Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nani: ‘Van Gaal zei dat ik niet de eerste en ook niet de tweede keuze zou zijn’

Laatste update:

Nani werd bij Manchester United gezien als de nieuwe Cristiano Ronaldo, maar vrijwel iedereen verbleekt in een vergelijking met de huidige superster van Real Madrid. Desondanks presteerde Nani prima bij Manchester United en in 2013 kreeg hij van manager David Moyes een nieuw, vijfjarig contract. Opmerkelijk genoeg begon de Portugees in het seizoen 2013/14 slechts zeven keer in de basis in de Premier League.

/

“Het had het mooiste moment in mijn leven moeten zijn, maar het werd het vervelendste moment in mijn leven”, begint Nani in the Guardian. “Als je zo’n contract tekent, verwacht je dat de mensen achter je staan en je helpen. Het tegenovergestelde gebeurde, ik kreeg er stress van. Ik was terneergeslagen en ik raakte ook nog eens geblesseerd. Ik was erg down, erg teleurgesteld.”

De opvolger van David Moyes, Louis van Gaal, speelde direct open kaart. “Van Gaal zei hij het prima vond als ik wilde vechten voor mijn plek, maar hij zei ook dat ik niet de eerste en misschien ook niet de tweede keuze zou zijn. Ik zei: ‘Nee. Ik speel vele jaren bij deze club, ik ben belangrijk geweest en het is tijd om knopen door te hakken’. Ik wilde iedere wedstrijd spelen, altijd basisspeler zijn”, aldus de Europees kampioen, die tegenwoordig actief is bij Valencia.

Nani was goed genoeg voor Manchester United

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat mij betreft logisch dat die zo weinig in de basis begon, gigantisch talent was dit, maar het is er nooit uitgekomen. Denk dat Valencia mooi zijn niveau is.

Hetzelfde geldt overigens voor Quarsema. Gigantisch talent ook, maar dat laatste stapje net niet kunnen zetten.

18 augustus 2016 om 10:31

Op zich was ik het niet oneens met louis bij die keuze, maar achteraf was hij wrs nog een van de beteren geweest ook. Maja he, captain hindsight off

Dit was echt hetgeen wat mij het meest irriteerde aan van gaal, je gaat toch geen nani verkopen ten faveure van Depay😐. Ik vind het ook raar dat van gaal bijna het hele elftal verkocht heeft waarmee ferguson kampioen is geworden. Triest maar zo zie je hoe goed ferguson was

18 augustus 2016 om 10:47

Lekker makkelijk praten achteraf. Bijna iedereen verwachtte dat Depay wel zou slagen en niemand zag aankomen dat hij zo matig zou presteren.

18 augustus 2016 om 13:04

Elke echte kenner ziet toch dat Depay bog lang niet aan het niveau van Nani zat en zit. Technisch is Depay veel zwakker en dribbelend ook. Werkethiek is hij ook minder dan Nani. kortom een domme keuze van Van Gaal. Maar ja ......

18 augustus 2016 om 19:27

Ja tuurlijk ziet iedereen dat. Maar denk ook dat iedereen voorafgaand aan het seizoen had verwacht dat Depay het beter zou doen dan Nani.

18 augustus 2016 om 11:13

evra, ferdinand, vidic en giggs zijn voor van gaal weggegaan. dat waren zowat de grote leiders op het veld. van gaal heeft enkel rvp, nani en da silva verkocht. buiten rvp was geen van beide een vaste basisspeler van man utd ... rvp was niet meer de speler van tevoren en het was de juiste keuze hem te laten gaan. met andere woorden je reactie is op niets gebaseerd en klopt helemaal niet. buiten het feit dat ferguson één van de beste was dan

18 augustus 2016 om 13:46

Chicarito, Nani, Evans, van Persie, Rafael, Welbeck, Kagawa, Cleveley, Fletcher. Toch wel wat meer dan 3 spelers. Wellicht niet allemaal even belangrijk, maar een aantal van hen heeft door de jaren heen toch zeker een substantiële bijdrage geleverd.

18 augustus 2016 om 14:32

rafael = da silva. kagawa vroeg zelf een transfer aan en cleverly was einde contract. evans was niet goed genoeg ( wou meer spelen) en speelde bij ferguson ook enkel als opvanger van blessures dus ja dan blijft enkel welbeck over maar dat is ook nooit een sterkhouder van man utd geweest. chicarito dat is dan de enige waarvan je kan zeggen dat het een beetje een rare transfer was (al maakte hij helemaal geen indruk bij real en in de voorbereiding). dat hij dan zo tekeer ging in duitsland had ook niemand zien gebeuren. het was ook gewoon een nuttige speler als sup maar ook niet goed genoeg voor de spits positie bij man utd. ik vond ze allemaal duidelijk niet goed genoeg voor een basisplaats. dat ze onder ferguson een hoger niveau haalde lag vooral aan het feit dat het een machine was. heel het team was solide

Nani is gewoon het perfecte voorbeeld van een net-niet speler. Als hij op het zijn heupen krijgt is het een fantastische voetballer die zeer moeilijk is om af te stoppen, maar in een groot deel van de wedstrijden ben je blij als hij uberhaupt 1 bal goed raakt.

Wat dat betreft is hij dan ook niet goed genoeg voor een club als Man Utd (tenminste niet met de ambities van de club, qua niveau kon ik daar de afgelopen 3 jaar ook mee doen).
Valencia zal een mooie club zijn om in een topcompetitie te laten zien wat hij nog kan, maar ik denk dat hij geen stap hoger meer moet of zal zetten.

Wat ben ik blij dat Nani weg is bij Fener. Wat een irritante voetballer zeg. Heeft een paar goede momenten gekend, maar voor de rest was hij alleen maar een sta in de weg. Meneer moet altijd de bal in zijn voeten hebben om vervolgens het tempo eruit te halen door met de bal aan z'n voet om zich heen te gaan lopen kijken. Verder kwam hij zelden een mannetje voorbij en had hij ook weinig sprints achter de verdediging van de tegenstander. In het begin van het seizoen wilde hij nog wel hard bikkelen voor het team, maar na een paar maanden zakte dat ook helemaal weg. Buiten een paar belangrijke last minute doelpunten heeft hij ons vrij weinig gebracht. Daarentegen een aardig EK gespeeld, ik wens hem alle geluk toe bij Valencia. Buiten het voetballende gedeelte heeft hij een goed karakter en verdiend hij het om succesvol te worden in Spanje. Wellicht in een andere rol dan bij Fener, net als bij Portugal dus (1 van de twee voorhoede spelers).

Het kwam er niet altijd uit bij Nani, maar hij heeft toch zeker enkele uitstekende seizoenen bij United gedraaid. Het ironische is dat hij het veld moest ruimen van van Gaal, maar het team vervolgens geen fatsoenlijke flankspeler meer had die een mannetje kon passeren of uit zichzelf iets kon forceren. Hij heeft naar mijn mening te weinig kans gehad na het post Ferguson tijdperk.

Het laatste seizoen van Ferguson kwakkelde Nani met een blessure en daarna heeft hij geen kans meer gehad. Hij begon het seizoen nog sterk met een goal en 2 assist in de eerst 5 wedstrijden die hij speelde. Daarna dus zijn blessure waarna hij dus nauwelijks meer heeft gespeeld. Desondanks betrokken bij 4 goals in 629 minuten, een prima moyenne.

Kijk je naar de 2 seizoen daarvoor dan behaalde hij respectievelijk 8 goals en 12 assists in 29 wedstrijden (2109 minuten gespeeld) en 9 goals en 19 assists in 33 wedstrijden (2668 minuten gespeeld). In de Premier League over zijn gehele periode was hij eens per 114 minuten betrokken bij een goal. Dat zijn toch uitstekende cijfers.

Natuurlijk speelde hij wel met enige regelmaat een draak van een wedstrijd. Dat waren vooral de wedstrijden waarin hij zijn acties iets te ver doordraafde, maar je kan er toch ook niet omheen dat hij daar met grote regelmaat heel succesvol mee was.

Een speler als Nani had United vorig seizoen prima kunnen gebruiken. Gewoon echt een speler die wel in staat is om een gat in een muur te vinden.

18 augustus 2016 om 10:52

Nani kan beter solliciteren naar een baan in het circus! Wat een enge voetballer is dit.. altijd klagen, schwalbe na schwalbe en hij is een net-niet speler omdat nani een nogal hoge pet van zichzelf op heeft!! met een andere instelling had hij zoveel beter kunnen zijn

Hoop dat hij weer tot leven komt na een degelijk seizoen bij Fenerbahce en een goed EK waar hij toch 3 goals wist te maken.
Hij is een speler die Valencia nodig heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren