Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Natuurlijk mis ik Ajax weleens, ik heb hier vijf jaar lang gevoetbald'

Laatste update:

Eyong Enoh verliet de Eredivisie aan het begin van dit kalenderjaar voor een avontuur in Turkije. De middenvelder tekende een contract bij Antalyaspor en liet Ajax daarmee na vijf seizoenen achter zich. In gesprek met Ajax TV verklapt de Kameroener dat hij zijn oude thuis nog wel regelmatig mist.

/

"Natuurlijk", zegt Enoh. "Ik heb hier vijf jaar gevoetbald." In die periode won hij drie landstitels, waarvan de eerste, in 2011, hem het meest is bijgebleven. "Dat was het mooiste moment. Dat we kampioen werden was mooi, maar de manier waarop was nog mooier." Ajax won toen in een alles-of-niets-wedstrijd met 3-1 van FC Twente en claimde zo de eerste titel in zeven jaar tijd.

Ondanks zijn werk in Turkije keert Enoh nog wel geregeld terug in de hoofdstad, zo geeft hij te kennen. Zijn zoontje maakt immers deel uit van de jeugdopleiding van Ajax. "Hij wordt beter dan zijn vader", denkt Enoh. "Ik zie mezelf niet in hem. Hij is beter."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
15 augustus 2014 om 23:00

Hij zou daar niet eens in jong ajax in de basis staan

Derde ster reporter enoh niet de beste speler die we hebben gehad maar wel een speler met een geweldige mentaliteit

Ik mis Enoh! Niet de meest sierlijke voetballer maar wel iemand die altijd alles gaf. Was een uitstekende bal afpakker maar helaas wist hij het daarna niet meer en leed hij vaak bal verlies. Maakte ooit een prachtige goal tegen Twente (toen was Jol nog coach). Heeft nooit een negatief woord gezegd over de club, ook niet toen hij werd terug gezet naar Jong Ajax. Eyong tarka Enoh oftewel Held!!!

15 augustus 2014 om 17:02

Heeft een sterkkarakter die Enoh! hij was keihard in duels op het middenveld, maar moet zeggen dat hij concurrentie had met Anita en Blind 'des tijds', ja dan word je naar het tweede plan gezet: bank/jong Ajax.

Zeurde idd nooit en elke Ajax-fan moet altijd lachen om hem, niet in negatieve-zin..

15 augustus 2014 om 17:05

Blind speelde toen nog niet op de CVM positie. onder jol was hij basispeler, toen de boer kwam heeft hij niet meer veel basis gestaan. Had inderdaad concurrentie van Anita maar ook na het vertrek van Anita viel de keuze op anderen. de Boer houdt meer van spelers die ook voetballend wat kunnen toevoegen.

15 augustus 2014 om 17:21

Ook wel terecht hoor. Enoh veroverde heel veel ballen, maar 90 procent van die ballen had hij zelf ingeleverd. Dan schiet je dus niet veel op. Liever iemand die kan afpakken en de bal in bezit kan houden, dan iemand die alleen maar een balafpakker is. Blind doet het nu meer dan goed op die positie, maar vooral Anita vond ik in het ene jaar dan hij Cvm stond heel veel indruk maken. Was helaas snel naar Newcastle vertrokken daarna.

15 augustus 2014 om 17:40

Wat jij en veel ajacieden schijnen te vergetn was dat hij in dat seizoen onder Jol helemaal niet alle ballen verloor. Heel veel doelpunten van Pantelic of Suarez begonnen juist bij een interceptie van Enoh die de bal ook nog naar voren durfde te spelen. Hij had in t seizoen 2009/2010 niet voor niks the meest motm titels. Onder De Boer ging hij dat een stuk slechter doen en verloor hij zn plaats aan Anita.

15 augustus 2014 om 17:53

Laak. Dat komt natuurlijk omdat de hele speelstijl veranderd werd onder de Boer. Het spel van Jol was gericht op het afpakken van de bal en daarna de bal zo snel mogelijk aan, vooral, Suarez geven. Onder de Boer kwam het belang van zelf goed positiespel spelen weer terug. Dat betekent dat je zelf veel meer in balbezit bent en veel vaker aan de bal komt. In dit spelletje kwamen de zwakke punten, aan de bal, van Enoh direct naar voren. Het is gewoon een goede balafpakker die niet zo sterk aan de bal is.

15 augustus 2014 om 18:18

Meer in balbezit en 10X trager heel kleine ruimtes, aan de bal deed hij het onder Jol ook prima omdat ajax door de veel hogere snelheid ook meer ruimte had. Hij is geen solide passer waarvan 80% van de ballen aankomen. Dat wil nog niet zeggen dat hij aan de bal niet goed was. Ik heb hem menig piroulletje mooi zien doen onder jol. Speelde hij een tegenstander uit en dan leverde hij hem in bij een medespeler. Slecht aan de bal is algemeen, slecht in de passing daar ben ik het mee eens.

15 augustus 2014 om 21:20

Ga weg met heel dat Jol verhaal. Presteerde niks die man met een topselectie. Absoluut geen Ajacied met zijn trainingspakkie en waardeloze speelstijl.

15 augustus 2014 om 17:12

@ Roafke,

Inderdaad, ik mis Eyong Enoh eerlijk gezegd ook bij Ajax.

Hij was inderdaad niet de voetballer waarvoor je naar het stadion kwam, maar soms zie ik weleens momenten bij Ajax dat ik het liefst Enoh had gezien.

Bijvoorbeeld fysieke duels. Er zijn wel is spelers bij Ajax die fysieke duels verliezen en dan vooral in de Champions League, Enoh was altijd wel iemand die er stevig inging en hij maakte en pakte inderdaad veel overtredingen, maar op bepaalde momenten zou Eyong Enoh niet misstaan bij het Ajax van dit moment.

Vooral in bijvoorbeeld de Champions League, dan heb je iemand die fysiek sterk is, stevige overtredingen maakt en het voetbal eruit kan halen bij de tegenstander.

15 augustus 2014 om 17:24

Roafke, helemaal mee eens! Hij was inderdaad niet de meest sierlijke, maar wel een echte winnaar en dat is wat ontbreekt momenteel. Nooit onvertogen woord over Ajax gezegd, net als Vermeer topkerels die wat mij betreft altijd welkom zijn bij de club.

16 augustus 2014 om 12:13

Inderdaad, geweldige kerel! Wat was ik toen blij met mijn Enoh shirt. Weet nog toen hij 3 of 4 geweldige tackles had op Ronaldo in de eerst CL-wedstrijd tegen Madrid. Zulke kerels heb je nodig. Vertegenwoordigen de club met hun hart.

Leuk om te horen dat zijn zoontje in de jeugd van Ajax speelt. Ookal is Enoh voetballend niet zo sterk is het een geweldige balafpakker met misschien wel de beste mentaliteit van iedereen. Nietsdan respectvoor Enoh. Ik hoop dat zijn zoontje een super Cvm kan worden(mits hij op die positie speelt)

28 jaar en een zoon die in de jeugdopleiding van Ajax voetbalt? Meneer was er dan vroeg bij :-)

15 augustus 2014 om 16:57

Stel zijn kind is 8, dan was hij 20, valt nog mee.

15 augustus 2014 om 16:59

Ajax heeft ook gewoon F-jes en E-tjes enzo dus zijn zoontje kan gewoon een jaar of 6 zijn, dat js toch niet zo heel raar ofzo?

15 augustus 2014 om 17:08

Bashan Enoh, hij speelt in de F2.

Man dit was echt een topgozer! Hij wordt gemist hoor, ik meen het!

Betekent dat dat zijn zoontje nog in amsterdam woont? Weet iemand hoe dat zit

15 augustus 2014 om 17:14

Jep, ze gaan daar naar school en wonen er inderdaad nog.

15 augustus 2014 om 17:14

Hij heeft er 5 waarvan deze de oudste is dus er zullen een paar zijn die in Amsterdam zijn geboren. Waarschijnlijk hebben ze ervoor gekozen om ze gewoon in Nederland op te laten groeien.

Ook kan het zijn dat hij gescheiden is want hij had het in het interview over "een andere vader", maar weet niet of hij zichzelf bedoelt als in hij is verandert of dat hij daadwerkelijk iemand anders bedoelt.

15 augustus 2014 om 18:01

Thnx voor de uitleg, zag het filmpje met ook op ajax.nl !

Hij kan zelfs behoorlijk Nederlands praten en ik ken weten hoe moeilijk dat is om aan te leren
Geweldige mentaliteit inderdaa

Geef enoh een functie in de staf van de jeugdopleiding! Hij moet terugkomen bij Ajax! Geweldige kerel,
Niet de beste speler, maar wel een met een waanzinnige mentaliteit!!

Please,Eyong.Come back right now...

Enoh je bent altijd welkom in Amsterdam, voorbeeldig persoon en een goede voetballer. Ik heb erg veel respectvoor deze man.

Ik heb altijd gezegd dat enoh een soort 'kwame quansah' achtige voetballer is. Komt tekort voor ajax, maar zou goed passen bij heracles, groningen, nac. Jammergenoeg zijn dat clubs die Enoh nooit kunnen betalen en kiest deze sympathieke jongen toch voor het voetbal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren