Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Messi hoort bij de drie beste spelers, maar Neymar is beter’

Laatste update:

Argentinië heeft het momenteel niet eenvoudig in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiepoule en los Albicelestes zullen het vanwege een flinke schorsing in een aantal cruciale wedstrijden moeten zien te redden zonder sterspeler Lionel Messi. De speler van Barcelona is de aanvoerder van zijn land en volgens Carlos Dibos, voormalige fitnesstrainer van de Argentijnse selectie, is zijn gebrek aan leiderschap een van de redenen dat het niet loopt.

“Ik denk niet dat het verkeerd is als een speler de dialoog aangaat met de trainer over aan welke speler hij de voorkeur geeft, of wie hij het liefst naast zich heeft. Maar die speler moet dan wel een persoonlijkheid zijn, moed en bravoure uitstralen en in staat zijn om het team op zijn schouders te nemen. Dat was Diego Armando Maradona”, haalt Dibos uit tegenover TyC Sports.

“Die speler moet het gevoel hebben dat het shirt een enorm aantal Argentijnen vertegenwoordigt en dat we allemaal het beste willen. Diego vertegenwoordigde dat en Leo doet dat, wat mij betreft, niet”, gaat hij verder. “Dat betekent niet dat hij slecht is. Ik vind dat hij bij de drie beste spelers ter wereld hoort, maar hij is niet de beste. Vandaag de dag is Neymar beter.”

Vind jij dat Neymar beter is dan Lionel Messi?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iemand is helemaal de weg kwijt volgens mij. Ik zie Neymar wekelijks nog altijd strugglen tegen La Liga teams.

31 maart 2017 om 14:34

Precies. Niet alleen is Messi beter dan Neymar maar hij is ook nog eens veel consistenter.

31 maart 2017 om 16:01

Messi heeft ook een stuk meer ervaring dan neymar. Neemt niet weg dat Messi een stuk beter is dan zijn aanvalspartner.

31 maart 2017 om 15:05

"tegen La Liga teams", ik weet niet hoe je dit bedoeld, maar ik interpreteer het als een soort denigrerende opmerking tegen over La Liga teams. Ik kan het ook gewoon volkomen verkeerd hebben geã£â¯nterpreteerd.
Maar als je struggled tegen La Liga teams ben je niet slecht, messi struggled ook gewoon tegen La Liga teams en ronaldo ook, want La Liga teams spelen gewoon goed en hoog niveau voetbal.

31 maart 2017 om 16:07

Laten we eerlijk zijn. Op de top 5-7 ( Barça, real, Atletico, Sevilla, villareal en misschien atletic Bilbao en valencia) zijn er geen clubs in Spanje die echt goede selecties hebben. De begroting van het rechterrijtje in Spanje is gewoon laag vergeleken met het rechter rijtje van bv de premier Leugue. In Spanje zie je real en Barça regelmatig met 4-0 of meer winnen. Dat gebeurt in het buitenland alleen nog meer bij Bayern en daar gebeurt het een stuk minder vaak dat bij Barça en real.
De top van Spanje is de beste in Europa, zeker als je naar hun resultaten kijkt in cl en el, maar het rechterrijtje is niet zo bijzonder.
Daarbij wil ik wel zeggen dat je natuurlijk als sterspeler sttuggelt met een minder team. Je kan niet elke wedstrijd uitblinken.

31 maart 2017 om 16:32

Geloof me teams als Celta en op de dag van vandaag Las Palmas en Eibar spelen goed voetbal waardoor ze het de grootmachten erg moeilijk maken!

31 maart 2017 om 16:40

Zo af en toe maakt een celta een topclub lastig. Denk bv aan dat real in de doos uitgeschakeld is door celta. Aan de andere kant kan delta oo

31 maart 2017 om 17:14

Dit hoor ik altijd maar weer en steeds maar het argument van Real en Barca winnen van ze met 4-0 5-0 6-0 etc. Barca en Real zijn wel de absolute top die tot een aparte catogorie behoren waar alleen bayern er nog bij zit.
zoals jij suggereert dat dat rechter rijtje van Engeland veel sterker is suggereer ik ook dat real en barca de teams in het rechter rijtje van engeland ook pak slaag geeft van 6-0.
De Spaanse clubs hebben het gewoon moeilijk om gezien te worden als goeie clubs omdat ze weinig geld hebben en ze het op moeten nemen tegen de 2 grootste en beste clubs ter wereld. Maar ik zie real madrid en barcelona meer moeite hebben met de spaanse subbers dan tegen sub toppers in de Cl.

Weinig houden er rekening mee dan die kleinere ploegen maar een fractie van de begroting van real en barca hebben en dat barca en real elke subtop ploeg in europa met 6-0 van de mat kan vegen. Ik denk dat het rechter rijtje van spanje daardoor word gemis representeert, ze kunnen er weinig aan doen dat barca en real zo sterk zijn, vind het dapper dat ze dan ook gewoon proberen te voetballen tegen barca en real en niet met zn alle achterin gaan staan ook al kennen ze de risico's en helaas is de kans dan groot dat je van het veld word geveegd.

Sevilla, Villareal, Real Socidad, Bilbao,eibar,celta, Las Palmas en zelfs nu Alaves doen het gewoon hartsikke goed en spelen echt goed voetbal Espanyol heeft ook stappen gemaakt, Valencia zit in een dip en staat onder deze ploegen. Wanneer je in je competiete de top 3 beste ploegen in europa hebt is het logisch dat zulke grote nederlagen voor komen.
En al deze ploegen moeten het allemaal doen met goede scouting van jeugd en talent en ze voetballend beter maken in tegenstelling tot alle clubs in engeland die het vooral van kwaliteit kopen moeten hebben zowel de grote en de kleine clubs. Het geld dat de clubs uit het rechter rijtje verdien kan 2/3 van de spaanse competitie niet aan tippen maar alsnog worden de kleine clubs beter en is het niveau verschil echt niet groot zoals sommige willen doen geloven.

31 maart 2017 om 18:19

Haha ja begrijpt het verkeerd. Het zijn de topploegen van Engeland die zwak zijn en niet de zwakke ploegen die sterk zijn.. Barca en real hebben zeker dit jaar al genoeg last gehad met die kleine ploegen zoal sporting Gijjon, Deportivo, Las Palmas, Real Sociedad ...

31 maart 2017 om 18:57

Maar ondanks de veel lagere begroting, zijn de Spaanse teams in het linker rijtje veel beter in staat. om goed voetbal op de mat te leggen dan de Engelse teams in het rechter rijtje.

Dat Spaanje club veel vaker met 4-0 winnen, heeft er ook mee te maken dat het doelsaldo vrijwel niks uitmaakt in Spanje. Aangezien het onderlinge resultaat belangrijker is.

31 maart 2017 om 22:23

Complete onzin natuurlijk. Dat komt doordat de engelse top minder is, niet doordat het spaanse rechterrijtje minder is. Denk je dat een Barca moeite zou hebben met een Sunderland of Norwich? Suarez won ongeveer in zn eentje al met 4-0 van dat soort ploegen, moet je nagaan met Messi en Neymar er naast haha.

Daarbij zegt begroting natuurlijk geen reet, de afgelopen paar seizoenen heeft Atletico meer bereikt in de CL dan alle engelse ploegen bij elkaar met een mindere begroting.

Neymar is goed, geweldig zelfs, maar beter dan Messi? Zeg dan gewoon niks aub.

31 maart 2017 om 16:50

Dat zegt ie alleen maar omdat Neymar beter rendeert in het Nationale elftal.

Je weet toch hoe mensen van de oude garde oordelen, je bent pas de beste als je je land kan leiden blabla.

Iedere idioot weet dat Neymar nog lang niet in Messi's buurt zit.

Tja iedereen een eigen mening hé. Messi vind ik zelf nog beter dan Neymar omdat zijn invloed bij Barça echt heel groot is.

Hij heeft opzich wel een punt wat dat leiderschap van messi betreft, dat is ie ook niet echt. Maar om vervolgens te insinueren dat neymar beter is omdat hij dat wel heeft slaat nergens op. Neymar zit ook alleen maar te etteren en ruzie te zoeken de hele wedstrijd, nou wat een leider.

Over drie jaar als messi begint af te takelen dan zie ik neymar wel de beste of beter worden. Neymar is een geweldenaar maar messi is nog altijd beter, geen twijfel mogelijk.

Zozo, Messi heeft een tekortkoming. Wat erg! Messi heeft ze persoonlijk naar 3 finales gesleept, want zonder Messi laat Argentinië werkelijkwaar niets zien. Dat hij geen leider is ben ik wel met hem eens, maar dan moet je hem ook geen aanvoerder maken vind ik. Er is misschien weinig keus qua aanvoerders bij Argentinië, maar misschien is het wel verstandig om Messi niet nog meer druk op te leggen dan dat hij nu al krijgt. Veel Argentijnen zijn toch echt verschrikkelijk ondankbaar richting Messi vind ik, want alles wat mislukt bij Argentinië wordt opgehangen aan Messi. En dat is in mijn ogen dikke onzin. Argentinië barst van de topspelers, maar blinken continu uit in het onvermogen om een coach aan te stellen die ervoor kan zorgen dat een bepaalde combinatie van die spelers leidt tot prestaties op het veld. Dat is het probleem bij Argentinië, niet Messi zijn gebrek aan leiderschap of prestaties...

Messi is nog steeds beter dan Neymar, al vind ik het verschil tussen hem en de rest van de topspelers wel kleiner worden.

31 maart 2017 om 14:54

Ik krijg steeds meer het idee dat Messi verzadigd is. Het boeit hem allemaal niet meer lijkt het soms. Vind ik ook niet raar als je zoveel hebt gewonnen als die man. Bij Argentinie heeft hij nog wel genoeg drive.

31 maart 2017 om 15:00

Bekijk je de wedstrijden van Barca wel?? Als Messi zo voort blijft doen is de 6de Ballon D'or weer voor hem. En dit zeg ik als supporter van de grootste vijand. Pfff, zomaar dingen roepen zonder er verstand van te hebben.

31 maart 2017 om 15:09

@linley.doet hem niks meer? Heb je hem zien juichen bij de 6-1 tegen PSG Het boeit hem nog aardig...

31 maart 2017 om 17:03

Ik kijk elke wedstrijd al jaren omdat ik een voorkeur voor Barca heb. Messi is in mijn ogen de meest talentvolle speler ooit maar die gozer heeft geen winaarsmentaliteit zoals veel andere topspelers dat wel hebben. Een Sanchez or Ronaldo om maar wat op te noemen.

In La Liga gaat het allemaal nog redelijk makkelijk voor hem maar in de de CL tegen zwaardere ploegen zie je dat zodra ze achter staan hij vaak door het veld wandelt alsof het hem niks boeit allemaal. Vorig jaar tegen Atletico en dit jaar tegen PSG in de eerste wedstrijd ook al. Zo zijn er nog een paar voorbeelden. Het komt zeker omdat hij door meerdere verdedigers wordt gedekt geduurdende de hele wedstrijd, maar zelfs dan vind ik dat hij meer kan doen. Loop meer, probeer je zelf vrij te spelen, verdedig mee etc. Want als je 70 van de wedstrijd maar een beetje stil staat dan maak je het de verdedigers wel heel makkelijk.

31 maart 2017 om 19:05

Als je stilstaat en daarmee 2 of 3 verdedigers aantrekt, betekent dat ook dat ze ergens anders niet kunnen staan waardoor er ruimte ontstaat. Messi heeft altijd al veel gelopen en stilgestaan, dat komt omdat hij simpelweg niet 65 wedstrijden per jaar voluit kan gaan. Je kan het dus ook efficient met je energie omgaan noemen.

Ik ben het met zijn uitspraak eens, op het Neymar gedeelte na dan.

Internationaal doet neymar t wel echt beter.
Op jonge leeftijd droeg hij al Brazilië.
Gewoon niet normaal.

Een tijdje geleden zeiden mensen nog dat hij een slecht seizoen beleeft en hij de minste is van de MSN en begon men te twijfelen over zijn kwaliteiten in het team. Na zijn geweldige prestatie tegen PSG is hij beter gaan spelen en opeens is hij beter dan Messi en scheelt het allemaal niet veel. Speelt hij de volgende 2 wedstrijden slecht dan zal men weer roepen dat hij misschien niet zo goed binnen het team past. Dit is de voetballerij nu eenmaal, we leven in de waan van de dag.
Neymar is gewoon een geweldige speler, maar niet beter dan messi.

Ik ben het helemaal eens met de uitspraak van Carlos Dibos dat Messi geen leider is, en ook niet die bravoure/persoonlijkheid heeft omdat te doen. En hier zit meteen het probleem van het Argentijnse elftal, er is geen 1 speler die dat heeft. Aguero niet, Di Maria niet, Marscherano niet, niemand niet eigenlijk.

Echter om te stellen dat Neymar de betere speler is, is natuurlijk complete kul.

Neymar draait helemaal niet zo'n goed seizoen, dus vind het een onzinnige uitspraak!
Messi is nog steeds beter dan Neymar. In de nationale ploeg wil het alleen niet zo vlotten.
Weet niet of dat door de kwaliteit om hem heen komt? Voorhoede van Argentinie is geweldig, de rest weet ik niet zo goed?
Geen idee of Neymar die leider wel kan zijn, vind hem daar in ieder geval ook niet het type speler voor.

31 maart 2017 om 19:07

Hoezo hij draait minder goed? Ja goed, hij scoort wat minder maar heeft wel al 23(!) assists dit seizoen.

Er wordt weer niet veel zinnig gereageerd op dit bericht, we zullen het maar op vrijdagmiddag steken zeker? Uitspraken als "neymar is wel beter in theater", "neymar speelt niet zo'n goed seizoen",... Lekker makkelijk scoren en ongelooflijk dat er nog duimpjes voor gegeven worden.

Messi is dan misschien geen leider, maar zonder hem waren ze nergens geraakt in de voorbije grote tornooien. Hij sleurde Argentiniã« werkelijk tot in de finale en daar geraakt bleef het altijd weer van hem afhangen. Maradona heeft inderdaad de wereldtitel naar Argentiniã« gebracht, maar dat is ook het enige waarin hij beter was dan Messi.

En Neymar komt inderdaad in de buurt van het niveau van Messi. Volgens mij is Neymar op dit moment zelfs de tweede beste speler van de wereld, en Messi gaat hem enkel voor omwille van zijn consistentie. Mensen zullen nu wel om Ronaldo roepen, maar die leven echt nog in het verleden. Ronaldo is helemaal niet meer de speler die hij geweest is en de gouden bal van vorig jaar is er enkel gekomen door Eder die de winning goal maakte in de finale. Ronaldo is passã©, viva Neymar.

31 maart 2017 om 16:11

Als Neymar beter is dan Ronaldo en op nummer 2 komt, waar staat Griezmann volgens jouw dan? Griezmann is al 3 jaar op rij consistent en scoort elk seizoen 20+ doelpunten. En ook dit seizoen is hij al aardig op weg richting de 20 goals. Hij is zowel bij Atletico als bij Frankrijk DE man.

31 maart 2017 om 16:27

Bij Atletico de man zijn is iets heel anders dan bij Barca of Real de man zijn. Genoeg voorbeelden die bij dit soort teams het goed deden maar bij Barca, Real of Bayern door het ijs zakten c.q. nooit meer hun stempel konden drukken.

31 maart 2017 om 17:22

Dat vind ik wel raar. Wat jij eigenlijk zegt is dus dat je pas echt de man kunt zijn als je bij real bayern of barca heb gespeeld en daar je stempel op gedrukt heb? Dus mannen als Bergkamp, Pirlo, Del pierro kunnen we niet opnoemen omdat ze nooit bij die 3 clubs hebben gespeeld? Omdat het iets heel anders is dan bij die 3 clubs. Raar

3 april 2017 om 11:19

Griezmann staat voor mij op 3, ik vind persoonlijk Neymar net een tikje beter een magischer. Griezmann moet nu de stap maken naar een grotere club vind ik, bij Atletico is uitblinken, zoals reeds terecht opgemerkt werd, net iets anders dan bij Barcelona.

31 maart 2017 om 18:15

Maradona zat indertijd ook in een betere selectie dan vndg Messi. Dat is het verschil tussen de beide denk ik.

Neymar beter dan Messi? Al Zouden Ronaldo en Messi stoppen is die nog niet de beste. Neymar heeft een fantastische techiek maar mensen lijken zich daar tegenwoordig blind op te staren. Is vaak onzichtbaar en mag veel meer laten zien wil die daarvoor in aanmerking komen

Dat Messi beter is dan Neymar wil ik niet eens op ingaan. Maar ik vind wel dat hij naast dat een goed punt maakt. Messi straalt geen leiderschap uit. Hij neemt Argentinie niet op sleeptouwen als in anderen zodanig motiveren dat ze alles eruit halen. Het kan best zijn dat vanwege het gebrek aan leiderschap dat het slecht loopt bij Argentinie.

31 maart 2017 om 16:25

Merkwaardig, gezien hij bij Barcelona wel wordt gezien als een leider.

Aldus Carlos Dibos.. Carlos wie? Carlos Dibos.
Gaan we nu op VZ ook al artikelen opstellen a.d.h.v. uitspraken van een oud conditie trainer van het Argentijs elftal? T gaat te fur..

Laat Neymar maar eens bijna in zijn eentje prijzen gaan winnen voor Barca, 50 goals per seizoen maken en wanneer het niet loopt met twee acties de winst naar binnen slepen (keer op keer en 10 jaar lang), en dan praten we verder. Vandaag de dag beter zijn wordt niet samengevat in een paar mooie dribbels en goals en 3 maanden goed maar 4 maanden wisselvallig spelen. Messi en Ronaldo hebben 10 jaar lang het onmogelijke gepresteerd. Neymar heeft nog een enorm lange weg te gaan om bij hen in de buurt te kunnen komen laat staan beter te zijn.
Kun je nagaan gen leider maar 10 jaar lang op een bijna eenzame hoogte staan......

31 maart 2017 om 17:17

Lees mijn comment goed. Ik heb duidelijk aangegeven dat ik niet inga op dat Neymar beter is dan Messi. Daar valt niet over te disscusieren. Messi is veeeeeeele malen beter. Ik heb het ook specifiek over Argentinie. En ik vind dat deze meneer daar een goed punt maakt.

Dat Argentinie verdient een grootheid als Messi helemaal niet. Topscoorder aller tijden (21 doelpunten meer dan Maradona), heeft ze tot vier keer toe naar een finale weten te loodsen waar anderen falen (zelf een keer een pingel) en ondanks alle kritiek blijft hij doorgaan. Maradona miste overigens ook een belangrijke pingel in 1990.
Als Palacios of Higuain de bal wel in het net wisten te leggen had hij net zoveel prijzen met Argentinie gewonnen als Pluisje.

Wat een treurige bedoening is het daar.

31 maart 2017 om 16:41

"heeft ze tot vier keer toe naar een finale weten te loodsen waar anderen falen"

Oh serieus? Wist niet dat Messi Argentinie in 2007 naar de finale van de Copa America leidde. Hoeveel doelpunten assists en gespeelde wedstrijden had hij toen? Wat was uberhaupt zijn impact in dat team in 2007?

Tijdens het WK van 2014 vond ik het teamprestatie waar Messi in de groepsfase een belangrijke rol speelde tegen onder andere Iran en Nigeria. Maar in KO fase van het toernooi was het, het team (waaronder Messi dus). Maar persoonlijk naar de finale leiden? No way, not in my book.

Copa America in 2015(?). Persoonlijk naar de finale leiden, nee lijkt me niet (of had hij veel assists, doelpunten, impact op een andere manier in die copa editie?)

Copa America 2016, daar kun je het misschien wel zeggen. Blijft zeer discutabel, maar ok.

31 maart 2017 om 16:42

Met alle respect voor Messi maar dat hij Argentinie naar vier grote finales heeft geloodst vind ik nogal sterk uitgedrukt. Sterker nog in alle grote toernooien die ik hem voor zijn land heb zien spelen viel hij mij in vrijwel alle wedstrijden na de poulefase zwaar tegen. Verder niets dan lof voor deze geweldige speler, die ook nu natuurlijk nog steeds drie klassen beter is dan Neymar.

Daarnaast zou het natuurlijk ook wel vreemd zijn wanneer de aanvaller Messi minder goals zou hebben gescoord dan de middenvelder Maradona.

31 maart 2017 om 17:23

Als aanvallende middenvelder scoor je in principe net zo makkelijk als een buitenspeler. Messi heeft de afgelopen jaren wel met veel betere mede-spelers gespeeld wat het dus makkelijker maakte om te scoren. Maradona was meer een valse 9. Een middenvelder kun je het niet echt noemen.

31 maart 2017 om 17:51

Je moet het begrip valse nummer 9 wel heel ruim nemen om het op Maradona toe te passen. Maradona was over het hele veld te vinden en vocht zelfs veel duels uit voor zijn eigen zestien meter. Nee, Maradona was een middenvelder met een hele vrije rol zoals je dat in de huidige tijd bijna niet meer tegenkomt. Tegen de hele zwakke landen kon dat er inderdaad op neer komen dat hij vlak achter zijn spits speelde maar Argentinie speelde ook in de tijd van Maradona niet zo dominant dat dit de regel was.

Tegelijkertijd is Messi ook geen echte buitenspeler natuurlijk. Die speelt vanaf de zijkant met een volledig vrije rol en bij Argentinie heeft hij ook vaak genoeg gewoon in het centrum gespeeld, ongeacht waar hij zogenaamd stond opgesteld.

Iedereen denkt dat het niveau van La Liga lager is omdat er veel minder technisch wordt gevoetbald. Hoe kun je dan verklaren dat De Premier League topclubs de laatste jaren door Barca/real/bayern munchen worden afgedroogd. Als Barca/real/bayern in de Premier league zouden spelen. Zullen ze ook regelmatig 6-0 van de kutclubs van de Premier League winnen. Die 3 stijgen gewoon op dit moment ver boven de rest uit( Vooral Real Madrid en Bayern vind ik op dit moment)

Dit word vaker gezegd en geroepen in Argentiniã« wat jammer is voor Messi maak ook veel zegend dat men daarvoor nu Neymar vaker naar voren haalt.

Messi is een geweldige voetballer en natuurlijk een stuk stabieler dan Neymar maar ik snap wat ze bedoelen bij Barca is het anders dan bij Argentiniã« ze vragen daar minder van Messi.
En waar Neymar telkens opstaat als het moet voor zijn land valt Messi vaak door de mand. Neymar is niet vies van er vol voor gaan ten koste alles waar Messi daarin dat niet heeft. Veel mensen noemen Neymar onsportief maar in Zuid Amerika wordt dat veel meer gewaardeerd als hier.

Neymar is beter als het gaat om Landen voetbal en steekt dan boven iedereen uit qua prestaties maar bij club voetbal schommelt hij tussen plek 2 en 5 vaak waar Messi meestal gewoon de beste is. Ik ben er van overtuigd dat Neymar beter gaat spelen als Messi er niet meer is dat zag ook toen Messi niet mee deed.

En dat theater is onsportief ja maar het dat mensen het hier walgelijk vinden zegt niks dan wat ze van Messi in Argentiniã« vinden en ze vinden hem niet slecht alleen de beste omdat hij dat juist niet alles doet om te winnen.

Neymar is beter als het gaat om Landen voetbal en steekt dan boven iedereen uit qua prestaties maar bij club voetbal is Messi beter.

Wat is voor jullie belangrijke?? Kampioen van jou land zijn, of kampioen bij jou club zijn??
In zuid amerika is ander mentaliteit dan europa.
ik ben braziliaanse, en ik ben blij dat Neymar zo goed bij Braziliã£â« is en intereseert mij niet of hij speelt goed bij Barcelona hahaha.
zo denkt de Argentijnen over Messi snap jullie dat?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren