Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Messi geeft toe: ‘Ik weet niet of dit mijn laatste kans zal zijn’

Laatste update:

Lionel Messi vierde vrijdag zijn 29ste verjaardag en staat zondagavond om 20.00 uur plaatselijke tijd (in Nederland om 02.00 uur in de nacht van zondag op maandag) met Argentinië in de finale van de Copa América. Na de verloren finale van vorig jaar tegen Chili krijgt la Pulga nu weer een mogelijkheid om een prijs te pakken met zijn nationale team. Na al die jaren en successen met Barcelona wacht hij daar nog altijd op.

/

Messi is vooralsnog uitstekend in vorm en maakte al vijf goals. In de kwartfinales wonnen de Argentijnen riant van Venezuela (4-1) en in de halve eindstrijd werden de Verenigde Staten ook relatief eenvoudig geklopt (0-4). Als de finale nu niet gewonnen wordt, krijgt Messi pas in 2019 weer een nieuwe kans. “Ik weet niet of dit mijn laatste mogelijkheid is om een prijs te veroveren met Argentinië”, zegt Messi voorzichtig.

“Maar we moeten deze mogelijkheid echt benutten. Die beker moet hoe dan ook met ons mee”, benadrukt de sterspeler. “Dit wordt de vierde finale die ik speel met mijn land en ik zou het verhaal nu graag eens anders afmaken, door kampioen te worden. Het is nu bijna een jaar geleden sinds de laatste Copa América-finale en ik denk dat we als groep sterker zijn geworden. We zijn op velerlei manieren gegroeid en verder gekomen.”

Hoe eindigt de Copa América-finale?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
25 juni 2016 om 18:55

Waarschijnlijke hele dikke en nonchalante vingers.

25 juni 2016 om 20:47

Als Messi de Copa America wint en CR7 vliegt uit het EK tegen Kroatië. Dan Zal Messi de gouden bal krijgen. Messi heeft dan 3 prijzen gewonnen waar Cr7 alleen de CL wist te winnen.

26 juni 2016 om 04:03

Doei. Portugal is al door

26 juni 2016 om 10:02

Zie Portugal wel het EK niet winnen. De kans is groter dat Messi de Copa America wint en Portugal er in de halve finale uit gaat liggen. Kwartfinale gaan ze nog winnen denk ik.

26 juni 2016 om 10:05

Daarachter zijn er ook nog de Olympische spelen maar moet nog weten welke landen er gaan spelen. Zou ook nog een mooie prijs kunnen worden voor Neymar of Messi. Denk niet dat Portugal ook speelt.

26 juni 2016 om 10:14

Heb gechekt Portugal speelt ook. Dit lijken mij de favorieten voor de OS. Brazilie, Duitsland en Argentinie. Wel jammer dat er maar 16 landen spelen. Had liever 24 of 32 landen gezien waarbij Nederland, Spanje, Belgie en Frankrijk erbij waren. Is ook zo dat het vooral -23 jaar spelers worden en misschien 2/3 oudere spelers.

Krijgen ze in zuid Amerika elk jaar de kans om de prijs te winnen?

25 juni 2016 om 18:58

Nee volgens mij is dit een speciale editie omdat het toernooi zoveel jaar bestaat..

25 juni 2016 om 19:08

En ook niemand die deze editie serieus neemt behalve de Argentijnen.

25 juni 2016 om 19:22

Dat verklaard waarom Neymar met de Olympische spelen meegaat en niet de Copa

25 juni 2016 om 19:49

@jeonowlt: jij hebt duidelijk geen copa america gekeken. alle teams speelden met 100% inzet, vol op de aanval en streden voor wat ze waard waren. Een prachtig toernooi met veel goals en leuke wedstrijden. Hoog amusementswaarde waar het EK nog een voorbeeld aan kan nemen.

25 juni 2016 om 20:36

Jeonewit, als je onzin wil praten kom dan met iets beters. Genoeg teams hebben deze copa America serieus genomen. Dus stop aub met die onzin.

26 juni 2016 om 04:04

Neymar doet met de Olympische Spelen mee omdat Brazilië inziet dat zij geen kans maken op de Copa America dit jaar. Daarnaast worden de Spelen in Rio gehouden dus hopen ze goeie sier te maken voor eigen publiek! Alle andere landen hebben gewoon hun sterkste team naar de Copa gestuurd.

26 juni 2016 om 16:39

Het lijkt mij juist dat je deze speciale editie wilt winnen... Hiermee ga je juist de geschiedenisboeken in.

25 juni 2016 om 19:05

Het is een speciaal toernooi omdat de copa 100 jaar bestaat

Hoezo krijgt messi pas in 2019 weer een kans als messi nu niet wint? In 2018 is er sowieso nog een WK.

25 juni 2016 om 20:13

Denk dat ze Copa America bedoelen

26 juni 2016 om 10:24

Tja de Copa is meestal om de 3 jaar, tenzij er een WK is denk ik. EK, WK en OS is maar om de 4 jaar. Dus Messi zou gezien zijn leeftijd nu 2016 C.America, 2018 WK en 2019 opnieuw C.America. Dan is hij 32. Daarachter 2020 OS (33) en C.America 2021(34) kan hij nog meedoen maar voor het WK erachter in 2022 wordt het moeilijk. Afhankelijk of het in de winter of zomer wordt gespeeld in Qatar zal Messi 34,5 of 35 zijn lijkt mij zijn laatste kans dan, hoop dat hij nog de versnelling zal houden tot dan daarna zal hij wel snel minder worden maar zou zijn kwaliteiten nog wat kunnen rekken op het middenveld.

26 juni 2016 om 00:12

Met de copa america bedoelen ze

En dat er nog steeds mensen zijn die Messi de beste aller tijden vinden!!
Dat is nog steeds Maradona

Heeft met Argentinie de wereldbeker gepakt en met Napoli successen geboekt.
Met name als je kijkt wat Messi bij Argentinie om zich heeft lopen, is het bijna een schande dat ze nog geen hoofdprijs hebben gewonnen.
Het feit dat hij bij Barca wel veel prijzen wint, heeft dan ook meer met de klasse van Barca te maken en niet Messi. In afwezigheid van Messi draaide Barca ook heel goed. Vraag me zelfs af of ze hem uberhaupt nodig hebben.
Hij is absoluut momenteel samen met CR7 de beste, maar zeker niet beste aller tijden!

25 juni 2016 om 19:00

Er is sowieso niemand die daar over kan oordelen omdat er geen een persoon bestaat die alle voetballers ooit aan het werk heeft gezien

25 juni 2016 om 19:02

Onzin. Messi speelt minder bij Argentinië, maar hij hoeft absoluut niet ook prijzen te winnen met Argentinië om de beste aller tijden genoemd te worden. Hij laat nog steeds vrijwel elke wedstrijd zien wat hij kan en dat is ongeëvenaard. Het is ook niet alsof het aan Messi ligt dat Argentinië nog niet wint, het gaat vaak wat stroef met dat team. Hopelijk winnen ze nu zodat we van dat gezeur af zijn dat Messi nooit wint met Argentinië.

25 juni 2016 om 19:06

Ach schei toch uit. Vrij grote kans dat jij Maradona zelf ook niet in actie hebt gezien. Messi is de beste aller tijden. Dat laat hij wekelijks zien. Zowel bij Barca als Argentinie. Speelt nu voor t 3e jaar in een finale met Argentinie op een groot toernooi. Eerdere 2 nipt verloren, tegen 2 sterke landen. Messi heeft ze (vooral) persoonlijk daar heen gesleept, zeker ook met hulp van bv Di Maria dat wel. Draagt Argentinie en Barcelona.

25 juni 2016 om 19:12

Wat een zever. Hij heeft zijn ploeg naar 3 finales geleid achter elkaar. Hoeveel mensen kunnen dat zeggen? Verder is een finale een wedstrijd op zich. Dan kan je nog de overduidelijke favoriet zijn, de bal moet maar 1 keer goed vallen voor de tegenstander. Zie Chelsea dat zijn beide Europese prijzen heeft gepakt waarbij ze duidelijk de mindere ploeg waren. Het is gemakkelijk praten achteraf maar als Higuain in die 2 finales die opendoel kansen niet had gemist had Messi nu al een WK en Copa op zijn naam staan. En Messi is ook zeer belangrijk bij Barca. Hij was niets voor niets weer statistisch de beste aanvaller van het aflopen seizoen van alle top 5 competities (bron Cies: http://www.football-observatory.com/IMG/sites/mr/m... (ter vergelijking, Ronaldo staat pas 6de met al zijn goals)

25 juni 2016 om 22:28

@theunseen22

Dat Argentinië de finale haalde op het WK was toch echt te danken aan de Argentijnse defensie. Messi was tegen België Nederland en in de finale tegen Duitsland voornamelijk onzichtbaar.
Messi wist zelf ook nog nooit te scoren in de knock-out fase van een WK. Het is toch kinderachtig om dan over Higuain te beginnen terwijl Messi in de WK finale ook 1 op 1 miste met Neuer en een vrije trap diep in blessuretijd hopeloos over schoot.
Vorig jaar speelde Messi dan een goede Copa America maar liet hij het in de finale toch flink afweten.
Hoewel ik van deze Copa niet alles heb gezien heb ik het idee dat dit Messi's beste toernooi is dit neemt niet weg dat hij het niveau van Maradona in 86 absoluut nog niet heeft kunnen evenaren.

25 juni 2016 om 19:18

Je bedoeld zeker dat Maradonna veel beter was met z'n handen. Zo heeft hij immers zijn wereldbeker gewonnen.

25 juni 2016 om 19:19

Jij kletst ook maar wat.. als je zo redeneert is Cruijff ook zeker maar een prutser. Het zegt misschien iets over de voetballers om hem heen maar meer ook niet..

25 juni 2016 om 19:30

Ben je echt serieus messi is veel beter dan maradonna en in de tijd van maradonna waren er betere teamleden van Argentinië nu het is niet alsof maradonna hun hele team heeft gedragen. Messi is de beste aller tijden dat is mijn mening en volgens mij ook die van meerendeel van de voetbal fans

25 juni 2016 om 20:03

Hoeveel europa cups heeft Maradonna met zijn clubs gewonnen..?

26 juni 2016 om 10:19

Vroeger was voetbal minder tactisch in mijn ogen, toen kon 1 speler het verschil zijn. Kijk naar Cruijff, Maradonna, Eusebio, Pele. Tegenwoordig is voetbal niet meer gewoon de bal naar voren schoppen. Plus dat bij veel van deze wereldtoppers de buitenspelregel nog niet eens bestond. Ik denk dat een Maradonna nu geen potten had kunnen breken.

Maradonna heeft Napoli eigenhandig groot gemaakt, dat lukt in deze tijd echt niet meer. Zie jij Sporting Gijon met alleen Messi in de gelederen de Liga winnen? Zo werkt het niet meer. Vroeger was niet alles beter. Lijkt wel zo omdat het hoe dan ook mooie herinneren zijn.

26 juni 2016 om 11:05

Haa geen buitenspelregel? ? Je zou met zo een uitspraak toch maar eens snel de geschiedenis van het voetbal moeten gaan na kijken, want dat is natuurlijk de groostet onzin.

De buitenspelregel bestaat al sinds 1863 en in 1925 werden er wat aanpassingen op gedaan waardoor ook de buitenspelval ontstond. In 1990 is de buitenspelregel opnieuw grondig aangepast en daar werd het op gelijke hoogte staan niet meer gezien als buitenspel, de aanvallers van tegenwoordig hebben dus meer voordeel van de regel als in de periode daarvoor.

Een hele eenvoudige uitleg staat op de onderstaande link.
www.sidelinesoccer.com/history-of-the-offside-rule...

26 juni 2016 om 11:47

Geen buitenspelregel zoals deze nu is, in 1990 zijn we over gegaan tot de huidige regel. Daarvoor was het vele malen makkelijk om 1 op 1 te komen met de doelman.

Vraag me niet precies hoe het zat met de regel voor 1990 maar feit is wel dat vele voetballers zeggen dat de huidige regel het voetbal compleet veranderd heeft.

26 juni 2016 om 12:45

Bekijk die link maar en je ziet het van zelf ook op de Fifa website is er genoeg over te vinden.

De regel is in 1990 aangepast zodat juist de aanvallende speler/partij meer voordeel heeft uit de situatie.
Voor 1990 stond je dus al veel eerder buitenspel. Na 1990 is de regel nog meer aangepast zo is het nu zo dat een speler die niet deelneemt aan het spel ook niet buitenspel staat, allemaal in het belang om het aanvallende voetbal te belonen. En zo zijn er natuurlijk nog veel meer regels die hebben gezorgd dat het voetbal sneller kan gaan en dat met name aanvallers meer beschermd worden.

In de tijd van Pele waren er bijvoorbeeld helemaal geen gele of rode kaarten. En toen ze er eenmaal waren werden ze nog veel minder snel getrokken. Het met een gestrekt been vanachter inkomen was tot half jaren 90 gewoon geel.

26 juni 2016 om 16:42

Johan Cruijf heeft met Nederland ook geen prijs gepakt en van Basten wel dus van Basten is beter dan Cruijf... Goed argument hoor...

VZ gaat ervan uit dat Argentinië zich niet gaat kwalificeren voor het WK in 2018.

25 juni 2016 om 19:06

*Correctie, Messi gaat daar vanuit. Het zijn zijn uitspraken en VZ neemt die alleen maar over :P.

Argentinie tegen Chili op volle oorlogssterkte zou Argentinie moeten winnen. Ze missen echter Rojo, Lavezzi, Biglia, Banega door door blessures. Di Maria keert net terug en zal niet starten. Aguero geen wedstrijdritme. Zie het somber in als Chili net zo speelt als de laatste 2 duels.

25 juni 2016 om 19:44

Chili is idd on fire laatste 2 wedstrijden. Maar hoop echt dat Messi Argentinie naar een overwinning kan leiden. Eindelijk lijkt de tandem met Pipita ook goed te werken nu dus heb er wel vertrouwen in dat ze hoe dan ook scoren. Alleen achterin ben ik er minder gerust op maar als ze Sanchez en Vargas uit de wedstrijd kunnen houden moet 't hopelijk lukken.

Ik weet niet waarom Messi dan tot 2019 zou moeten wachten op een prijs. Bij mijn weten doet Argentinie normaal gewoon mee op het wk in 2018

26 juni 2016 om 04:31

Messi bedoeld 2019 copa america en niet wk 2018

Tja, ik vind het eerlijk gezegd niet zo een bijzondere prestatie als ze de copa winnen.. Relatief zwak deelnemersveld, ze hebben gewonnen van de VS en Venezuela, ploegen van het kaliber Roemenie ofzo. Chili is inderdaad taai, maar ook geen wereldtop. Pas als Messi het WK wint, dan telt dat echt mee vind ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren