Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nachtmerrie Luckassen in kansloze nederlaag bij PSV

Laatste update:

Derrick Luckassen heeft een week om snel te vergeten achter de rug. De verdediger van AZ was afgelopen donderdag al erg ongelukkig in de Europese wedstrijd tegen Partizan Belgrado en zondag vervulde hij een negatieve hoofdrol in het uitduel bij landskampioen PSV. Luckassen werd de eerste speler in de geschiedenis van AZ die in een wedstrijd en eigen doelpunt maakte én een rode kaart kreeg en mede daardoor beleefde de ploeg van John van den Brom een kansloze middag in Eindhoven: 3-0.

/

PSV leed na dertien speelronden al net zo veel puntenverlies als in het gehele vorige seizoen, maar zondag was er tegen AZ geen vuiltje aan de lucht. De thuisploeg kwam al in de derde minuut op voorsprong, toen Luckassen de bal bij een hoekschop ongelukkig op zijn knie kreeg en een eigen doelpunt maakte. PSV evenaarde hierdoor een Eredivisie-record: de Eindhovenaren wisten in 41 competitiewedstrijden op rij een doelpunt op het scorebord te brengen. Ajax en FC Twente wisten dit in de geschiedenis van de Eredivisie eerder te presteren.

AZ moest dus al vroeg in de achtervolging, maar kwam er simpelweg niet aan te pas tegen een sterker PSV. De gastheer was dominant en kwam nog binnen het eerste kwartier op 2-0, toen Joshua Brenet op links doorbrak en de bal goed voor gaf op Luuk de Jong. Die kwam voor Luckassen en verdubbelde met een rake kopbal de marge. Gastón Pereiro leek even later de derde van de dag te maken, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel, en AZ werd voor het eerst gevaarlijk toen Héctor Moreno Mounir El Hamdaoui van het scoren af wilde houden. Moreno maakte hier bijna een eigen doelpunt, maar Jeroen Zoet wist dit nog net te voorkomen.

/

Jürgen Locadia was de volgende PSV’er met een kans op de 3-0, maar Gino Coutinho redde uitstekend bij de inzet van de aanvaller. Vijf minuten voor rust viel de beslissing in de wedstrijd alsnog: Pereiro kreeg de bal niet echt onder controle, maar omdat de AZ-defensie niet ingreep, kon de Uruguayaan beginnen aan een dribbel en ruimte creëren voor een lage voorzet op De Jong. Die kon van dichtbij niet missen en maakte zijn tweede van de wedstrijd. Locadia en Pereiro werden hierna ook nog gevaarlijk voor rust, maar AZ bleef het leed van meer tegengoals bespaard.

Van den Brom was logischerwijs allesbehalve tevreden en bracht voor de tweede helft met Ben Rienstra en Guus Hupperts twee nieuwe krachten in het veld. Na rust was het verschil tussen PSV en AZ minder groot, maar een comeback voor de bezoekers zat er nooit in; zeker niet toen Luckassen een kwartier in het tweede bedrijf een directe rode kaart kreeg. De verdediger werd vastgehouden door De Jong en sloeg vervolgens van zich af, waardoor hij vroegtijdig kon gaan douchen. Met elf tegen tien schoot Brenet nog schitterend tegen de lat en scoorde Adem Maher uit de rebound, maar de middenvelder stond buitenspel, waardoor het dus bij 3-0 bleef.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede overwinning na United uit

Goede overwinning met een oppermachtige eerste helft. Tweede helft slordig en rustig aan gedaan door Psv.

Respect voor Brenet. Hij leek even het nieuwe lachertje van de critici te worden, maar heeft zich knap staande gehouden. Nu meerdere wedstrijden goed in de wedstrijd en zelfs belangrijk.

29 november 2015 om 18:44

Is alleen jammer dat we straks met Willems 3 goede backs hebben en er eentje moet banken
Zal wel brenet worden maar die zou zich juist wel enorm ontwikkelen als hij een seizoen kon blijven staan.

29 november 2015 om 18:46

In deze vorm zal Brenet ipv Arias gaan spelen.

29 november 2015 om 18:52

Ik vond Arias geweldig spelen tegen manu

29 november 2015 om 19:55

@asroma8:

Geloof ik helemaal niets van. Brenet doet leuk mee en heeft zo nu en dan een goede actie, maar Arias is een klasse beter, hoor. Ballen die 9 van de 10 andere backs over de zijlijn zouden tikken weet hij in z'n voeten te houden om er vervolgens iets nuttigs mee te doen. Aanvallend vind ik hem ook heel sterk. Er zijn echt weinig backs die voetballend zo sterk zijn als Arias. Die zie ik nog wel bij een Europese topclub terechtkomen.

29 november 2015 om 19:55

Misschien gaat willems minder goed spelen als die terug komt van een blessure. Je weet het maar nooit!

29 november 2015 om 18:44

Ik zag het helemaal niet in Brenet zitten maar hij maakt nu toch wel vorderingen. Best een goede speler.

29 november 2015 om 18:45

Ik denk dat hij, als Willems terugkeert, zijn basisplaats gaat behouden. Dan maar Willems of Arias op de bank. Hij speelt echt ontzettend goed, en is niet meer het lachertje van het team.

29 november 2015 om 19:07

Zijn we allemaal doorgeslagen? Hij doet het beter dan enkele weken terug, maar het blijft een matige back hoor. Hij werkt hard, is ijverig en enthousiast, laat soms iets leuks zien, maar het blijft een back die (nog) niet goed genoeg is voor het niveau dat PSV nastreeft. Verdedigend wordt het steeds beter, maar aanvallen moet hij aan anderen overlaten. Negen van de tien keer holt hij hard naar voren zonder plan, en loopt hij zich vast. Een op de tien keer lukt een actie wel, maar dat maakt hem niet ineens een serieuze concurrent voor een fitte Willems.

29 november 2015 om 19:39

Willems op links kan ie niet aan nee, maar de concurrentiestrijd met arias wordt wel hevig als hij zich zo blijft verbeteren.

Winterstop een mooi moment om 2 goede backs aan te trekken, wat verschrikkelijk slecht vandaag. Coutinho heeft ons 'gered' met een paar hele goede reddingen. Anders kon het wel 10-0 worden. Op naar de betere tijden, want het spelersmateriaal is op enkele spelers na helemaal niet slecht.

29 november 2015 om 20:29

Ik las van de week dat Brezanzic over een paar maanden de beste van de eredivisie zou moeten zijn, Jezus wat was die linkerkant van az slap vandaag zeg!

30 november 2015 om 07:06

Dat zei een oud team genoot over Brezancic


Oh en AZ miste van der linden, Haps en Brezancic.. Scheelt een paar slokken op een borrel

Retteketet brenet! Genoten de eerste helft goed gespeeld Psv!

Prima wedstrijd en dito resultaat na een midweekse CL wedstrijd!

De eerste helft was prima, maar het werd helaas in de tweede helft niet gecontinueerd. Er had namelijk wel wat meer ingezeten.

Brenet is echt enorm gegroeid de laatste tijd. Helaas zien we dit niet bij Maher...

Brenet motm. Van Pereiro kan ik echt genieten. Goede zakelijke overwinning verder.

De eerste helft was uitstekend van PSV. Maar in de 2de helft was het weer het oude recept zoals in de andere wedstrijden dat ze een terug slag hebben. Terechte rode kaart voor Lukassen. Maar proper had er ook afgewogen met rood.

29 november 2015 om 18:48

Glijd ongelukkig uit, was geen rood.

29 november 2015 om 19:20

Glijd uit? Dan kun je nog steeds met je arm zwaaien.

29 november 2015 om 19:21

Dat was na de overtreding

29 november 2015 om 19:53

Hij heeft het over pröpper.

Jammer dat de ploeg rustig aan deed in de 2e helft. Het publiek, dat zat te bibberen in de kou, wil natuurlijk ook wat. Maar ik begrijp het ook wel van Psv. Ze hebben een overvol programma, en moesten tegen United en Willem 2 100 procent geven. Dan is het wel een keer lekker om met 3-0 op het scorebord de wedstrijd uit te spelen. Nu even een hele week rust, en volgende week tegen Vitesse.

eerste helft hebben we prima gespeeld en ook goeie goals gemaakt , genoten van Pereiro en Brenet , ook de Jong en Guardado weer een dikke 8. verder liet AZ het wel heel erg afweten en volledig aan het wachten dat PSV kwam.. 2 helft lieten we ze wel even komen maar uiteindelijk hadden we makkelijk nog kunnen uitlopen naar 5-0. alleen de wissels die Cocu nu weer maakt snap ik weer helemaal niks van maar goed , zal wel aan mij liggen.

29 november 2015 om 20:12

Guardado een 8??? Ik heb hem nog nooit zoveel ballen in zien leveren als vandaag.

30 november 2015 om 19:48

ja maar alleen al voor zijn arbeid , en ik vind dat dat wel mee viel , alleen inderdaad niet heel zuiver soms maar alsnog een van de betere

Coutinho het enige lichtpuntje van AZ vandaag. Achteraf goede wissel geweest met Rochet. Voor de rest een heel zwakke wedstrijd gezien van AZ.

De rode kaart had weinig invloed op de wedstrijd VZ...

30 november 2015 om 07:07

De vraag is... Was het rood? De jong maakt de overtreding.... Leek meer losrukken (natuurlijke beweging) dan slaan

Waarom dan weer perreiro eruit. Laat die jongen toch een aantal wedstrijden 90 min spelen. Haal dan locadia eraf. Is bovendien de plek van Bergwijn.
Perreiro heeft meer techniek dan alle aanvallers bij elkaar. Wat ie wel heel erg mist is snelheid. De jong, ondanks dat ie hard werkt is ie technisch beperkt. Dat zag je vandaag bij ballen waar hij nig iets mee moet. Zolang hij direct kan afmaken is het ok. Perreiro na dit seizoen eerste spits maken?

Gek is het toch? Ik maak mij vooraf minder zorgen bij een tegenstander van naam zoals AZ of Vitesse dan tegen een laagvlieger als Willem 2. Dat moet er echt uit. Lukt dat, maken ze een grote kans op het kampioenschap.

29 november 2015 om 19:38

Niks noemenswaardigs laten zien bergwijn

29 november 2015 om 19:52

Jij hebt de wedstrijd niet gezien. In het begin was hij wat rustig, maar daarna een aantal goede acties waarbij hij bijna een aantal kansen heeft gecreëerd, ook heeft hij bijna gescoord.

2 december 2015 om 13:49

Oh..welke kansen dan? Ik heb er 90 minuten bij gezeten, met uitzondering van een plaspauze.

29 november 2015 om 19:39

Verlegen en weinig aan de bal. Moet veel nadrukkelijker zichzelf aanbieden etc. Want wordt nu toch vaak overgeslagen, terwijl het de meest talentvolle speler is van de selectie imo.

29 november 2015 om 20:00

Bergwijn was heel zwak. Maar dat geeft niet, die jongen heeft echt wel talent maar hij is net 18. Daar moet je geduldig mee omgaan.

1 december 2015 om 17:00

Bergwijn heeft pech dat hij tussen het eerste en jong PSV in zit. Hij is zichtbaar bang om een fout te maken. Dat is ook niet zo erg. Depay in 2012 was ook nog niet super. Dat komt wel, naarmate hij meer speeltijd krijgt. Bij Jong PSV en vorig jaar A1 speelde hij echt geweldig. Hij is super snel, sterk aan de bal, en heeft een heerlijk schot.

Ik heb de wedstrijd niet kunnen kijken maar gelukkig lees ik dat PSV een acceptabel niveau heeft behaald na de uitwedstrijd tegen United. Toch zo ontzettend jammer van de verspeelde punten tegen Excelsior, Willem II, Heracles en Ado. Dit kan ons op de lange termijn het kampioenschap kosten. Tot nu toe heeft Ajax niet veel last van de tegenstanders. Behoudens PSV en Feyenoord zie ik werkelijk geen enkele ploeg die het ze nog enigszins lastig kan maken behalve een Utrecht.

Ik zie trouwens dat Bergwijn heeft gespeeld. Hoe deed hij het?

29 november 2015 om 20:03

"acceptabel niveau" vind ik een understatement. De eerste helft was eigenlijk gewoon geweldig. Ze speelden eindelijk zoals een ploeg die kan stunten tegen Manchester United en Wolfsburg zou moeten spelen tegen een middenmoter uit de eredivisie. AZ mocht blij zijn dat het met rust geen 5-0 stond. In de tweede helft vond PSV het helaas wel weer welletjes en deden ze er niet veel meer aan.

Het gaat dit seizoen heel lang spannend blijven met 3 clubs die het seizoen met belachelijk veel punten gaan afsluiten. Zie het wel gebeuren dat pas na de laatste speelronde duidelijk is wie er kampioen is geworden. Ze zeggen dat je kampioen wordt tegen de kleintjes maar als ze alle drie hun wedstrijden zo eenvoudig blijven winnen zal het toch beslist moeten worden in de onderlinge duels. Schat PSV toch het hoogste in al hebben ze iets meer slippertjes gehad. Ze doen het Europees zeer goed wat goed is voor het vertrouwen al kan het wel vermoeidheid en overschatting opleveren. Ajax heeft vooral een zeer degelijke verdediging die vaak clean-sheets boeken. Aanvallend is het wat minder maar scoren doen ze toch bijna altijd wel. Het lijkt er ook op dat tegenstanders bij voorbaat al een nederlaag inschatten en het toch een beetje laten lopen al is dat misschien ook wel een kwaliteit van Ajax. Ze stralen een soort onoverwinnelijkheid uit zoals je dat ook bij Feyenoord ziet maar dan wel vooral in de thuiswedstrijden. Feyenoord heeft toch nog wel de meeste moeite met hun overwinningen. Het spel is bij vlagen heel goed maar er wordt ook vaak nog slordig gespeeld. Ze creeeren iets moeilijker kansen en dan krijg je wedstrijden dat die paar kansen een keer niet afgemaakt worden. We hebben gewoon al veel punten gepakt door heel efficient te zijn maar daar ligt dan misschien ook wel onze kwaliteit. Een Kuyt, Elia, Kramer of Gustafson kunnen uit het niets toch scoren en de wedstrijd beslissen ook al wordt er slecht gespeeld. Het is vooral de ervaring waardoor Feyenoord rustig kan blijven wachten op die paar momentjes en dan genadeloos toeslaat. Maar ondanks de rust rondom mijn cluppie heb ik nog steeds het gevoel dat het ook zomaar fout kan gaan. Zelfs bij een 2-0 voorsprong ben je er meestal nog niet helemaal gerust op dat de overwinning binnen is.

1 december 2015 om 16:58

PSV heeft vergeleken met Feyenoord het voordeel dat het bij PSV niet zoveel uit maakt als er iemand geblesseerd raakt. Natuurlijk, met de Jong of zonder de Jong is een heel verschil, Guardado zelfde verhaal. Maar voor de rest... Narsingh, Pereiro op rechts, Lestienne, Locadia, Bergwijn op links. Dat maakt niet zoveel uit. Hendrix is op dit moment nog niet stukken beter dan de ervaren Schaars, en Isimat zit dicht tegen Moreno en Bruma aan.
Bij Feyenoord ligt dat in mijn ogen anders. Kuyt en El Ahmadi kan je vergelijken met De Jong en Guardado. Dat gemis rekenen we even niet mee. Maar als Elia wegvalt? Of Kramer, moet Kazim er dan weer in? Van der Heijden maakt een veel mindere indruk dan Botteghin en van Beek, om over een blessure van de backs nog maar te zwijgen. Karsdorp en Kongolo zijn beiden enorm ontwikkeld, maar Nelom en die rechtsback uit eigen jeugd (ben z'n naam even kwijt) zijn kwalitatief veel minder.

Het is te hopen dat PSV nog wat zware wedstrijden in Europa krijgt waardoor ze toch punten gaan morsen. En het is natuurlijk te hopen dat wij ze weer verslaan in de Kuip anders verwacht ik dat ze toch kampioen worden.

29 november 2015 om 20:36

Waarom dat? Vindt Ajax juist weinig kansen weg geven, hun zijn voor mij titel kandidaat 1... Roda en Feyenoord uit zijn bijna Standard potjes die wij als PSV zijn de verliezen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren