Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Naam Jansen valt als opvolger van zeer succesvolle vertrokken manager’

Donderdag, 8 juni 2023 om 14:30Wessel Antes • Laatste update: 14:44

Pascal Jansen wordt genoemd als een van de kandidaten om Ange Postecoglou op te volgen bij Celtic, zo melden diverse Engelse en Schotse media donderdag. De vijftigjarige trainer van AZ staat er goed op bij the Hoops, die op zoek zijn naar een vervanger van de succesvolle Postecoglou. Laatstgenoemde zette onlangs zijn handtekening onder een vierjarig contract bij Tottenham Hotspur. Jansen ligt in Alkmaar nog tot medio 2025 vast.

Hoe concreet de interesse van Celtic in Jansen is moet nog blijken. Wel heeft de Londenaar indruk gemaakt op de Schotten met de Conference League-campagne van AZ dit seizoen. In de halve finale was West Ham United, de uiteindelijke winnaar van het toernooi, over twee wedstrijden te sterk (1-3 in totaal). Jansen staat sinds december 2020 aan het roer bij AZ, nadat Arne Slot werd ontslagen wegens het ondertekenen van een dienstverband bij Feyenoord. Onder Jansen eindigde AZ de afgelopen drie seizoenen achtereenvolgens op de derde, vijfde en vierde plaats in de Eredivisie.

Indien Celtic daadwerkelijk concreet wordt voor Jansen, heeft hij grote schoenen te vullen. Postecoglou wist in de afgelopen twee seizoenen de dubbel te winnen met de Schotse grootmacht, waardoor hij zeer geliefd is bij de fanatieke aanhang. Van de 113 wedstrijden onder leiding van Postecoglou wist Celtic er 83 te winnen. Achttien keer speelden the Hoops gelijk, twaalf duels gingen verloren. Postecoglou besloot zijn aflopende contract niet te verlengen en had al langere tijd de wens om in de Premier League aan de slag te gaan. In dienst van Tottenham gaat die langgekoesterde droom komend seizoen in vervulling.

Via de clubwebsite van Celtic gaf Postecoglou uitleg bij zijn vertrek. “De clubleiding wilde dat ik mijn dienstverband bij Celtic zou verlengen. Hoewel ik hun standpunt respecteer en begrijp, heb ik een nieuwe uitdaging gekozen die ik graag wil aangaan. Het was een eer om gevraagd te worden als manager van Celtic en gedurende de afgelopen twee jaar heb ik alles gegeven om onze supporters successen te bezorgen.” Voor Tottenham kwam er met het aanstellen van Postecoglou een einde aan de lange zoektocht naar een nieuwe leidsman.


Poll

Is Celtic een goede vervolgstap voor Jansen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door piranha)

Ik heb het gevoel dat AZ wel zo'n beetje de max (of net te hoog gegrepen is) voor Jansen. In het afgelopen seizoen 4e worden is echt geen uitmuntende prestatie te noemen met een zwak PSV en een nog zwakker Ajax.

8 juni 2023 om 14:51

Ik ben inderdaad ook niet extreem onder de indruk. Laat af en toe goed voetbal zien, maar zie geen tactisch genie in hem.

8 juni 2023 om 14:52

Telt Europa niet meer mee? Competitie was wat teleurstellend maar zeker niet slecht. Europa was meer dan uitstekend. Jansen heeft zelf aangegeven te dromen van de premier league. Vanuit Celtic daar naartoe is, gezien de historie, logischer dan vanuit AZ

8 juni 2023 om 15:25

Meer dan uitstekend vind ik wel overdreven. De groepsfase de ene na de andere wanprestatie. Met als dieptepunt twee keer met mijn en moeite winnen van de nummer 8 op het tweede (!) niveau van Zwitserland. Via strafschoppen door tegen de nummer 11 van België, een competitie nog slechter dan de Eredivisie. En tegen West Ham kansloos onderuit.

De enige redelijke prestatie was de winst tegen Lazio. Maar die gaven niet bepaald prioriteit aan de Europese competities.

Verder ook in de Eredivisie een wanprestatie. Met deze selectie had je dit seizoen gewoon minimaal tweede moeten worden, en eigenlijk mee moeten doen om het kampioenschap.

Twee wedstrijden tegen een Lazio op 60% vind ik wel erg mager..

8 juni 2023 om 15:34

De selectie werd overspoeld met blessures afgelopen jaar en de wedstrijden tegen de Zwitsers moeizaam noemen maar als het moeizaam voor West Ham is tegen AZ wordt het kansloos genoemd.

8 juni 2023 om 15:38

West Ham kwam lastig tot scoren. Maar als AZ heb je toch ook helemaal niks gecreëerd. Over twee wedstrijden een opgeteld xG van 0.73. Dat noem ik onder de streep aardig kansloos ja.. Je mag nog blij zijn dan de - Liechtensteiners, niet Zwitsers - hun kansen in Alkmaar niet hebben afgemaakt. Zelfs toen ze met 10 man stonden maakten ze namelijk nog meer aanspraak.

8 juni 2023 om 16:43

@Martijn: ik ageer tegen de opmerking dat de prestaties in Europa mager waren. Wat een bijna meelijwekkende negatieve instelling moet je wel niet hebben on een halve finale een wanprestatie te noemen

8 juni 2023 om 17:15

Mag het? In een poule met de nummer 8 van het tweede niveau van Zwitserland, de nummer 2 van de Oekraïense competitie die op zijn gat ligt, en de nummer 6 van Cyprus. Als je daarin niet bovenaan eindigt kan je beter je club opheffen.

Daarna heb je maar twee tegenstanders hoeven te verslaan voor die halve finale, waarvan één de nummer 11 van België. Dan kunnen we wel in hosanna roepen "halve finale, halve finale!" Maar buiten het uitschakelen van Lazio (wat de competitie niet serieus nam) is er toch weinig indrukwekkends gepresteerd voor die halve finale? Het is evenals veel groepswedstrijden bijna nog een schande dat je strafschoppen nodig hebt tegen Anderlecht..

Er wordt net gedaan of ze in de poule des doods zitten, en een fantastische KO fase hebben gespeeld. Dat valt allemaal heel erg mee hoor..

8 juni 2023 om 19:06

Tuurlijk mag je dat mager vinden. Dan kom ik nogmaals terug op mn 2e zin uit mn vorige comment

8 juni 2023 om 15:04

Moet ik nogmaals de blessurelijst van afgelopen seizoen tikken voor je.
Zonder al die langdurige blessures van de sterkhouders had Az veel meer kans gehad op een andere eindpositie.
Ik weet het, het is koffiedik kijken, maar als je zoveel gevallen hebt gehad gedurende het seizoen is 4e worden ondanks een matige top nog best knap.
Ik hoop dat Cetic snel elders gaat kijken wat anders moeten we gelijk Maarten Martens al doorschuiven.

8 juni 2023 om 16:43

Lijstje hoeft van mij niet maar wil wel weten wat voor blessures. Want Feyenoord heeft ongeveer evenveel wedstrijden gespeeld maar was top fit het hele jaar door. Als het dus spierblessures zijn, dan zou ik toch maar de trainingen kijken. Want het kan met de juiste begeleiding wel voorkomen worden. Domme pech of aanslag niet meetellen uiteraard

8 juni 2023 om 16:56

Martins Indi, Beukema en Maxim Dekker allemaal tijdens een duel in een wedstrijd langdurig geblesseerd geraakt.

Dani de Wit een scheurtje in middenvoetsbeentje( dit had waarschijnlijk wel te vermijden zijn geweest door rust te nemen na beginnende klachten)

En dan de aanvallers:
-Pavlidis 1 x scheurtje enkelband door duel in wedstrijd en in het begin seizoen volgens mij door spierblessure.

Karlsson: hele seizoen gesukkeld met spierblessure. Hij viel naar mijn mening wel van blessure in blessure door te snel terugkeren.

Odgaard 1 x spierblessure en 1 x teenblessure door duel in wedstrijd.

In deze opsomming toch te zien dat er wel redelijk van pech gesproken kan worden. Hierbij komt Bazoer nog bij. Was geloof ik veelal spierblessure, maar weet ik niet zeker.

8 juni 2023 om 16:57

Jesper was spierblessure, meegenomen uit voorgaand seizoen.
Pavlidis was breuk in zijn voet, hetzelfde als bij Dani.
De rest van de blessures is weinig zicht op geweest ivm die privacy-wet.

8 juni 2023 om 17:05

4e plaats is gewoon prima voor AZ en ze hebben het heel goed gedaan in Europees verband.

8 juni 2023 om 17:23

Je bent niet goed man! De budgetten van Ajax en PSV zijn veel hoger, dat AZ bijna een bedreiging kon zijn voor die twee is een wereldprestatie van AZ en Jansen, die spelers echt uit een andere omgeving trekken dan Ajax en PSV. Hij blijft altijd rustig en lijkt me de perfecte manager om een team te bouwen. Enige puntje wat ik zou hebben is dat hij te aardig lijkt. Hij zou wel wat arroganter mogen zijn, overtuigd van zijn kwaliteiten.

8 juni 2023 om 17:48

Jansen blijft nog 1 seizoen en gaat in 2024 naar Feyenoord.

Dat zou een fraaie stap zijn naar een klassieke topclub. Ook met het oog op zijn carrière planning richting de Premier League.

Lekker bij AZ blijven tot een premier League/ Bundesliga club zich meld. Of misschien wel Psv, Feyenoord of Ajax.

8 juni 2023 om 14:54

Hoezo ? Celtic is een prachtige en grote club

8 juni 2023 om 14:57

Geloof jij in sprookjes ? Geen van de drie topclubs zullen Jansen halen denk ik want vierde worden is niet echt een prestatie met dat team , dan zie ik nog eerder Ron Jans want die heeft gewoon een wereld prestatie geleverd bij Twente met echt heel goed voetbal .

8 juni 2023 om 15:07

Dus 5e worden met Twente is beter dan 4e met Az.
Als je dat gelooft ga je ook lachend mee in sprookjes.

8 juni 2023 om 15:21

Nou ik kijk naar het voetbal dat wordt gespeeld en dan kijk ik liever naar Twente als naar AZ , zo goed uitgelegd ? En vierde of vijfde maakt niet zoveel uit hoor .

8 juni 2023 om 15:56

Az werd juist heel lang geprezen voor hun mooi aanvallend voetbal. Ook dit seizoen was het een hele periode geweldig . Twente kwam pas de laatste 3 wedstrijden weer aardig op stoom . En vergeet niet dat az het hele seizoen 3 centrale verdedigers misten . Pavlidis bijna 3 maanden en Karlsson een aantal weken. Vind juist dat hij het prima doet met de spelers die hij ter beschikking heeft . Clasie , Reinders , kerkez en zelfs mijnands zijn spelers die het onder hem uitstekend spelen .

8 juni 2023 om 16:27

Dan heb je wel heel weinig Twente gekeken dit jaar want het voetbal is al langer goed. Waar het alleen aan ontbrak was het afmaken. En dat kan volledig op het conto van Jans geschreven worden die eindeloos doorgegaan is met het niet functionerende duo Vlap/van Wolfswinkel.

Mocht dit serieus zijn, dan gaat AZ hem niet tegenhouden voor deze kans. We hebben Martens en Sierksma klaarstaan en dat lijkt me een uitstekend duo!

8 juni 2023 om 16:17

Dat denk ik ook. Verwacht eigenlijk dat zij het beter zouden doen dan Jansen. Jansen is zeker geen slechte trainer maar dit seizoen waren er momenten dat het moest gebeuren en dan paste hij ineens z’n opstelling/tactiek aan, terwijl AZ op die momenten in een flow zat. Dan moet je gewoon blijven doen wat je doet

Dit is een prachtige stap vooruit voor hem. Vanuit AZ is het niet zo gemakkelijk om aan een Premier League te geraken vanuit Celtic wel.

Dat lijkt me ook een mooie stap voor hemzelf. Zeker als je nagaat dat de premier league zijn grote droom is, zou dit een logische tussenstap zijn voor hem.

Oei mooie stap voor Jansen lijkt mij en Celtic is natuurlijk een fantastische club. Lijkt me niet dat AZ hem hierin zou tegengehouden. Heeft het ondanks de kritieken toch redelijk goed gedaan met 2x een 4e plaast en 1x een 3e plaats en een halve finale Conference League met een redelijk oke elftal.

Ik vind juist wel dat hij het goed heeft gedaan. Elk seizoen verliest hij zijn topspelers maar weet dan toch weer bij de eerste 4 te eindigen.
Kijk alleen al wie hij de afgelopen 2 jaar is kwijt geraakt van Bizot , koopmeiners, boadu , stengs , wijndal etc …
Speelt vaak met jonge jongens door langdurige blessures ( dit seizoen Pavlidis , Karlsson en o.a zijn centrale hart .) denk dat het een prima trainer is en Celtic is een mooie stap richting de premier leaque

Ik zou dit niet doen want na Ange Postecoglou kun je het alleen maar slechter doen. Dat Slot niet in is gestapt bij Spurs blijf ik onverklaarbaar vinden want daar kan het nauwelijks slechter en alhoewel er geen wereldselectie staat is er voor een goede trainer wel meer uit te halen. Dud daar kun je alleen maar winnen. Bij Celtic kun je alleen maar verliezen.

8 juni 2023 om 16:58

Bij Celtic kun je zeker wel winnen. Presteren Europees al jaren helemaal niets dus daar valt veel te verbeteren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1212
2.AZ1210
4.Feyenoord1114
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. MijnansMiddenvelder40
J. OdgaardAanvaller40
V. PavlidisAanvaller46
E. PokuAanvaller40
R. van BommelAanvaller31
M. van BrederodeAanvaller20
M. RyanKeeper40
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

0 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2020- AZ
2019-2020 AZ
2015-2017 Jong PSV
Laatste voetbalnieuws

Jansen verrast niet en begint met zelfde elf aan Conference League-avontuur

De opstelling van AZ voor het Conference League-duel met Zrinjski Mostar is bekend. Trainer Pascal Jansen kiest voor dezelfde elf namen die afgelopen weekend afrekenden met Sparta Rotterdam (2-0). Het duel...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 9 september
Ajax volgt de verrichtingen van Wesley nauwlettend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren