening weinig tot geen fouten gemaakt. Verder liet hij veel doorgaan, wat de wedstrijd ten goede kwam.

21 december 2014 om 17:28

Floot inderdaad sterk, maar doelde daarmee op de penalty. Nog steeds geen flauw idee waarom die gegeven werd. Volgens mij wel meer mensen die geen idee hadden waarom.

MVV had niks in te brengen. Werkelijk niks. Een linksback die niet kan voetballen, met een zondagsschot op voorsprong. Enige tegen wie NEC speelde was tegen zichzelf. Een NEC in goede doen had MVV naar huis gestuurd met een dikke nederlaag. Die 2 counters die MVV gehad heeft, daar is alles mee gezegd. 4-1 was meer dan terecht en zegt alles over de wedstrijd.

21 december 2014 om 17:29

Was op aangeven van de grensrechter. Die stond al langs het doel voordat iemand door had dat het een penalty was.

21 december 2014 om 17:42

Moet zeggen dat ik MVV niet zo slecht vond als de ranglijst doet vermoeden. Ik heb dit seizoen slechtere ploegen voorbij zien komen in Nijmegen, wat ook aan NEC kan liggen. Maar van een ploeg die 19e staat verwacht je nog net niet dat ze de bal in het eigen doel schoppen en de bal in de hand pakken bij wijze van spreken.

Verder was het niet zo dat MVV verzuimde op voorsprong te komen, Limbombe is in de 1e helft al drie keer vrij voor de keeper gekomen(2 keer over stiften en een keer redding keeper). De enige echte kans die MVV nog kreeg was toen Conboy over de bal heen maaide, hetgeen ook meteen de reden is waarom hij niet centraal moet spelen. En in de 2e helft creëerde Nec, ondanks dat het niet geweldig speelde, wel echt veel kansen. Met een beetje scherpte wordt het dan gewoon 7-1 en dan had MVV weinig te vertellen op basis van het aantal kansen. Maar zoals hierboven al gezegd wordt zou een NEC in topvorm dit MVV echt naar de slachtbank leiden.

21 december 2014 om 18:49

MVV is wel een heel matig elftal hoor. eerste 20 minuten deden ze het best aardig maar daarna zakte het volledig in. Smeets, die ook scoorde, vond ik nog een aardige voetballer maar voor de rest slecht, en dan echt slecht... NEC deed het rustig aan vandaag met 4-1 als gevolg.

22 december 2014 om 21:54

Inderdaad dat is precies de reden van het spandoek: Alireza Held 3-5-2014. Na de wedstrijd nog achterop 1 van de bussen geplakt.

1e keer De Goffert voor mij. Had het zicht erger verwacht, dacht meer een situatie als op De Vijverberg.

MVV speelde een puike 1e helft moet ik zeggen. Wonderschone goal van Bryan Smeets. Davy Brouwers kan ook nog 0-2 maken, goede kans was dat. Santos is inderdaad een erg goede afmaker laat hij dit seizoen zien, maar zijn effectiviteit vergoedt dat allemaal. 2e helft na de 2-1 kansloos helaas. Jammer dat de sfeer tegenviel van het thuispubliek. Al had ik daar niet echt veel verwachtingen van. Sfeer in het uitvak was redelijk, na 3-1 en 4-1 niet meer.

In ieder geval wel vrolijk kampioenen meegezongen in de ereronde van NEC na de wedstrijd.

21 december 2014 om 18:50

Nou Nec4life, Ali was weer eens lekker arrogant bezig. Hij wilt alles zelf doen en loopt over het veld alsof het Messi zelf is.
Ook ik weet dat hij kan voetballen maar zie dat de laatste wedstrijden toch wat minder.
Hij moet, net als alle anderen, de mouwen opstropen en ploeteren!
Wel goed dat NEC winterkampioen is. Had er niet veel vertrouwen in in het begin.
Promoveren is belangrijk en hoe maakt niet uit.

21 december 2014 om 18:58

Daar heb je wel een beetje gelijk in. Maar wanneer je zo een bal kan controleren mag je ook wel zoveel vertrouwen uitstralen vind ik. Zijn acties en aannames waren goed, alleen de pass ontbrak vandaag. Hij kwam vaak in goede posities, maar wist dan niet de vrije man te vinden.

21 december 2014 om 23:46

nec4life1

Volgens mij heb je wedstrijd niet eens gezien. Ali speelde zo zwak dat hij ook terecht werd gewisseld.

22 december 2014 om 11:05

Ik heb zelfs een seizoenskaart... Maargoed dat ben ik niet met je eens. Bovendien werd hij gewisseld omdat hij niet 100% fit was voor de wedstrijd.

22 december 2014 om 17:15

Lees Forzanec ook dan eens. Hij speelde heel zwak. Als je dit goed vindt is er echt iets mis met je.
Ok hij heeft 2 keer leuk een bal aangenomen. Hij heeft te weinig rendement.

Wat is er van mijn mooie clubje overgebleven?!
Supporters die het telkens verpesten.
En dit seizoen ontzettend zwak voetballen, met een 12e plek tot gevolg.

Er moet een bezem door de selectie en de technische staf.
Zo kan het niet langer, jaren lang de verkeerde aankopen, clubs als eindhoven, almere, emmen, clubs met een lager budget kunnen wel de juiste aankopen doen. Hofstede krijgt een nieuw contract terwijl hij elke wedstrijd cruciale fouten maakt. De betere spelers zoals maguire en Lurling presteren ondermaats. Ceria die ontzettend goed begon aan de competitie is geen schim meer van wat hij was.

Er moet wat verander bij FC Den Bosch anders gaat het niet meer goed komen. Clubs als Zwolle, Cambuur, Go ahead, Dordrecht, Willem II, en excelsior spelen allemaal eredivisie terwijl wij al die jaren minstens zo goed deden in de jupiler league. Nu staan we 12e en is het spel niet om aan te zien! Er moet wat veranderen, en zo snel mogelijk, zo kan het niet langer!

Fred van der Hoorn ondanks al je inzet en clubliefde, vind ik het tijd om te vertrekken, elk jaar worden de verkeerde trainers aangesteld, en de verkeerde spelers gehaald. trek je conclusie en vertrek. Bedankt voor alles en tot ziens!

Weer mooie prestatie van Nec" zal de terechte kampioen worden komend jaar.

Roda speelde vandaag goed. En dat zeg ik niet vaak als supporter. Wel jammer dat ze de tegenstander niet echt bij de strot grepen maar daar is dit elftal gewoon niet geschikt voor. Qua kansen had Roda er 2-3 meer moeten maken en daardoor werd het nog een beetje spannend na dat ongelukkige doelpunt. Ook goed, alleen jammer dat het publiek dat niet leek te begrijpen is het rustig blijven in de verdediging. an leer wachten iedere keer tot er een beetje druk werd gezet door Den Bosch. Logich want dan zorg je voor vrije mensen, Dit gebeurde echter pas steeds na 10-20 seconde. Dan lijkt het tijd redden of laf, maar dit is gewoon slim voetbal. Waarom de lange bal kiezen als je kan wachten tot een speler vrij staat? En dat bij een voorsprong.

21 december 2014 om 20:08

Ja ze voetbalden heel aardig. Maar het rendement voorin is wel echt heel mager. Zo'n pot moet na een uur klaar zijn met 3-0. Nu werd het volstrekt onnodig nog billenknijpen in de slotfase en hebben we ook wel wat mazzel.

200 man mee, geweldige sfeer en een redelijke eerste helft.. het kon erger.
Tweede helft voetballen we niet meer en worden we weggespeeld.. jammer maar helaas.

Nec zal wel kampioen worden, spelen ons uiteindelijk ook vrij eenvoudig weg, en is een stabiele ploeg.

21 december 2014 om 23:59

Ik vind dit nog steeds heel raar als NEC supporter. Wat je voorheen altijd had met topploegen in de eredivisie, heb je nu zelf. Niet geweldig spelen en toch makkelijk winnen. Hopelijk gaat MVV in de toekomt ook weer meedoen.

22 december 2014 om 13:18

Dankjewel!
MVV is op weg helemaal financieel gezond te worden, dus geen extra uitgaves meer doen m.b.t. de selectie. Daarom hebben we dit jaar gewoon een minder elftal.

Ik gun jullie het kampioenschap, zeker als we vandaag weer lezen dat Roda financieel in de shit zit, en doodleuk met de gemeente gaat babbelen "what to do" ?