Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Memphis Depay kwam een week te laat, tegen de zin van de voorzitter en mij in’

Laatste update:

Olympique Lyon staat sinds deze zomer onder leiding van Sylvinho, die het takenpakket van Bruno Génésio overnam. Met de Braziliaan aan het roer is Memphis Depay in ieder geval goed aan het seizoen begonnen: vier doelpunten in evenveel Ligue 1-duels. “De verandering was noodzakelijk. Ik voel me hernieuwd, het was datgene wat we nodig hadden”, verzekerde de Oranje-international een maand geleden aan L’Équipe.

Génésio reageert woensdag in gesprek met RMC Sport onder meer op de uitlatingen van Depay. “Ik lees dingen die mij pijn doen, afkomstig van bepaalde spelers”, vertelt de tegenwoordig trainer van het Chinese Beijing Guoan. “Ik reageer er liever niet op, omdat je in de voetballerij heel veel bescheidenheid moet tonen. Alles gaat heel snel, op wat voor manier dan ook. Dat maakt onderdeel uit van de voetballerij en deze wereld.”

“De uitspraken van Depay? Die hebben mij geen pijn gedaan”, verzekert Génésio. “Het bevestigt alleen maar mijn mening over de voetbalwereld en bepaalde spelers. Het is voor mij niet meer dan een anekdote. Ik heb ook dingen gehoord waar ik licht om heb moeten lachen, voornamelijk op het gebied van respect en discipline. Depay kwam vorig jaar een week te laat, dat was zijn eigen keuze en was tegen de zin van de voorzitter en mij in.”

Depay kreeg toentertijd een geldstraf van Olympique Lyon. “Ik heb geen probleem met Depay meer. Ik weet hoe hij is. Hij is iemand met een zekere persoonlijkheid. Maar ik heb dat hoofdstuk afgesloten”, benadrukt Génésio. “Ik denk alleen maar aan mijn nieuwe club en ik hoop dat Olympique Lyon de best mogelijke resultaten boekt. Dat verdient de club, de mensen aan het hoofd van de club en de stad.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Ik lees over dingen die hem pijn doen en dingen die hem geen pijn doen? Was dit een interview of een huisartsenbezoek?

4 september 2019 om 23:41

Depay had natuurlijk moeten zeggen dat de club waar hij voor werkt beter hun oude trainer had kunnen houden. -_-

OT: Ik lees hier alleen in dat hij het Depay het een seizoen kwalijk heeft genomen dat ie een week te laat was, niet netjes maar je hebt m al een geldboete gegeven.

"Het bevestigt alleen maar mijn mening over de voetbalwereld en bepaalde spelers." Het gaat in het interview over bescheidenheid en respect. Dus ik denk dat Genesio bedoelt dat sommigen hun mond vol hebben van 'respect' en 'nederigheid', maar dat uit hun verdere daden niet laten blijken. Ik vond de uitspraken van Depay eerlijk gezegd niet zo schokkend, maar goed het ging dan ook niet over mij. Ik proef dat Genesio echter wel teleurgesteld is in zijn voormalige pupil. Is ook maar een kleine moeite, een beetje hoffelijkheid tonen naar je voormalige coach. Dan kun je nog steeds de nieuwe coach allerlei veren op zijn hoed zetten.

Depay werd in dit interview gevraagd of het nodig was dat er een nieuwe trainer zou komen. Hij zei dat vernieuwing goed was. Vervolgens werd er gevraagd of bepaalde aspecten die deze trainer heeft niet bij de vorige trainer aanwezig waren en dat daarom van trainer is gewisseld. Hierop zei hij dat de vorige trainer dit ook gewoon had, maar depay gaf aan dat vernieuwing goed was.

Wat had depay anders kunnen zeggen? Hij geeft letterlijk aan dat beide coaches goed zijn, maar hij prijst simpelweg de vernieuwing en dat doet hij natuurlijk om de huidige coach te steunen. Hij zei letterlijk geen slecht woord over Genesio.

5 september 2019 om 11:01

Ja het was ook gewoon een kut vraag. Als hij andersom had gezegd dat het niet hoefde dan beledig je de nieuwe trainer weer. Je kunt het nooit goed doen.

Mensen voelen zich altijd zo snel geroepen om zich te verantwoorden en te verdedigen.

"ik reageer er liever niet op, omdat je in de voetballerij bescheiden moet blijven."

In welke wereld leeft deze Genesio dan? De voetbalwereld is allesbehalve bescheiden en spelers hebben tegenwoordig bij wijze van spreken een ego van hier tot aan Tokyo. Als je dan iets als coach niet moet zijn, is het wel bescheiden.

Verder is het wel duidelijk dat de band tussen Genesio en Memphis moeilijk was vorig seizoen. Wie dan de schuldige is doet er niet toe. Genesio maakte de fout door vorig seizoen vast te houden aan een systeem waarin z'n beste spelers niet konden renderen en niet op hun beste posities speelden. Met betrekking tot Lyon is het dus wel beter dat hij vertrokken is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren