Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mislintat wilde andere Eredivisie-trainer liever dan Steijn: ‘Te duur bevonden’

Laatste update:

Sven Mislintat wilde Pascal Jansen graag naar Ajax halen, zo blijkt uit een reconstructie van Het Parool. De inmiddels ontslagen technisch directeur van Ajax concludeerde uiteindelijk dat een eventuele overstap van Jansen te duur zou worden.

Volgens het dagblad heeft dat te maken met de ‘stroeve verstandhouding’ tussen Ajax en AZ. Verder schrijft de krant wat Voetbal International eerder al meldde: Peter Bosz werd door Mislintat geopperd, maar mocht niet komen vanwege zijn vertrek bij de club in 2017.

Bosz stond in het seizoen 2016/17 aan het roer bij de Amsterdammers. Hij reikte tot de finale van de Europa League, waar hij met 2-0 onderuit ging tegen Manchester United.

Toen Borussia Dortmund vervolgens aanklopte voor zijn diensten, besloot hij Ajax achter zich te laten. Tot grote ergernis van toenmalig algemeen directeur Edwin van der Sar.

Inmiddels is Bosz trainer van PSV en dat heeft de Eindhovense club geen windeieren gelegd: Bosz en PSV voeren momenteel de Eredivisie-ranglijst aan met 48 punten uit 16 wedstrijden. Punten morste de club nog niet.

Ook had Mislintat liever Kjetil Knutsen (Bodø Glimt) aangesteld. Vanwege het feit dat hij de Noorse nationaliteit draagt en niet de Nederlandse, proefde Mislintat weerstand tegen zijn aanstelling.

Uiteindelijk besloot Ajax in zee te gaan met Maurice Steijn. Het dienstverband van de voormalig trainer van onder meer Sparta en NAC bleef echter beperkt tot slechts een half jaar.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De vijver waaruit Ajax kan vissen is niet diep als je alleen naar de trainers met een Nederlandse nationaliteit kijkt. Hopelijk heeft Ajax er van geleerd en settelen ze niet voor een matige Nederlandse trainer als er in het buitenland mensen lopen met veel meer kwaliteit.

22 december 2023 om 21:15

Wie zou jij voor gaan als je een trainer voor Ajax zou zoeken?

22 december 2023 om 21:40

Bielsa. Altijd Bielsa.

Zou toch geweldig zijn om Bielsa vs Bosz te zien.

22 december 2023 om 22:20

Dat wordt dan eerder Bielsa vs Hake….

22 december 2023 om 21:17

Ik opperde toen al voor Graham Potter of Ange. Hopelijk gaan ze nu eens verder kijken dan hun neus lang is.

22 december 2023 om 21:22

Totaal onhaalbare opties natuurlijk, Potter of Postecoglu. Net zoals toen Nagelsmann genoemd werd. Knutsen of de trainer van Kopenhagen zijn meer realistische targets waar je aan zou kunnen denken

22 december 2023 om 21:25

Nu onhaalbaar ja. Toendertijd zat Potter zonder werk en Ange bij Celtic en was hij 8ste(?) keuze bij Spurs.

Nu is het moeilijker natuurlijk. Maar misschien Will Still.

22 december 2023 om 21:29

Hij zegt dat hij toen al voor die coaches opperde. Postecoglu werd zelfs ook al genoemd, maar wel lastig als je met Spurs moet concurreren. Was zeker niet onhaalbaar, zeker als Spurs Slot had aangesteld.

22 december 2023 om 21:34

Ik denk dat ze toen ook al onhaalbaar waren. Celtic naar ajax is geen stap omhoog maar eerder zijwaarts, en Postecoglu was toe aan een stap omhoog. En Potter zie ik een Chelsea salaris niet inruilen voor een ajax salaris

23 december 2023 om 10:05

Mooi provoceren. Ajax doet het enorm slecht momenteel maar is natuurlijk wel een stap omhoog als je van Celtic komt

22 december 2023 om 22:30

Want die buitenlandse TD is ook zo'n doorslaand succes gebleken... Ik snap wel dat het een pré is als de trainer van Ajax de Nederlandse taal machtig is en bekend is met het Nederlandse (club)voetbal. Altijd maar die roep om een tropische verrassing. Uiteindelijk staan de internationale toppers ook niet in de rij om bij Ajax aan de slag te gaan.

22 december 2023 om 22:41

Ja want alle Hollandse managers na EtH zijn een succes gebleken?

De spoeling is dun voor NL managers momenteel. Als een outsider van de ED zie ik Janssen het leuk doen bij AZ. Slot gaat natuurlijk niet naar Amsterdam.

Nu is het lastig instappen bij Ajax ja, maar na EtH/Overmars tijdperk waren nog wel redelijk hoog in aanzien met een gespekte bankrekening. Dan mag je het wel eens proberen bij betere buitenlandse managers.

23 december 2023 om 09:34

Ajax heeft ook wel wat bijzondere keuzes gemaakt. Heitinga was er totaal niet klaar voor om al doorgeschoven te worden en Steijn was gewoon een hele vreemde keuze voor Ajax. Die past daar totaal niet. Die stond bekend om behouden, effectief voetbal en moet met Ajax opeens met 10 man op de helft van de tegenstander spelen. Er zijn op dit moment inderdaad ook niet extreem veel sterke Nederlandse coaches, maar Bosz, Van den Brom, Jans of De Boer waren toch al betere opties geweest. Gio en Slot zijn waarschijnlijk geen opties voor Ajax. En tuurlijk hoeft het niet persé een Nederlandse coach te zijn, maar ook zeker niet persé een buitenlander. De buitenlandse namen die in mei werden genoemd viel ik ook niet van van mijn stoel. Nagelsmann was natuurlijk wel een hele goede geweest en Knudsen ook een interessante optie, maar verder was het ook wel veel internationaal B-garnituur. En die twee wilden niet

Dit is wat je krijgt als je een passant de sleutels tot je club geeft. Als complete outsider is het toch geen rare aanstelling, Maurice Steijn? Deed het uitstekend bij meerdere clubs zoals Sparta, ADO, VVV.

Als insider weet je echter dat het een ‘kom op jongens’ trainer is, en als je de cultuur van ajax kent, weet je dat dat nooit zal werken. Als je daar nog eens de druk van ajax bij toevoegt, wat iedereen die ajax kent weet, is het duidelijk dat het hem niet gaat worden.

22 december 2023 om 22:16

Voor de zoveelste keer hij had geen sleutels. Hij kreeg ook opdrachten mee. En Bosz mocht ook niet. Ze moesten en zouden een Nederlandse coach hebben. Nou dan is die vijver klein hè.

22 december 2023 om 23:24

Dat je die man nog steeds verdedigt man

23 december 2023 om 01:45

Hij verdedigd hem niet, hij meld de feiten. Als je Bosz wilt, maar die word geweigerd. En je hebt taken mee om het salarisplafond te verlagen, spelers te kopen (budget zelf verdienen)

Gewoon lekker John van 't Schip laten zitten. Nog nooit klom een club in zo'n korte periode van de laatste plek, naar plek 5. Hij is er even 2 wedstrijden niet en meteen gaat het mis 😉

22 december 2023 om 21:26

Ik weet het niet hoor. John had het geluk ook wel aan zijn kont hangen in die paar wedstrijden want het spel was nog steeds niet geweldig. Hij maakt wel logischere keuzes dan zijn voorganger. Ik pleit voor een buitenlandse trainer bij Ajax

22 december 2023 om 22:44

Ook het speelschema van Ajax van Steijn was vele malen zwaarder dan het schema van Van t Schip.

23 december 2023 om 00:08

Helemaal mee eens. Noem mij 1 fatsoenlijk team waar Ajax van heeft gewonnen dit seizoen. Er zijn er geen

23 december 2023 om 11:33

Steijn verloor van Ludogorets in eigen huis en Utrecht (destijds de nr 18 volgens mij) en won ook niet van Fortuna en Excelsior en Aek...

Pascal Janssen of Steijn.. wat een keuze ook zeg. 2 hele matige trainers, geen enkel oog voor kwaliteit alleen maar de nationaliteit binnen Ajax.

22 december 2023 om 21:34

Wat maakt Jansen een matige trainer, heb je ooit een gesprek met hem gevoerd? Hoe kan je van zo’n afstand nou oordelen over iemand.

22 december 2023 om 22:04

Want je moet een gesprek met iemand voeren om hem te beoordelen als trainer?

22 december 2023 om 22:39

Leg de vraag neer bij elke willekeurige AZ fan. Wat een onzin antwoord ook overigens heb jij wel is een gesprek gevoerd met een politicus/acteur of wie dan ook op tv of gebruik je een verrekijker als je tv kijkt om de afstand te verkleinen?

Totaal niet onder de indruk van Jansen, dus had ook niet zo’n enorme verbetering geweest denk ik.

Ik neem regelmatig deel aan het live commentaar van AZ wedstrijden en krijg daarbij steeds de indruk dat veel AZ supporters niet rouwig zouden zijn om een vertrek van Jansen, met name zijn (late) wissels liggen nog al eens onder vuur. Trouwens nogal vreemd dat Ajax Bosz niet zou willen omdat Bosz eerder Ajax inruilde voor Dortmund. Peter Bosz moet indertijd gedacht hebben, om met de woorden van Ronald Koeman te spreken, "deze trein komt maar eenmaal voorbij, daar moet je opspringen". Het is nu eenmaal het lot van clubs in de Eredivisie dat de beste spelers vertrekken, waarom zou dat niet voor trainers gelden denk ik dan.

22 december 2023 om 22:39

Als AZ supporter zegvik dat jullie hem wel mogen hebben
Het lijkt me een aardige vent, maar trainen dat kan hij niet goed vind ik
Ik zie hem alsnog wel vertrekken naar een top 3 club wanneer ze een trainer zoeken.

Normaal zou ik zeggen, gelukkig maar. Maar we hebben nog een slechtere binnengehaald.

Echt belachelijk dat er zoveel weerstand is tegen Bosz. Dat was echt een risicoloze keuze. Hij was geen kampioen geworden met deze selectie, maar top 3 was hem wel gelukt. Makkelijk.

22 december 2023 om 22:36

Ik denk dat zelfs Pep met dit zooitje nog niet in de top 3 terecht zou komen.

Maar goed, Mislintat wilde een andere trainer, hij had beter goede spelers kunnen kopen

22 december 2023 om 22:43

Deze selectie valt totaal uit elkaar door fitheid, daarom ziet het het zo slecht uit. Bosz hamert daar vanaf dag 1 op. Die was gewoon derde geworden, dat weet ik zeker.

22 december 2023 om 23:04

Bosz had deze spelers ook niet geaccepteerd dat is de fout van Steijn geweest.

Steijn was dus de 4de keus. Kut keuze gebleken

Kunnen ze Pascal deze zomer alsnog niet binnenhengelen? Toptrainer hoor!

Mislintat wilde, altijd maar wilde.

Geld uitgetrokken zo te zien voor PR voor hem zelf door die duitser.
Binnenkort weer azen op baantjes hier en daar.
Verbaast me niets als we hem in Thailand ofzo zien, waar die naast spelers ook de inzetten op wedstrijden verhandelt.

Weer zo'n artikel over mislintat. Is al lang weg. Wat geven wij erom al wilde hij klopp halen😜

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren