Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NAC Breda weet weer wat winnen is en zegeviert in Friesland

Laatste update:

SC Cambuur was in de eerste weken van deze competitie de grote verrassing van de Eredivisie, maar de laatste wedstrijden verging het de Friezen stukken minder. Het bezoek van NAC Breda had eindelijk weer eens een overwinning op moeten leveren, maar daar kwam helemaal niets van terecht: Erik Falkenburg was de enige die scoorde in Leeuwarden en dus zorgde NAC voor een stunt: 0-1.

/

Om de rest van de subtop niet uit het oog te verliezen, was een overwinning voor Cambuur noodzakelijk tegen het als zeventiende geklasseerde NAC. In het begin had het er ook alle schijn van dat het elftal van trainer Henk de Jong op voorsprong zou komen in het eigen Cambuur Stadion. Een schot van verdediger Lucas Bijker verdween na enkele minuten al ternauwernood naast het doel van Jelle ten Rouwelaar en ook Bartholomew Ogbeche was na een fraaie aanname dicht bij een doelpunt.

NAC overleefde de openingsfase echter en begon zich langzaam maar zeker wat meer op de helft van de Friezen te begeven. Elson Hooi verzuimde nog om een fout van Vytautas Andriuskevicius af te straffen en Uros Matic stuitte op Cambuur-keeper Leonard Nienhuis, maar via Falkenburg was het na een klein half uur raak: de in de punt van de aanval geposteerde middenvelder kopte raak en bracht de gasten verrassend aan de leiding, 0-1. De thuisploeg wist zich hierna wel te herstellen, maar slaagde er niet in om voor de pauze weer op gelijke hoogte te komen.

/

Na de onderbreking moest Cambuur dus verder op jacht naar in eerste instantie de gelijkmaker en van NAC werd niet veel meer vernomen in offensief opzicht. Grote kansen bleven evenwel uit voor de Friese equipe; een kopbal van middenvelder Mohamed El Makrini na een hoekschop en een doelpoging van spelverdeler Albert Rusnák die net naast verdween waren de enige momenten waarop NAC het even benauwd kreeg.

Even later verschafte Rusnák zichzelf na een goede actie opnieuw een schietkans, maar ditmaal vloog de bal over het doel van Ten Rouwelaar. NAC-trainer Eric Hellemons liet ondertussen de disciplinair geschorste Mats Seuntjens en Adnane Tighadouini hun rentree maken, terwijl Ogbeche aan Cambuur-zijde meende dat zijn bewaker Kenny van der Weg hands maakte. De claim voor een strafschop werd echter niet gehonoreerd. Even later kon de Nigeriaan zijn hoofd achter de bal zetten na een voorzet, maar bracht Ten Rouwelaar redding. Ook in de slotminuten bleef de gelijkmaker uit, zodat NAC in de strijd tegen degradatie drie uiterst kostbare punten pakte.

Denk je dat NAC Breda in de Eredivisie blijft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Cambuur is het helemaal kwijt. Ogbeche zijn 6e gele kaart van het seizoen, en dat voor een spits.

Nac blijft, zoals ieder seizoen, onvoorspelbaar. Het lijkt wel een terugkerend ritueel te worden: Matig seizoen en dan ineens een lastige uitwedstrijd uit het vuur slepen en 3 punten mee naar huis nemen.

Verdiende overwinning! Cambuur geen kans gekregen.

NAC heeft na acht duels zonder zege weer eens een broodnodige driepunter bijgeschreven. Moet wel zeggen dat het spel aan beide kanten niet al te best was.

Het gaat Cambuur de laatste weken niet goed af, de onderwaartse spiraal is in gang gezet lijkt het wel.

NAC gefeliciteerd!

6 december 2014 om 21:55

Wedstrijd hiervoor toch een mooie uitoverwinning op utrecht behaald, en van az, een subtopper, kun je gewoon verliezen als cambuur zijnde

6 december 2014 om 22:18

Ja tegen Utrecht was het een mooie uitzege, maar afgelopen week wel kansloos tegen AZ en nu weer heel de wedstrijd niets gecreëerd tegen een pover Nac! Dat roept vragen op..

Zo ontzettend frustrerend dit, door we niet goed begonnen laat je NAC op 0-1 komen en ja als die dan niet valt dan verlies je. Ben er ziek van.


voor de rest van nederland is dit misschien een verrassing, maar heel leeuwarden zag dit al aan komen. vorige week speelde cambuur in nagenoeg dezelfde opstelling al verschikkelijk slecht tegen AZ. sterkhouders narsingh en de ridder zijn helaas chronisch geblesseerd. als je dan ook nog spits barto opstelt op de linksbuiten, en damiahahahahano schet op rechts, is dit absoluut geen stunt meer te noemen. henk de jong begint zijn krediet een beetje kwijt te raken met deze rare capriolen

6 december 2014 om 23:12

Henk de Jong heeft gewoon het beste voor met cambuur, dat sommige supporters denken dat cambuur een subtopper is(wat ik hier lees op vz),maar Henk de Jong weet heel goed dat cambuur het geweldig doet als ze erin blijven.en als ze erin blijven dan zitten ze volgend jaar met een probleem, waarschijnlijk dan zonder de sterkhouders El makrini, bijker, Ogbeche en Rusnak.het is gewoon een kwestie van tijd dat Cambuur weer op hun eigen niveau voetbalt.

7 december 2014 om 00:42

@houtigehage
Niets aan toe te voegen! Prima post.

6 december 2014 om 23:13

De alom geprezen trainer wordt al bijna afgeserveerd? Dat gaat snel...

7 december 2014 om 16:56

Doelstelling is handhaven . We zijn als supporters begin van het seizoen verwend . Tot nu toe is er nog geen man overboord

Hup Nac!! Lekker hoor, niks kunnen zien helaas, maar heb ik graag voor de overwinning over.

Wat een poll
Van de week was de poll precies hetzelfde.
Toen dacht iedereen dat NAC eruit ging en nu niet.
Wel goed nieuws

Ten rouwelaar is een baas! Laat ze maar lullen, he herpakt je wel. Is nog steeds net als afgelopen seizoenen een van de beste keepers van de Eredivisie!

7 december 2014 om 14:09

Huuh wat Ten Rouwelaar 1 van de beste keepers vd eredivisie?? Van de blunders maken bedoel je?

zo mooi dit!! Eindelijk weer eens!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren