Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Moyes: 'Ik wilde Fàbregas, Ronaldo en Bale naar Man United halen'

Laatste update:

De samenwerking tussen David Moyes en Manchester United werd geen succes. De Schot werd vorig jaar aangesteld als opvolger van zijn legendarische landgenoot Sir Alex Ferguson, maar hield het nog geen seizoen vol op Old Trafford en is inmiddels vervangen door Louis van Gaal. "Nu ik erop terugkijk was het eigenlijk een onmogelijke baan", zegt Moyes in gesprek met de Daily Mail.

/

De coach had wilde transferplannen bij United, maar verschillende spelers die hij op het oog had kwamen niet naar de club. "Het is bekend dat we Cesc Fàbregas, Gareth Bale en Cristiano Ronaldo wilden halen", vertelt Moyes. "Er werd serieus gesproken over Ronaldo toen ik net arriveerde. We waren dicht bij het aantrekken van een paar grote namen en ik ga niemand de schuld geven, maar het is helaas niet gelukt om die spelers binnen te halen."

"Ik had het stokje overgenomen van de meest succesvolle trainer aller tijden en de algemeen directeur (Ed Woodward, red.) volgde een van bekendste directeuren in het wereldje (David Gill) op. Het was dus een nieuwe baan voor twee mensen", vervolgt Moyes. "Nu weet ik dat het eigenlijk een onmogelijke baan was voor mij, maar het was de juiste stap. Ik had meer dan elf jaar bij Everton gezeten en zo'n beetje alles bereikt met de club wat mogelijk was."

Zijn ontslag kwam hard aan: "Want ik was ervan overtuigd dat ik succesvol kon zijn", zegt Moyes. "We wisten dat er veranderingen moesten komen, maar dat heeft tijd nodig. Ik vind dat ik geen tijd heb gekregen om te slagen of om te falen. Natuurlijk doet het pijn dat ik geen manager van Manchester United meer ben, maar ik blijf de club gewoon volgen en zal alle wedstrijden kijken."

David Moyes had meer tijd moeten krijgen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het geeft ook genoeg aan dat Louis van Gaal ook nog steeds met een waardeloze selectie speelt. Als je met twee debutanten speelt uit eigen jeugd, dan heb je of te weinig keuze of je houdt van een risico. In van Gaal zijn situatie (en ook die van Moyes vorig jaar) is het gewoon het eerste. De selectie van Man United is te matig om echt mee te doen om de prijzen en te domineren in een wedstrijd.

Ik denk dat Moyes sowieso de verkeerde man was op de verkeerde plaats, maar ik vind het beleid nog triester. Als je niemand kan halen, moet je niet opeens noodaankopen gaan doen. Ik vond Fellaini destijds een goede aankoop, maar voor veel te veel geld. Dat had gewoon nooit gemoeten. Als je ziet hoe de concurrentie zich versterkt en Man United achter de feiten aan loopt, is het eigenlijk gewoon zielig om aan te gluren.

Ik had meer verwacht van United op de transfermarkt tot op heden. Alleen met Herrera win je de oorlog niet. Daar moet echt een sterke verdediger, aanvaller en middenvelder bij.

17 augustus 2014 om 11:59

Fellaini was direct al een belachelijke aankoop. Als je eerst Fabregas wilt en dat lukt niet snap ik wel dat ze voor Thiago gingen. Zelfde soort voetballer namelijk maar dat je uiteindelijk uitkomt bij Fellaini snap ik niet. Dat is een totaal ander soort speler.

17 augustus 2014 om 12:25

Als je kijkt naar het niveau wat Fellaini haalde bij Everton, vond ik het geen rare aankoop. Ik vond de middenvelders die er al liepen bij United minder dan de Fellaini van Everton. Dat het uiteindelijk een gigantische miskoop bleek te zijn, was natuurlijk zielig voor Moyes en United. Maar ja, dat zie je nooit van tevoren. Thiago was meteen al onhaalbaar, die wilde alleen maar onder Guardiola voetballen. Als je voor zo'n pietluttig bedrag wordt gehaald, dat blijft Guardiola sieren. Barcelona zal zich wel achter de oren moeten krabben dat ze de perfecte opvolger voor Xavi hebben laten gaan, maar dat terzijde. Fabregas ben ik nooit zo kapot van geweest. Misschien dat hij in de Premier League beter tot zijn recht komt, net als bij Arsenal. Want bij Barcelona was het een schaduw spits, wat natuurlijk ook niet zijn positie is. Het is een spelverdeler en dat bedoel ik ook met United die achter de feiten aanloopt. Chelsea haalt hem binnen met Mourinho aan het roer. Als Fabregas aan iemand een hekel had, was het Mourinho. Maar blijkbaar is daar iets recht gezet en wilt hij opeens wel. United moet echt wat gaan doen. Duidelijke gesprekken voeren, duidelijk de ambitie uitspreken en duidelijk richting de aankopen communiceren wat hun rol is in het proces. Alleen dan kan je slagen.

Een United met een trainer die op het WK actief is, is vragen om problemen. Geen enkele speler die met van Gaal kon praten. Dan ben je gewoon als United zijnde in een nadelige positie. Dat is gebleken.

17 augustus 2014 om 12:37

Fellaini is een topper heeft gwn tijd nodig
En waarom word adnan januzaj niet meer gebruikt hij is zeer goed

17 augustus 2014 om 13:04

Een topper? Voor jullie nationale elftal misschien.

17 augustus 2014 om 13:14

Dat Fellaini een topper is lijkt mij discutabel. Buiten deze discussie heeft manu niet zoveel aan speleres die tijd nodig hebben, daar hebben ze er genoeg van. Ze hebben spelers nodig die er nu staan

17 augustus 2014 om 14:54

Als je er zo bovenuit steekt bij Everton ben je top, ja.
Utd gebruikte hem gewoon niet goed, en dat weet Moyes natuurlijk beter dan wie dan ook, maar hij deed het uit noodzaak.

Ik heb de keuze voor Moyes nooit begrepen. Hij zegt wel dat hij met Everton alles heeft bereikt wat mogelijk was, maar dat heeft nooit geresulteerd in prijzen en bij Man United ben je verplicht om voor de prijzen te spelen. Daarnaast hebben we het hier wel over Lord '3 points for everyone' Moyes, die zou zelfs met Fabregas, Ronaldo en Bale 7e zijn geëindigd vanwege zijn matige tactieken.

17 augustus 2014 om 12:02

Dat denk ik niet. Goede trainet bij everton met goede resultaten. Man united had een te matige selectie voor om kampioen te worden

17 augustus 2014 om 12:06

Iedereen vind dat hij het heel goed gedaan heeft bij everton maar de gene die na hem komt speelt veel beter voetbal en had een mindere selectie

17 augustus 2014 om 12:14

Eens. Moyes had bij Everton de ideale baan. Had iedereen binnen de club er inmiddels van overtuigd dat Everton haar top had bereikt. 'We're hitting that glass ceiling'. Is bij Man Utd ontzettend op zijn bek gegaan. Toegegeven, moment van instappen was verre van ideaal. Ferguson liet selectie na die sterk op zijn retour was. Ik ben iig blij dat Man Utd hem de kans heeft gegeven. Magie tussen Moyes en Everton was uitgewerkt, alles is positiever onder Martinez. Moyes is prima opbouwtrainer voor de kleinere clubs in het Premiership, West Ham, Sunderland, Southampton etc...etc... Voor de top komt hij echt (vooral op tactisch) vlak tekort.

Ik geloof er allemaal vrij weinig van. Noem me één reden waarom Real Madrid Ronaldo zal verkopen?

17 augustus 2014 om 11:29

Omdat Ronaldo alles al met Real nu heeft gewonnen wat er te winnen valt? Om er maar even 1 op te noemen haha

17 augustus 2014 om 11:36

@rvxwijk

Ronaldo had de CL nog niet gewonnen met Real, en daarom dus ook niet de Supercup en de Fifa club wereld beker. Die heeft Ronaldo pas een paar maanden geleden gewonnen, toen Moyes er al uit lag.

18 augustus 2014 om 18:34

Zeker waar maar hij vraagt een reden waarom real Ronaldo zal verkopen.. niet wanneer haha

17 augustus 2014 om 11:32

Ronaldo was het meest gelukkig in zijn tijd in manchester. Als saf was gebleven was de kans nog reeël geweest

Vind dat hij niet de kans heeft gekregen om zich echt te bewijzen. Spelersmateriaal was inderdaad niet om naar huis te schrijven en had hem nog wel een 2e jaar gegeven. Bale, Ronaldo is een leuk verhaal van Moyes, maar dat is een beetje groot praat achteraf. Van Gaal moet sowieso met een andere opstelling gaan spelen want hier word je niet vrolijk van. Gewoon 433 spelen zoals van gaal altijd speelt. Alleen moet er dan nog wel een verdediger en een sterke verdedigende middenvelder gehaald worden. Young linksback kan gewoon niet, en vind sowieso niet dat deze jongen goed genoeg is voor de basis. Het gaat dit seizoen lastig worden als het zo blijft, want dan gaan Arsenal, Chelsea, Liverpool, en City sowieso boven United eindigen.

Boehoe haha Ronaldo en Bale?kom op gast leuk verhaaltje! Trainer zijn is ook niet makkelijk, maar laten we nou niet gaan doen alsof vgaal hetzelfde gaat gebeuren waar het bij Moyes vaak ook gewoon ontbrak aan visie. Dat Manu zeker twee klasse spelers nodig heeft wist iedereen al..

17 augustus 2014 om 12:18

Moyes wilde ook Neuer, Lahm, Sergio Ramos, David Silva en Messi nog eens halen. En dan kon Moyes laten zien waartoe hij in staat was.

Maar goed, ik vind niet dat Moyes het zo slecht gedaan heeft dat hij na een jaar alweer weg moest. Anderzijds werkt het gewoon zo als je 7e wordt, al was dat zeker aan de zwakke selectie te wijten.

Het gaat niet een zozeer erom dat hij niet de spelers kreeg die hij wou, het gaat er vooral om dat hij na 10 maanden nog steeds geen lijn en idee in het spel kreeg van zijn ploeg. Het was hap snap werk en daar is Man u niet van gediend, terecht ook. Goede keus dat hij uiteindelijk ontslagen is.

17 augustus 2014 om 14:30

Die lijn kreeg hij er niet in, omdat de kwaliteit ontbrak. En die kwaliteit is er nog steeds niet.

Als die kwaliteit er niet komt, dan zal Louis er ook geen lijn inkrijgen.

Wel raar dat iedereen eerst Moyes de schuld gaf en nu verliest van Gaal licht het meteen aan het spelers matriaal.

17 augustus 2014 om 12:52

Echt he vind ik ook

17 augustus 2014 om 14:01

Dat heet waan van de dag, en daar hebben een hele hoop vz leden last van. .

17 augustus 2014 om 14:08

Goed in je oren knopen: Niets is opportunistischer dan de voetbalwereld.
Nergens kun je zo snel worden opgehemeld, om vervolgens de week daarop weer te worden afgebrand en vice versa.

17 augustus 2014 om 14:58

Ah, LvG kan hier niets verkeerd doen he .
Niets mis met een beetje nationalisme overigens, maar Moyes is gewoon een toptrainer die meer tijd had verdiend (en betere spelers...)

Kan hij er aan doen dat hij vraagt om Bale en Cesc en dan Fellaini en Mata krijgt? Mata is een hele goeie 10, maar was absoluut niet nodig op dat moment. Eerder een paniekaankoop om de supporters te sussen was het.

Haha, wat een trieste manier om onder je verantwoordelijkheid uit te komen. Het is een stuk makkelijker om goed te presteren als je 250 miljoen extra mag investeren. Als ie dan ook nog Messi had, was hij gewoon favoriet voor de Champions League, dus het lag niet aan Moyes maar aan het bestuur.

Een schril contrast met het bericht van Tata Martino gisteren, die zichzelf als verantwoordelijke zag voor het 'rampseizoen' van Barcelona. Moyes heeft het vele malen slechter gedaan en durft alsnog de schuld af te leggen. Hij zegt wel dat hij niemand de schuld wil geven, maar dan moet hij deze uitspraken ook niet doen.

Die Ed Woodward mag ook zijn biezen pakken als er eind dit maand niet de nodige versterkingen worden gehaald. Er wordt al maanden over Vidal gesproken, alternatieven als Kroos en Fabregas zijn afgetroefd terwijl zeker in het geval van Kroos je die al lang en breed heb kunnen vastleggen. Vidic en Ferdinand waarvan maanden lang vast stond dat ze zouden vertrekken, maar dan alsnog presteren geen goede vervangers binnen te halen, dan doe je serieus iets verkeerds. Om als voorbeeld te nemen Arsenal. Debuchy en Chambers voor Sagna en nu na een week al een vervanger voor Vermaelen. Ik vraag metoch serieus af wat die Woodward allemaal aan het doen is dat het zo lang duurt. Want wat vast staat is dat met dit materiaal United wederom geen CL gaat halen.

Hij had zeker meer tijd moeten krijgen. Dat de beoogde transfertargets niet kwamen, is immers niet zijn schuld.

Fergie wilden ze ook ontslagen in den beginne bij Man United, ook hij haalde niet de gewenste resultaten. Zijn zij even blij dat ze dit niet gedaan hebben.

Louis vind ik een absolute toptrainer, maar is m.i. niet de geschikte trainer voor Man United. Louis is geen blijver die 10 jaar of zo bij een club blijft. Moyes wel.

Moyes is en blijft een toptrainer. Every inch a gentleman en hoop dat ie snel een leuke club kan vinden.

Denk dat van gaal geen prijzen gaat winnen met dit team ze hebben paar versterkingen nodig
Fabregas was zeker haalbaar maar Ronaldo en bale echt niet

Ik zou een dik bod op Rossi doen benaita en di Maria

Manchester United zal Arturo Vidal, Benatia en Rojo moeten aantrekken.
Met de aanval zit het wel goed. Er zullen ook enkele spelers moeten vertrekken (cleverley, Kagawa, Valencia, Fletcher en enkele jeugdspelers verhuren).

De wedstrijd van gisteren was heel vervelend maar het is beter dat United gister tot het inzicht is gekomen dat er versterkingen moeten komen, dan ergens in September/oktober.

Hahahaha moyes de grappenmaker

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren