Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Munsterman: ‘Ik zal FC Twente nooit schade berokkenen’

Laatste update:
/

Joop Munsterman maakte van FC Twente een grote club in Nederland, met als bekroning de verovering van de landstitel in het seizoen 2009/10. In januari van dit jaar kondigde hij aan dat hij aan het eind van het seizoen zou stoppen als voorzitter. Dat besluit haalde hij zelfs nog iets naar voren toen de beerput voor een deel openging en er financiële problemen aan het licht kwamen. Die problemen worden nu met de week groter.

De man die Munsterman opvolgde, Aldo van der Laan, pakte deze week ook zijn spullen. De club kan de twee persoonlijk aanklagen voor hun mismanagement in Enschede, want er is nogal wat fout gegaan. Zo kwam uit dat hun handtekeningen prijken onder de contracten met investeringsmaatschappij Doyen, waarin opvallende clausules en afspraken zijn opgenomen die FC Twente in grote problemen kunnen doen komen.

Munsterman wacht af wat FC Twente doet. Hij ontkracht zaterdagmorgen in De Telegraaf dat het de club niet is toegestaan om actie tegen hem te ondernemen: dat kan gewoon. “Ik heb geen vrijwaring gevraagd en bereid zelf ook geen zaak voor tegen de club”, legt Munsterman kort uit. “Ik zal FC Twente nooit schade berokkenen.” Directeur Gerald van den Belt wil niet zeggen of de club zijn ex-voorzitter gaat aanpakken.

Denk je dat FC Twente Joop Munsterman zal aanklagen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als de documenten kloppen lijkt het me logisch dat ze dat zullen doen. Of het wat uitmaakt geen idee. Als de mogelijkheid er is dat je het kan doen. Zou ik dat niet laten.

Gelooft hij zichzelf nu echt nog? Joop van de beerputman, hoe heb je jezelf en vooral je supporters zo voor de gek kunnen houden!

28 november 2015 om 07:44

Ik zie zijn foto nog voor mij. Twente sjaal " Trots" boven het hoofd houdend. Zou hij toen al trots op de puinhoop zijn geweest?

28 november 2015 om 09:19

Ze hebben gegokt en verloren... Hoogmoed komt voor de val

28 november 2015 om 12:37

Het is als de boekhouder die een keer uit de kas leent met de intentie dat hij het de volgende maand weer kan terugstorten. Maar helaas, dan is er opnieuw een tegenslag en haalt hij wat uit een andere pot. En zo schuift hij steeds verder met geld heen en weer om het ene na het andere gaat te dichten.
Dit soort berichten lees je wekelijks. Deze week weer een penningmeester bij een vereniging. Zo zijn Munsterman en van der Laan ook te werk gegaan. Telkens denkend dat ze tijd konden winnen om de boel glad te trekken. Op enig moment lukt dat niet meer en dan ga je nat. Ik ben er van overtuigt dat Munsterman er altijd in gelooft heeft dat hij het wel op de rit zou krijgen als ie maar genoeg tijd had gehad.

Een vrij logische uitspraak van onze oud voorzitter.
Ik had ook niet verwacht dat hij zou zeggen ,,ik heb grote fouten gemaakt"
Maar als het op juridisch getouwtrek uitdraait,heeft Joop heel wat uit te leggen.

28 november 2015 om 08:01

Joop heeft sowieso wel iets uit te leggen. Ik heb hem nog niet echt gehoord.

Een sorrie lijkt mij al een begin, maar ik heb niet het idee dat Joop denkt dat hij iets fout heeft gedaan

28 november 2015 om 11:04

Dat kan zijn ego niet aan.

28 november 2015 om 08:16

Sorry hoor. Twente heeft iets uit te leggen. Als de KNVB meegaat in de onzin om alles persoonlijk op Munsterman te gaan verhalen dan wordt echt domme jurisprudentie gecreëerd. Voortaan maken alle clubs dan gebruik hiervan. Uit het bekertoernooi omdat een speler niet op het wedstrijdformulier staat? Die man stapt op en de club heeft geen blaam. Stapt het hoofd opleidingen van Barca op? Oh, dan volgt er geen transferban. De clubs wisten van niets.

28 november 2015 om 08:48

Dat gebeurt nu eenmaal in het bedrijfsleven ook. Kijk naar de gevallen banken. Als Twente wel aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen en dus een rendabel bedrijf is, dan ga je dat bedrijf toch niet opblazen. Dan zijn de krediet verstrekkers hun geld kwijt. Kunnen we weer banken gaan steunen omdat die Munsterman geloofden en geen weet hadden van een extra Doyen clausule.
Of wat te denken van ziekenhuizen met geschorste onbevoegde artsen.

28 november 2015 om 09:06

Bij ajax lostte de knvb het wel zo op, met de zwart geld affaire...

28 november 2015 om 11:50

Totaal niet te vergelijken, zwarte betalingen bij transfers waren in eind jaren zeventig, begin jaren tachitig schering en inslag in het betaald voetbal. Daarmee werd de fiscus benadeeld en die is dan ook een zaak begonnen tegen o.a. Ajax.

Hier gaat het om al dan niet vermeend zeggenschap van een derde partij bij een club waarbij die derde partij ook al zeggenschap heeft bij de clubs waaraan Twente haar spelers verkoopt. Vervolgens duiden er ook nogeens al dan niet echte overeenkomsten op die de arbeidspositite van bepaalde werknemers bij Twente ernstig benadelen. Daarnaast speelt mee of het plan van aanpak zoals ingediend door Twente al dan niet de volledige cijfers bevat.

Ik geloof best dat hij het uit liefde voor FC Twente heeft gedaan in de hoop dat het luchtkasteel stand hield en er een nieuwe topclub geboren was. Maar hij had nooit en te nimmer zoveel risico moeten nemen en met die schimmige praktijken bezig moeten gaan. Dat neem ik hem wel heel kwalijk

28 november 2015 om 08:05

Dat plus het feit dat hij dacht dat heel Nederland hem wel geloofde.

Ik denk dat ik hier 1 van de eerste scepticie was. Stadion bouwen en bedragen voor spelers neerleggen alsof het zoete koek was.

28 november 2015 om 10:18

1 van de eerste? Verdomme, we hadden naar jou moeten luisteren.

28 november 2015 om 12:38

Cruisinusa for President!

28 november 2015 om 10:30

Munsterman is een vrij ervaren zakenman, die de grootst mogelijk blunder heeft begaan: een bedrijf runnen op emotie. Uiteindelijk is dat helaas slecht afgelopen, maar ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat die man een echt Twentehart heeft. Hij is zich zelf gaandeweg gewoon verloren.

28 november 2015 om 11:08

Als hij het uit liefde gedaan had had hij niet reeds vanaf het begin in 2003/2004 zulke enge spelletjes hoeven te spelen over de rug van veel mensen. Ongelooflijk dat mensen nog steeds niet doorhebben dat die man zichzelf als Zonnekoning ziet. En niet pas vanaf 2010 maar direct al, alleen bleef dat voor de buitenwereld nog verborgen.

28 november 2015 om 12:39

En hoe heb jij dat dan waargenomen. Zit jij in de binnenwereld?

Die schade heb je al aangericht door met Doyen in zee te gaan. We gingen van modelclub, naar het grootste zorgen kind van de eredivisie. Mensen die tegen gas gaven, die moesten weg. Die stonden jouw visie in de weg. Als je een gezond en een financieel beleid had gevoerd. Hadden we deze ellende niet. Maar je hebt nog steeds een plaat voor de kop. Dat je niet wilt inzien wat je allemaal hebt aangericht.

28 november 2015 om 10:18

Dit is alles is niet door het contract met Doyen hoor.

28 november 2015 om 10:28

Hij verkocht het wel goed, heel Twente lag aan zijn voeten en enige kritische noot jegens Twente of Doyen werd lange tijd simpel weggewuift. Er zijn door de jaren heen genoeg buitenstaanders geweest die bij dit alles vraagtekens zetten, ook hier op deze site. Vaak hoorden we dan iets uit Twente hoek van: oh de traditionele top staat te beven om Twente, alsof men alleen wilde bashen. Niet om Twentenaren nou af te vallen, maar Munsterman heeft het in ieder geval gewiekst gespeeld.

Ik zie die engerd nog bij studio voetbal zitten met zijn financieel verhaaltje. Niemand snapte er de ballen van mer zijn gebakken lucht verhaal.
Dat hij nu maar gaat bloeden!

Is het zo dat munsterman de beslissingen zelf heeft genomen? Aangezien alleen hij hier word vermeld. Is er dan niemand die de beslissingen samen met hem maakte?

28 november 2015 om 10:09

Onder bijv het Doyen contract staan 2 handtekeningen. Van Munsterman en Van der Laan.

28 november 2015 om 12:08

Hij had het zo geregeld dat hij zowel de directeur was als de voorziter van de Rvc. Natuurlijk kreeg hij wel tegengas, maar die werden vakkundig weggewerkt.

Ook nam hij beslissingen zonder de anderen in te lichten zoals met de contractverlenging met Schreuder.

Enkel citaten uit de tubantia:

commissaris Hennie ten Hag: "dat nieuwe contract van Schreuder is niet besproken in de rvc. Het kwam voor mij als een volslagen verrassing".

„misleid is nog zwak uitgedrukt, zeg maar rustig zwaar besodemieterd”, zegt commissaris Joop de Winter.

"Al is dat in feite alleen de laatste paar jaar écht het geval geweest. Joop was weliswaar altijd al statutair directeur, maar in de tijd dat hij nog bij Wegener werkte, deed Jan van Halst de meeste van die taken. Toen ging het ook goed."

Het spreekt voor zich dat Jan van Halst een van de slachtoffers was die door Joop in no-time buiten gewerkt was nadat Munsterman full-time ging werken bij Twente. Net zoals zijn voorganger Johan Plageman het in 2006 ook aan de stok kreeg met Munsterman over de ambiteuze plannen en ook buiten werd gewerkt. Plageman, die economie gestudeerd heeft en vroeger bij Twente heeft gevoetbald, was de (mede) grondlegger van het plan in 2003 die Twente van het faillissement heeft gered.

28 november 2015 om 12:33

Ik snap niet hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen om voorzitter van de RVC te zijn en tegelijkertijd ook directeur. Appart verhaal bij fc Twente hoor

28 november 2015 om 12:41

Heel eenvoudig, door van der Halst buiten te werken en geen opvolger te benoemen. Daarmee vielen de bevoegdheden op o.a. contract gebied van van Halst ineens ook volledig onder hem.

Hij heeft dit verkocht door te stellen dat Twente geen technisch directeur meer nodig had en dat het technisch hart binnen de club over technische zaken ging. Uiteraard nam hij zelf de administratieve taken en bevoegdheden van van der Halst over. Heel slim gespeeld dus.

“Ik zal FC Twente nooit schade berokkenen.” Inderdaad mijnheer Munsterman. Dat heeft u al gedaan, namelijk. Kwestie van kiezen tussen tegenwoordige tijd en blijkbaar onvoltooid verleden tijd... zucht... u werkt namelijk nu niet voor fc Twente.. dat heeft u gedaan.

Je snapt door dit alles ook waarom Munsterman alle functies voor zichzelf wilde houden en bijvoorbeeld geen technisch directeur wilde. Hij was gewoon enorm bang ontdekt te worden. Alsof je een gokschuld voor je vrouw verbergt.

Nee dat hoeft ook niet Joop.
Je hebt de club al AFGEBROKEN.
En dan voor jezelf ook nog een vrijbrief opstellen in het contract, tjonge, jonge wat had jij een liefde voor de club.
Ga in de hoek zitten en overdenk datgene je heb aangericht.

Het moet niet gekker worden haha, jopie bereidt geen rechtzaak tegen twente voor. dat mag ik inderdaad hopen van niet zeg haha.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren