Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mourinho en Blind maken zich zorgen: ‘De UEFA moet er iets aan doen’

Laatste update:

José Mourinho doet een beroep op de UEFA om te voorkomen dat Europese groepswedstrijden in december in Oost-Europa afgewerkt moeten worden. Donderdagavond treedt Manchester United in Odessa aan tegen Zorya Luhansk en mogelijk daalt het kwik woensdagnacht tot -9 graden Celsius. Het veld in het stadion van Chornomorets Odesa is steenhard en vormt mogelijk een gevaar voor de spelers, schrijft de Daily Mirror.

/

"Het veld is hard en ijzig", beaamt Mourinho volgens de krant. "Volgens mij is de UEFA op de hoogte van de staat van het veld. Iedereen weet dat het medio december moeilijker wordt in Oost-Europa. Als de UEFA zich erom zou bekommeren, zouden ze het speelschema omgooien zodat er niet in december hier wordt gevoetbald. Als je de vijfde groepswedstrijd hier zou houden, is het eind november in plaats van medio december", stelt de oefenmeester voor.

"Ik vind het een probleem. Ze proberen het veld wel te verwarmen, maar mensen kunnen niet voor wonderen zorgen. Laten we hopen dat het allemaal goed afloopt", aldus Mourinho. Daley Blind zette woensdag voet op het veld. "Het is net een steen", geeft de verdediger aan. United heeft aan een punt in Oekraïne genoeg om door te stoten in de Europa League. Bij een eventuele nederlaag moeten the Red Devils hopen dat Feyenoord niet wint van Fenerbahçe.

In december moeten geen groepsduels in Oost-Europa worden gespeeld

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

100% mee eens. Wat heeft United aan de EL? Dit zorgt alleen maar grote risico's. Het zou maar gebeuren dat Pogba geblesseerd raakt dankzij het veld.

7 december 2016 om 20:12

Dit staat los van het feit dat United hier iets aan heeft. Dit gaat om de veiligheid van spelers waar hij overigens volkomen gelijk in heeft.

7 december 2016 om 20:33

De EL is gewoon een hele mooie prijs hoor en als United wil kunnen ze hem redelijk makkelijk winnen iniedergeval hebben ze de kwaliteit ervoor ik zou het wel weten.

7 december 2016 om 21:25

wanneer United de EL wint mogen ze de CL in. met de huidige stand van zaken in de BPL is het zo gek nog niet om gewoon de EL te winnen

7 december 2016 om 22:58

Daar had ie ook aan kunnen denken toen het schema bekent werd gemaakt. EL is nog altijd een europeese prijs. Bij winst stroom je nl in bij CL.
Als ze EL als onzinnig gaan aanmerken moeten ze misschien wat minder beker wedstrijden in Engeland spelen. En hadden de spelers vorig jaar maar stapje harder moeten doen om CL te halen

Als het veld goedgekeurd word door de scheidsrechter moet je gewoon spelen. Voetbal is nu eenmaal geen zaalsport en een slecht veld of regen en wind hoort daar nu eenmaal bij.

Triest triest gewoon zorgen dat je de eerdere wedstrijden wint

Hier ben ik het inderdaad wel mee eens. Kan me nog een wedstrijd van FC Twente herinneren, uit bij Rubin Kazan. De wedstrijd werd 's middags gespeeld en het was toen -20 graden celsius en dan hebben we het niet over de gevoelstemperatuur. Echter heeft borbla wel een goed punt dat het veld goedgekeurd dient te worden door de arbiter.

Het is heel onlogisch om daar te spelen en gevaarlijk , maar dit mag geen excuus zijn voor als Man U verliest , die clown is zichzelf al aan het indekken bij verlies , dan zullen de weersomstandigheden en van Gaal wel weer de schuld krijgen .

Eerste keer in zijn leven dat die man iets zinnigs zegt. Dat hij dat dit slechts aankaart omdat daar spelen in December in zijn nadeel is, zullen we maar een keer vergeten.

Overigens zijn er regels voor de veiligheid, dus daar zal het niet aan schorten. Het veld zal alleen abominabel slecht zijn.

Kom op man United. Als jullie nog wat willen maken van dit seizoen...win dan die EL. Anders is het helemaal gedaan met de Europese droom.
En voetbal in Oost-Europa hoort er nu eenmaal bij. Zulke teams zijn ook onderdeel van Europa. Temperatuur mag geen excuus zijn.

Geen wedstrijden in Oost-Europa in december lijkt me zeer onrealistisch als je televisieregelingen met landen over de hele wereld erbij moet betrekken. Een realistischere aanpak lijkt me om Oost-Europese clubs te verplichten om er met kunstmatige warmte voor te zorgen dat een speelveld niet bevroren is wanneer er op gespeeld moet worden. Desnoods betaalt de UEFA die extra centjes die het de clubs kost om dit te bewerkstelligen. Dat weegt nog altijd bij lange niet op tegen het geld dat ze mis zouden lopen als ze alle Oost-Europese wedstrijden in de zomermaanden zouden moeten proppen.

de match gaat gewoon door bij een temperatuur van -7 °C

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren