Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Messi sluit lucratieve transfer naar Saudi-Arabië uit; Inter Miami gaat all-in’

Laatste update:

Een transfer naar Saudi-Arabië is voor Lionel Messi niet langer een optie, zo schrijft The Athletic. Volgens het doorgaans betrouwbare medium valt de keuze van de Argentijnse sterspeler op Barcelona of Inter Miami. De Major League Soccer gaat naar verluidt all-in om Messi uiteindelijk naar de Verenigde Staten te lokken.

Voor Messi komt er officieel per 1 juli een einde aan zijn tweejarige dienstverband bij Paris Saint-Germain. Jorge Messi, de vader van de 35-jarige wereldkampioen, liet maandag tegenover Spaanse media weten dat een terugkeer van zijn zoon bij Barcelona zeker een optie is. De Catalanen kampen echter nog steeds met financiële problemen. Voorzitter Joan Laporta liet zich ontvallen dat Barça alles uit de kast heeft getrokken, maar dat een rentree van Messi ‘heel moeilijk zal worden’.

De aanvaller heeft ook nog altijd een aanbieding van Al-Hilal op zak: in Saudi-Arabië zou hij een jaarsalaris van circa 400 miljoen euro kunnen gaan opstrijken. Volgens The Athletic wordt een transfer naar het Midden-Oosten momenteel alleen niet door Messi overwogen. Hierdoor zouden Barcelona en Inter Miami de enige opties zijn die voor hem overblijven. Meerdere bronnen die op de hoogte zijn van de onderhandelingen laten aan The Athletic weten dat er steeds meer hoop is dat Inter Miami de komst van Messi naar de MLS kan realiseren.

Adidas, een van de grootste sponsoren van de MLS, heeft zijn eigen potentiële regeling voorbereid om Messi naar de Verenigde Staten te lokken. Het kledingmerk is van plan om de Argentijns international een deel van de winst te geven, die het maakt als hij voor een transfer naar Inter Miami kiest. Apple, dat de competitieduels van de MLS streamt, wil Messi ook een winstpercentage geven die gegenereerd wordt bij zijn mogelijke komst. Volgens bronnen heeft Messi bij het beëindigen van zijn carrière in de Verenigde Staten ook de mogelijkheid om een percentage van een MLS-club te kopen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Messi moet lekker naar Inter Miami daar nog 2 jaar ballen en na de COPA in 2024 zijn interlandcarriere afsluiten daarna nog een jaar soort afscheidstournee

7 juni 2023 om 10:26

Amerika het land waar mensenrechten constant geschonden worden? En zeker als je een kleurtje hebt. Oke..

7 juni 2023 om 10:27

Ja dan kan je ook niet in Nederland en Spanje spelen of Belgie na wat er met Sanda Dia is gebeurd blijven er weinig landen over helaas

7 juni 2023 om 10:32

Je bent wel behoorlijk op zoek naar een politiek beladen discussie hier nietwaar?

7 juni 2023 om 10:33

Ja in welk land wil je dan leven dan? Overal zijn dat soort problemen

7 juni 2023 om 10:37

Precies, wat dat betreft kun je beter in Saoedi-Arabië zitten 😜

7 juni 2023 om 10:38

Turkije

7 juni 2023 om 10:39

De reden dat Sanda dood is, lijkt me uiteindelijk toch los te staan van zijn huidskleur.

7 juni 2023 om 10:41




Saoedi-Arabie is misschien als kleurling fijner dan VS ben in beiden landen geweest. Ik werd in SA best wel broederlijk en warm ontvangen door de lokale mensen ze zijn heel geã¯nteresseerd. Heb heel veel mogen reizen ( 40 landen gezien) de fijnste landen tot nu toe vond ik Canada, Nieuw-Zeeland en Singapore. Landen die goed ontwikkelt zijn en een goede vibe hebben waar je je echt vrij voelt als mens

Belgiã£â«, Nederland en Noorwegen vond ik persoonlijk de minst fijne landen.



7 juni 2023 om 10:53

@westend

Als het over SA gaat zijn er constant zulke discussies maar over de VS moeten we zwijgen. Hypocrisie van de hoogste orde.

7 juni 2023 om 11:15

Noorwegen? Ben er zelf ook 2 x geweest maar vond het persoonlijk een heel mooi land met gastvrije mensen! Maar misschien is dit schone schijn?

7 juni 2023 om 11:20

Maar goossie, daar gaat heel dit artikel niet over. En het is bovendien een voetbalsite. Dat soort uitspraken zorgen alleen maar voor discussies waarbij het doel (voetbal) compleet ondersneeuwen. Neem dan een account op een nieuwssite

7 juni 2023 om 11:23

We hebben weer iemand die vooral naar andere landen wil wijzen, zo gezellig dat jullie er ook zijn.

7 juni 2023 om 11:33

Bundy sr,

Ben je zelf zwarte of...?

7 juni 2023 om 11:54



Ben half surinaams/hindoestaans en half indiaas wel getint dus

7 juni 2023 om 12:03

Bundy sr...

Ah oke, begrijpelijk dat je dan denkt dat een kleurling het fijner zal hebben in de SA dan in de VS. Ik denk dat jij het behoorlijk mis hebt.

7 juni 2023 om 12:47



Benieuwd of je ooit in SA geweest bent of je mening haalt uit het nieuws. Ik ben er namelijk wel zelf geweest vorig jaar 3 dagen en heb met meerdere lokale mensen gesproken had hiervan al een fijner gevoel dan de 3 weken die ik in Amerika was (New York, Californiã« en Boston)

7 juni 2023 om 13:51

@bundy_sr Dan heb je zelf ook niet veel bewijs. Amerika is gigantisch, met veel verschillende staten en net zo veel verschillende mensen. Amerika bestaat niet alleen uit die snelle toeristische gebieden. Als Messi in Miami terechtkomt, komt ie in een warm bad van Spaanstalige/cubaanse/carribisch etc cultuur.

7 juni 2023 om 14:09

Bundy_sr,

Zou dat fijner gevoel niet komen doordat jij, zo te lezen, niet veel anders lijkt dan een arabier?
Een zwarte zou echt nooit een fijner gevoel hebben in een strenge Arabische islamitische land dan in de VS hoor.

En nee, ik haal mijn informatie niet uit 't nieuws maar, net als jij, ook door gesprekken met lokale mensen aan te gaan.

Als Messi echt een legende wilt worden bij Barca, gaat die er gewoon naartoe voor een habbekrats aan salaris. Die gozer is financieel toch allang klaar.

Mrjaa staat natuurlijk best bekend als eem geldwolf, dus zal wel niet haha.

7 juni 2023 om 10:04

Als Ronaldo die terug ging naar United of Kaka die terug ging naar Milan: wat valt er voor Messi nog te verbeteren daar qua legacy? Gezien zijn lijf en leeftijd kan hij de status van ooit nooit meer evenaren. Dan kan je het alleen maar afbreken toch?

7 juni 2023 om 10:06

Messi is geen Ronaldo of Kaka.

7 juni 2023 om 10:14

Wat is dat nou weer voor een kansloze dooddoener? Het gaat over hte voorbeeld van spelers die complete legacy's zijn (geweest) bij hun club. Maar bij terugkomst niet meer konden voldoen aan de verwachtingen. Zo zijn er legio spelers die het is overkomen. Wat maakt Messi dan een uitzondering bij een Barca dat speelt met de ab-so-lu-te wereldtop? Denk je dat hij op 36 jarige leeftijd nog steeds dezelfde impact heeft dan op zijn 25ste? Dat is gewoon onmogelijk

7 juni 2023 om 10:28

Kijk alleen al naar het afscheid dit weekend van Zlatan bij AC Milan. Zoiets gun je Ronaldo en Messi toch ook gewoon? Niet meer elke week vlammen, maar eindigen via de voordeur als absolute held van de club.

7 juni 2023 om 10:53

Er zijn ook talloze voorbeelden te noemen van terugkerende spelers die hun status alleen maar hebben vergroot. Zlatan bij Milan, Kuyt die een hattrick scoort in de kampioenswedstrijd, Joaquin bij Betis, Navas bij Sevilla…

Ik zie Messi zomaar eenzelfde invloed hebben bij Barca, mits hij de vechtlust toont die hij toonde op het WK.

7 juni 2023 om 11:39

Sportpassie...

Geen van deze spelers heeft met hun teams bereikt wat Messi met Barça bereikte. De verwachtingen zullen torenhoog zijn.

7 juni 2023 om 10:05

Je mag in Spanje niet voor een habbekrats voetballen. Een speler die al in Spanje heeft gespeeld moet minimaal 50% van zijn oude salaris verdienen.

7 juni 2023 om 10:10

Aangezien hij van Parijs komt, geldt het dan nog als 'een nieuw contract'? En kan je niet gewoon een 50% reductie voor dit jaar geven, 50% reductie het jaar erop en het jaar daarop weer 50%?

7 juni 2023 om 10:11

Dat geldt toch niet als hij eerst ergens anders gewerkt heeft?

7 juni 2023 om 10:23

Dat is alleen voor spelers die onder contract staan in de Laliga. Dit was dus bij het vetrek van Messi een probleem maar bij zijn komst van PSG dus niet. Weet niet of ze een Mimimum loon in Spanje hebben maar het zou wel mooi zijn als die daar voor komt

7 juni 2023 om 11:05

Die regel is gewoon geldig voor elk voorafgaand contract, binnen Spanje moet het 50% idd zijn en buiten Spanje iets minder. Geen onzin verkopen aub

7 juni 2023 om 10:18

Heeft voor Messi niks met geld te maken het mag volgens de wet niet dat hij daar voor een habbekrats naartoe gaat daarom ging hij ook weg spelers hebben een bepaalde waarde en daar moet wettelijk aan worden voldaan in Europa al zou hij willen dat hij daar gratis voetbal het mag gewoon niet

Gewoon naar Al hilal Messi. Inter miami kan niet eens 20% van dat salaris bieden.

7 juni 2023 om 10:17

En Barcelona kan niet eens 4% van dat salaris aanbieden.

Zelfs in het maken van transfers is Messi beter dan Ronaldo! De enige echte goat.

7 juni 2023 om 10:05

Haha met al die super betrouwbare bronnen zal er vast 1 tussen zitten die het juist heeft. Messi is inmiddels al 'persoonlijk rond' met vrijwel heel de wereld.

7 juni 2023 om 10:11

Ik kan inderdaad bevestigen dat Messi gekozen heeft voor ons mooie Heerenveen. De mogelijkheid was niet te weerstaan.

Bron: mijn duim

7 juni 2023 om 10:15

Maar heb je een betrouwbare duim?

7 juni 2023 om 10:21

Westend ,denk dat jij een goede journalist kan worden .

7 juni 2023 om 10:24

Naar Amerika gaan die Irak binnenviel op basis van leugens en 1 miljoen mensen het leven heeft gekost. Of waar zwarte mensen anno 2023 nog steeds in angst leven. Hoe kan je naar zo'n een schurkenstaat gaan?

7 juni 2023 om 10:27

En wat is precies de toegevoegde waarde van deze vuilspuierij?

7 juni 2023 om 10:55

Het is een reactie dat Messi een betere transfer maakt dan Ronaldo volgens Ali.

7 juni 2023 om 11:44

Nee, het is whataboutism en ontzettend storend.

Mocht Amerika dezelfde salarissen bieden als SA weet je waar de meeste spelers dan naartoe gaan? Juist. En de grootste reden is het kiezen voor een meer ontwikkeld land.

SA deelt deze bizarre salarissen uit voor sportswashing, het grote doel is het WK van 2030 binnen halen en het zal ze nog gaan lukken ook, omdat geld nu eenmaal regeert.

(zijstraatje) Sinds Musk Twitter heeft overgenomen en staat voor vrijheid van meningsuiting zijn er 100en miljoenen verloren gegaan omdat adverteerders hem daarmee onder druk willen zetten. Het is een grove schande dat de grote commerciele partijen zover gaan om hun macht te kunnen behouden en hiermee het volk 'dom' willen houden. Maar je zult er niets over lezen, omdat ze de meeste media ook in hun zak hebben.

7 juni 2023 om 13:33

Bespaar jezelf de moeite Samcro. Dit soort mensen zijn hopeloos verloren. Stel je voor je in een samenleving te begeven waar jij een verschrikkelijke hekel aan heb. Ik heb het met ze toen.

7 juni 2023 om 10:34

Ronaldo is daadwerkelijk de grootste voetballer ooit, zelfs nu moet hij er weer bij gehaald worden.

Overigens, toen er geen aanbiedingen uit Europa kwamen voor ronaldo werd hij aan alle kanten belachelijk gemaakt. Nu gebeurt hetzelfde bij Messi (buiten Barcelona met dat beleid) en hoor ik niks?

7 juni 2023 om 10:58

@kaka2007 Alleen maar goed toch dat je niks hoort, betekent niet dat er ook niks is.. Verschil is alleen dat alle clubs toen ook zelf communiceerden dat ze Ronaldo niet wilden hebben. Ook dat hoor je nu niet toch? Beetje aparte reactie, je doet zo je best om Ronaldo omhoog te praten. Als hij echt de beste zou zijn was dat niet nodig toch? Zegt ook wel weer genoeg.

7 juni 2023 om 11:09

Ik doe daar niet mijn best voor, reageer alleen op iemand die hem er weer bij moet halen.

7 juni 2023 om 13:24

Jongen ik zit te dollen. Doe even kalm. Het spijt mij dat ik je beledigde door een grap te maken over Ronaldo. En nu hup snel onder je Ronaldo dekentje kruipen en zachtjes slapen xx.

7 juni 2023 om 14:20

Een provocerende opmerking gooien en dan tegen mensen die erop in gaan zeggen dat ze snel onder hun ronaldo deken moet3n kruipen haha. Forumpje wel dit hoor.

7 juni 2023 om 14:37

Dat iemand zich uberhaupt laat provoceren wanneer er een grap wordt gemaakt over iemand die niet eens weet dat jij bestaat.

7 juni 2023 om 12:49

Omdat the Athletic dit zegt? Hoor niks van Messi zelf. Alleen maar geruchten elke dag weer iets anders.

7 juni 2023 om 13:26

De vader van Messi gaf aan dat hij het liefste terugkeert bij Barcelona. Als je Antonella volgt op FB zie je dat ook!

7 juni 2023 om 15:53

Dus? Zegt nog steeds niks over wat Messi zelf wil. Dat denken de mensen. Net als de velen journalisten die elke dag of de MLS, of SA, of Barcelona of zelfs zijn vaderland aan hem linken. We zullen het uiteindelijk van hem zelf via wss zijn twitter account te weten komen wat zijn volgende stap wordt. Wordt lachen als hij met pensioen gaat. 😁

7 juni 2023 om 13:30

Omdat hij voor t geld naar usa wil die via sponsordeals in de buurt komt van SA.

7 juni 2023 om 13:34

Mooi toch. Verschil is wel dat je in een land woont waar slavernij niet bestaat en je geld niet onder bloed zit.

7 juni 2023 om 13:59

Hé ,geen slavernij en onder bloed ,volgens mij is dit zwaar sarcastisch .

7 juni 2023 om 19:28

Geld niet onder het bloed zit? Lijkt echt bijna alsof je sarcastisch bent. Nog zo een poppetje die helemaal fan is van het westen en Arabische landen bekritiseerd. Bah bah, laat me raden.. je bent berbers..

Wij Barca fans staan met open armen om GOAT te verwelkomen. Ik weet zeker dat hij nog twee seizoen gaat schijnen.

7 juni 2023 om 10:08

Ik denk niet dat Cristiano Ronaldo naar Barca gaat hoor. Barca kan niet 50% van zijn oude salaris betalen.

7 juni 2023 om 10:17

Zowel meer individuele als niet-individuele prijzen, de enige echte GOAT is natuurlijk Messi.

7 juni 2023 om 10:32



Ja met ballon d'ors in 2010 en 2021 die die helemaal niet had mogen krijgen. Ronaldo heeft overigens ook 2x vaker de CL gewonnen (bron: Uefa) en is in alle CL campagnes topscorer geweest, veel belangrijker in de grote wedstrijden, en ook nog geschitterd in zowel Serie A en Premier league. Veel plezier met je copa del reys he.

7 juni 2023 om 10:49



Maak jezelf niet belachelijk man. Ronaldo komt niet eens in de buurt als speler van Messi. Kijk even welke redenatie je nu opnieuw hebt uitgevonden. Messi heeft alles gewonnen wat er te winnen valt met club en land en daar continue een groot aandeel in gehad. Kan Ronaldo hetzelfde zeggen? Nee helaas. Zowel statistisch qua prijzen in club en landen verband heeft Messi meer gewonnen. En qua spel zou ik niet eens erbij hoeven te halen. Messi is zoveel beter dan Ronaldo met de bal aan de voet, met zijn inzicht, met zijn dribbels, met zijn passing, met zijn techniek en zelfs in het maken van doelpunten lol. Dit is niet eens een vergelijking waard.

Weten de Ronaldo fans niet wat het woordje game over betekent? Toen Ronaldo het EK won was hij de goat want ja, die doet het wel met zijn land. Jaren later: Een Copa en WK erbij voor Messi. Wat horen we nu? Corruptie, 2x vaker de CL gewonnen, in alle campagnes topscorer geweest (erg creatief deze trouwens). Geschitterd in de Serie A en PL vind ik nog het mooiste van alles hahahah. Hij schittert nu ook in SAE. Echt wat een speler.

Iedereen met voetbalverstand weet wie de betere van de 2 is. Dat je als fan altijd voor je idool opkomt kan ik nog wel begrijpen. Maar als je niet het vermogen hebt om objectief te blijven, start dan niet telkens deze kinderachtige discussie. Hoeveel oud trainers, voetballers en iconen van de sport hebben al tig keer aangegeven dat Messi boven Ronaldo staat? Zijn dat dan ook allemaal mensen met een plaat voor hun kop? Of zijn ze jaloers op het uiterlijk van Ronaldo?

Je eerste zin is echt zielig btw. De Messi uit 2010 was een speler van een niveau wat nog nooit vertoond is en wat je nooit meer gaat zien. Zelfs een Sneijder en Iniesta die meer teamprijzen hadden gewonnen konden daar niet aan tippen. Geen enkele speler gaat dat niveau ooit meer aantikken. Dan vraag ik me af: probeer je dit argument puur te gebruiken om Ronaldo beter naar voren te brengen of keek je in 2010 gewoon echt geen voetbal?

7 juni 2023 om 11:00

@kaka2007 Je maakt hier precies mijn punt. Ik ga Messi niet eens verdedigen aangezien iedereen weet hoe hét zit, tenminste als je echt eerlijk bent zijn er weinig argumenten die anders doen bewijzen. Vergeet het WK niet even te vermelden…

7 juni 2023 om 11:08




Hey daar hebben we Joga weer, de man die denkt een monopoly te hebben op een mening! Over dat EK is meer andersom, toen boeide internationale prijzen niet, nu Messi een wk heeft gekregen opeens wel

Grappig van Serie A en PL? Omdat? Is toch gewoon de waarheid of was dat ook weer niet goed genoeg?

Vergeet niet dat ronaldo pas op 38 naar Sa ging, Messi al op 35, maar dat is iets wat je natuurlijk liever wilt negeren.

''game over'', echt eng dat jij vind dat je de enige bent die een mening mag hebben.



7 juni 2023 om 11:29

Wie zegt dat Messi naar SA gaat? Zei Ronaldo niet dat hij dat nooit zou doen en waar zit hij nu? Maakt dat uit, nee! Laat spelers lekker zelf weten wanneer ze die stap zetten. Als Messi nog twee jaar mee kan maar het gevoel heeft dat het nu zijn tijd is voor wat anders, prima toch? Heel zwak argument weer.

7 juni 2023 om 11:51

Kunnen Messi en Ronaldo niet gewoon met pensioen gaan? Kunnen de kleutertjes die telkens deze discussie blijven houden ook ergens anders naartoe opt**en.

7 juni 2023 om 11:56

Ronaldo grootste "trofee" is vergeleken worden met Messi. En de grootste belediging in de voetbalgeschiedenis is een zwaar beperkte tapinmaster in dezelfde zin noemen als een voetbalgenie.

7 juni 2023 om 12:04

Ballenafwachter die over zijn eigen benen struikelt haha. Ballenafwachter wordt zelfs in Arabië exposed tegen fulltime bouwvakkers. Enige reden waarom hij überhaupt met Messi wordt vergeleken is omdat zijn groupies voornamelijk allemaal uit lgbtq klanten bestaat.

7 juni 2023 om 12:05

Gaap

7 juni 2023 om 12:12

Het gaat erom dat je gewoon niet objectief kan toegeven dat Messi de betere is. Alle cijfers en het spel wat ze beiden vertoond hebben wijzen toch overduidelijk naar Messi? Zoals ik al zei: iconen van de sport, oud trainers/spelers en huidige trainers/spelers: je hoort toch veel vaker dat men Messi boven Ronaldo prefereert? Je mag je mening hebben, maar stiekem weet je van binnen ook wel dat Messi beter is. Maar je mag hier altijd natuurlijk blijven gillen dat het anders is. Daar ben je vrij in. Leeftijd tussen die 2 boeit me niet. Dan kan ik nu toch ook roepen dat Messi zelfs in minder wedstrijden (vanwege zijn leeftijd) alsnog een betere ratio heeft wat doelpunten betreft? Minder minuten nodig m.b.t. goal attributie enzovoorts.

Jij verkondigt jouw mening alsof alleen jouw argumentaties legitiem zijn om Ronaldo boven Messi te plaatsen, grapjas. Als je geen bullshit riedeltjes erbij zou roepen zou men je mening wellicht nog respecteren ook.

Hypocriet ventje ook met je eerste zin. Toen Portugal dat EK won was dit het enige argument wat de CR7 fanboys maar bleven roepen tot de Copa winst in 2021. En toen was het maar de Copa, was het niveau van het EK veel hoger en dus CR7 nog steeds ´de beste´. Na het WK? Hahahah ik ga niet eens verder op jou in. Er zijn maar 2 dingen waarin CR7 beter in is dan Messi: koppen en penalties. En voor de rest mag hij los van Messi achter nog een heleboel andere iconen in de rij aansluiten.

7 juni 2023 om 12:47

@joga_Bonita ik zie graag een lijst met statistieken waaruit blijkt dat messi de betere is van de twee, omdat je zo heilig er van overtuigd bent. Met statistieken bedoel ik geen trofeeën, maar echt doelpunten ratio etc.

7 juni 2023 om 13:30

Liverpool, ooit gekeken op messivsronaldo. Hier wordt alles dmv statistieken, prijzen etc haarfijn uitgelegd. Daarnaast heeft Ronaldo 1 CL meer als Messi niet 2!

7 juni 2023 om 13:37

Als je naar cijfers gaat kijken heeft hij natuurlijk geluk dat hij niet voor Noorwegen uitkomt. Nee Haaland komt nooit in de buurt van Messi maar al maakt hij er 105 per seizoen dan wint hij nog geen ek, wk of Copa America. Enige cijfers om bij te houden zijn dan de allerhoogste prijzen met zn club. CL. We weten wie nr cl is.

7 juni 2023 om 13:59

Zie de reactie van sociomasia. Op die site krijg je het niet uitgebreider. In elk aspect zie je het doelpunten/minuten ratio en meer. Ik zou zeggen neem een kijkje. Ik had die site niet nodig inderdaad want ik was er heilig van overtuigd zoals je zegt, maar kijk zelf maar. Bevestiging op een presenteerblaadje .

7 juni 2023 om 14:02

Fc voetbal is de enige real fan die de waarheid spreekt,klasse reacties van jou elke keer

7 juni 2023 om 14:25

Die kleutertjes vinden wel een andere reden om te poepen met hun mond. Als je in je directe omgeving irrelevant bent kom je al snel terecht op een forum zoals dit, zoals een 1988M10 etc. Ze moeten toch hun zegje kwijt en zich ergens gewaardeerd voelen. Een goed gesprek over voetbal kun je beter in het echt houden, dan kom je letterlijk nooit mensen tegen die op hun manier communiceren. Maarja achter het schermpie he.

7 juni 2023 om 14:42

Ik moet objectief toegeven dat jouw mening de enige juiste is? Wat ben jij voor eng mannetje joh. Cr7 is in nog meer dingen beter, namelijk in grote wedstrijden opstaan en niet als een zoutzak erbij staan.

''jij verkondigt jouw mening alsof alleen jouw argumentaties legitiem zijn om Ronaldo boven Messi te plaatsen'', niet de dingetjes omdraaien grote vriend, dit doe je namelijk zelf.

Ga inderdaad maar niet verder op me in, lekker dat failliete clubje van je supporten en hopen dat die bejaarde wandelaar terugkomt en ze nog verder in de financiële ellende stopt, fijne (werk? denk het niet he)dag nog he!

7 juni 2023 om 15:03

Messi heeft gewoon vier keer de Champions League gewonnen hoor, dat is er maar eentje minder dan Ronaldo. In 2005-2006 was hij natuurlijk nog niet de absolute sterspeler, maar hij heeft zes wedstrijden meegedaan, gescoord en een assist gegeven en zo wel degelijk een bijdrage gehad. Kun je trouwens ook op de website van jouw bron (uefa) terugvinden.

7 juni 2023 om 15:05

@liverpool Op de site messivsronaldo vind je alle statistieken die je maar wil.

7 juni 2023 om 15:06



Hierbij een lijst van records:
- Meeste doelpunten: Cristiano Ronaldo
- Meeste assist: leo Messi
- Meeste CL doelpunten: Cristiano Ronaldo
- Meeste assist CL: Cristiano Ronaldo
- Meeste doelpunten op landelijk niveau: Cristiano Ronaldo
- Meeste assist op landelijk niveau: Neymar/leo Messi
- Meeste hattricks: Cristiano Ronaldo

Dit zijn in mijn ogen ook de statistieken die het meest relevant zijn. Champions League is een competitie waar je tegen de beste teams/spelers speelt die acteren in Europa. Internationaal niveau kan je natuurlijk argumenten gebruiken betreft het niveau van sommige landen en indien je zou willen kun je deze statistieken ook ontleden naar een statistiek zonder vriendschappelijke wedstrijden.

Statistieken op basis van dribbels, schoten op doel, passes, passeerbewegingen zijn in mijn ogen geen statistieken waarmee je iemand kan bestempelen als een betere/niet betere speler.


7 juni 2023 om 15:17

Meeste doelpunten en meeste assist is minder relevant dan het ratio? Hattricks is nog minder relevant, Ronaldo speelt bijna altijd als diepste man en als afmaker in de 16.

7 juni 2023 om 18:21

Messi heeft ook bijna 150 wedstrijden minder gespeeld Liverpool. Hij heeft over heel zijn carriã¨re zowel in de CL als in de competitie minder minuten nodig om te scoren en om een assist te geven dan Ronaldo.

7 juni 2023 om 19:12

Naar mijn mening is dat een argument van niks. Niemand weet of Messi nog zoveel gaat scoren als dat Ronaldo heeft gedaan/nog gaat doen.

7 juni 2023 om 21:04

Minuten per doelpunt/assist een argument van niks? Dus jij vindt iemand met 100 goals in 500 wedstrijden ook beter dan iemand met 99 goals in 100 wedstrijden?

Weer een betrouwbare bron! Zou dat allemaal dezelfde bron zijn? Messi ondertussen al met iedereen rond.

Het is ook wel wat vroeg om nu al naar Saoedi-Arabië te gaan. Want op zijn 37 betalen die ook nog wel een monsterbedrag. Of de MLS dan de juiste keuze is, vind ik ook maar de vraag. Dat is toch geen niveau voor hem.

7 juni 2023 om 10:21

Nee, maar in Miami zal ie lekker spaans kunnen blijven lullen. Mogelijk dat Iniesta nog die kant op gaat.

7 juni 2023 om 10:44

Plus redelijk dezelfde tijdzone als Argentinië, dus kan je makkelijker met thuis communiceren

7 juni 2023 om 10:44

Dat kan Barcelona ook. Daar kan hij zelfs Catalaans spreken 😉.

7 juni 2023 om 10:28

Dan is het beter dat ie naar Barca gaat en daarna naar Saudi ipv de VS. Saudi krijgt langzamerhand een leuke competitie met al die oude topspelers. Kan Messi daar ook beter naartoe dan de MLS

7 juni 2023 om 12:04

Ik heb liever dat we nog een jaar of twee Messi op de Europese velden kunnen zien, dat kan-ie best. Ronaldo maakte op die leeftijd ook nog een transfer naar United.

Lekker naar Barca gaan nog 1 of twee jaar voetballen en dan een functie bekleden binnen Barca. Als speelt die niet is het al een toevoeging tot het team. En dit is het afscheid wat het had moeten zijn toch?

7 juni 2023 om 10:34

Ik denk heel eerlijk dat Messi, naast het voetbal, niet zoveel toevoegt als een andere functie. Ik zie hem geen bestuurder worden. En eigenlijk ook niet echt een trainer

7 juni 2023 om 11:52

Nah, gewoon 2 jaartjes in dr woestijn cashen en daarna genieten van zijn pensioen en zich focussen op zijn gezin.

Ook al ben ik geen fan van amerika lijkt me paar jaartjes miami toch ook best comfortabel, zeker voor een spaanssprekende multimiljonair.

7 juni 2023 om 11:00

Denk ik ook. Bovendien zijn de commerciele vooruitzichten daar toch een stuk rooskleuriger in verband met sposnorcontracten en de steeds groeiende latinobevolking die meer en meer voetbal kijkt in plaats van sporten als basketbal en American Football.

7 juni 2023 om 12:05

Hij kan over twee jaar nog steeds naar de MLS, het is toch leuker om m nu nog even op niveau te zien voetballen?

7 juni 2023 om 12:13

Ik weet niet of hij die ambitie nog heeft. Denk dat hij het juist best lekker vindt om in een competitie te spelen waar hij op zijn recente halve kracht nog de beste is, of één van de beste. Maar dat is puur van buitenaf geoordeeld natuurlijk.

Tsja. Moeilijke keuzes wel hoor. Messi heeft al zoveel vermogen, voor het geld hoeft hij het niet te doen.
Maar 400 miljoen euro per jaar is wel heel erg veel.

Aan de andere kant: sentiment. Terug naar FC Barcelona en nog één keer proberen de CL te winnen daar bijvoorbeeld? Staat een goed fundament, maar er ontbreekt nog wel iets bij Barcelona. Aan de andere kant: hij heeft het daar zo goed gedaan, het kan eigenlijk alleen maar minder gaan natuurlijk.

Hij wilt ook nog fit blijven voor Argentinië. Dus dan zou Barcelona wel een betere optie zijn dan bijvoorbeeld Inter Miami en/of Saudië.

Inter Miami is ook een mooie optie. Goed salaris gok ik zo. Prima weer. Mooi land. Lekker vertoeven, zeker als je zo rijk bent als hem.

Misschien kunnen ze hem ook de kleinste van de 50 Staten geven, Rhode Island.
MLS wil wel heel erg ver gaan.

Die gaat dus naar Barcelona, kijk als je twijfelt vanwege een aanbod van 400 miljoen per jaar, dan is dat logisch. Maar als je daar niet op ingaat en de keus is Barcelona of Inter Miami, dan valt er toch nergens meer over te twijfelen. Hoe zat het weer? De grote liefde, de fans die het verdienen, hij die een waardig afscheid moet hebben, enz. enz. Jammer dat er geen half miljard voor beschikbaar is voor de komende 4 jaar anders was het natuurlijk al lang rond. Misschien anders nog wat mediarechten verpatsen dan meneer Laport?

De enige echte GOAT die ver boven Ronaldo staat. Eeuwige discussie die nooit ophoudt maar een echte voetbal kenner weet dat je Messi niet kan vergelijken met Ronaldo. Messi tikte in 2010 een niveau aan die geen enkele speler ooit gaat aantikken.

Had wel verwacht dat er meer in zat voor Barca een mooie afscheid. Messi kan nog makkelijk mee al is hij niet meer de oude. Precies wat Barca nodig heeft op dit moment en past perfect bij de tactiek van Xavi.

Jammer… grote fan maar laat toch zien dat het tegenwoordig alleen gaat om de belachelijke hoge salarissen.

Vergiftigd ☠️

7 juni 2023 om 14:44

Schijnbaar vindt toch de helft van de mensen ongeveer ronaldo de betere en de andere helft messi. Bevalt dat goed, om de helft waar je zelf bij behoort altijd maar te bestempelen als de "kenners". 😂😂

Niks is nog zeker rondom Messi. Ik zie verder alleen onbetrouwbare bronnen dit nieuws bevestigen. Laten we het afwachten.

Misschien lukt Barca het nog om hem op één of ander manier te gaan huren als Inter Miami hem echt overneemt. Lijkt mij een prima gedachte en constructie.

Veel logischer man. Miami is echt heerlijk wonen dat is toch veel leuker dan SA, vooral voor Messi. Er word veel Spaans gesproken en het is een stuk dichterbij Argentinië dan het Midden Oosten. Had hem zelf het liefs bij Atlanta United gezien, maar dit zou cool zijn.

Gewoon een jaar Barça om afscheid te nemen van zijn grote liefde en daarna lekker 2 jaar spelen voor Miami. Het is goed toeven in Barcelona en Miami, kan ik u vertellen. 😍

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren