Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Middlesbrough en Atalanta maken miljoenentransfer De Roon officieel

Laatste update:

Marten de Roon is officieel weer voetballer van Atalanta. De club uit Bergamo en Middlesbrough maken donderdagavond via de officiële kanalen de overstap van de middenvelder naar Italië wereldkundig. Een jaar geleden verliet De Roon de Serie A-club nog voor 10,5 miljoen euro voor een avontuur bij Middlesbrough.

Middlesbrough doet uit 'privacy-overwegingen' geen mededelingen over de hoogte van de transfersom, maar diverse media in Italië schatten het bedrag op 13,5 miljoen euro plus een eventuele bonus van 1,5 miljoen euro. De Roon is, als de genoemde bedragen kloppen, de duurste aankoop in de clubgeschiedenis van Atalanta. Tot nu toe was Luca Cigarini de duurste aankoop ooit. Hij maakte in 2008 voor 10,5 miljoen de overstap van Parma naar Atalanta.

Met Boro degradeerde De Roon afgelopen seizoen uit de Premier League, waardoor de geruchten over een transfer op gang kwamen. De Roon kwam in Engeland tot 35 wedstrijden in het shirt van Middlesbrough, waarin hij 5 doelpunten wist te maken. Hij maakte afgelopen seizoen tevens zijn debuut voor Oranje.

Atalanta eindigde afgelopen seizoen als vierde in de Serie A en plaatste zich daardoor voor de groepsfase van de Europa League. Met Hans Hateboer heeft de club al een Nederlander onder contract staan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Grappig amper 5 jaar terug klaagden we nog over het gebrek aan goede echte verdedigers. En nu heb je in de Serie A al 3 verdedigers bij goeie clubs. Atalanta die 4e eindigd is gewoon netjes. Lazio is ook gewoon een fantastische club. Het lijkt erop dat Nederland eindelijk een beetje af is van zijn reputatie dat het geen echte verdedigers kan voortbrengen. Volgens mij is er vanwege de jarenlange en aanhoudende kritiek anders gaan opleiden. Mooi dat er in Engeland en Italie maar ook in Duitsland Nederlandse verdedigers actief zijn!

10 augustus 2017 om 19:26

Maar De Roon is middenvelder

10 augustus 2017 om 20:05

Oeps... Anyway hahaha mijn punt staat nog steeds. Ik vind dat de cv's behoorlijk in de lift zitten.

Daarnaast is Atalanta een hele mooie club. Geen straf om daar voor te moeten spelen!

10 augustus 2017 om 23:27

De centrale verdedigers zitten zeker in de lift, helaas de aanvallers niet bepaald. Geen spitsen en Depay en Promes zijn ook niet altijd even denderend bij het Nederlands elftal.

10 augustus 2017 om 19:28

Alleen is de Roon geen verdediger maar een box to box middenvelder die de bal afpakt en de gaten dicht loopt!

10 augustus 2017 om 21:55

Misschien komt het door zijn positie of omdat ik nooit hele wedstrijden van Heerenveen keek, maar hij was mij nooit opgevallen. Echt apart (en knap) dat hij in de serie A en de PL zijn mannetje staat. Vraag mij wel eens af wat een speler bij een goed draaiend team (op hoog niveau) zou presteren. De Roon is een voorbeeld hiervan, van Heerenveen naar excelleren bij gerenommeerde teams in de hoogste divisies. Leuk om te zien.

10 augustus 2017 om 23:56

De roon vind ik geen box to box. Maar gewoon een goede vdm. Echte bal afpakker.

10 augustus 2017 om 19:36

Teamgenoot Hans Hateboer zou dienst kunnen doen als de 3e verdediger, als we zo precies willen zijn.

Ik vind deze overstap van de Roon wel wat hebben eigenlijk. Natuurlijk, het liefst wil je progressie (in carriere, dus niet doelende op Boro ), maar hier weten beide partijen precies wat ze aan elkaar hebben.

Ik zie de roon hier een goed jaar draaien.
Vraag me wel af waarom ze hem hebben laten gaan, om hem vervolgens weer terug te kopen? Financiën misschien?

In ieder geval heeft de Roon met europees voetbal een mooi vooruitzicht voor de boeg en kan hij zich miss bij he nl elftal in de kijker spelen!

10 augustus 2017 om 19:28

De roon wou graag in de PL spelen

Voor de Roon als persoon is dit natuurlijk een mooie stap. Hij is als held verkozen tot speler van het jaar bij Atlanta en komt daardoor heerlijk terug bij de club. Bij Middlesbrough balen ze ook dat hij weg gaat afgaand op hun fora, de Roon is een jongen die 200% geeft en dat wordt duidelijk gewaardeerd onder de supporters.

En zo hebben ze hun beste speler van 2015/2016 weer terug 😃

We hebben wel goede verdedigers maar ze maken verkeerde keuze om te ontwikkelen. Veel jonge verdedigers gaan sneller naar het buitenlanders en nog kiezen de verdedigers meestal voor de Engelse competitie wat het in mijn ogen geen goede ontwikkeling is. Ze kunnen beter voor de Spaanse of Duitse of Italiaanse competitie kiezen want daar ontwikkel je als verdedigers veel beter dan in Engeland want in Engeland heb je geen tijd om te leren.

Als je kunt leren ontwikkel je ook veel beter... Buiten de Engelse competitie wordt veel tactisch en discipline gespeeld zo leer je veel van... De Engelse clubs kiezen vaak liever ervaren verdedigers in plaats van jonge getalenteerde verdedigers.

Hebben Middlesbrough en Atalanta niet dezelfde (deel)eigenaar?

10 augustus 2017 om 20:32

Ik denk dat je in de war bent met de Pozzo-familie die Udinese, Watford en Granada besturen. Zover ik weet is een echte local eigenaar van Middlesbrough, net als dat het geval is in Bergamo bij Atalanta (percassi).

Aparte transfer, wel mooi, suc6 Marten ouwe kilometervreter

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren