Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mexico zet PSV voor het blok met oproep Lozano voor Gold Cup

Laatste update:

Hirving Lozano is ondanks zijn knieblessure opgenomen in de voorselectie van de nationale ploeg van Mexico voor de Gold Cup. De Mexicaanse aanvaller raakte op 25 april geblesseerd in de wedstrijd van PSV tegen Willem II. Zijn werkgever houdt rekening met een herstelperiode van twaalf weken, maar desondanks hoopt bondscoach Gerardo Martino over Lozano te kunnen beschikken.

De Gold Cup wordt afgewerkt van 15 juni tot 7 juli. Volgens het Eindhovens Dagblad heeft PSV liever niet dat Lozano afreist naar de Verenigde Staten, waar Mexico zijn groepswedstrijden afwerkt. Martino lijkt geen boodschap te hebben aan de wens van PSV en heeft hem opgenomen in zijn voorselectie, waar ook PSV-middenvelder Érick Gutiérrez deel van uitmaakt. Ook de ex-PSV’ers Andrés Guardado en Héctor Moreno maken deel uit van de 29-koppige voorselectie.

De Mexicaanse bond hoopt over Lozano te kunnen beschikken en wil hem bij de voorbereiding betrekken om zelf te kunnen zien hoe het ervoor staat met zijn kwetsuur. Martino hoopt dat de aanvaller kan spelen en de medische staf staat daar volgens het regionale dagblad over in verbinding met de medische staf van de Mexicaanse bond. Eind vorige maand kreeg Lozano nog te horen dat hij maximaal twaalf weken aan de kant zou staan. ‘PSV wil niet dat er risico's worden genomen', schrijft de krant.

Waar Lozano een twijfelgeval is, moet Martino het zonder een aantal grote namen stellen in zijn selectie. Carlos Vela heeft bij de bondscoach aangegeven dat hij de Gold Cup wil overslaan. Hij heeft voorlopig geen trek in wedstrijden met de nationale ploeg omdat hij zich wil focussen op zijn club Los Angeles FC. “Hij vertelde me aan de telefoon dat zijn familie en club nu prioriteit hebben”, aldus een teleurgestelde keuzeheer tegenover diverse Mexicaanse media.

FC Porto-middenvelder Jesús Corona weigerde in maart een oproep voor vriendschappelijke interlands en staat eveneens niet op de ljist van Martino. De bondscoach geeft aan dat hij sinds maart niets meer vernomen heeft van de ex-speler van FC Twente. Corona's ploeggenoot Héctor Herrera laat de Gold Cup ook schieten omdat hij zich volgens Martino graag goed en uitgerust wil voorbereiden op zijn aanstaande overstap naar Atlético Madrid. Javier Hernández, beter bekend als Chicharito, laat het toernooi eveneens aan zich voorbij gaan, omdat zij in verwachting zijn van hun eerste kind.

De in de voorselectie opgenomen spelers komen zondag 19 mei bij elkaar. In aanloop naar de Gold Cup speelt Mexico op 5 juni een oefenwedstrijd tegen Venezuela en staat er vier dagen later een oefenduel met Ecuador op het programma. Het toernooi gaat voor Mexico op 15 juni van start met een wedstrijd tegen Cuba. De ploeg van Martino neemt het in de groepsfase verder op tegen Canada en Martinique.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Onzin. Twaalf weken herstel eindigt rond 25 juli. Dat is lang na het einde van de Gold Cup. Hoe moet hij dan in hemelsnaam meedoen aan dat toernooi?

15 mei 2019 om 10:38

Een bondscoach houdt vaak geen rekening met club en speler. Ze gaan er vanuit dat de speler gewoon wat meer hun best doet en eerder herstelt. Veel spelers, vooral in bijvoorbeeld Zuid-Amerikaanse landen, durven toch geen nee te zeggen uit trots voor hun land. Het is jammer, maar helaas gaat het vaak zo.

15 mei 2019 om 10:41

Er zijn toch aardig wat afmeldingen bij Mexico.

Laat hem maar lekker gaan. Waarschijnlijk wordt hij toch verkocht dus kan, mits fit, zichzelf nog even in de kijker spelen. Zo goed waren de laatste maanden bij PSV niet.

15 mei 2019 om 10:44

Ja, of hij raakt hierdoor zwaarder geblesseerd, ligt er nog een half jaar uit en er is geen club meer die het bedrag wil bieden dat PSV wil hebben...

Wat ik me toch wel afvraag, waar is Giovanni Dos Santos in de selectie? Jonathan is namelijk wel opgeroepen.

15 mei 2019 om 10:44

Heeft dit seizoen slechts 800 minuten gespeeld en zit al een 2 maanden zonder club. Vrij logisch dat hij niet opgeroepen is. Zonde dat hij het niet gered heeft, liet bij vlagen toch echt mooie dingen zien.

OT: Vraag me af of Lozano meegaat, denk niet dat hij op tijd fit is. Wel balen voor PSV natuurlijk, tenzij hij de pannen van het dak voetbalt en voor een gigantisch bedrag weggaat.

15 mei 2019 om 13:58

Oooh daar heb ik helemaaal niks van mee gekregen joh. Balen voor die gast, kon inderdaad zoals je zegt leuke dingen laten zien. Had meer ingezeten.

Al die afmeldingen dat kan Lozano ook gewoon doen (als ie z’n eigen gezondheid en zijn club serieus neemt).

Het is duidelijk dat Lozano zelf moet aangeven dat hij nog niet fit genoeg is om te spelen dat zou natuurlijk ook via de telefoon kunnen maar blijkbaar heeft Lozano nog niet de status in het Mexicaanse team dat hij dat telefonisch kan melden en moet hij eerst naar Mexico om daar door een arts gecontroleerd te worden om waarschijnlijk vervolgens weer terug te vliegen naar Nederland. Beetje omslachtig allemaal.
Veel trainers houden ook geen rekening met de wensen van een nationale bond bij blessures iedereen denk alleen maar aan het eigen belang de gezondheid van een spelers is voor veel clubs en bonden van ondergeschikt belang, spuit erin en spelen.

Ach niet meer dan logisch, kan me nog goed herinneren dat Robben dankzij onze wonderfysio klaargestoomd werd voor de KO fase van het WK. Niemand die hier iets negatiefs over zei.

15 mei 2019 om 12:16

Behalve zijn werkgever Bayern München dan.

Als Lozano niet fit is gaat dit hem niet worden. Het is ook niet zo dat Mexico hem kan verplichten geblesseerd mee te gaan. Ben benieuwd hoe dit gaat aflopen. Hoeft voor PSV niet zoveel uit te maken, want ze gaan hem toch verkopen.

Wat een dikke tering onzin zeg. Vz kom alsjeblieft met normaal nieuws. En het ed moet ook normaal doen.
Het is een normale gang van zaken dat een gewaardeerde speler ondanks een blessure zich meld bij het nationaal elftal en daar zich nog verder laat onderzoeken. Gebeurd ook in nl, laatste voorbeeld was bergwijn. Wat een zielig gedoe weer zeg. PSV word helemaal niet voor blok gezet.

Wat een dikke tering onzin zeg. Vz kom alsjeblieft met normaal nieuws. En het ed moet ook normaal doen.
Het is een normale gang van zaken dat een gewaardeerde speler ondanks een blessure zich meld bij het nationaal elftal en daar zich nog verder laat onderzoeken. Gebeurd ook in nl, laatste voorbeeld was bergwijn. Wat een zielig gedoe weer zeg. PSV word helemaal niet voor blok gezet.

Ik dacht dat Mexico altijd met z'n B-team meedoet aan de Gold Cup en met z'n A-team meedoet aan de Copa America?

15 mei 2019 om 14:04

Mexico doet niet altijd mee. Hoort van oorsprong niet bij zuid Amerika. Kan wel worden uitgenodigd om deel te nemen aan het toernooi.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren