Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mike Verweij vindt toch positief punt aan Sven Mislintat: ‘Dát is wel heel knap’

Laatste update:

Het veelbesproken KPMG-rapport over Sven Mislintat is ook onderwerp van gesprek bij De Telegraaf. In de podcast Kick-off bespreken journalisten Mike Verweij en Valentijn Driessen de situatie rondom de ex-directeur voetbalzaken van de Amsterdammers, tegen wie een KPMG-onderzoek liep vanwege mogelijke belangenverstrengeling. Verweij is hard over Mislintat, maar weet hem ook een compliment uit te delen door te zeggen dat 'iedereen hem wel gelooft'. "Dát is heel knap van hem."

Mislintat werd vorig jaar september ontslagen, toen er onvoldoende draagvlak was voor Ajax om verder te gaan met de Duitser. Er waren toen vermoedens dat Mislintat zich schuldig zou hebben kunnen gemaakt aan belangenverstrengeling bij de komst van meerdere spelers naar Ajax.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De resultaten van het KPMG-onderzoek naar Mislintat werden eerder deze maand geopenbaard. Daaruit bleek dat er ‘geen grond voor aansprakelijkheidsstelling is’, maar dat de handelswijze van Mislintat wel 'vragen oproept'. Ajax organiseert op 21 mei een Buitengewone Algemene Vergadering Aandeelhouders, waar onder meer de uitkomst van het KPMG-onderzoek zal worden besproken.

"Een van de opvallende dingen in het KPMG-rapport vond ik ook was dat er van negen van de twaalf aankopen onderliggend scoutingsrapport was", begint Verweij. "Krankzinnig dat dat in een organisatie als Ajax dan doorgedrukt wordt. En Maurice Steijn had ook nog eens een lijstje..." De voormalig trainer van Ajax, die in oktober vorig jaar werd ontslagen, had Hakim Ziyech, Nicolás Tagliafico, Stefan de Vrij, Noa Lang, Jerdy Schouten en Isco op zijn lijstje staan. Geen van die spelers kwam naar Amsterdam.

Mislintat haalde uiteindelijk twaalf andere spelers naar de Johan Cruijff ArenA: Josip Sutalo, Georges Mikautadze, Chuba Akpom, Gastón Ávila, Carlos Forbs, Borna Sosa, Benjamin Tahirovic, Sivert Mannsverk, Anton Gaaei, Jakov Medic, Branco van den Boomen en Diant Ramaj. Slechts een handjevol van die spelers heeft over langere periode kunnen bewijzen een meerwaarde voor Ajax te zijn. Kostenplaatje: bijna 110 miljoen euro.

"Maar als die spelers worden gehaald voor 115 miljoen", doelt Verweij op de door Steijn gewenste spelers, "dan had je misschien wél om de tweede plek meegespeeld. En misschien zelfs wel het kampioenschap. Dus hij heeft het gewoon heel slecht gedaan." Verweij weet wel een compliment uit te delen aan Mislintat. "Dát is wel heel knap van Mislintat. Hij kan iets zeggen en iedereen gelooft hem."

"Hij zei ook dat hij de 6-0 van Feyenoord tegen Ajax heeft gezien, maar hij zei: 'Dat waren niet mijn spelers. Mijn spelers werden niet opgesteld.' Valentijn heeft het gisteren even nagekeken. Er stonden er drie in de basis en er vielen er nog twee in. Dus dat waren er gewoon vijf van de twaalf." Mannsverk, Tahirovic en Gaaei startten in De Kuip, Akpom en Van den Boomen vielen in.

"Deze man is gewoon slim genoeg om zich niet eraan te branden dat hij strafrechtelijk over de schreef gaat. Maar hij heeft gewoon spelers gekocht... Als ik morgen zeg dat ik een tweedehands auto voor een half miljoen koop, zegt iedereen ook: 'Het is niet strafbaar.' Maar het is wel knettergek. Wat hij heeft gedaan is absurd. Tahirovic 2,7 miljoen waard, voor 8.5 gekocht. Dan kun je niks strafbaar gedaan hebben, maar dan heb je je club wel een hele slechte dienst bewezen."

'Confrontatie'


Eerder op de dag werd bekend dat De Telegraaf-journalisten Jeroen Holtrop en Marius Maurits clashten met Mislintat, die geen zin had in een interview met het dagblad. “Dit is privé hier, het is heel irritant wat jullie doen. KPMG gaf de antwoorden. Ik ben niet geïnteresseerd in een interview. Waarom zou ik? Het legt zich vanzelf uit.” Mislintat verklaarde verder dat hij naar zijn mening geen reputatieschade heeft opgelopen. “Er is niks mis met mijn reputatie. De enige die mijn reputatie kapot heeft gemaakt, is een van jouw collega's.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Het "lijstje van Steijn" blijft de Telegraaf aan vasthouden, maar is diverse malen gedebunked.

Feit is dat Mislintat -ook op VZ- veelvuldig op zijn blauwe ogen werd geloofd. Er waren zelfs VZ-adepten die hun profielfoto aanpasten of hele lijsten met statistieken er bij sleepten om aan te tonen hoe goed de aankopen wel niet zouden zijn.

Optimisme in optima forma in het voetbal, zullen we maar zeggen. Als F-sup weet ik waar ik et over heb.

12 april 2024 om 19:42

Dat lijstje is ook niet relevant, maar dat je met 105-115 miljoen euro gewoon een kampioensploeg had moeten samenstellen, da's wel een feit. PSV en Feyenoord kwamen van veel verder en met zoveel geld kun je echt heel veel doen in middelgrote competities. Het is nog steeds ongelooflijk hoe je het voor elkaar krijgt om voor zoveel geld spelers te halen waarvan je het merendeel niet eens bij een subtopper wilt zien.

12 april 2024 om 20:25

De aankopen is ook niet zoveel mis mee. Het is de samenstelling van de selectie. Tot in hoeverre dat zijn schuld is, kan je over discussiëren. Er was/is een duidelijk gebrek aan ervaring. Maar die topspelers met ervaring haal je niet voor 1 miljoen per jaar, als je het salarishuis omlaag moet brengen.

Je had begin van het seizoen een verdediger als Azpilicueta of Inigo Martinez transfervrij moeten halen voor ervaring in het centrum. Maar die moet je dan ook gewoon 4-6 miljoen per jaar willen betalen, anders komen die niet. Idem met een controleur. Je haalt nu in de winter Henderson voor zo'n salaris. Maar de hele eerste seizoenshelft zit je met een stuurloos schip.

Nu zit je met wat best prima talenten, waarvan verwacht wordt dat zij het elftal dragen. Spelers als Gaaei, Mannsverk en Tahirovic zijn toch niet gehaald om de dragende kracht van Ajax 1 te moeten zijn op hun eerste speeldag..

Je hebt dan ook nog de 'pech' dat Tadic aan het einde van zijn latijn zat. En spelers waarvan je dan hoopt dat ze opstaan als Bergwijn en Berghuis het als eerste af laten weten.

Ik ben er van overtuigd dat met iets meer ervaring in de selectie, en een goede trainer voor de groep. Dit Ajax een heel stuk meer kan dan wat ze nu laten zien.

12 april 2024 om 20:47

Niet zo veel mis met de aankopen?

Sutalo, Gaaei, Sosa, Mikautadze, Avila, Medic, Van den Boomen, Forbs, Tahirovic, Mannsverk ...

Het houdt niet echt over.

12 april 2024 om 21:31

Martijn, niet zo veel mis met de aankopen? Noem er een, inclusief Henderson, die nu direct een versterking voor PSV of Feyenoord is.

12 april 2024 om 21:36

En dan ben ik een soort van mild voor Apkom (kan niet voetballen, maar scoort wel makkelijk) en Ramaj (hele goede wedstrijden, maar belabberd meevoetballen en te veel ketsers).

En daarmee is het 12-tal aankopen van Mislintat compleet.

Geef jij eens aan over welke aankopen jij dan wel tevreden bent?

12 april 2024 om 21:42

En als aanvulling op de vraag van Njfromvol: neem hier dan ook het kostenplaatje in mee. Want wat een bedragen hebben ze afgelopen zomer neergeteld zeg...

13 april 2024 om 01:15

Hoe kun je daar nou over discussieren? Mislintat is daar verantwoordelijk voor en dat de selectie dermate uit balans is dat je er niet eens 1 effectieve formatie mee kunt spelen is volledig op zijn conto te schijven. Het is niet zo dat hij 5 miljoen euro kon spenderen. Nee, hij mocht meer dan 100 miljoen euro uitgeven.

Azpilicueta of Martinez? Dat kan Ajax helemaal niet betalen. Dat salarishuis moest al flink omlaag en dat wordt deze zomer alleen maar erger.

12 april 2024 om 20:32

Jazeker, door de door mij genoemde Sven Sekte stond Mislintat schuimbekkend te verdedigen. 'Laat hem ze gang gaan zolang er in september maar een goed team staat!' ... Toen ik kritiek had op de slagvaardigheid en het niveau van Ajax had deze groep ook weer afsnauwende reacties. De gevestigde orde van een Timber, Tadic, Blind, Kudus e.d vertrokken en dan met veredelde jeugdspelers, spelers van tweede divisies en derde keepers aan komen voor veeeelste geld, kon niet anders dan zo hard falen als nu zichtbaar. Feyenoord en PSV al helemaal vervingen hun vertrokken spelers snel en kwalitatief. Schaduw lijsten stond klaar ... wezenlijk verschil met Ajax die eigenlijk medio augustus pas echt in transfer actie kwam. Tsja -_- ....

12 april 2024 om 22:59

Uiteindelijk is het allemaal terug te voeren naar een simpel feit: als ergens geld is, bij een persoon of organisatie, dan staan daar ineens allerlei schimmige figuren op om een flinke hap uit de ruif te roven. Er zijn altijd van die figuren die er het perfecte neusje voor hebben om zichzelf precies daar naar binnen te praten waar er wat te halen valt en zodra ze zelf geprofiteerd hebben het slachtoffer berooid achter te laten. Exact wat hier ook gebeurd is. Het enige dat er nog aan schort in dit geval, is dat de RvC had moeten voorkomen dat dit gebeurde en dat niet (goed) heeft gedaan. En dat is nu precies wat er in dit rapport had moeten staan dat door de RvC bewust is beïnvloed en wordt achtergehouden.

Je kunt de aankopen van onze Duitse vriend in twijfel trekken er zitten zeker veel miskopen bij, maar zelfde kun je toch ook zeggen welke gek heeft er 31 miljoen uit aan bergwijn en 10 miljoen aan wijndal.

12 april 2024 om 19:41

Precies.. en het is allemaal achteraf gelul. Feit is dat er een hoop eenheidsworsten gekocht zijn die tot op heden als team niet functioneren. Maar voor de meeste transfers viel echt wel wat voor te zeggen. En Sutalo springt er dan misschien het meest uit, maar Bassey, over wie iedereen zei dat ie er ook niks van kon, is voor nagenoeg hetzelfde bedrag verkocht.

12 april 2024 om 19:48

Op zich waar, maar aan Bergwijn ligt het in principe niet. Die presteert natuurlijk niet naar een dergelijk bedrag, maar met hem ben je wel zeker van minimaal 12 doelpunten per jaar mits hij fit blijft. Die brengt een ploeg in ieder geval niet per se omlaag.

Hoe dan ook heeft Hamstra ook staan stuntelen, maar die stelde in ieder geval nog een aardig collectief samen, zodat je niet ver door de ondergrens zou zakken. Mislintat haalde zowel slechte spelers als dat hij totaal geen team bij elkaar haalde. Ik heb eigenlijk nog nooit gezien dat iemand zo'n disbalans heeft bewerkstelligd dat je geen enkele formatie goed uit kunt voeren, want dat is het grootste probleem bij dit Ajax.

Het lijstje van Steijn wat niet haalbaar was qua salaris en qua timing aangezien er heel lang is gewacht op de verkoop van Kudus en Alvarez. De man heeft slecht werk geleverd samen met een dozijn aan andere verantwoordelijke binnen Ajax meer niet, geen reden om hem privé lastig te vallen.

12 april 2024 om 19:54

Mooi samengevat!

Mike Verweij. Minimaal net zo erg als Midlintat. Alleen hij is er echt bewust op uit om Ajax met de grond gelijk te maken. Sabelt alles en iedereen neer zonder bronvermelding en blijft voor onrust zorgen. Dat we een klein weekje geen misère hadden wist meneer Verweij er toch een artikel uit te persen over het feit dat er te weinig ‘kleur’ bij Ajax zou zitten. In het verleden kon ik hem nog waarderen als een redelijk tegengeluid tegen Driessen. Inmiddels is Driessen de meest realistische van de twee. Dat zegt alles over Verweij. Wat een narcist. Ik luister de podcast inmiddels niet meer, en lees de Telegraaf ook niet meer. Het is gewoon too much. Ik wens niemand iets naars toe, maar ik zou het toejuichen als Ajax deze man de toegang tot het stadion zou ontzeggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren