Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mertens bewijst zijn waarde voor Napoli in Italiaanse topper tegen Milan

Laatste update:
/

Napoli heeft directe concurrent AC Milan zaterdagavond een flinke tik uitgedeeld. Het team van Maurizio Sarri was in San Siro met 1-2 te sterk voor de Rossoneri en behoudt zo de aansluiting met de Italiaanse top. Milan kon Napoli bij een zege tot op één punt naderen, maar moet voorlopig een pas op de plaats maken.

De Napolitanen verloren in de competitie pas tweemaal op vreemde bodem en zaten na tien minuten al op rozen. Dries Mertens vertolkte andermaal een hoofdrol. De Belg excelleert dit seizoen vooral als afmaker, maar fungeerde in de Italiaanse hoofdstad tweemaal als aangever in de openingsfase. Mertens lanceerde eerst Lorenzo Insigne succesvol, waarna hij niet veel later José María Callejón de mogelijkheid bood de voorsprong te verdubbelen.

Diezelfde Callejón stond na een half uur spelen aan de basis van een grote kans voor Mertens, maar de clubtopscorer liet na vroegtijdig een beslissing aan te brengen in het duel. Die misser kwam Napoli niet veel later duur te staan. Milan kwam er aanvankelijk niet aan te pas in de eerste helft, maar slaagde er op slag van rust toch in de aansluitingstreffer te produceren. Jorginho verloor de bal op kinderlijke wijze, waarna Juraj Kucka alleen op doelman José Manuel Reina kon afstomen. De Slowaak hield het hoofd koel en bracht de ploeg van Vincenzo Montella daarmee terug in de wedstrijd.

/

In het tweede bedrijf was de ontmoeting meer in balans. Milan ging op jacht naar de gelijkmaker en bood de bezoekers daarmee de ruimte om te counteren. Insigne en de uitblinkende Mertens waren dicht bij een derde goal voor Napoli, maar zij vonden Gianluigi Donnarumma op hun weg. Namens Milan kregen Carlos Bacca en Gabriel Paletta kansjes, maar Napoli bleef uiteidenlijk betrekkelijk eenvoudig op de been.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Top wedstrijd gezien, er was haast geen tijd voor herhalingen door zo een hoge tempo. Alleen jammer dat Milan niet goed aan de wedstrijd begon anders zat veel meer in. Milan moet echt paar topers halen dan kunnen ze zelfs voor de kampioenschap mee doen. Want de basis is er alleen hier en daar paar zwakke schakels vervangen met paar topers. Forza Milan

We hebben niet gewonnen Ac Milan maar wat een heerlijke wedstrijd was dit kan bijna niet geloven dat dit een wedstrijd tussen 2 Italiaanse teams was.
Serie A is dit seizoen Serie A 4.0 geworden Ac Milan speelt lekker Napoli, As Roma, Lazio, Juventus en Inter die bijna weer in de top 5 komen ik weet nog 2jaar terug deze wedstrijden waren niet te doen voor mij, nu hopen dat Ac Milan met Montella weer Europees gaan voetballen en succesen gaan behalen.

Wat moet je hier van vinden? Juve napoli, roma zijn gewoon nog 1 - 2 niveautjes hoger dan dit jonge maar zeer talentvolle milan. Ik hoor mensen zeggen: "ze staan 5e zover afgegleden" wat wil je dan met dit jonge team? Basis spelers zijn donnarumma,Calabria,Romzgnoli,Pasalic,Locatelli, suso en naing(inmiddels zn basisplek kwijt. Jongste is slecht 17. Net zo oud als mn broertje! Echt. Als we 5 of 4e worden, ben ik super trots. Em we hebben al zoveel gewonnen dit seizoen. Het feit dat juve roma en napoli niveautje hoger zijn zegt alsnig niks. We wonnen 2 van juve en hebben napoli het 2x zeer lastig gemaakt. Ook vandaag heeft napoli het zeker niet makkelijk gehad

21 januari 2017 om 23:14

En dit jonge team heeft gewoon een prijs gepakt. Wel club kan dat na zeggen vd topcompetities met een basisleeftijd gemiddelde van ronde de 24 jaar?

22 januari 2017 om 03:40

Wat ze nu bij Milan doen doet Ajax al jaren. En hebben met jonge ploegen ook titels gepakt.

22 januari 2017 om 08:54

Verschil is wel dat dat in de eredivisie is en dan praat ik niet alleen over niveau, maar ook over het feit dat in de eredivisie sowieso veel jongere spelers spelen die nog vol in hun ontwikkeling zitten.

21 januari 2017 om 23:21

Ik kijk werkelijkwaar elke wedstrijd van AC zo graag. Altijd al een zwak voor die club gehad. En nu met dat elftal vol talenten en lekker veel spelers uit de eigen jeugd. Geweldige toekomst voorspeld dit voor jullie! Gelukkig verloren jullie wel vandaag haha!

22 januari 2017 om 08:46

Leuk en aardig dat er zoveel talent in de ploeg zit, maar als er weinig perspectief in zit zijn die talentjes zo weg naar een club waar ze ook uitzicht hebben op een prijs die er toe doet. De drie clubs die jij noemt pikken ze zo op en anders kunnen ze wel in het buitenland terecht. Het wordt tijd dat AC zichzelf weer eens op Europees niveau laat zien, zodat ze aantrekkelijk worden voor de grotere spelers.

22 januari 2017 om 16:44

Die pikken ze zo op? Ze spelen anders nog altijd bij Milan. En die talenten hebben genoeg zicht op prijzen. Ze hebben er zelf namelijk 1 gewonnen. Die talenten beseffen dus als ze hard blijven werken dat resultaten voorzich zullen spreken

22 januari 2017 om 20:16

De basisploeg is sterk genoeg om mee te doen voor de prijzen, zelfs op deze jonge leeftijd laten ze zien dat ze het juiste karakter hebben. De kern moet gewoon meer kwaliteit in de breedte hebben. Niang is niet in vorm en er staat geen vervanger klaar, Locatelli is geschorst en moet vervangen worden door Sosa die amper speelt (speelde wel goed trouwens). Romagnoli moet vervangen worden door Gomez die zich nog moet aanpassen...

Deulofeu die er nu bijkomt is al goed maar er moet gewoon nog 1 speler per linie bijkomen die echt een toegevoegde waarde heeft en dan zie ik ze volgend jaar echt meedoen voor de prijzen onder Montella.

Donnarumma
Abate
Paletta
Romagnoli
De Sciglio
Kucka/Pasali
Locatelli
Bonaventura
Suso
Lapadula
Deulofeu

Jammer dat Milan de laatste wedstrijden steeds zo ontzettend zwak begint (al hadden we nu een paar belangrijke spelers als Locatelli, Romagnoli en De Sciglio niet). Volledig overdondert door Napoli in de beginfase. Echter na Kucka goal kwam Milan een paar keer erg gevaarlijk voor goal. In de 2de helft begon Milan heel sterk maar de goal viel net niet terwijl Donnarumma ons op de been hield achterin.
Ik had een gelijkspel meer terecht gevonden maar dat is mijn mening.

Paletta speelde erg sterk en wordt erg onderschat vind ik. Pasalic speelde ook heel goed toen Milan gevaarlijker werd. Suso en Bonaventura zoals altijd gevaarlijk. Echter was Calabria alweer dramatisch, Sosa vond ik ook niet erg goed (af en toe een goeie openingspass) maar Kucka aan de andere kant gaf alles en dat resulteerde in een broodnodige goal.

Hopelijk vind Montella een manier om Milan vanaf minuut 1 te laten spelen zoals ze dat nu bij vlagen deden. Als Deulofeu er is linksvoor zodat Bonaventura weer op het middenveld kan spelen (waar ik hem het beste vind) zie ik het goed komen. In de zomer aankopen doen en de weg naar boven is ingeslagen.

Wat een wedstrijd was dit, zeg. Na de eerste twintig minuten had ik er flink de pest in, want Milan had een dramatische start, maar de rug werd gerecht en na de rust leek Napoli het helemaal kwijt. Later in de tweede helft leek Napoli het weer iets meer op te pakken en hebben ze het volgehouden om Milan te weerhouden van een gelijkmaker die overigens verdiend was geweest. Ik ben enorm onder de indruk van hoe dit jonge maar zo enorm talentvolle Milan zich deze wedstrijd heeft laten zien tegen dit Napoli, wat natuurlijk eigenlijk een niveautje te hoog is. Ondanks de nederlaag die, naar mijn idee, een gelijkspel had moeten zijn, een goed gevoel overgehouden aan deze wedstrijd. Bonnaventura, Paletta en Suso vond ik zeer sterk spelen. Al met al een heerlijke wedstrijd!

Overigens, weet iemand wie er bij Eurosport commentator was? Ik vond dat 'ie het erg goed deed.

22 januari 2017 om 00:12

Geen idee wie de commentator was dit keer. Over het algemeen vind ik de commentators van Eurosport matig, en dan met name in het benoemen van de speler die aan de bal is. Vandaag ook weer vaak verwarring voor hem of het nu Mertens of Insigne was. Ja, inderdaad ze lijken op elkaar maar alleen aan het verschil in scheenbeschermers mag je die fout niet maken.
Ondanks de (vele) fouten bij het benoemen van de spelers, is het toch prettig om naar te luisteren.
Helaas geen gelijk spel wat naar mijn mening wel verdiend was door Milan.

22 januari 2017 om 00:42

Ik denk dat je daarin gelijk hebt, want die werden wel meer dan eens door elkaar gehaald. Laten we het dan houden op leuk commentaar

Die Mertens is goed bezig zeg. Weer 2 assists erbij. Had altijd gedacht dat de overgang van PSV naar Napoli te zwaar voor hem zou worden maar hij bewijst mijn ongelijk weer eens. Leuke voetballer en ik hoop dat hij ooit kampioen word met Napoli.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren