Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Na Brian Brobbey haakt nóg een speler van Ajax af voor interlandperiode

Laatste update:

Josip Sutalo heeft zich afgemeld voor de komende interlandperiode. De verdediger raakte geblesseerd in het Europa League-duel met Aston Villa (4-0 verlies) en is niet inzetbaar voor Kroatië, zo meldt de bond van het land via de officiële kanalen.

Sutalo ging in het duel met Aston Villa naar de grond en moest zich direct laten vervangen vanwege een hamstringblessure. Ook afgelopen weekend kon de centrumverdediger niet in actie komen voor het duel met Sparta Rotterdam.

De Kroatische nationale ploeg is afgereisd naar Caïro om de aanstaande oefencampagne af te werken. Komende zaterdag speelt de ploeg van bondscoach Zlatko Dalic tegen Tunesië.

Kroatië doet mee aan de ACUD Cup, een vriendschappelijk toernooi in Egypte. Mochten de Kroaten de wedstrijd winnen van Tunesië, dan treffen ze in de finale de winnaar van het duel tussen Egypte en Nieuw-Zeeland.

Dalic heeft reeds een vervanger opgeroepen: Olympique Lyon-verdediger Duje Caleta-Car neemt de honneurs waar. Ook Rijeka-aanvaller Marc Pasalic heeft zich bij de groep gevoegd om de geblesseerde Martin Baturina te vervangen.

Het is overigens nog onduidelijk tot wanneer Sutalo niet inzetbaar is voor trainer John van ‘t Schip en bondscoach Dalic. Wel is duidelijk dat Sutalo nu gaat werken aan zijn herstel.

Naast Sutalo meldde ook Brian Brobbey zich al af voor komende interlandperiode. De spits raakte geblesseerd tegen Sparta en liet zich direct vervangen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verkoop Sutalo maar in de zomer. Ik heb hem lang verdedigd en ik geloof nog in hem en zijn kwaliteiten, maar hij lijkt mentaal gebroken. Dan kun je hem beter verkopen en ergens opnieuw laten beginnen zodat hij alle criticasters in Nederland de mond kan snoeren. Maar bij Ajax gaat dat vrees ik niet meer gebeuren.

18 maart 2024 om 16:40

Tinus

Ik heb hetzelfde als jij. Ik heb echt wel het idee dat onze vriend een goede verdediger is maar het lijkt er inderdaad op dat het mentaal niet helemaal lekker zit bij hem. Zelf zie ik het alleen gebeuren bij Ajax wanneer er weer een elftal staat met kwaliteit.

18 maart 2024 om 16:53

Gaat wellicht wel goed komen. Nieuw seizoen nieuwe kans. Een goed evakantie met de familie kan wonderen doen. Er zal toch wel een reden zijn dat hij eigenlijk altijd speelt.

Laat hem heel snel werken aan zijn talenknobbel en wie weet ontrafelt zich een chivu scenario die ook zeer slecht begon, al pakte hij het wel vlot op.

18 maart 2024 om 17:06

Chivu scenario? Mensen lijken zichzelf voor ijdele hoop in te spreken omtrent Sutalo. Chivu was een ruwe diamant en pakte in het begin veel (ongelukkige) rode kaarten, maar het verdigerstalent en leiderschap spatte er echt vanaf. Ik zie in Sutalo echt niets van wat Chivu had. En ja, ik ben Sutalo z'n grootste criticaster hier, maar wel eentje die gelijk lijkt te krijgen over de nachtkaars Sutalo.

18 maart 2024 om 17:20

Ik heb dat gevoel helemaal niet met Sutalo. Lijkt gewoon een slappe gast. Bewandeld nu ongeveer de zelfde weg als Bassey. In Bassey zag en zie ik nog steeds wel genoeg potentie om de top te halen. Sutalo heeft dat niet in mijn ogen.

18 maart 2024 om 17:34

Ik ben inmiddels ook al een tijdje van mening dat je hem deze zomer gewoon moet proberen te slijten voor het aankoopbedrag aan een leuke Italiaanse club omdat het een heel ongelukkig huwelijk is, maar een blessure kun je toch niet scharen onder mentaal gebroken? Leek in zijn hamstring te schieten bij een sprintje tegen Villa. Is Brobbey dan ook mentaal gebroken? Kaplan en Rensch?

Maar eens dat hij beter ergens anders opnieuw kan beginnen. Of je moet in een 433 hem naast Kaplan laten staan maar dat is weer doodzonde voor de ontwikkeling van Hato.

18 maart 2024 om 17:38

Omdat je bij Bassey kon zien dat hij het probeerde en hongerig was. Qua persoonlijkheid was Bassey ook gewoon een toffe vrolijke gozer. In zijn laatste paar dagen bij Ajax sprak hij zelfs al een beetje Nederlands.

18 maart 2024 om 17:48

Bassey is wel echt qua mentaliteit, persoonlijkheid en strijdlust precies het tegenovergestelde van Sutalo. Bassey is qua persoonlijkheid misschien wel een van mijn favoriete Ajacieden van de afgelopen jaren. Als je die twee qua persoonlijkheid en voetbalstijl zou kunnen combineren heb je zeker een verdediger die 20 miljoen waard is. Als twee losse spelers helaas niet haha.

Ik blijf van mening dat Sutalo zich in het Ajax van 4 jaar geleden moeiteloos had aangepast en een belangrijke basiskracht was geworden. Maar mentaal is hij niet sterk genoeg om in zo'n seizoen naast Hato overeind te blijven lijkt het.

18 maart 2024 om 17:06

@Tinus ironisch dat jij hem verdedigd hebt, deed hij dat maar met die overgave..

Voor de rest 100% eens. Altijd zonde om te zien hoe veelbelovende spelers niet renderen. In dit ajax is het sowieso lastig eruit te breken en je te onttrekken aan de malaise

18 maart 2024 om 17:37

Hij is mentaal niet gebroken, dit is simpelweg gewoon zijn niveau. Dinamo Zagreb is geen topploeg of iets dergelijks. Hetzelfde geldt voor Gaaei.

18 maart 2024 om 17:46

Ik waag het oprecht te betwijfelen. Wanneer je van een zelfverzekerde indribbelende centrale verdediger in een paar maanden veranderd in hetgeen hij nu is, dan is dat geen kwaliteit. Dan zit dat echt dieper. Hij lijkt ongelukkig bij Ajax. Ongelukkig huwelijk. Hij komt er wel weer bovenop. Daar geloof ik wel in.

Sutalo is een goede verdediger alleen hij heeft ze tijd niet geef hem even de tijd en dan zal je zien wanneer ajax hem verkoopt speelt die bij de andere club weer zo goer dat die 60 mil waard wordt of meer.

18 maart 2024 om 17:40

Hoeveel tijd moeten we hem nog geven? Kaplan heeft in zijn eerste wedstrijd na 2 seizoenen geblesseerd te zijn meteen laten zien uit welke soort hout hij gesneden is. Sutalo is simpelweg niet goed genoeg.

18 maart 2024 om 18:04

En Álvarez en Martínez hadden er een heel jaar voor nodig

Martinez viel in het begin ook tegen en is daarna opgebloeid! Vergeet niet dat Sutalo al met 2 incompetente trainers heeft moeten werken die tactisch er geen klote van kunnen zacht uitgedrukt. Ajax moet spelers kopen op het middenveld die een bal willen hebben. Ik denk dan aan die nummer 4 van Twente ik weet niet hoe die heet maar die wilt een bal hebben. Nu moet Sutalo als hij die bal heeft stressen.

18 maart 2024 om 17:42

Martinez vergelijken met Sutalo? Het moet niet gekker worden. Martinez kreeg niet voor niets de bijnaam “Slager”.

19 maart 2024 om 09:32

Kjolo ja die is erg handig zonde van Psv deze jongen toen te laten gaan zonde. Goede nuttige speler.

19 maart 2024 om 12:22

Martinez viel niet tegen, hij werd om onduidelijke redenen niet opgesteld en op andere posities geprobeerd. Zeker de supporters zagenn onmiddelijk diens potentie. Hard in de duels en zuiver in de passing. Straalde juist zelfverzekerdheid uit, waar Sutalo vrijwel continu bang overkomt.

Op basis van dit seizoen zou je zeggen dat hij tegen elk aannemelijk bod verkocht moet worden. Maar ik wil hem toch een tijdje aanschouwen onder de nieuwe trainer, die hopelijk wel een idee heeft wat hij doet en spelers ook beter maakt. En niet alleen een nieuwe trainer, maar gewoon een compleet nieuwe staf. Bakatti, Maduro en die Valkanis lijken me echt volledig ongeschikt voor tactische trainingen.

Maargoed, misschien is zijn vorm aangetast doordat hij niet in een vertrouwde nest is, aangezien hij het bij Kroatie het wel prima lijkt te doen. Maar dat geeft dan weinig hoop voor de rest van zijn carriere.

Sutalo en Brobbey komen beiden nu onder handen van de medische staf van Ajax. Ik weet niet of Sutalo op de hoogte is van de kwaliteiten van deze tak van Ajax, anders had hij zich beter kunnen melden bij het nationale team van Kroatië om daar te werken aan zijn herstel.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren