Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Misstappen van PSG geven concurrent hoop: ‘We kunnen de titel nog halen’

Laatste update:

Een belabberde reeks wedstrijden van Paris Saint-Germain heeft ertoe geleidt dat de club van trainer Christophe Galtier de concurrenten weer ziet naderen. Het gat met nummer twee Olympique Marseille is inmiddels geslonken tot slechts vijf punten. Met nog vijf wedstrijden te spelen hebben ze de titel bij Marseille dan ook nog lang niet uit het hoofd gezet.

De verliespartij van zondag in eigen huis tegen FC Lorient (1-3) betekende alweer de derde nederlaag in de afgelopen zes duels voor PSG. De sterrenploeg van Galtier is dan ook bezig aan een dramatische reeks. Na de uitschakeling in de Champions League tegen Bayern München staat inmiddels ook de competitie op het spel voor les Parisiens. Marseille heeft het gat inmiddels doen slinken naar slechts vijf punten en sinds de competitienederlaag op 26 februari, tegen uitgerekend PSG, heeft de ploeg van Igor Tudor geen wedstrijd meer verloren.

Bij Marseille neemt het vertrouwen daarom steeds meer toe. Zo vertelt ook Alexis Sánchez, die dit seizoen weer volledig is opgeleefd. De ervaren aanvalsleider hoopt op volgende misstappen van PSG. “We zijn nog maar vijf punten verwijderd van PSG. Dat is een enorme bron van motivatie. We moeten erin gaan geloven dat we de titel kunnen pakken”, aldus Sánchez tegenover Prime Video na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Auxerre (2-1). De Chileen was andermaal belangrijk en tekende voor de winnende tweede treffer. “Ik denk echt dat we het nog kunnen halen. We moeten hoop houden en als team verenigd blijven.”

Sánchez ziet dat het vertrouwen bij Marseille elke week toeneemt. “In het begin van het seizoen verspeelden we veel te makkelijk punten. Daarna groeiden we en werden we steeds beter. Inmiddels strijden we mee met PSG.” Om het kampioenschap naar het zuiden van Frankrijk te halen weet de ex-speler van onder meer Arsenal en Manchester United dat zijn ploeg nog hard aan de bak moet. “Het is heel belangrijk dat we blijven winnen. We zitten in een strijd en moeten heel geconcentreerd blijven. Dan kunnen we de mensen in Marseille zomaar nog gek maken.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bizar met zoveel sterspelers. Dan hoor je een punt of 20 los te staan

Die Galtier gewoon ontslaan. Dit kan gewoon niet for PSG begrippen met zo'n materiaal tot je beschikking.

1 mei 2023 om 17:55

En de trainer hierna dan? Gewoon maar mensen blijven ontslaan? Zou het wellicht niet allemaal aan de trainers liggen dan toch?

1 mei 2023 om 18:07

Zidane aanstellen en ze winnen de Champions league dat ze zo graag willen. Met zo'n materiaal moet je altijd een grote persoonlijkheid aanstellen sinpelweg omdat een grote trainer respect afdwingt van zijn spelers.

1 mei 2023 om 20:31

Een trainer die bang is voor zijn spelers status zal zijn spelers nooit kunnen motiveren. Als Messi niet in dr wedstrijd zit, wissel hem. Als Mbappe weer met een tunnelvisie speelt, wissel hem. Jonge gasten in de bloei van hun leven die zitten te wandelen, wisselen. Ze hebben een coach nodig met een temperament a la Guardiola of eentje die alles heeft gewonnen a la Zidane.

Marseille kampioen zou ik wel prachtig vinden. Ondanks de misdragingen van een deel van hun supporters een geweldig grote club met bloedfanatieke aanhang die al jaren een beetje onderpresteert. Het Vã©lodrome vind ik overigens ook een fantastisch stadion waar ik graag nog eens heen zou willen. PSG heeft overigens ook echt wel een grote harde kern van voor de overname (PSG - OM is niet voor niets Le Classique natuurlijk), maar Marseille is van vroeger uit echt wel een grotere club en tevens de enige Franse club die de CL heeft gewonnen. Daarnaast heb ik wel eens gelezen dat Marseille in een flink deel van Noord-Afrika zelfs de meest populaire club is, boven clubs als Manchester United, Real en Barcelona die in die delen van de wereld vaak de populairste zijn.

Daarnaast gun ik Alexis Sanchez zijn revival ook wel die het dit seizoen weer behoorlijk op de rit lijkt te hebben. Die man is zo gigantisch verguisd bij United (was ook wel echt slecht daar natuurlijk), maar was bij Arsenal echt heel goed. Daarnaast vind ik Payet echt een fantastische voetballer met misschien wel een van de beste afstandsschoten ter wereld. Kon bij West Ham naar bijna de gehele Engelse top, koos voor Marseille en af en toe is hij nog weer die Payet van dat ene seizoen West Ham.

Realistisch gezien zal het echter wel niet. PSG wint niet omdat ze gewoon geen zin hebben, maar genoeg winnaars in de selectie die uiteindelijk het zelf nog wel hun eer te na vinden om geen kampioen te worden denk ik.
'

1 mei 2023 om 18:43

Le Classique is eigenlijk een 'gemaakte' derby. Marseille werd in de jaren 80 overgenomen door een zeer rijke suikeroom (bernard Tapie) en PSG min of meer tegelijkertijd door Canal . Onderling hebben Tapie en Canal toendertijd besloten om de rivaliteit tussen Marseille en PSG aan te dikken om de Franse competitie te promoten. Daarvoor was er wat betreft voetbal eigenlijk niet een rivaliteit, omdat PSG een vrij jonge club is en ook omdat er geen periode was waarbij beide clubs voor de titel streden. In de jaren 90 wel, omdat ze allebei ineens veel te investeren hadden. Uiteraard is er wel al langere tijd een soort rivaliteit tussen de twee steden op zich, vanwege de duidelijke contrasten. En inmiddels is het zeker uitgegroeid tot een hete rivaliteit. Maar puur historisch gezien is het eigenlijk niet een Klassieker zoals Ajax - Feyenoord of Barcelona - Real Madrid. Frankrijk is vrij apart wat betreft rivaliteiten. Omdat er na de Tweede Wereldoorlog een nieuwe opzet was, waarbij elke regio een vertegenwoordigende club moest hebben, waren er geen stadsderby's meer. De laatste keer dat twee clubs uit dezelfde stad Ligue 1 speelden, was in 1990. De meest beladen en historische rivaliteiten zijn regionaal, en dan op nummer 1 denk ik de derby du Rhone tussen Saint-Étienne en Lyon, of de derby's tussen de clubs uit Bretagne met Nantes - Rennes als meest voorname.

Er heerst echt veel hoop in Marseille, dat wij de titel kunnen winnen! Ik was afgelopen zondagavond in het stadion wat een sfeer! En wat een team dit seizoen! 💙 ik ben zo trots op de huidige selectie van Marseille! 💙

1 mei 2023 om 18:40

Het zou een geweldige verhaal zijn, en ik denk ook dat iedereen het jullie gunnen om kampioen te worden in een competitie waar alleen 1 club ontelbaar geld in de club kunnen erin pompen. Alleen ik denk dat jullie helaas net tekort gaan komen. Ik zie dat jullie bijvoorbeeld uit tegen de nummer 3 nog moeten en nog naar Lille, en PSG speelt bijna alleen maar tegen degradatiekandidaten. Maar hey, dromen mag altijd natuurlijk. In voetbal kan er altijd gekke dingen gebeuren. Maar wie weet. Als jullie winnen uit bij Lens, dan staat de druk op PSG er echt vol op.

1 mei 2023 om 21:57

Betwijfel het, niet dat Marseille het niet kan maar volgens mij krijgt psg nu wel wat tegenstanders die onderaan in de ranglijst hangen. Maar goed die kunnen ook wel weer gevaarlijk zijn. Iig zou wel tof zijn ja voor Marseille.

Word toch wel eens tijd voor PSG om eens echt te kijken wat ze nou concreet missen ipv rechts en links sterspelers bij elkaar te rapen met een trainer erbij die zegt ‘90 minuten vandaag jongens, lekker ballen’

Kijkend naar het programma gaat PSG dit jammer genoeg niet meer uit handen geven met 5 punten voorsprong. Messi en co hebben kwaliteit zat om tijdens de belangrijke rondes te pieken. Helaas ik gun het Marseille enorm. Lijkt me een mooie Vinck om naar toe te gaan

Ben bang dat het helaas niet meer gaat lukken … psg heeft een best makkelijk programma . Helaas laatst nog dure punten laten liggen . Gun het Marseille absoluut

Hoop echt dat Marseille kampioen word ipv dat PlayStation elftal uit Parijs

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren