Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mijnans redt punt voor AZ bij teleurstellend debuut van Maarten Martens

Laatste update:

Maarten Martens heeft zaterdag niet weten te winnen bij zijn debuut als AZ-trainer. Lang leken de Alkmaarders in eigen huis zelfs te gaan verliezen van PEC Zwolle, maar door een doelpunt van Sven Mijnans speelden beide ploegen toch nog gelijk: 2-2. AZ blijft daardoor vierde in de Eredivisie, terwijl PEC de tiende plaats bezet.

Het ging er de afgelopen dagen veel over: het verrassende vertrek van Pascal Jansen als trainer van AZ. Zijn assistent Martens volgde hem op, en blijft tot het einde van dit seizoen aan het roer staan in Alkmaar.

Onder Martens maakte Kristijan Belic zaterdagavond zijn debuut. De 22-jarige Serviër kwam deze week over van Partizan Belgrado, en begon op het middenveld. Aan de kant van PEC was er een basisdebutant: Nick Fichtinger, een negentienjarige middenvelder.

In het eerste kwart van de wedstrijd waren beide ploegen een keer heel dicht bij de openingstreffer. Al vroeg in de wedstrijd raakte Odysseus Velanas de lat, even later overkwam Vangelis Pavlidis hetzelfde aan de andere kant van het veld.

Ook in het restant van de eerste helft kregen beide ploegen wat kansjes, maar onder meer Eliano Reijnders en Belic wisten de score niet te openen. Beide keren bracht Rome-Jayden Owusu-Oduro redding.

Vlak na rust raakte AZ opnieuw het aluminium. Alexandre Penetra kopte op de kruising, waarna de rebound van Pavlidis knap werd gestopt door Jasper Schendelaar.

Enkele minuten later was het aan de andere kant van het veld wél raak. Reijnders zette de bal voor, Bruno Martins Indi miste de bal volledig en Lennart Thy kon bij de tweede paal binnentikken: 0-1.

Na een uur spelen leek het 1-1 te worden, maar de treffer van Dani de Wit werd afgekeurd wegens buitenspel. Een kwartier voor tijd werd het alsnog 1-1: Davy van den Berg maakte hands, Pavlidis benutte de toegekende strafschop.

AZ ging op jacht naar de voorsprong, maar kwam vlak voor tijd plotseling opnieuw op achterstand. Een schot van Younes Namli werd matig verwerkt door Owusu-Oduro, en Velanas benutte de rebound: 1-2. Een valse start voor Martens als AZ-trainer leek zo aanstaande, maar in de blessuretijd bezorgde invaller Mijnans zijn ploeg uit een corner toch nog een punt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Afschuwelijke beslissing om een penalty toe te kennen waarbij een speler van Zwolle een hoge bal het strafschopgebied uit wil koppen, ongelukkig tegen de arm van een meespringende teamgenoot waarbij geen speler van AZ bij kon. De bal valt vervolgens pardoes voor de voeten van Pavlidis wie ineens een schietkans krijgt. Niet omdat ik voor Twente ben maar de beslissing raakt kant noch wal haha. Helaas voor Zwolle.

20 januari 2024 om 22:06

Schandalige penalty.

Je zou best aan de regels kunnen toevoegen dat een bal die niet richting het doel gaat (in tegengestelde richting zelfs) waarbij geen enkele aanvaller in de buurt is geen pingel hoeft te zijn, ongeacht of iemand 'm tegen de arm krijgt of niet. Dit gaat natuurlijk helemaal nergens meer over. Maarja, aan de andere kant zou je ook gewoon hopen dat een scheids (en Var!) zelf ook wel zien dat dit belachelijk is, dan kun je er nog wel 300 regels tegenaan gooien als ze niet gewoon hun ogen gebruiken..

Ik stel voor dat we in de winterbreak voortaan de scheidsrechters een paar verplichte potjes voetbal zelf laten spelen, lijkt wel alsof ze de connectie met het daadwerkelijke spelletje helemaal kwijt zijn daar in Zeist.

20 januari 2024 om 22:16

Het lijkt wel of alle scheidsrechters en VAR-leden een verstoord referentiekader hebben met al die regeltjes. Dan kan je mij ook het veld wel rond laten rennen met een fluitje.

21 januari 2024 om 06:47

Echt absurd inderdaad.
Het lijkt wel of alle scheidsrechters steeds slechter worden. Echt absurde beslissingen

Ik denk dat Pascal Jansen met een lach op zijn gezicht deze wedstrijd heeft gekeken. Wat was az matig. Ajax wordt lachend 3e.

20 januari 2024 om 22:02

Laten we het hopen! Zonder dollen de concurrentie laat veel punten liggen dus dit seizoen is nog niet helemaal verloren. Morgen psv verliezen en we doen weer helemaal mee )

20 januari 2024 om 22:29

Ja en de aarde is plat

20 januari 2024 om 22:53

Robinafca. PSV en Feyenoord zijn voor Ajax logischerwijs niet in te halen. Maar meedoen om een derde plaats zou zo maar kunnen. Mocht Ajax morgen winnen dan is de achterstand niet eens zo heel groot. En Ajax zou zomaar wat beter kunnen worden dan in de eerste helft van de competitie.

20 januari 2024 om 22:06

Ja want Ajax speelt de pannen van het dak..zelden zo'n slecht Ajax gezien als dit seizoen.

20 januari 2024 om 22:07

Dan zou het feit dat ze alsnog dichter en dichterbij kruipen ook wat over de rest moeten zeggen haha

20 januari 2024 om 22:10

Als we 3de worden is dat waarschijnlijk puur te danken aan het feit dat Twente en AZ hun moeizame laatste 2 maanden doorzetten. Want vanuit Ajax zelf zijn er nog niet echt tekenen van een serieuze wederopstanding.

Maar dat je gewoon op 3 en 6 punten achterstand kan komen na 18 duels is tamelijk krankzinnig.

20 januari 2024 om 22:11

Red. Wow over understatements gesproken 😂 feit is alleen wel dat Ajax al weken heel hard heel veel dichterbij Az en Twente aan het komen is. En als Twente en Az tegen zulke tegenstanders als vandaag ook punten blijven verspelen dan gaat dat nog wel even door.

20 januari 2024 om 22:23

En dan toch nog zo weinig punten achter de nr 3... hoe slecht moet de rest wel niet zijn dan...

20 januari 2024 om 22:42

Feit is ook dat het belachelijk is dat we het moeten hebben over een inloop race van Ajax op AZ en Twente met zulke budgetverschillen. Uiteindelijk is het natuurlijk niet meer dan logisch dat Ajax boven AZ en Twente eindigt. Waar het budgettair gezien ook boven PSV en Feyenoord hoort te staan.

20 januari 2024 om 23:34

Allemaal leuk en aardig, maar het budget scoort nou eenmaal niet. In theorie zou dat moeten, maar de praktijk is weerbarstiger.

21 januari 2024 om 09:28

Haha, wel echt een goede grap! Natuurlijk zegt het wat over kwalitatief mindere clubs als Twente en AZ. Die hebben vele malen minder budget en daar zijn ze tevreden met een 4e plek. Lachend 3e worden zie ik niet gebeuren, want dat impliceert dat ze een groot gat gaan slaan met Twente en AZ. Voetballend is Ajax nog steeds zeer matig, dus die gaan ook zeker nog heel wat puntjes laten liggen.

20 januari 2024 om 22:14

Dit seizoen lach ik als ajacied zeker niet, ook niet als we derde worden. En makkelijk zal het sowieso niet gaan gezien ons spel. AZ en Ajax beleven allebei een teleurstellend seizoen, inclusief ontslag van de trainer. Ik denk dat zowel Steijn als ook Jansen terecht zijn ontslagen.

20 januari 2024 om 22:16

Ik denk dat Ajax dit seizoen weinig reden toch lachen zal hebben, en zolang zij tegen zichzelf voetballen is het voornamelijk lachen als een boer met kiespijn.

20 januari 2024 om 22:35

Laat ajax eerst hun eigen punten maar eerst pakken voordat ze daar aan gaan denken.

20 januari 2024 om 22:43

Ik waardeer je optimisme, maar ik kan je verzekeren dat er vrij weinig Ajacieden lachend naar het afgelopen 1,5 jaar hebben gekeken. Dus of Ajax "lachend" 3e gaat worden betwijfel ik nog, maar AZ en Twente laten nu ook een hoop steken vallen ja...

20 januari 2024 om 23:04

Helemaal eens. Wel semi-leuk: het wordt in ieder geval spannend voor de derde plek. Dat is wel de spanning die de competitie kan gebruiken, want eerste en tweede staan al vast. Had dit jaar wel meer verwacht van AZ eerlijk gezegd, maar die worstelen zich ook van punt naar punt nu.


Om te zeggen dat het ontslaan van Jansen geen zin had is te vroeg om te zeggen. Martens kan moeilijk in 3 dagen hier iets van maken. Ik zag in ieder geval de wil om te voetballen en meer gretigheid dan de vorige wedstrijden. Het was niet steeds niet goed, maar hopen dat Martens er wat van kan maken de komende tijd. BMI echt de dissonant vandaag. Hopen dat Martens wel het lef heeft om hem te banken. Lucky daarentegen met de penalty die we kregen. maar blij met tenminste een punt.

Geflatteerd, maar we speelden niet goed. Er zit muziek in Belic, er moet alleen echt een linksbuiten bij. En BMI kan echt niet.

20 januari 2024 om 22:06

Ben benieuwd of Bruno er binnenkort weer naast staat en of de band weer naar Clasie gaat. Ik vind die interviews na de wedstrijd net zo matig als Bruno's optredens in het veld..

20 januari 2024 om 22:41

Ja, Bruno als captain kan ook niet. 0 uitstraling.



Blunder van de goed keepende Schendelaar redt punt, niet Mijnanst.

Hoe kan PEC in 1 week 2x een overwinning weggeven. Echt ongelofelijk. En dan twee van zulke knullige doelpunten tegen ook nog eens. PEC verdiende de overwinning overigens niet, maar zo dom weer de punten weggeven, ongelofelijk.

20 januari 2024 om 22:08

Gebrek aan kwaliteit en ervaring. PEC heeft best wat jonge spelers in de selectie omdat we simpelweg geen nieuwe spelers kunnen kopen of contracteren.

20 januari 2024 om 22:14

Kwaliteit kan ik inkomen, maar ervaring? Je hebt achterin Van Polen, Lam en Kersren staan. Dat zijn toch gewoon ervaren mannen? Dan mag dit toch nooit gebeuren twee weken op rij? Kost je gewoon 4 punten, waarmee je op 24 punten had gestaan.

21 januari 2024 om 08:56

De spelers die PEC op de bank heeft zitten, zijn spelers die dit seizoen hun debuut hebben gemaakt of nog niet eens een wedstrijd hebben gespeeld. Dan kun je wel van Polen in de verdediging hebben maar die kan ook niet 4 van die jochies tegelijk aansturen.

Zolang Bazoer en Martins Indi erop staan pak je weinig punten.

Er ontbreekt echt creativiteit binnen het elftal. Een type zoals de nieuwe trainer vroeger was. Mijnans is dat wel maar kan dit alleen echt niet oplossen. Tijd voor nog een goede aankoop deze winter!

20 januari 2024 om 22:07

Dus het ligt niet aan de trainer ?

20 januari 2024 om 22:12

Nee, het ligt zeker niet alleen aan Jansen. De selectie mist ook bepaalde specifieke kwaliteiten. Alleen was de houdbaarheidsdatum van Jansen verstreken gezien het povere voetbal van de afgelopen 1,5 jaar en zijn nonchalante, bijna apathische, houding bij tegenslagen.

Wat een goedkope penalty voor AZ. Speler kopt hem van dichtbij op de arm van een speler die de bal aan wilt nemen. Bij het aannemen van een bal in gestrekte positie kun je nooit je armen langs je lichaam houden.

PSV duidelijk nummer 1, Feyenoord in punten goed en best of the rest, en dan volgen de anderen, Feyenoord kan morgen goede zaken doen na AZ en Twente.

20 januari 2024 om 22:10

Feyenoord speelde ook nog gelijk in een redelijk identieke pot vorige week tegen NEC. Spelen een beetje hetzelfde als AZ ook, veel balbezit, kwetsbaar in de counter, dominant middenveld maar tandeloze voorhoede en weten de dominantie op het veld niet om te zetten in echt grote kansen.

Twente verliest, Az speelt gelijk, kan een lekker weekend worden dit. Zal je zien dat Ajax morgen ook punten verspeelt tegen Rlc 😅

Typische wedstrijd van PEC weer. Je verwacht dat ze het weggeven en ook vandaag doen ze het weer en nu zelfs in de laatste minuut. Het was wel een wedstrijd van kadootjes BMI, de VAR en beide keepers.

De strafschop is vast volgens de regels , maar wat een vreselijke regel. De bal komt eigenlijk via een geluk uit bij AZ terwijl de bal anders uit de 16 weggewerkt zou zijn.

Afijn gelijk tegen o.a Ajax en AZ zijn normaal gesproken bonuspunten, maar vandaag is wel erg zuur

Tenenkrommend interview met Martins Indi na afloop van de wedstrijd. Maak Clasie alsjeblieft zsm weer aanvoerder, die is verbaal veel sterker. Bruno mag de rest van het seizoen op de bank, die kan het tempo niet meer aan.

Ajax ruikt bloed. Feyenoord word wel 2de en psv kampioen.
AZ was erbarmelijk. al vele wedstrijden lang. Het lag zeker niet aan pascal janssen, ze hebben ook gewoon een matig ploegje.

20 januari 2024 om 22:09

Ajax moet het zelf ook maar laten zien. Voor de winterstop konden ze inlopen maar speelden ze knullig gelijk tegen Pec Zwolle.

20 januari 2024 om 22:14

Ondanks dat gelijkspel tussendoor zijn ze de weken vlak voor de winterstop alsnog heel hard ingelopen

Misschien dat de directie bij AZ nu ook gewoon gaat zien dat AZ gewoon geen geweldig elftal heeft. Begrijp me niet verkeerd, ze doen het de laatste jaren erg goed maar de stap naar de traditionele top 3 gaan ze nooit zetten. Het spel was misschien niet goed dit seizoen maar daar is het elftal ook wel een beetje naar. Met deze selectie staan ze op de plek waar ze horen en ik denk dat ze ook nog onder Ajax eindigen.

Zeker de eerste helft weer wat aanknopingspunten gezien. Martens kan er uiteraard niet in 2 dagen een voetbalmachine van maken maar er waren eindelijk weer eens vlotte combinaties en passes vooruit. Het hielp ook niet dat er meteen zijn eerste pot nogal wat problemen waren op de backpositie. Vandaag wel het einde van BMI lijkt me, de speelwijze van Martens kan hij duidelijk niet behappen met zijn enorme gebrek aan snelheid.

Snap dat Martens in twee trainingen de boel niet ineens om kan zetten. Maar ik zag wel al verschil op het veld. Ik heb deze gretigheid en felheid in tijden niet gezien, en het stemt mij positief.
Lijkt ook of AZ veel meer bezig is met vooruit voetballen in plaats van constant breed en achteruit.

Had Martens het trainingskamp laten doen, en ze waren al 3 weken verder geweest, nu gaat het wellicht nog een hoop punten kosten voordat aanpassingen de spelers eigen zijn.

Ik hoor dat Vertessen op zoek is naar een basisplaats, AZ zoekt voor op linksbuiten nog iemand. Zou toch maar even gaan polsen..

Zag ik Az nou juichen?
Zal het heel heel; misschien doordringen tot Eenhoren en Huiberts dat het aan hen ligt. Nog een keer gelijk of verliezen en zij worden Alkmaar uitgejaagd, behalve als ze zelf voor dien opstappen.
Het lag duidelijk niet aan Pascal jansen maar aan de leiding

20 januari 2024 om 22:14

Te makkelijke conclusie op basis van 2,5 dag en 1 wedstrijd, maar dat de technische leiding ook genoeg te verwijten valt lijkt me duidelijk.

20 januari 2024 om 22:25

Niets gecreëerd. Een, volgens de regels teerechte, penalty hielp az weer in de wedstrijd
Bij Ajax riep ik twee jaar geleden wat ik nu ook zeg bij Az
Een goede keeper is zooo belangrijk (stekelenburg pasvee en gorter en nu bij Az Ryan? en twee niet al te beste reserve doelmannen.
En een ervaren trainer als je met jonkies werkt.
Ajax deed het beide niet en Az doet precies hetzelfde
Code geel in Noord Holland

Een unieke kans zondag om tegen RKC plots plek 4 in vizier te krijgen en in te lopen op plek 3.

Dit was natuurlijk wel een beetje wat je kon verwachten. AZ uit vorm met 120 minuten in de benen, een trainers wissel en PEC die behoorlijk stug kunnen zijn (hebben wij in december ook nog gemerkt in Amsterdam). Toch reken je op voorhand niet op puntverlies voor AZ.

Ik ben erg benieuwd naar Martens als trainer. Ik verwacht eigenlijk een beetje hetzelfde qua resultaten als onder Jansen. Als het goed loopt zullen ze de meeste tegenstanders wel verslaan. Het kan nog een spannende strijd worden achter PSV en Feyenoord.

Wat zullen die witte zakdoekjes daar blij zijn dat Jansen ontslagen is. Voetbal is veel beter. Nu leggen ze tenminste de tegenstander hun wil op, zoals het hoort bij AZ. Of........

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren