Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Nachtmerrie’ beschuldigde De Graafschap-fan: onderduiken en baan kwijt

Laatste update:

Bij de spectaculaire wedstrijd tussen De Graafschap en PSV (3-6) in oktober kreeg PSV-keeper Jeroen Zoet vreselijke verwensingen naar zijn hoofd geslingerd vanaf de tribune. Paul van Kemenade, de exploitant van PSV-trainingscomplex De Herdgang, zette een foto op Twitter van de ‘dader’. Die man, de 24-jarige Willem van de Louw, bleek echter niets te maken te hebben met de verwensingen. Door het bericht van Van Kemenade, die via Twitter zijn excuses heeft aangeboden, veranderde zijn leven wel in ‘een nachtmerrie’.

/

Van de Louw moest onderduiken vanwege bedreigingen van PSV-supporters en hij verloor tijdelijk zijn baan. “Ik werd zondagochtend wakker met een hele hoop gezeur en rare dingen die ik niet kon bevatten. Het ging van kwaad tot erger”, zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. Hij kreeg van de beveiliging van De Graafschap het advies om zondags niet langer thuis te slapen, omdat zijn naam en adres op internet waren gezet.

Van de Louw kreeg van zijn werkgever ook nog eens te horen dat hij ontslagen was. Al snel bleek dat hij wel wat geroepen had, maar dat hij niet degene was die Zoet stelselmatig verwensingen naar het hoofd slingerde. Zijn stadionverbod werd opgeheven en ook de werkgever van Van de Louw draaide bij. Met supportersclub Blue White Support besloot Van de Louw later een actie tegen kanker te houden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De nadelen van Social Media. Naming and Shaming, en dan de verkeerde pakken. Erg treurig.

2 december 2015 om 20:55

Als ik de heer Van der Louw was, zou ik PSV danwel de heer Van Kemenade aansprakelijk stellen voor geleden imagoschade. Het kostte hem bijna zijn baan, hij moest onderduiken... foutje, bedankt? Ik zou het er niet bij laten zitten. Daarbij vind ik het enorm kwalijk dat zijn werkgever hem ontslaat zonder dat er feitelijk bewijs is dat Van der Louw ook maar iets gedaan heeft. Ik zou dat mijn werkgever enorm kwalijk nemen.

2 december 2015 om 21:16

Nu lijkt het, omdat VZ selectief quote, dat Van Kemenade de foto online gezet heeft. Je denkt toch niet dat een kroegbaas een kereltje uit de tribune na gaat lopen trekken. Via Twitter is deze jongen met gegevens en al online gezet, Van Kemenade heeft alleen de foto geretweet. Dus mede schuldig wellicht, maar waarom hij hier de zwarte piet toegeschoven krijgt is sensatiezoekerij.

2 december 2015 om 21:18

Psv aanklagen? Succes ermee, gaat helemaal niks worden. Zou niet weten op basis van wat. Wat hebben die ermee te maken dan?

Verder ben ik benieuwd naar wat hij dan wel riep. Wordt niet duidelijk uit dit stukje.

2 december 2015 om 22:57

Shefkee ok al was hij niet degen die het oorspronkelijke bericht poste....hij maakte het iig erger. Je zou denken dat mensen met verantwoordelijkheden daar mee om moeten gaan.... Kennelijk kan niet iedereen dat. Dan moet hij ook de gevolgen van zijn acties maar accepteren!

2 december 2015 om 23:46

Nou de man die het poste of de wereld in hielp zou aangeklaagd moeten worden, zou je prima kunnen winnen. Zou ook rechtvaardig zijn, werkrelatie zou bij mij behoorlijk verstoort zijn bv.

Lekker dan wat die Paul heeft gedaan, heb ze leven met 1 tweet gekanteld met een accusatie.
Kan hij hem niet aanklagen?

2 december 2015 om 21:13

Eens.

Het meest kwalijke is ook nog eens dat deze Paul van Kemenade desbetreffende foto tot voor kort de foto (na herhaaldelijk vragen) nog steeds op zijn Twitter had omdat hij er zoveel retweets op kreeg (waar hij ongetwijfeld heel trots op was).

2 december 2015 om 22:04

Ik begrijp dat prive en zakelijk gescheiden moet blijven. Maar ik snap PSV niet dat ze geen lichte druk uitgeoefend hebben om deze foto te laten verwijderen.

Ik hoop dat deze kwestie nog een staartje krijgt voor deze Paul. Het kan niet wat hij gedaan heeft.

2 december 2015 om 23:13

Dit heeft niks met privé te maken volgens mij. Die man is beheerder van het PSV trainingscomplex en stuurt een tweet over een wedstrijd van Psv.

Dan doe je dat dus als medewerker van de club (zo lijkt dat van buiten) en kan je hier gewoon op aangesproken worden.

Ik zou het hier niet bij laten zitten als ik hem was. Het is hier misschien niet zo erg als in Amerika, maar hier kan je ook een relatief dikke vergoeding voor eisen in de rechtbank. Het is gewoon regelrechte imagoschade, mislopen van inkomsten en het oplopen van een 'trauma' na bedreigingen en onderduiken. Daar mag toch best een flinke compensatie tegenover staan. Daarnaast kan je ook de media die het verspreid heeft aanklagen, aangezien zij er helemaal voor zorgen dat je in een kwaad daglicht komt te staan.

2 december 2015 om 20:54

Excuses, dat laatste stukje klopt niet. Het betrof social-media.

Dit is echt stom van die man die hem beschuldigde op Twitterðÿ¦. Hij had geen bewijs!!, en het ergste was dan oom dat zijn naam en adres waren opgeschreven en iedereen binnen kon komen, en dat hij niet in zijn eigen huis kon slapen.

Ik snap de emotie's wel van de betrokkenen,maar hoop dat men het gezonde verstand gebruikt,want anders loopt het misschien verkeerd af waar niemand bij gebaat is.
Voor Willem van de Louw moet alles in het werk gesteld worden dat hij weer normaal kan functioneren in z'n omgeving.
Ik vraag me af hoe de leiding van PSV hier tegenover staat en of tegen de betreffende herdgang exploitant maatregelen worden getroffen,omdat hij de veroorzaker is van dit onrecht.

2 december 2015 om 21:23

Van de Kemenade heeft een fout gemaakt en daar heeft hij sorry voor gezegd. Waarom zou Psv hier in godsnaam stappen tegen moeten ondernemen?

2 december 2015 om 21:34

Okee,dan,ik wist niet dat het om een retweet ging,kan ik nergens in het artikel teruglezen.
Als het klopt wat jij zegt,hoeft dit niet de oorzaak te zijn van deze gebeurtenis.
Maar nogmaals: in bovenstaand artikel staat dat meneer van Kemenade de primeur had.
Tenminste,zo had ik het begrepen.

2 december 2015 om 21:41

Sorry, ik vergiste me. Jij hebt gelijk, ik heb niks gezegd. Hij kwam hier wel degelijk zelf mee. Erg dom van hem en nu ook van mij dus. Ik hoop niet dat Psv nu maatregelen tegen mij neemt, haha.

Ik wil het gedrag van van Kemenade zeker niet goed praten, maar waar zijn we in Nederland in godsnaam naartoe gegaan? Dat zijn baas hem ontslaat op basis van deze reden kan ik nog enigszins inkomen, maar dat er serieus mensen zijn die hem bedreigen en hem iets willen aandoen. Wat bezielt je dan? Wat er gezegd is hoort niet, maar op basis daarvan iemand iets willen aandoen, dan ben jezelf geen steek beter dan degene die dingen riep. Van Kemenade mag alleen nog wel eens nadenken voordat hij iemand aan de digitale schandpaal hangt, die man heeft een serieus probleem om zijn leven weer op de rit te krijgen.

2 december 2015 om 22:58

Het zegt ook wat over de werkgever dat hij zijn mensen ontslaat op basis van een tweet. Er worden vaak mensen vals beschuldigd, ook op Facebook zijn er van die gekken die op die manier persoonlijke vetes uitvechten. Dus mensen: stop met het delen van die troep!

Die Kemenade mag best wel ontslagen worden, wat onprofessioneel dit

Ik vraag me een paar dingen af. Hij heeft wel wat dingen geroepen. Wat voor dingen dan? Daarnaast raakte hij zijn baan kwijt. Op welke grond dan? Sinds wanneer kan iemand op basis van zoiets ontslagen worden in Nederland?

Verschrikkelijk natuurlijk als je met je kop op internet staat terwijl je onschuldig bent. Je ziet het helaas steeds vaker. Ook al ben je woest om iets wat gebeurd, denk na voordat je iets op internet gooit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren