Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Milito zet na vijftien seizoenen punt achter fraaie profloopbaan

Laatste update:

Gabriel Gaby Milito heeft besloten zijn profloopbaan binnenkort te beëindigen. Zijn club Independiente maakt dinsdag bekend dat de Argentijnse verdediger, die pas 31 jaar is, er na dit seizoen een punt achter zet. Milito heeft er vijftien jaar opzitten in zijn carrière; van 1997 tot 2003 kwam hij uit voor Independiente, daarna was hij vier seizoenen actief bij Real Zaragoza en van 2007 tot vorig jaar zomer diende hij Barcelona. Vervolgens trok hij huiswaarts.

/

Tijdens een persconferentie in Villa Domínico maakte Milito het nieuws wereldkundig. “Ik heb me het afgelopen seizoen fysiek en mentaal niet goed gevoeld en loop al sinds het begin van dit jaar rond met de gedachte te stoppen. Een makkelijke beslissing is het niet geweest, want ik houd ontzettend van wat ik doe”, verklaarde Milito dinsdag aan de verzamelde verslaggevers.

Milito, de jongere broer van Internazionale-spits Diego, was afgelopen seizoen aanvoerder van zijn jeugdliefde. Hij heeft nog twee duels met Independiente voor de boeg, maar strijdt bepaald niet om de prijzen met club; die staat zeventiende in de Apertura, de eerste helft van het seizoen. “Ik ben blij dat ik kan stoppen bij de club waar het ooit allemaal begon. Ik mocht debuteren bij de club waar ik dat wilde en ben ze dankbaar voor alle steun.”

Milito won in 2002 de Apertura met Independiente, greep de Copa del Rey en Supercopa met Real Zaragoza en was het succesvolst met Barcelona. Met de Catalanen vulde de verdediger zijn prijzenkast aan met drie landstitels, een Copa del Rey, twee Supercopa's, twee Champions Leagues, de Europese Super Cup en de wereldbeker voor clubteams. Milito kwam in vier jaar tijd, mede door blessureleed, niet verder dan 48 wedstrijden voor Barcelona.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Toch wel vroeg... 31 vind ik nog wel vroeg.
Maar ja je moet je wel fit voelen en zin houden in het voetbal

12 juni 2012 om 21:32

achja heb toch liever Diego. :D

Edit: weet ik maar als je titel leest schrik je wel even.

12 juni 2012 om 21:44

ze zijn beide goed op de positie waar ze spelen.

enigste pech voor gaby is dat hij sinds zijn zware knie blessure nooit meer de oude is geweest.

Altijd wel een steevaste verdediger geweest, jammer dat hij bij Barca niet zoveel aan bod kwam. Een prima verdediger met een prima carriere waar je gewoon trots op mag zijn.

12 juni 2012 om 21:21

Hij heeft helaas ook veel blessureleed gehad bij Barcelona, zo'n slechte verdediger was het nog niet eens.

Heerlijk misleidende titel weer, dacht dat het om de andere milito ging..

12 juni 2012 om 21:21

Inderdaad, dit seizoen nog 23 goals in de serie a gemaakt, ik schrok me al verrot

12 juni 2012 om 21:22

Ligt dan volkomen aan jou, want velen hadden wel kunnen raden dat het om Gabriel ging. Ook een goeie speler geweest in zijn tijd, maar was de afgelopen 3 jaar volkomen uit beeld vanwege blessures en het feit dat hij terug naar Argentinië is gegaan.

12 juni 2012 om 21:34

''want velen hadden wel kunnen raden dat het om Gabriel ging'' Dat zeg jij... Kijk de reacties hieronder...

12 juni 2012 om 21:36

Ja, dat zijn de mensen die verrast zijn dat het Gaby is. De mensen die dat konden raden gaan echt niet massaal reageren met "aha!! Ik wist dat het ging om Gabriel Milito!!"

12 juni 2012 om 21:39

Heb je helemaal gelijk in, maar toch lijkt het mij handiger om de voornaam in de titel te vermeldden zodat dit soort reacties uitgesloten worden.

12 juni 2012 om 21:41

Haha, mooie reacties 4barca4! Voetbalzone probeert nou eenmaal zoveel mogelijk mensen naar de pagina's te lokken, en dat lukt met dit soort titels uitstekend, zo blijkt wel.

12 juni 2012 om 22:41

Aha ik wist dat het ging om Gabriel Milito! Oh... wacht.....

12 juni 2012 om 21:55

Staat een vlag van een land voor, anders had het wel met de Italiaanse vlag geweest.

Ik dacht dat het om Diego ging.
Mooie jaren gehad bij Barca!
Veel plezier met je verdere leven!

Dacht even dat het Diego's Milito was want die is tenslotte ouder . Maar dit was ook een aardige speler maar Abidal vulde de plek beter in bij Barcelona en centraal had je Puyol en Pique . Jammer dat hij zo vroeg stopt.

12 juni 2012 om 21:49

Milito was centrale verdediger en Abidal linksback. Ze hebben bij Barça dus nooit eenzelfde positie gedeeld. Wel is het heel jammer dat hij zo vroeg stopt. Hij kan nog makkelijk 5 jaar cashen in Qatar en nu al geld verdienen voor de kleinkinderen van zijn toekomstige kleinkinderen. Jammer, maar langdurige blessures en daarna je niveau niet meer bereiken is mentaal een marteling, dus ook wel begrijpelijk deze keuze.

Gabriel Milito, helaas door blessures nooit echt doorgebroken bij Barcelona. In zijn tijd bij Zaragoza was hij echt één van de beste verdedigers van de Primera Division. Het was al een tijdje bekend dat hij waarschijnlijk zou gaan stoppen na dit seizoen, dit komt dus niet echt meer als een verrassing. Milito speelde misschien wel niet zoveel bij Barcelona, maar wanneer hij dat deed, deed hij dat met verve. Hij lag goed in de kleedkamer. Veel respect voor hem, jammer dat hij zo blessuregevoelig was. Het ga je goed, Gabi!

12 juni 2012 om 21:42

In zijn eerste seizoen van Barca was ie anders een van de weinige constante en goede krachten. Pas vanaf zijn blessure in de halve finale van de CL tegen Man Utd werd het minder. Duss dat niet doorbreken kan ik niet bepaald snappen.

12 juni 2012 om 22:09

Misschien is 'doorbreken' een verkeerde woordkeuze, maar door zijn blessure heeft hij denk ik niet zijn top kunnen halen. Hij heeft zeker in zijn eerste seizoen goed gepresteerd, maar na zijn blessure ging het bergafwaarts. Was dat tegen United? Ik kan het me niet helemaal meer goed herinneren...

12 juni 2012 om 22:14

Ja, in de halve finale van de champions league zeker dat jaar..

Wat was hij een geweldige voetballer, deed het echt een tijdje weergaloos. Jammer dat hij toen die vervelende blessure kreeg. Heeft daarna nooit zijn oude niveau gehaald. Jammer dat hij zo vroeg stopt!

Succes met wat je verder gaat doen Gabriel Milito!

Heeft toch een mooie carriere gehad, ondanks het feit dat hij ook behoorlijk wat pech had natuurlijk.

Ik schrok! ik dacht dat ze zijn broer bedoelde bij deze titel/kop..... Maar inderdaad wel jammer dat hij niet verder kan met voetballen...

De man die een einde maakte aan de cariere van Patrick Kluivert. Wel een goede verdediger vooral bij Zaragoza.

Is de laatste jaren nooit meer fit geweest en daarom is dit geen vreemde beslissing , het lichaam kan het na 15 jaar gewoon niet meer aan , als topsporter vraag je toch veel van je lichaam en bij sommige is het dan sneller op maar 15 jaar topvoetbal is nog steeds prachtig met Barcelona als sportief hoogtepunt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren