Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Met de bekeroverwinning van PEC zijn de betere supporters beloond'

Laatste update:

Ricardo van Rhijn opende zondag al vroeg de score in de bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax, maar ook hij kon niet voorkomen dat de club uit Amsterdam uiteindelijk met 5-1 ten onder hing. Hij was vol ongeloof over het spel van zijn ploeg als over het gedrag van een deel van de Ajax-fans. Supporters gooiden vuurwerk op het veld en zorgden ervoor dat de wedstrijd tijdelijk gestaakt werd.

Van Rhijn weet niet of er een verband was tussen het stilleggen van het duel en de nederlaag. ''PEC kwam in elk geval heel goed uit de kleedkamer en wij dramatisch. Dan krijg je zo'n nederlaag te verwerken...'', vertelde hij tegen NUsport. Van Rhijn zal nooit begrijpen waarom de fans vuurwerk op het veld gooiden. “En zeker niet dat het nog aan de kant van onze eigen keeper gebeurde ook.”

De voetballers van Ajax bedankten na afloop de supporters voor hun aanwezigheid in De Kuip. Het vak achter het doel, waar het vuurwerk vandaan kwam, werd overgeslagen. “De trainer zei tegen ons dat we de supporters die aan de zijkanten zaten moesten bedanken. Zij konden er ook niks aan doen en hebben zich wél gedragen. Dan is hen bedanken het minste wat je kunt doen.”

BILD heeft geen goed woord over voor de Ajax-supporters. “Met de zege van de outsider zijn de betere fans beloond. Het vuurwerk vloog doelman Kenneth Vermeer spreekwoordelijk om de oren. Gelukkig raakte hij niet gewond”, schrijft de Duitse krant, die ook termen als 'Pyro-Wahnsinn' en 'Ajax-Chaoten' gebruikt in zijn publicatie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat maakt het uit dat het aan de kant vd eigen keeper gebeurde?? Alsof het anders minder erg was geweest.. Zo'n kulargument.

21 april 2014 om 08:56

Kan mij voorstellen dat je als speler uit je concentratie raakt als er zoveel vuurwerk om je heen wordt gegooid. Als je dat hoe verwerpelijk ook bij een tegenstander zou doen is dat logischer dan als je je eigen spelers uit hun concentratie gaat halen. Heb namelijk nog nooit iemand beter zien spelen nadat hij middenin een vuurwerk regen stond. Los van het feit dat het sowieso verwerpelijk is, naar wie ze dat vuurwerk ook zouden hebben gegooid.

21 april 2014 om 09:01

Ja, als dat de achterliggende gedachte is zijn we helemaal lekker bezig. Al zou het bij de cornervlag gebeuren, het is compleet idioot.

21 april 2014 om 09:17

Het ging toch loos toen PEC op de Ajax helft kwam voort een aanval. Die moeten tegen dat vuurwerk in lopen. Helaas heeft de verdediging daar ook mee te maken. Friendly fire.

21 april 2014 om 10:15

75DraytonPark

Nee maar het laat wel zien hoe laag het IQ is van sommige Ajacieden, ooit gedacht dat ze eventueel hun eigen speler(s) konden raken?

Stoere kerels daar in Amsterdam en zo heb je bij elke club wel een paar van die idioten... Zweep erover heen halen!

Tsja op zich wel een goede reactie. Wat gebeurde kan en mag niet, is debiel en gelukkig is het maar een klein groepje dat tot zoiets in staat is.
Ik vind wel dat het allemaal behoorlijk overtrokken is. Het waren uiteindelijk alleen maar rookpotjes, dan is oud en nieuw ook levensgevaarlijk...

21 april 2014 om 08:58

Wij hebben een wedstrijd zonder publiek gehad, dat was alleen fakkels op de tribune die niet eens op het veld werden gegooid, ben toch echt benieuwd wat voor straf Ajax nu krijgt.

21 april 2014 om 09:40

Denk ook een wedstrijd zonder publiek en een hoge geldboete. Plus de kosten van Feyenoord voor het veld te repareren. Ze blijven geen lage prijzen geven. Het is zo lang goed gegaan.

21 april 2014 om 09:04

wij zijn, wat ben jij voor eentje, het zijn maar rookpotjes, die zijn ook gevaarlijk net zo als die van oud en nieuw, wat denk je als het vermeer had geraakt of in zijn nek op zijn shirt terecht was gekomen of een spelers shirt, die kregen dan zeer grote brandwonden, want het stof brand direct. Denk eerst na voordat je zon onzin schrijft, er zijn al 5 toeschouwers naar het ziekenhuis met brandwonden, leuk he.

21 april 2014 om 09:30

Volgens mij ben jij niet helemaal goed met je rookpotjes , die zogenaamde supporters hebben Ajax in Europa weer eens negatief op de kaart gezet tel ui je winst , daar gaan we komend seizoen last van krijgen dat Ajax straks in Europa ook geen uitsupporters mag meenemen , maar verder was het niet gevaarlijk hoor , jonge jonge wat een kinderlijke reactie zeg , we zullen jou maar niet meer serieus nemen .

21 april 2014 om 09:41

Overtrokken? Dit hoort gewoon niet en het is niet toegestaan maar als Ajax 2 keer gefouilleerd is betwijfel ik hoe dit kan. Wij zaten in vak NN en konden zo doorlopen.

21 april 2014 om 09:50

Ik zei volgens mij al dat het een domme actie is. Ik twijfel er niet aan dat dit een straf van de Knvb oplevert.

Nou ik ben benieuwd wat de maatregelen van het bestuur zullen zijn tegen deze raddraaiers. Mantel der liefde waarschijnlijk want dit tuig gaat gewoon keer op keer rustig zijn gang en Slob en de zijnen doen er niets aan. Zwarte dag voor de club

1000% mee eens, het is jammer voor de Ajax supporters die het wel goed voorhebben met hun club.

Ik vrees dat de club weinig anders kan doen dan de individuen eruit pikken die het gegooid hebben. Ik zou het in ieder geval onrechtvaardig vinden de rest ook maar te straffen. Stel je bijvoorbeeld voor dat ze alle uitsupporters weren, volgende week tegen Heracles (het geld teruggeven), wat voor opgefokte sfeer krijg je bij dan bij de huldiging met 70.000 man.

Ik wil niet zeggen dat je de mantel der liefde moet toepassen, maar je moet een goede balans zien te vinden tussen je genomen maatregelen en ingecalculeerde gevolgen.

Iedereen die zegt dat Ajax niks wordt volgend jaar, heeft het fout. Let maar op! Ze gaan spelers uit het buitenland halen en ze gaan knallen! Onthoud mijn naam

21 april 2014 om 09:17

Ach dat zegt het merendeel ook al 3 jaar over Feyenoord. Feit is dat de meeste die dit zeggen anti Ajax zijn, of nu reageren na de teleurstelling van deze bekerwedstrijd. Ben wel benieuwd naar het volgend seizoen en of de top die om het kampioenschap gaat strijden groter graat worden.

21 april 2014 om 09:46

Je kunt zomaar gelijk hebben. We hebben het dit seizoen ook gewoon goed gedaan. Het spel was niet altijd goed. Maar ondanks de blessure's van de Jong, Boilesen en Fischer worden we toch weer kampioen. Met de juiste aankopen en hopelijk komen die er kunnen we het weer ver shoppen.

Terecht dat de supporters die zich wel gedragen werden bedankt voor hun steun en aanwezigheid. Ook na een vette nederlaag behoren spelers hun goede aanhang te bedanken voor de aanwezigheid. In dat andere vak zaten ongetwijfeld ook goedwillenden, maar die hebben dan een keer pech. Dat spreekwoord van de goeden die onder de kwaaden leiden is op hen van toepassing.

Kan iemand mij vertellen hoeveel van de doelpunten houdbaar waren

21 april 2014 om 09:17

Hooguit 1

21 april 2014 om 10:00

Terwijl ze nog minimaal 5 keer hadden kunnen scoren!

Goed van Frank de Boer dat hij zijn spelers de supporters aan de lange zijde wel liet bedanken. Zij hebben niets verkeerd gedaan. Blijft jammer dat een deel van de aanhang het eigenlijk voor de hele aanhang verpest. Het is namelijk niet zo dat iedere Ajacied van plan was om vuurwerkbommen op het veld te gooien. En waarom zou je nog een keer gooien bij een 0-1 voorsprong? Omdat je voor staat, maar dat kan je ook springend vieren lijkt me.

Goede reactie van Van Rhijn. Ik had het idee dat het vuurwerkgedoe hem wel behoorlijk aangreep, na die weergaloze goal en het daaropvolgende vuurwerk heeft hij werkelijk alles fout gedaan wat een verdediger maar fout kon doen. Toegegeven, hij heeft niet bepaald zijn beste seizoen uit zijn carrière, maar zo beroerd als gisteren heb ik Van Rhijn nog nooit gezien.

Ik was bij deze wedstrijd als ajacied, maar het is zo dom wat ''onze supporters'' deden. Ten eerste je gaat toch geen vuurwerk naar je eigen spelers gooien (sws naar niemand) en ten tweede ze worden allemaal achteraf gepakt. Er hingen 4 grote camera's op dat vak. Onlangs het rook dat ze maakte kan je ze nog makkelijk zien. Stadionverbod is 900 euro. Dat wordt een dure voor die jongens. En terecht. Dit zijn niet de supporters die je moet willen als club!

21 april 2014 om 09:25

Heb foto's gezien van de betreffende vakken en het gaat verdomd lastig worden om iemand te pakken. Deze lafbekken stonden er namelijk met een zonnebril, capuchon en een shawl/t-shirt die de mond en neus bedekten. Je hebt dus eigenlijk helemaal niks om ze te pakken. We hebben het hier niet over een stuk of 10 personen, maar telde er op een klein stukje al 50. Het werkelijke aantal zal dus nog hoger liggen. Deze ga je niet vinden helaas. Wellicht een enkeling.

21 april 2014 om 09:43

Viel mij al op dat ze voor de wedstrijd ook al zo stonden met sjaaltjes voor de neus etc.

21 april 2014 om 10:01

Bestond dat hele vak uit mongolen dan? Vroeger werd er nog wel eens ingegrepen maar tegenwoordig staat en kijkt er iedereen bij.

21 april 2014 om 10:52

zou een strakke actie zjjn geweest dat hele deel van het vak leeghalen en uitgebreid fouilleren, bij geen contrabande eventueel terug de rest afvoeren in politiewagens

21 april 2014 om 12:57

Het zou een strakke actie xijn als een deel die debielen bij hun kraag gepakt hadden en aan de politie overhandigen. . Grote shirtsponsor staat hier natuurlijk ook niet op te wachten. .

Waren dit überhaupt wel Ajax-supporters? Als Knvb had besloten om wedstrijd definitief te staken dan had Ajax sowieso al geen beker gehad, nu ook niet maar dat terzijde. Zoiets doe je gewoon niet, ook nog richting je eigen keeper! Was echt asociaal. Nu moet er nog een passende straf komen...

Die reactie van VD Sar vond ik trouwens echt prachtig, recht uit zijn hart met precies de goede woorden.

Fijne reclame voor de club, dit gaat de wereld weer over. De organisatie bij Ajax is blijkbaar dermate zwak dat er niet gefouilleerd wordt en er geen controle op stadionverboden plaats vindt. Een jaartje rust zal de beloning zijn.

22 april 2014 om 08:31

Ligt dat aan de organisatie?
Ik ben zelf vanuit Zwolle meegereisd. Bij het betreden van de parkeerplaats voor de bussen werd ook alleen maar je tas gecontroleerd. Ik ben daar ook niet gefouilleerd. Bij het ingaan van de bus werd alleen het bier geteld

En bij het binnengaan van de Kuip is alleen het kaartje gecontroleerd.

Bij Zwolle is toch ook niets gebeurd?

Aan de ene kant ben ik wel blij dat Zwolle de beker heeft gepakt. Na zo'n incident wil je niet dat de spelers daarvoor een feestje moeten vieren. Daarom vind ik het ook terecht dat ze die kant niet hebben hoeven bedanken. Ze waren trouwens ook snel weg. Maar ja ze krijgen toch hun feestje hopelijk houden ze het vuurwerk dan wel thuis, anders gaan er nog veel gewonden vallen. Maar als je er bij bent wil je toch dat Ajax wint.

Tja, als je dan voetballend door Europese onderbond clubs wordt uitgeschakeld, dan maar op deze manier naam maken in Europa.

Wat een randdebielen zeg. In eerste instantie dacht ik ook pas weer verder spelen, als het hele vak ontruimd zou zijn. Dit geeft natuurlijk ook weer een hoop problemen. Het is weer doorgegaan achteraf gelukkig. Deze gasten hebben nu een prachtige straf gekregen , een 5-1nederlaag, ik herhaal een 5-1 nederlaag. Verder denk ik dat Ajax ook eens goed gestraft moet gaan worden, bv uitsluiting van het bekertoernooi voor 2 jaar, ook 2 jaar geen plaatsing voor welk Europees toernooi dan ook. Het is toch werkelijk schandalig. De schade moeten ze dan maar halen bij die raddraaiers die dit veroorzaakt hebben. Hoe ze dat moeten doen, weet ik ook niet, maar er zullen best knappe koppen zijn om dit te regelen.

Bijna iedere club heeft zijn randdebielen. Daarnaast zijn de clubs ook vaak (uit angst?) vergoeilijkend naar hun misdragende achterban. Moet ook daarom vooral lachen om de reactie van Ronald Koeman gisteravond. In herinnering dat een poosje geleden Pellè alles kort en klein sloeg binnen en buiten het veld. Een gevalletje van de pot verwijt de ketel. Dit even terzijde, maar zolang wij in Nederland niet hardhandiger optreden tegen het tuig dat b.v. gistermiddag de Kuip in vuur en vlam zette, zullen wij dit nooit onder controle krijgen. Voetbalwet? Politiek? Knvb? Laat me niet lachen.....en het tuig lacht het hardst!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren