Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Mega-aankoop’ Kökçü wordt bij Benfica meteen best betaalde speler

Donderdag, 8 juni 2023 om 07:45Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 08:17

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat Orkun Kökçü de overstap maakt van Feyenoord naar Benfica. De Telegraaf schrijft donderdagochtend dat de middenvelder voor een recordbedrag wordt overgenomen door de Portugese grootmacht. Kökçü moet de voor 120 miljoen euro naar Chelsea vertrokken Enzo Fernández opvolgen bij Benfica en wordt meteen de bestbetaalde speler binnen de selectie.

Feyenoord kan meer geld vangen voor Kökçü bij een transfer naar Engeland, waar Manchester United, Liverpool, Aston Villa en Brighton & Hove Albion hebben laten doorschemeren interesse te hebben, maar zover wil Benfica het niet laten komen. De Portugezen schakelen een tandje bij en willen de transfer binnen 24 uur hebben afgerond. Donderdag moet met een miljoenenbod voor zowel Feyenoord als Kökçü de genadeklap worden gegeven.

Hoewel Benfica bereid is het eigen transferrecord te verbreken, is de club niet in staat om direct veertig miljoen euro op te hoesten. Men heeft daarom een speciale constructie in gedachten. De club gaat dertig miljoen euro rechtstreeks overmaken en laat bovendien een behoorlijk doorverkooppercentage opnemen, waarmee Feyenoord voor twintig procent eigenaar blijft.

De Nederlandse landskampioen zou daarmee aanspraak maken op twintig procent van de inkomsten bij een eventuele doorverkoop in de toekomst, waardoor de totale transferwaarde rond de 40 à 45 miljoen euro uitkomt. Dit is conform de wensen van Feyenoord. Kökçü gaat bij Benfica herenigd worden met Fredrik Aursnes en komt onder de vleugels te werken van Roger Schmidt, die hem al veelvuldig van dichtbij aan het werk zag in de Eredivisie.

Kökçü gaat hoe dan ook het transferrecord van Benfica breken, daar voor huidige recordaankopen Darwin Núnez en Fernández een vast bedrag van respectievelijk 24 en 20 miljoen euro is betaald. Door doorverkooppercentages is hun transfersom uiteindelijk hoger uitgevallen, wat met de middenvelder van Feyenoord dus ook moet gebeuren. Raúl Jiménez (22 miljoen euro) en Everton (20 miljoen euro) completeren de top vier duurste inkomende transfers van Benfica.

Portugese media betitelen de transfer van Kökçü als 'mega-aankoop'. Kökçü kwam in de hoofdmacht van Feyenoord tot nog toe tot 175 wedstrijden, waarin hij 32 keer scoorde en 27 maal aangever was. Afgelopen seizoen zette hij de kroon op zijn Rotterdamse periode, daar de landstitel werd behaald. Door verschillende Nederlandse media werd hij verkozen tot Speler van het Jaar. Record wist woensdag al te melden dat Kökçü zijn zinnen had gezet op een deal met Benfica.Gerelateerd

Meer sportnieuws

180 reacties (laatste reactie door mr. goochie)

Ja daaaag. 30 mil?

8 juni 2023 om 07:51

Ben benieuwd. Maar te Kloese laat zich niet afschepen. Wees daar maar gerust op.

8 juni 2023 om 09:21

Het zijn ook Portugese media. Als we 1 ding hebben geleerd van de Arne Slot soap is dat we echt 0 berichten kunnen vertrouwen tot het definitief is gemaakt door de clubs zelf.

8 juni 2023 om 09:29

30+ miljoen zou toch direct een recrod zijn voor Feyenoord? Strik erom en go!

8 juni 2023 om 09:32

@Feye_88

Tja als je bedenkt dat Tielemans transfervrij is, 26 jaar met 200 wedstrijden Leicester en 185 Anderlecht als uitblinker in de benen heeft.

Mason Mount rond de 55 miljoen moet kosten etc. Welke 2 jaar ouder is maar wel 200 wedstrijden PL heeft gespeeld bij een top team.

Hoe realistisch is het dan om van 50 miljoen uit te gaan voor Kokcu met 175 wedstrijden Feyenoord in de benen?

8 juni 2023 om 09:37

Je somt nu de koopjes van de markt op en trekt daaruit de conclusie dat dat de normale bedragen tegenwoordig zijn? We kunnen ook een lijstje maken van spelers die een stuk duurder waren dan Kokcu. Zonder aantoonbaar betere prestaties.

8 juni 2023 om 09:38

@prem_93

Het gaat toch niet om een record halen. Het gaat erom dat je een speler voor zoveel mogelijk geld verkoopt. 30 is wat karig voor iemand met het talent, de drive en de prestaties als Kokcu.

8 juni 2023 om 09:39

Dit is een goede deal hoor! Gelijk al 30 miljoen en Benfica verkoopt regelmatig spelers voor rond de 100, dan komt er nog eens 20 bij. Al weet ik niet of het over 20 procent van de winst gaat (20 procent van 70m in dat geval) of over het hele bedrag.

8 juni 2023 om 09:41

@D-Bergkamp

Mount heeft een contract van nog maar een jaar. Dan gaat je verkoopprijs omlaag en dan is 55 miljoen ontzettend veel. Als je voor Mount met een jaarcontract 55 kan vragen, dan kan dat prima ook voor Kokcu met een meerjarig contract.

Ik weet niet zo goed wat ik met je info over Tielemans moet?

Overigens kijk je toch gewoon naar hoe goed iemand is? Kokcu is al 1.5 jaar in topvorm en wordt alleen maar beter. Als je kijkt naar wat hij toevoegt aan een team moet je daar gewoon voor lappen. Hij kan prima functioneren onder allerlei Slot-achtige trainers.

Wat wil je voor Alvarez hebben als Ajax zijnde? Kokcu is namelijk wel een klasse beter, dus meer dan Alvarez is prima voor mij

8 juni 2023 om 09:53

Kokcu vertegenwoordigd een waarde van 30 miljoen, Mount van 65 miljoen volgens transfermarkt. Daarnaast speel je in Engeland veel meer wedstrijden, waardoor de stats indrukwekkender lijken, maar voor hetzelfde geldt heeft Mount hiervan 100 wedstrijden de laatste paar minuten mogen invallen?

Maar los daarvan. Een Mount en Tielemans kan Benfica niet betalen. Als Kokcu de best betaalde speler wordt binnen de selectie, dan praten we over ?. In 2019 was Jonas de best betaalde speler ooit bij Benfica met 2,5 miljoen euro. Stel dat Kokcu 3,5 gaat verdienen (inflatie), daar komen een Tielemans en Mount geeneens hun bed voor uit.

8 juni 2023 om 09:56

Mount is een Engelsman en Engels international. Die kosten gewoon meer, dat is een feit en daar mag je Europese spelersprijzen niet aan koppelen. En het vermelden van Tielemans lijkt me logisch. Een vergelijkbare speler als Kokcu, echter een stuk meer ervaring in een topcompetitie, die transfervrij op te pikken is.

8 juni 2023 om 09:59

30 miljoen voor je absolute topspelers/aanvoerder van de kampioenen van nederland, ze lijken wel gek onder de 40 niet eens praten, al vind ik dat al wat schaars als je kijkt dat de van de beekjes ook voor 40 gaan, de alvaresjes al 45 worden genoemd

8 juni 2023 om 10:42

Jullie feyenoorders zijn te verliefd op Kokcu...dat begrijp ik na afgelopen jaar. En hij was ook goed, voor eredivisiebegrippen, maar ik zie die potentie tot wereldtop helemaal niet eigenlijk.
Alvarez is een Mexicaans international met WK ervaring, en CL uitblink wedstrijden op zn naam. Proven track record op het allerhoogste niveau betekent dat, en bovendien is hij een totaal andere speler dan Kokcu. Hij is namelijk een stofzuiger, en in die categorie stofzuigets hoort ie bij de meest veelbelovende in Europa. Daarom wilde Cheslea m en nu Dortmund voor 35 miljoen.
Kokcu is een spelmaker bij Feyenoord, en hoort in die categorie echt niet bij de meest veelbelovende van Europa. Daarom denkt Benfica m ook voor 30 binnen te hengelen. Met nog een bonus als blijkt dat ie toch nog een niveautje hoger kan. Subtop grote competitie zie ik m nog wel naartoe groeien overigens. Niet top 10 wereld en zéker nooit 100 miljoen transfer.

8 juni 2023 om 11:20

Giannini zoals het nu overal besproken wordt gaat het om 20% van de volledig som, aangezien het zou gaan om aankoop van 80% van de rechten.

8 juni 2023 om 11:29

@Feye_88

Ik wil bewust Alvarez er niet bij betrekken omdat je dan een Ajax/Feyenoord discussie krijgt. Ik geef met relevante voorbeelden op vergelijkbare posities bepaalde marktwaardes en aan eenhandig daarvan reflecteer ik een marktwaarde op Kokcu.

Mount heeft nog 1 jaar contract, maar is wel home grown. Dat heft elkaar weer op. En ik zie weinig clubs die liever 45 voor Kokcu betalen dan 55 voor Mount.

En waarom Tielemans? Omdat het een vergelijkbare speler is die transfervrij is met 200 wedstrijden Leicester ervaring.

Vind ik Kokcu een goede speler? Absoluut! Gun ik Feyenoord een fantastisch bedrag? Ook absoluut!

Alleen kijk ik naar vergelijkbare spelers welke ook te koop zijn en voor welke bedragen. En dan zie ik voorlopig geen club 40-50 mil neer leggen voor Kokcu. Dat is niet misgunnen maar op basis van redelijke vergelijkingen iets bepalen.

8 juni 2023 om 12:09

Alleen omdat het een record zou zijn? Hahahaha

8 juni 2023 om 12:21

D-Bergkamp even afegzien van wie beter is en wie meer waard is. Tielemans zal waarschijnlijk 20-25 miljoen tekengeld pakken en 50-100% meer salaris vragen dan kokcu. Bij mount zal dat salaris zelfs 100-200% hoger zijn.

Ik denk trouwens ook niet dat kokcu voor 50 zal gaan. Hoor ik maar weinig mensen zeggen trouwens. Maar ik snap het best als feyenoord probeert minimaal 40 eruit te slepen.

8 juni 2023 om 12:21

Mount en Tielemans kunnen toch niet voor 12 verschillende teams tegelijkertijd spelen? Je somt dus de koopjes op, waar waarschijnlijk 90% van de top van Europa geïnteresseerd in is. Mount gaat naar Man Utd en Tielemans misschien naar Barcelona ofzo. Welk blik spelers trek je nu open die goedkoper en beter zijn dan Kokcu?

8 juni 2023 om 12:22

Mijn punt is dat je erg selectief te werk gaat bij de waardebepaling van Kokcu

8 juni 2023 om 13:15

Aan de andere kant als je kijkt wat ajax voor middelmatoge spelers krijgt dat zou 100 miljoen realistisch zijn.

8 juni 2023 om 14:08

@Karbonkeltjes,

Dan kom je bij het punt, welke club wil Kokcu hebben en dat betalen?

Duitse clubs betalen niet snel 40-50 mil
Zelfde geld voor Spaanse clubs (op Real/Atletico na)
Italiaanse clubs en 40 miljoen is ook niet iets dat vaak gebeurt.

Dus kom je in de PL, waar Chelsea en City geen interesse zullen hebben. United/Liverpool eerder Mount/Tielemans zullen halen. Een Arsenal geen 40 miljoen voor een wissel neer legt.

Dus waar moet Kokcu precies heen voor 40-50 miljoen? Ik weet het niet..

8 juni 2023 om 07:53

Lees je wel? 30mil direct en 20% bij doorverkoop, Feyenoord blijft voor 20% eigenaar dus stel je voor Benfica verkoopt Kokcu over 2 seizoenen dan krijgt Feyenoord nog eens 10-15 miljoen.

8 juni 2023 om 07:58

Dus dan heb je over 2 jaar het bedrag dat je nu al kan vangen. Wat is daar het voordeel aan voor Feyenoord? Zeker als Benfica hem zo vroeg in de periode wil kopen dan moeten ze de hoofdprijs betalen. Ik zeg 40 plus die 20%. Als er echt Engelse clubs komen dan verkoop je hem voor veel meer dan dit soort bedragen.

8 juni 2023 om 08:01

Nog eens 10 miljoen? Dan ga je er dus vanuit dat Kokcu voor 50 doorverkocht gaat worden, wat absoluut geen zekerheid is. Ik vind het best aan de lage kant.

8 juni 2023 om 08:06

@drenniz Ja, als hij voor veel wordt verkocht. Benfica alleen financiële vooruitgang, sportief niet echt

8 juni 2023 om 08:08

Kokcu zou dus voor 50m verkocht moeten worden willen we op 40m terecht komen en voor 80m willen wij op de 45m terecht komen met een 20% behoud van transferrechten. Dat is nogal een discrepantie, zou dan echt vechten voor een hoger behoud van rechten. Heb echt alle geloof in Kokcu, maar 80m? Grote gok als dit waar is.

Één ding dat mij gerust stelt is dat sinds Te Kloese de touwtjes in handen heeft alle berichtgeving rondom Feyenoord en transfers tot nu toe flink naast de realiteit heeft gezeten. Laten we hopen dat er een mooie deal uit komt die voor beiden goed is, want Kokcu verdient gewoon een mooie transfer.

8 juni 2023 om 08:08

Benfica alleen financieel? Dat is in alles een grotere club dan Feyenoord. Enkel de competitie is geen vooruitgang. Daarentegen heb je wel een grote kans op een redelijke Europese campagne.

8 juni 2023 om 08:09

Juist als ze laat komen dienen ze de hoofdprijs te betalen lijkt me. Dan kunnen ze geen vervanger halen. Bovendien wilt hij naar Benfica, dat betekent ook wat. Leuk als er Engelse clubs zijn die meer willen betalen maar als hij niet wil dan houdt het op.

8 juni 2023 om 08:09

Klopt trouwens voor geen meter hoe VZ het verwoordt want third party ownership is gewoon verboden. Best een vreemde manier om een doorverkooppercentage uit te drukken vind ik zelf.

8 juni 2023 om 08:12

Vaak zie je dan dat ze spelers gaan betrekken in een transfer, Kokcu 'ruilen' voor een andere speler plus een klein bedrag waar Feyenoord dan 20% van krijgt. En dan hang je met zo'n deal als deze.

Benfica verkoopt zelf ook voor hoge bedragen, dan kunnen ze dit echt wel op tafel leggen!

8 juni 2023 om 08:28

Aangezien Kokcu geen clausule heeft zou Feyenoord ook een bedrag van 40 miljoen uit PL niet nu al krijgen, praktisch elke club betaald tegenwoordig transfersommen in termijnen. Met een doorverkoop percentage van maar liefst 20% kan Feyenoord een deel van hun geld zelfs eerder ontvangen, als Kokcu over twee jaar alsnog de stap maakt naar bijvoorbeeld de PL.

8 juni 2023 om 08:32

Ik lees wel ja. Begrijp jij ook wat je leest?

Feyenoord verlangt een bedrag van €40m. Benfica wil nu €30m betalen + doorverkoopclausule van 20%.

Dat betekent dus dat deze transfer enkel €40m of meer zal opleveren voor Feyenoord wanneer Kokcu in de toekomst een transfer van Benfica naar een andere club maakt van minstens €50m. Pas dan kom je aan de €40m.

8 juni 2023 om 08:55

Ben ik het wel mee eens, dramatisch die Portugese competitie. Clubs als Casa Pia, Chaves, Famalicao, Portimonense, Arouca. Kijk voor de grap eens naar die stadions, je gaat 50 jaar terug de tijd in.

8 juni 2023 om 09:11

Meestal is het een percentage van de winst. Dus 20% over alles wat ze boven 30 miljoen vangen. Bij 50 miljoen wordt dat dus 4 miljoen voor Feyenoord. Kom je op 34 miljoen, niet echt heel erg veel voor zo’n goede speler. Maar zeker geen kattepis.

8 juni 2023 om 09:26

@Remi waar jij hebt over hebt is een doorverkoop percentage, hier praten ze over behoud van transferrechten.

Dat zijn twee wezenlijk verschillende dingen natuurlijk.

8 juni 2023 om 09:43

Willen ze die 40.milj halen moet kokcu dus voor minimaal 50 verkocht worden. Persoonlijk vind ik dit helemaal niet zo'n goede deal, maar goed ik heb er niet voor gestudeerd

8 juni 2023 om 10:00

De Nederlandse media hebben een hele rare vertaalfout gemaakt. Er staat in de Portugese media gewoon een doorverkoop percentage van 20%. Dat betekent alleen dat Feyenoord 20% van de winst krijgt die Benfica op Kokcu zou maken. Dus stel Benfica betaalt nu 30 miljoen, verkoopt hem later voor 50 miljoen, krijg je 4 miljoen.

Dat Feyenoord eigenaar blijft van 20% van de transferrechten is een fabeltje. Geloof mij ook maar dat Benfica nooit met zoiets akkoord zou gaan.

8 juni 2023 om 10:01

Liverpool betaald 45 miljoen, verspreidt over 5 jaar. Of Benfica betaald 30 miljoen direct met behoudt van 20% transferrechten. Dan is de deal van Benfica toch tig keer beter. Of Kokcu moet over 5 jaar transfervrij vertrekken, maar dat zie ik niet zo snel gebeuren. Die gaat uiteindelijk echt wel weer een stap vooruit maken.

8 juni 2023 om 10:51

Het is echter totaal niet per definitie zo dat 20% doorverkooppercentage alleen voor de winst telt, dat kan ook gewoon op het hele bedrag zijn. Het is maar wat je afspreekt.

8 juni 2023 om 11:18

@memyselfandi maar dat moet hij dan ook wel zelf willen natuurlijk, en hij lijkt aardig een voorkeur voor benfica te hebben.

8 juni 2023 om 12:03

Precies dit. En je kan 'op niveau' wennen aan zelfstandig een bestaan opbouwen in het buitenland. Je plekje veroveren binnen een nieuwe BVO. Met die ervaring in de pocket, zou je daarna een juiste stap kunnen maken naar een Dortmund (al zullen die niet genoeg betalen), Arsenal of Liverpool.

8 juni 2023 om 14:50

@drenniz dan ga je er van uit dat hij over 2 jaar voor 50-70 miljoen weg kan. Dat kan natuurlijk maar vanzelfsprekend is het niet.
Benfica, toch een goed verkopende club, heeft nog nooit een speler van (tegen die tijd) 24 voor die bedragen verkocht. Voor alles is een eerste keer natuurlijk maar ik zou er niet zo maar van uit gaan.

8 juni 2023 om 07:55

Ik roep het weken, dat bedragen die je hier hoort zwaar overdreven zijn. Ik zag 50,60,70 miljoen voorbijkomen. Voor een speler die nooit op het allerhoogste niveau heeft gespeeld. Wordt gewoon niet betaalt. Feyenoord pakt hier gewoon een gewoon een goede deal.

Mocht Feyenoord het komend seizoen laten zien in CL, dan gaan de bedragen weer een stap omhoog. Nu zullen bedragen van 30-40 miljoen maximaal zijn.

Ik snap dat het frustrerend is, zeker omdat een Alvarez straks voor eenzelfde bedrag of zelfs meer wordt verkocht. En dat na zo’n seizoen. Maar dat is wat goodwill van een club doet.

8 juni 2023 om 08:03

@Arie, die 50 miljoen was echt niet onrealistisch als hij naar de PL zou gaan. Daarnaast is dit nog niet rond, dus afwachten. De Telegraaf wist ook zeker dat Slot zou vertrekken. Feyenoord heeft geen enkele noodzaak om Kokcu nu al te laten vertrekken

8 juni 2023 om 08:19

Als hij niet wil blijven dan is dat.een redelijke noodzaak

8 juni 2023 om 08:26

@FR010FRDam,

Schijnbaar is voorlopig 50 miljoen dus wel onrealistisch…. Aangezien het er voorlopig op lijkt dat dit niet betaald gaat worden

8 juni 2023 om 08:28

Nu al in de zin dat de markt niet eens open is. Benfica heeft haast. Feyenoord niet

8 juni 2023 om 08:32

Mooi toch, 1 seizoen weer kampioen en de prijzen rijzen de pan uit bij de supporters maar de realiteit ligt toch echt anders…

8 juni 2023 om 08:33

@dennis, de telegraaf heeft het zo vaak mis. Als Dortmund en Arsenal zich achter de schermen inmiddels hebben gemeld is het verhaal volledig anders. 50 miljoen voor Kokcu is geen gek bedrag, dus realistisch

8 juni 2023 om 08:35

Het leek er ook niet op dat Antony voor 95 mil zou vertrekken. Markt is nog niet open en Feyenoord heeft dus niet de noodzaak om tegen het eerste bod ja te zeggen.
Laat de markt maar eens op gang komen en er zullen vanzelf meerdere clubs komen. Al gebruik je ze maar om Benfica wat meer te laten betalen. 45-55 mil incl. Bonussen is een realistisch bedrag als je het mij vraagt

8 juni 2023 om 08:35

Mooi toch allerlei Ajacieden die de telegraaf het hele jaar vervloeken omdat er onwaarheden in staan en nu het bericht meteen voor waarheid aannemen omdat ze hopen dar Kokcu voor minder dan 40 miljoen gaat.

8 juni 2023 om 08:44

@FR010,

Nee hoor ik zeg voorlopig, het kan nog veranderen. Ik zie Kokcu alleen geen basis plaats veroveren bij Arsenal. En Arsenal die 50 miljoen voor een wissel speler neer legt zie ik ook niet gebeuren.

Duitse clubs staan er sowieso niet om bekend met 40-50 miljoen bedragen te werken. Dat ligt niet aan Kokcu maar aan hun beleid. In Spanje heeft buiten Real Madrid/Atletico ook niemand dat budget.

Dan moet je hopen op een subtopper in Engeland, en daar is Kokcu meer dan goed genoeg voor! Alleen denk ik dat Kokcu op een hogere club mikt..

Dus een samenloop van omstandigheden verwacht ik niet dat Kokcu 40-50 mil op levert. Dat ligt niet perse aan Kokcu of aan zijn kwaliteiten. Maar meer aan de potentiële kopers die interessant zijn.

8 juni 2023 om 08:46

Kokcu is meer dan vijftig miljoen waard. Met afstand de beste speler van de Eredivisie dit seizoen. Internationaal heeft hij zichzelf ook bewezen. Als hij bij Ajax rondliep zou hij vanwege het handelsmerk Ajax (sorry, dat is echt een ding) voor 60+ miljoen weggaan. Feyenoord zit in een luxe positie, tenzij er toezeggingen zijn gedaan over het eventueel meewerken aan een transfer. Dan zou ik 40 miljoen nog steeds redelijk vinden. Ik zou erg blij zijn met zijn vertrek. Van een middenveld met Wieffer en Zerrouki vrees je voetballend toch minder.

8 juni 2023 om 08:46

@Unknown007,

Antony is dat geld nooit waard geweest en was een noodgreep van de Glazer familie. Ook totaal niet te vergelijken. Het is goed onderhandelt toen door VD Sar en gebruik gemaakt van de zwakke positie van United.

8 juni 2023 om 09:05

Ik zou ook niet weten waarom Arsenal voor een Kokcu zou gaan voor dat bedrag als Tielemans transfervrij op te pikken is.

8 juni 2023 om 09:27

@Lierse1997,

Precies dit soort dingen word altijd vergeten. Er word altijd maar geroepen: hij is minimaal zoveel waard.

Als je realistisch gaat kijken zijn er vergelijkbare spelers (of beter) voor minder geld op te halen. En daarnaast moet je ook kijken naar de geïnteresseerde club, kans op basis plaats en financiën…

De enige club die ik direct 40-50 miljoen neer zie leggen zou United zijn. Daar staat weer tegen over dat die Mason Mount voor hetzelfde bedrag zullen halen.

8 juni 2023 om 09:28

@Lierse1997 en waarom heeft Tielemans nog nergens getekend? Zo goed ligt hij schijnbaar toch niet in de markt.
On: ik zie Benfica niet als stap vooruit, vanaf seizoen 24/25 heeft NL meer CL plekken dan Portugal dus zo zeker is de CL toekomst van Portugese clubs ook niet. Feyenoord heeft de luxe om nog te wachten op betere aanbiedingen van betere clubs.

8 juni 2023 om 09:33

Omdat het 8 juni is?

8 juni 2023 om 09:34

@RikF,

Of Tielemans speelt de markt goed uit, met alle respect voor Kokcu, Tielemans is 4 jaar ouder en heeft 200 wedstrijden Leicester in de benen zitten in de premier league en daar laten zien goed genoeg te zijn voor een stap hoger.

Waarom zou je dan 40/50 miljoen voor Kokcu betalen?

8 juni 2023 om 09:58

@D-Bergkamp

Omdat er niet zo heel veel Tielemansen zijn. En hij een enorm salaris verwacht. En restwaarde

Je doet wel heel erg je best om de waarde van Kokcu naar beneden te praten. Voor een Ajacied met gelijksoortige prestaties had je ook gewoon 50 willen hebben. Dat is de huidige markt.

8 juni 2023 om 10:37

@Lierse, Tielemans heeft de clubs voor het uitzoeken, de kans dat hij niet naar Arsenal gaat is groter dan dat hij wel gaat.

8 juni 2023 om 11:31

@Feye_88

Ik praat nergens de waarde van Kokcu naar beneden, ik leg een realistisch vergelijking perspectief neer met vergelijkbare spelers. Tevens geef ik ook een duidelijke onderbouwing waarom ik niet zie dat een Spaanse/Duitse club en of Arsenal geen 40-50 miljoen neer leggen.

En Tielemans zal een enorm salaris kosten, laten we zeggen 5 miljoen per jaar meer dan Kokcu. Dan ben je met een vijf jarig contract voor Tielemans toch nog steeds spek koper tov Kokcu?

Met alle respect, dat ligt niet aan Kokcu, dat ligt aan de huidige markt.

Als je dat niet wilt in zien, wie is er dan niet realistisch?

8 juni 2023 om 14:29

D-Bergkamp en nog een miljoen of 20 tekengeld. Dan kom je alsnog op zoiets uit. Dan is het aan een club om te bepalen welke speler beter in hun profiel past. Tielemans is in ieder geval een jaar of 4 ouder. Ook iets dat je positief en negatief kunt zien trouwens.

8 juni 2023 om 10:40

30m + 20% doorverkoop. Of lees je het express niet? Bij een toekomstige transfer (Benfica een van de best verkopende clubs), profiteer je ook dik mee..

8 juni 2023 om 11:12

Tijd dat wij beter leren verkopen oa voor onze eigen jeugd.. das de laatste stap die nodig is om te verbeteren.. kijk maar:

De vrij 6.5 mil
Wijnaldum 5 milj
(Kokcü 30 plus bonussen)
Aursnes 13
Chong gratis
Ake gratis
Rekik gratis
Bruma gratis
Janssen gratis
Zirkzee gratis
De rhoon gratis
Jan maat 6 milj
Timber1 gratis
Timber2 gratis
Noa lang gratis
Van persie fooitje
De guzman gratis
Fer fooitje
Etc etc etc

8 juni 2023 om 12:33

Dat zou slecht nieuws zijn voor Roger Schmidt. Kokcu is misschien een talent, maar heeft het nog niet (kunnen) laten zien in de CL. Is wel kampioen geworden, maar wel met een historisch zwakke concurrentie van ajax en psv.

Aan de andere kant zou dit voor Kokcu een mooie stap zijn. Mocht hij bij Benfica uitgroeien tot een key player dan zal hij in de toekomst de topclubs voor het uitkiezen hebben

8 juni 2023 om 14:39

Rekoebie psv had 75 punten. Dat is niet bepaald historisch slecht voor ze. V
erder is feyenoord op 82 punten geeindigd en ajax vorig seizoen kampioen met 83 punten. Ook niet heel schokkende verschillen.

Ik vind Benfica niet echt een mooie stap sportief gezien. Had hem graag bij Arsenal gezien. Hoop op 40-45 miljoen. Op deze manier kan Feyenoord dik investeren en krijgen ze dat bedrag, maar liever meteen.

8 juni 2023 om 07:51

Ik ook niet eigenlijk. Arsenal heeft al een sterk middenveld. Ik had hem graag in de Bundesliga gezien bij Leipzig of Dortmund. Zeker met het vertrek van Laimer naar Bayern en Bellingham naar Real zal die daar gewoon spelen. De Portugese competitie is ook echt niet een stap voorwaarts, maar eerder zijwaarts.

8 juni 2023 om 07:56

Qua salaris is het een dikke stap voorwaarts daarnaast is het een mooie tussenstap. Om vanuit daar een stap naar de absolute top te maken.

8 juni 2023 om 08:03

Bij Arsenal zou hij amper aan spelen toe komen, het is een prima speler maar meer niet voor het niveau Arsenal. Ik denk dat Benfica juist de perfecte stap zal zijn. Zal spelen voor het kampioenschap, spelen in de CL, mooi weer en goed salaris. Daarnaast is het makkelijker om van Benfica de stap naar de absolute top te maken dan bij Feyenoord.

8 juni 2023 om 08:05

Dat had ook bij die clubs gekund die in net opnoemde. Speel je in een topcompetitie en als die laatste stap niet meer komt is het ook prima. Bij Benfica speel je buiten Porto, Lissabon en Braga toch voornamelijk tegen middelmaat en kleine clubs.

8 juni 2023 om 08:09

Een nieuwe dag en wederom een post van FCvoetbal23 die verkapt het niveau van een Feyenoorder naar beneden praat. Het begint te wennen

8 juni 2023 om 08:19

@FR010FRDAM Ik haal nergens het niveau van Feyenoord omlaag toch? Ik doe er alleen niet aan mee dat Feyenoord weer een keer kampioen is geworden en dat Benfica dan amper een stap vooruit is, dat vind ik nergens op slaan namelijk om dat te zeggen van een club die eigenlijk jaarlijks CL speelt tegenover een club die eigenlijk steevast EL speelt. Daarnaast denk ik dat Kokcu niet veel zou spelen bij Arsenal maar wel heel veel minuten zou kunnen maken bij Benfica om daarna de stap naar de top te maken, wat is daar precies verkeerd aan?

Zelfs een Ziyech die een veel hoger niveau haalde in de eredivisie en zelfs CL waar Kokcu niet heeft gespeeld heeft het gewoon lastig bij Chelsea. Frenkie had het lastig bij Barcelona en de Ligt ook bij Juve in het begin. Ik ben in mijn ogen gewoon realistisch en vindt dat Feyenoord fans na een kampioenschap dat niet zijn momenteel. Hij heeft een heel sterk seizoen gehad maar persoonlijk vind ik Geertruida en Hancko van een hoger niveau, verfijnder ook qua spel. Dit vind ik in potentie ook de beste spelers.

8 juni 2023 om 08:31

Verschil is dat Dordmund nog niet voor de deur staat, er is overigens wel een plek vrij op het middenveld..

8 juni 2023 om 08:34

Dat mensen tunnelvisie hebben betekend niet dat hij een bepaalde andere mening kan hebben toch?

8 juni 2023 om 08:35

De Ligt is gewoon uitgegroeid tot een van de beste cv's ter wereld, Frenkie is gewoon een topspeler. En waarom noem je alle andere successen niet? Spelers die van de Eredivisie naar sterke ploegen gingen. Dumfries steenvast basisspeler bij Inter, Mazraoui doet het goed bij Bayern, Haller bij Dortmund, Martinez sleutellspeler bij Man United, Gakpo basisspeler bij Liverpool. Genoeg spelers die het gewoon goed bij de top-15 van Europa.

8 juni 2023 om 10:09

De Ligt was bij Juve niet uitgeroeid tot een van de beste CV’s, zelfs Timber speelde op zijn positie in het Nederlands elftal dus wat je zegt klopt niet. Frenkie had het heel erg lastig en dit is pas zijn eerste seizoen dat hij goed heeft gespeeld. Mazraoui heeft amper gespeeld dit seizoen dus weet niet welk team van Bayern jij hebt gevolgd om te zeggen dat hij het heel goed heeft gedaan. Dumfries speelt veel maar lees om de haverklap dat hij weg mag omdat hij gewoon harde voeten heeft. Daarnaast zijn er meer verhalen die de afgelopen zijn mislukt dan succesvol gebleken als het om een directe stap naar de top ging. Dus is dit gewoon een slimme stap en laat hij zien zijn carrière zorgvuldig op te bouwen. Hij heeft nu nog niet het niveau maar na 2/3 jaar Benfica kan dat anders zijn!

8 juni 2023 om 10:19

@arie84,

Dat is dus de reinste onzin wat je hier schrijft.

Bij Benfica verdiende de best betaalde speler, na contractverlenging, 2,5 miljoen euro en was daarmee de best betaalde speler van Benfica in 2019. Berghuis verdiende in datzelfde jaar, ook na contractverlenging, 2 miljoen euro.

Feyenoord de armste topclub van NL, Benfica de (één na) rijkste club van Portugal.

Vergelijk je dit salaris met de salarissen van de beste spelers van Ajax, de rijkste club van NL, dan praat je over fooien.

8 juni 2023 om 07:52

Denk niet dat die dan in de basis zou staan dus dat is ook niet slim. Benfica is wel een mooie club hoor maar ja, had toch een niveautje hoger verwacht van Kokcu. Is wel nog jong met zijn 22 jaar dus wie weet dat die via Benfica een mooie transfer kan krijgen.

8 juni 2023 om 07:55

Zeker wel een stap vooruit. 8x meer salaris, mooi weer, CL. En dan over 2 jaar wel naar Arsenal

8 juni 2023 om 08:01

Ik vind het persoonlijk maar een zeer matige stap sportief gezien. In Portugal verkoopt iedere club haar eigen tv-rechten. Hierdoor is het niveau van alles onder de top4 enorm matig en eigenlijk zelfs slechter dan de Eredivisie. Het enige wat je in Portugal hebt is wellicht een extra ronde UCL als je geluk hebt. Laat hem gewoon naar Duitsland, Engeland of desnoods Italië gaan.

8 juni 2023 om 08:10

Naast de competitie snap ik de stap wel. Vanuit Feyenoord naar de Europese subtop om je verder te ontwikkelen is wel slim. Daarnaast gaat hij er financieel op vooruit, kan zich op een hoger Europees niveau ontwikkelen en het is geen straf om in Portugal te wonen als je wat centjes hebt.

8 juni 2023 om 08:01

Waarom is dit geen stap vooruit? Benfica heeft meer de bieden dan Feyenoord, tis gewoon een mooie Europese subtopper waar Feyenoord dat bij lange na niet is. Je krijgt er veel meer geld en speelt jaarlijks mee om de titel in een naar mijn mening sterkere competitie + je hebt meer kans op CL voetbal. Verder denk ik ook niet dat kokcu nu iig niet hoger kan dus dit is wel de beste stap.

8 juni 2023 om 15:21

Benfica heeft iets meer te bieden, maar niet heel veel.
De Portugese competitie is niet beter dan de Nederlandse, er gaat minder geld in om dan in de eredivisie, alleen heeft de Portugese top 3 meer geld dan de Nederlandse top 3, vooral door de CL inkomsten. Sportief doen die het mede daardoor dan ook iets beter dan de Nederlandse top 3, al hebben we daar de afgelopen jaren wel een aardige inhaalslag gemaakt. De rest van de Portugese clubs heeft dus veel minder te besteden dan de clubs onder de top 3 in de eredivisie.

Meer kans op CL voetbal klopt in ieder geval niet voor het komende seizoen waar Nederland 2 directe CL plaatsen krijgt en 1 play off ticket en Portugal het moet doen met 1 vast en 1 play of plaats. En waarschijnlijk is dit ook nog zo he seizoen er op (het gat is nu bijna 4 punten maar het jaar dat weg valt is juist een jaar waarin portugal meer punten haalde dan Nederland, ze moeten dus dit jaar 6 of 7 punten inlopen en daarvoor moet nederland wel heel slecht presteren).

Als dat 1 jaar zo blijft is dat niet zo erg voor het Portugese voetbal, blijft dit een paar jaar zo wordt het heel lastig om Nederland weer in te halen. Immers haal je de CL inkomsten weg bij 1 of 2 van de Portugese top clubs en doe je die er bij de Nederlandse clubs bij dan hebben die ineens een hogere omzet (ter vergelijking, Benfica heeft vorig jaar in de CL 65 miljoen bij elkaar gespeeld en ze hadden een totale omzet van 195 miljoen, Feyenoord had een omzet van 90 miljoen zonder CL voetbal)

8 juni 2023 om 08:04

Ik ook niet. Vind dit een beetje overlopen naar de Portugese concurrent, ook dom van Feyenoord om hem aan Benfica te verkopen. Daarbij speelt hij met Feyenoord ook CL.

8 juni 2023 om 08:20

Qua competitie is het geen stap vooruit natuurlijk. Maar zowel salaris als Europees wel degelijk. Europees komt Benfica altijd wel ver.

Tegelijkertijd moet Feyenoord natuurlijk niet 30 miljoen accepteren met 20% doorverkoop. Je hebt geen zekerheid dat hij voor meer verkocht wordt.

8 juni 2023 om 08:29

We lopen altijd allemaal te zeuren dat onze spelers te vroeg naar een topclub gaan. Maken ze een verstandige keus voor een tussenstop bij de Europese subtop (want dat is Benfica in tegenstelling tot Feyenoord) is het ook niet goed.

Er zijn tal van voorbeelden van spelers die via de Portugese competitie in de top terecht komen. Lijkt me een mooie stap dus.

8 juni 2023 om 08:41

Qua competitie niet, maar qua club wel. Benfica speelt min of meer onafgebroken in de CL en hebben bijna altijd een ploeg die er ook goed meekomt. Ze overwinteren ook best regelmatig. Voor de ontwikkeling van Kokcu misschien niet eens zo gek.

8 juni 2023 om 08:45

Ik vind het persoonlijk juist een enorm goede en vooral verantwoordelijke stap van Kokcu als dit daadwerkelijk gaat gebeuren. Benfica is al jaren een grandioze kweekvijver voor spelers uit Europa. Laten we ook niet vergeten dat Kokcu pas 22 jaar is he, hij heeft nog zo veel tijd om de stap naar de absolute top te maken. In dat opzicht vind ik hem een verademing t.o.v. de Kokcu die we een paar jaar terug zagen. Hij is heel volwassen geworden en is af van die nare trekjes. Dat is ook de voornaamste reden dat ik hem zeker zie slagen in de top van Europa (wellicht via een tussenstap zoals Benfica, maar in de top nonetheless). Een beetje a la Gini die destijds de sterkhouder was bij PSV samen met Depay en verstandig koos voor Newcastle.

Benfica had dit jaar eigenlijk overigens ook nog het betere van het spel tegen Inter en vooraf zag ik ze eigenlijk zelfs als favoriet om de halve finale van de CL te halen. Als het geraamte daar blijft staan kunnen ze volgend jaar weer hoge ogen gooien.

8 juni 2023 om 08:51

Vergeleken met Feyenoord is Benfica zeker wel een stap vooruit. De Portugese competitie is dan net als de Nederlandse competitie niet sterk. Maar Benfica presteerd al jaren stabiel in de CL. De laatste jaren presteren ze ook gewoon beter dan bijvoorbeeld Arsenal in Europa.

Dit is gewoon een goede keuze voor Kokcu, die aan zijn minuten kan komen.

8 juni 2023 om 09:38

Bij Arsenal komt hij op het bankje, prima tussenstap dit. Van Feyenoord gelijk naar een topclub gaan is niet handig.

Ik heb niet het gevoel alsof dit perse een stap vooruit is?

8 juni 2023 om 07:55

Qua competitie niet, qua salaris, Europese prestaties en grootheid van de club natuurlijk wel.

8 juni 2023 om 07:57

Dat zegt veel over jou gevoel denk ik zomaar.
Kijk de statistieken van Benfica er even na en overtuig jezelf.

8 juni 2023 om 08:02

Qua club, ja. Qua competitie, een zijstap. Persoonlijk vind ik het wel een mooie stap. Benfica is een goede springplank naar de echte top van de wereld.

8 juni 2023 om 09:13

Dat dus. Benfica, Feyenoord en Twente zijn allemaal van gelijk niveau in ogen van de Feyenoord fans

8 juni 2023 om 09:25

Twente? Hoe kom je daarbij?

Benfica is net iets beter dan Feyenoord. De competitie is niet beter. Ik denk zelfs dat buiten de top 4 de Portugese competitie bar weinig voorstelt. De macht van Sporting, Benfica en Porto is groter dan de macht van Ajax, PSV en Feyenoord.

Tussen de top 4 en de rest zit dan ook 20 punten dit seizoen in Portugal. Dat zegt wel wat.

8 juni 2023 om 09:57

Wellicht als Kokcu kon kiezen ging hij ook voor een club in de PL, PD of Bundesliga die CL speelt maar heeft hij die keuze momenteel gewoon niet.

Hij is toe aan iets nieuws en als er dan zo’n aanbod komt is het lastig om te gokken en hopen op een andere club en als recordtransfer en grootverdiener binnenkomen bij de Kampioen van Portugal die de CL in gaat en regelmatig daar overwintert is natuurlijk ook niet slecht

Prachtige club natuurlijk, maar snap deze transfer vanuit Kokcu niet zo goed als dit daadwerkelijk doorgaat. Hij komt in principe in een gelijkwaardige competitie als de Eredivisie terecht. Ik zou hem veel liever bij een Dortmund of Napoli willen zien. Ik denk dat hij bij deze clubs ook gewoon basis zal spelen.

Blijft toch een risico die 30 miljoen vast en dan 20% doorverkoop. Stel dat hij voor veel minder verkocht wordt verdien je dus veel minder. Snap niet dat Feyenoord daarmee akkoord gaat.

Hij had toch veel beter naar een Dortmund kunnen gaan? Leek mij een ideale opvolger van Bellingham. Qua competitie heb je dan ook meteen een stap gemaakt.

30 mil en 20% doorverkoop… Hoop dat Feyenoord wat dat betreft veranderd is en niet met zulke bedragen akkoord zal gaan

Had eigenlijk verwacht dat Dortmund meteen door zou schakelen na de transfer van Bellingham. Benfica is geen verkeerde club, maar een overstap naar een topcompetitie zou toch mooier zijn.

Dit is denk ik echt geen slechte deal, mits je die zeker een goed doorverkoop percentage afdwingt. Ik zie hem bij Benfinca wel nog grote stappen zetten en dan alsnog voor een waanzinnig bedrag (60 ofzo) vertrekken.

Mooi hoor… Feyenoord verdiend in 1 seizoen meer dan de afgelopen 5 jaar bij elkaar. Hopen dat ze door kunnen pakken. Nu PSV nog en samen met Ajax de basis leggen voor een sterkere toekomst voor de ED en NL successen in Europees clubvoetbal…

Waarom kan benfica dit niet ophoesten?

8 juni 2023 om 08:02

Die 120 miljoen van Enzo komt op zeker niet in zijn geheel bij Benfica terecht. Als ze geluk hebben komt daar, na belastingen de helft van binnen, wat ook nog eens verdeeld wordt over meerdere jaren. De cashflow ligt wel echt anders.

8 juni 2023 om 09:29

Snap wat je bedoeld inderdaad. Maar de andere kant: er zijn nog voldoende transfers geweest bij Benfica. Nunez is ook voor 80 gegaan. Ook in delen waarschijnlijk. Maar 40 miljoen moet men toch wel in één keer kunnen ophoesten? Tenzij er echt gekke schulden zijn enzo.

8 juni 2023 om 17:32

Dit dus, ze hebben sowieso flink geld binnen gehaald.
Snap dat dit ook niet allemaal in 1 keer betaald wordt, maar mag toch verwachten dat het transfer budget wel behoorlijk hoger is.

Benfica? Lijkt me sportief niet echt een stap omhoog. Had mss beter op een leuke Engelse of Duitse club kunnen wachten.

8 juni 2023 om 08:53

Ze zijn een grotere club dan Feyenoord dus waar heb je het over

8 juni 2023 om 09:27

Grotere club ja, maar het is geen echte stap omhoog. Qua club en aanzien, qua competitie is het zijwaarts.

Ik had ook een wat grotere stap verwacht van Orkun.

8 juni 2023 om 09:31

Qua club en aanzien is Benfica toch een stap hogerop niet?

8 juni 2023 om 15:50

Qua club en aanzien? Gast loop jij niet te hard van stapel? Benfica is een stabiele Champions league club met 38 landstitels die zowat ieder jaar in de laatste 16 of kwartfinale van de CL te zien zijn. Wanneer heb jij Feyenoord iets zien presteren op hoog niveau Europees? Die spelen vrijwel nooit champions league. Benfica is in alles groter dan Feyenoord, qua spelersmateriaal, begroting, salarissen echt alles. De transfer van Kokcu naar Benfica bewijst het ook alleen maar.

Haha, geen stap omhoog, de Feyenoorders zijn dus van mening dat Feyenoord boven Benfica staat? Ik vind het een goede speler maar ik betwijfel of hij een meerwaarde is voor Benfica en als ze hem voor 30/40 gaan halen is het ook een slechte investering

8 juni 2023 om 08:53

Haha, nee de competitie is geen stap omhoog. Benfica zelf is wel een stap omhoog. De meeste hadden echter een andere stap verwacht, gezien er al maanden wordt gesproken over interesse van Liverpool, Dortmund en Arsenal. Desalniettemin is het een mooie transfer voor Kökcü. Als hij blij is en met een transferrecord vertrekt (want dat wilt hij) dan zijn wij ook blij. Enne.... beste Hunter14. Als jij betwijfelt of hij een meerwaarde is voor Benfica en jij 30 tot 40M een slecht investering vindt. Dan heb jij dit seizoen met oogkleppen op voetbal gekeken. Want dat zijn echt lachwekkende uitspraken!

Feyenoord zou dan dus een deel van de rechten behouden. Is er nog een verschil met een regulier doorverkoop percentage? Of kan Benfica ons zoiets flikken als Swansea met Vorm en ze Kokcu ‘verkopen’ dmv een spelersruil waardoor een club er geen geld van ziet?

8 juni 2023 om 08:16

Dat mag gewoon niet normaal gezien. Third party ownership was jarenlang een enorme geldkoe voor voornamelijk Portugese clubs maar dat is illegaal gemaakt door de FIFA in 2015.

Ik denk persoonlijk dat het gewoon een heel vreemde manier is om uit te drukken dat ze een doorverkooppercentage op het hele bedrag (in plaats van het winstbedrag) zullen hebben.

8 juni 2023 om 09:03

Is third pary ownership niet meer voor investeringsbedrijven zoals Doyen. Een doorverkooppercentage van 20% op het hele bedrag of voor nog 20% eigenaar van hem zijn, ik zie het verschil niet zo.

Denk dat Feyenoord in de verbintenis wel vast kan leggen dat hij bijvoorbeeld niet geruild kan worden of dat daar een bedrag tegenover moet staan als het wel gebeurt. Maar als ze er niks van vastleggen zou het in principe wel kunnen ja.

8 juni 2023 om 09:18

Het is inderdaad niet helemaal hetzelfde maar het concept is niet zo anders. In Italië deden ze het ook vaak maar dat is ook verboden ergens in de jaren 2010-2020.

9 juni 2023 om 08:44

Waarom is dit third party ownership? Betreft toch gewoon de 2 partijen die onderhandelen ?

Die regeling is zo gek nog niet. Portugese clubs verkopen vaak voor veel geld. 30 miljoen + 20% van wellicht 70 miljoen is een mooi resultaat.

Voor Kokcu zelf is dit een verstandige stap

Ik vind het een rare stap, Nederland is Portugal al voorbij qua competitie dus veel meer tegenstand heb je niet. Alleen je bereikt per seizoen wel vaker de achtste finale CL ofzo maar dan houdt het ook op.

8 juni 2023 om 08:34

De vraag is wel of we dat op lange termijn vast kunnen houden. Nederland heeft nu veel punten gehaald in de conference league, waardoor wij nu meer cl plekken krijgen en zullen onze punten ook weer omlaag gaan terwijl de Portugese clubs in de mindere Europese competities flink punten op kunnen halen. Ik denk daarom dat het gewoon een beetje stuivertje gaat wisselen worden de komende jaren.

8 juni 2023 om 08:49

Tja, qua competitie is er inderdaad vrij weinig verschil. Benfica is alleen wel een sterkere club dan Feyenoord. Doen het vaak goed in Europa en hebben ook betere spelers. Daarnaast wegen er ook andere factoren mee zoals salaris, de stad, het weer, etc. Ook val je bij een Benfica denk ik sneller op bij de top clubs dan bij Feyenoord.

Oei, volgens de supporters is Benfica niet echt een stap omhoog en zou hij meer ambitie hebben dacht ik te lezen. Mooie stap, Benfica is een geweldige club van een hoger niveau en levert genoeg spelers weer af aan topclubs.

8 juni 2023 om 08:28

In principe hebben beide gelijk toch? Benfica is qua competitie niet een stap omhoog.

Maar kijk je naar Europese prestaties is Benfica voor alle Nederlandse clubs wel een stap omhoog. Ik snap best dat hij hier heen zou willen maar bij een Dortmund of Leipzig had die ook niet misstaan denk ik.

8 juni 2023 om 08:57

Nou precies wat ik dacht en de Duitse competitie is veel meer een uitdaging dan de Portugese.

8 juni 2023 om 09:28

Had Dortmund ook echt interesse? Aangezien die voor Alvarez lijken te gaan.

Al zou ik Kokcu en Alvarez ipv Bellingham wel een goede vinden. Zou toch mooi zijn? Niet?

8 juni 2023 om 09:35

Dacht dat Dortmund wel wat interesse had ja. Al zijn ze nooit zo van het strooien met geld.

Denk dat het een hele goede combi zou zijn idd. Kokcu kan zich dan mooi richten op het verdelen van het spel.

35 miljoen en 20% doorverkoop lijk me prima.
30 is te weinig.

Je heb ook geen zekerheid dat die met veel winst doorverkocht word, de kans is ook groot dat die daar mislukt. Een hoger vast bedrag moet dus wel de insteek zijn

Gevoelsmatig denk ik nog steeds dat er wel wat meer mogelijk is, zeker nu de markt op die positie gaat bewegen door de verkoop van Bellingham. Waarom zou je dan in zo'n vroeg stadium akkoord gaan met rare constructies met Benfica? Als hij over 4 weken nog niet verkocht is voor de vraagprijs handje contantje, dan ga je toch pas over dit soort moeilijke constructies nadenken? Zo'n doorverkooppercentage geeft precies garantie op niks. We hebben toch wel geleerd van al die bonus structuren van de vorige transferperiode?

8 juni 2023 om 09:09

Ik heb het sinds de Vrij ook niet zo op die doorverkooppercentages moet ik zeggen. En dit jaar weer met Sini een dikke bonus misgelopen; Feyenoord lijkt daar niet echt gelukkig in.

Dit moet(en) Kokcu en vooral Feyenoord toch niet willen. Kokcu zou een veel betere stap kunnen zetten, Feyenoord is beter dan Benfica of minimaal gelijkwaardig op dit moment. De Nederlandse competitie staat hoger dan van Portugal.
En Feyenoord moet eens met z'n vuist op tafel slaan en zeggen minimaal 50M, anders kunnen we hem volgend jaar nog goed gebruiken in de CL.

Dus omdat Benfica het niet wil betalen moet Feyenoord het maar accepteren? Die zijn gek.

Grappig dat heel veel mensen op dit forum Benfica niet als stap vooruit zien. Geloof me (ik ben vaak bij wedstrijden van Benfica gewees) dit is in alles een stap omhoog. Financieel, naam in Europa, opstap naar de absolute top, stad, klimaat en ook niveau

8 juni 2023 om 09:10

Ik denk dat je daar een beetje doorheen moet prikken; mensen hadden waarschijnlijk vooral gehoopt op een club die er wat makkelijker knaken tegenaan zou smijten.

8 juni 2023 om 11:20

Gaat ook niet om de club Benfica, maar om de tegenstand in de competitie. De Portugese competitie is zelfs minder dan de Eredivisie. Ik had gehoopt dat hij naar de Bundealiga zou vertrekken.

Dus als clubs als Arsenal hem ook graag willen hebben zal het vuurwerk worden de komende uren/dagen…

Sorry maar ik vind Benfica dus totaal geen stap vooruit eerlijk gezegd, ja je gaat meer salaris verdienen en er is een aanzienere kans op het berieken van de volgende rond in de CL en met een beetje geluk nog een ronde. Maar daar is toch alles wel mee gezegd lijkt me? De portugese compettie is zeker geen stap vooruit ten opzichte van de Eredvisie. En 30miljoen + 20% doorverkoop? laat me niet lachen zeg er is voor 1 partij een goede deal en dat is zeker niet de partij Feyenoord. Als ik Kokcu was zou ik toch echt wachten op een club uit de BL ala Dortmund of de PL waarbij ik hoop dat Liverpool echt concreet voor hem zal worden.

Snap het wel dat Feyenoorders roepen dat Benfica geen stap vooruit is. Ze zijn gewoon zwaar teleurgesteld dat hun beste speler slechts naar een Europese subtopper gaat. Ja dat is bijna gezichtsverlies als je concurrenten vervolgens wel spelers afleveren bij de top van Europa maar je eigen club het niet lukt. Zelfde geld voor de transfersom die betaald moet worden. Tis toch minder munitie om mee te schieten tijdens de eeuwige discussie met de eeuwige rivaal van wie de beste is.

8 juni 2023 om 11:23

Welke eeuwige discussie? Ik heb echt nog nooit een feyenoorder ook maar horen denken dat ze historisch gezien de beste zijn. Wel dat ze de mooiste zijn. En wel dat ze op dit moment de beste zijn.

Suffe stap, de top 4 van Portugal zijn sterke clubs, maar alles daaronder heeft het budget van mn plaatselijke amateurclub.

Kan zich bij Benfica natuurlijk wel laten zien in de CL ieder jaar en bij een club die regelmatig overwintert, dus van Kokcu zelf snap ik et wel.

Ten eerste is Benfica niet echt de stap omhoog als je het mij vraagt.

Daarnaast is 30 miljoen echt schrikbarend laag. Leuk die 20 procent bij doorverkoop, maar de keerzijde is dat je niks krijgt bij een vrije transfer, gedwongen verkoop voor een laag bedrag of ruilconstrunctie met gesloten beurs.

Op sportief vlak mag Kokcu wel meer ambitie hebben dan Benfica

Mocht dit waar zijn vindt ik het jammer dat hij naar Benfica gaat zoals andere al aangeven had ik hem graag naar Engeland of Duitsland zien gaan kan iemand mij vertellen waarom Benfica het bedrag niet in 1 keer kan overmaken gezien hun transfers moeten ze genoeg geld hebben

Een beter klimaat, hoger salaris en meer kans op overwintering in de CL, klinkt als een mooie tussenstap! Echter, denk dat hij prima op het middenveld van Dortmund kan spelen, hopelijk zetten die door!

Mooi bedrag voor Feyenoord, als ik Benfica was zou ik echter nooit zoveel uitgeven voor zo'n labiele speler die enkel heeft aangetoond te kunnen presenteren onder een trainer die heel erg in hem geloofd en in hem investeert. Wordt je de best betaalde speler bij Benfica, dan komt er druk op en dan faalt hij.
Over een paar jaar terug in Rotterdam, bij Excelsior.

8 juni 2023 om 11:25

Ik kan satire altijd wel op prijs stellen

Haha, de contentschrijvert moet ff de betekenis van genadeklap opzoeken. Om er dan achter te komen dat ie waarschijnlijk de finale klap bedoelde. Verder; meer zijdelingse stap dit. Wel mooier weer en sardientjes dus ik snap het we.

Het is nog wel een verschil;
Binnenkomen als mega-aankoop bij Benfica en de daarbij komende druk. Of bij een club in de PL binnenkomen met een gemiddelde transfersom. Waar de verwachtingen een stuk lager zullen zijn.

Ben benieuwd waar die heen gaat, heb er sowieso vertrouwen in dat hij een niveau hogen aankan..

8 juni 2023 om 11:28

Bij een PL club binnenkomen met een prijskaartje van 30-50m en lage verwachtingen? Dat moet dan wel de top van de PL zijn, want bij de andere clubs zijn dit echt nog wel forse bedragen. Verder is er in de PL volgens mij sws meer druk dan in andere competities.

8 juni 2023 om 12:56

Ik doel ook op clubs als Chelsea en Arsenal (die in de media genoemd zijn) Brighton is dan weer een ander verhaal. Maar die clubs zijn nooit concreet geweest. Het ziet er naar uit dat het Benfica wordt.

8 juni 2023 om 13:21

Ik heb zelfs geen idee hoe concreet benfica is. Zo moeilijk om te weten/raden wat wel en niet (deels) waar is. Ik zou als feyenoord zijnde in ieder geval de tijd nemen. Kijken wie er allemaal komt voor hem en tegen welke voorwaarden.
En natuurlijk alvast een vervanger kopen voordat je zo'n grote uitgaande transfer doet.

Het zijn nog maar geruchten. Ik ga er vanuit dat de onderhandelingen nog volop bezig zijn.
Stel je komt uit op 35 miljoen direct en een kleine 10 miljoen na 1 seizoen. Dan is het een prima deal.

Dit klopt niet. Er is geen constructie mogelijk waarbij Feyenoord 20% eigenaar blijft. Dit is namelijk verboden. 20% van de winst bij doorverkoop is een ander verhaal.

8 juni 2023 om 13:24

20% van de opbrengst bij doorverkoop mag ook. Dan bezit je 20% transferrechten, maar bezit je niet daadwerkelijk 20% van de speler

Lijkt mij een verstandige jongen als hij echt naar Benfica gaat, zo'n tussenstap hebben veel spelers vanuit de Eredivisie gewoon nodig. Tevens kan het ook gewoon zijn plafond zijn, want we hebben Kokcu natuurlijk nog nooit op CL-niveau aan het werk gezien.

Ook hierom zal mijn clubje uit Amsterdam (bedoel ik niet vervelend) altijd groter blijven dan Feyenoord. Toppers van Ajax gaan naar Barcelona, Bayern München, Juventus etc etc en absolute toppers van Feyenoord gaan naar Benfica. Erg zonde als je het mij vraagt. Ik hoop voor Feyenoord dat ze die stap naar springplank voor de absolute top kunnen maken

8 juni 2023 om 10:11

En zitten daar op de bank. Welke Ajacied is er recentelijk nog geslaagd bij een echte topclub? Wat dat betreft gun ik Kokcu liever het Aursnes-scenario dan een van de Beek of Gravenbergh-scenario. En omdat Ajax nu groter is dan Feyenoord betekent dat natuurlijk automatisch dat dit altijd zo zal blijven.

8 juni 2023 om 10:36

Frenkie de jong, Mathijs de ligt, Mazraoui,

8 juni 2023 om 14:20

Mazraoui niet natuurlijk. Die andere twee zijn ook de enigen.

8 juni 2023 om 13:29

Je zegt het niet goed. Ajax is op dit moment groter. Maar ze blijven niet per se groter daardoor. Het is juist precies andersom. Laat ajax en feyenoord maar beide nog eens 3-5 zulke jaren draaien. Dan gaan dat soort zaken langzaamaan verschuiven. Feyenoord gaat nu voor het 2e jaar op rij het transferrecord ruim verbreken, waar de genoemde bedragen bij ajax dit seizoen al wat beschaafder worden dan vorig seizoen.
Ajax kan niet weer zo'n zomer draaien of ze hebben een serieus probleem. De druk staat er vol op, en er is zelfs nog geen trainer.

Ik ben geen fan van Kökçü, maar 30-40 miljoen euro is toch wel redelijk matig. Bovendien is het pas net juni. Benfica is een mooie club, maar ik denk dat hij bij het huidige Liverpool of Manchester United ook wel mee ka komen.

Het blijft zuur dat Kokcu als hij bij Ajax had gevoetbald het dubbele had opgeleverd. Voor Feyenoord-begrippen is 30 miljoen + later nog 10 of 15 miljoen erbij natuurlijk enorm, maar in de huidige, knettergekke voetbalmarkt is dit voor een geweldenaar als Kokcu toch ietwat karig. Wat ik wel positief vind, is dat Feyenoord voor Benfica een gewilde visvijver geworden is. Lekker om zo'n "vaste" club te hebben waar je fijn zaken mee kunt doen. Hopelijk blijven ze wel van Santi af.

8 juni 2023 om 13:30

Dit is het proces. Ajax heeft veel gepresteerd voor die status. Als feyenoord ook serieus gaat/blijft presteren gaan die bedragen vanzelf omhoog.

Hoe 1 seizoen Feyenoorders in een waan hebben gebracht dat hij echt zo goed is. Doordat het niveau van andere gerenomeerde clubs in de eredivisie lager is geworden zijn ze kampioen geworden. Benfica is wel degelijk een stap vooruit. En Feyenoord mag blij zijn als ze 30mil krijgen. Over 2jaar speelt hij in Turkije omdat Benfica te hoog gegrepen was.

8 juni 2023 om 13:32

Als het een waan is, dan zou zo'n grote club als benfica toch hun record niet voor hem breken? Bovendien is het toch een club die doorgaans de scouting goed voor elkaar heeft.

Leuke vervolg stap voor Kokcu, hij is ook pas 22 jaar dus over 3 jaar kan je nog makkelijk door naar een club in de premier league.

Mooi al een visitekaartje afgegeven met Aursnes. Die vonden ze voor 15 miljoen ook een koopje.

Al diegenen die roepen dat een Kokcu meer waard is, maar er toch niet op gerust zijn dat hij in de toekomst alsnog een mooie som gaat opleveren, spreken zich tegen. Uitstekende voetballer met zeer goede stats over het afgelopen seizoen. Hij kan zich bij een Benfica nog beter verder ontwikkelen en komt als grootste aankoop als mannetje binnen (dus veel speeltijd). Even nog een paar jaar nog beter worden en dan de stap zetten naar een topcompetitie om zo Gravenberch/ Van de Beek/ziyech scenario's te voorkomen (waar in eerste instantie alleen Ajax beter van is geworden). Niks mis mee als je het mij vraagt... En mensen die vinden dat Fey spelers voor minstens dezelfde bedragen moeten worden verkocht als Ajax spelers staat er niet bij stil dat Fey op het allerhoogste Europese niveau pas net komt kijken. Eerst maar eens hoge ogen gooien in de groepsfase, als het even kan een volgende ronde halen, en dan zullen de bedragen voor die spelers vanzelf wat meer stijgen. Spelers die van Ajax komen hebben nu eenmaal een streepje voor en op dit seizoen na, laten zien mee te kunnen op het hoogste niveau.

8 juni 2023 om 13:36

"En mensen die vinden dat Fey spelers voor minstens dezelfde bedragen moeten worden verkocht als Ajax spelers"
Heb ik exact 0 mensen horen zeggen.

Verder maak ik me niet zo druk om dat doorverkopen. Dat is bij benfica meestal wel goed op orde. Enige enge vind ik alleen altijd van die truken waar ze 2 spelers aan een club verkopen, en de prijs van de goede laag maken en de slechtere heel duur.

9 juni 2023 om 11:43

Zie de reactie twee hieronder haha! ;-) Ajax heeft het destijds met Marc Overmars gewoon goed gedaan en er het maximale uitgehaald. Dit soort bedragen zullen niet snel meer worden gegenereerd, zolang ze niet in de CL gaan uitkomen, hoe spijtig ook. Tenzij er weer een mega talent doorstoot... Maar ook daarvoor geldt, eerst zien op het hoogste niveau, en dan pas 40+ miljoen ophoesten. Heb niet de indruk trouwens dat Benfica zoals Barcelona smerige trucs uithaalt om naar onder dat doorverkooppercentage uit te komen. Twee seizoenen de lijn doortrekken, en Kokcu is minstens 1,5 zoveel waard dan waar nu over wordt gesproken. Prima aanvliegroute, ook voor hem zelf.

9 juni 2023 om 12:05

Ik zou die reactie nog eens goed lezen. In principe zegt hij namelijk dat een 3x lagere transfersom dan ajax het minimale moeten zijn.

Die trucs is trouwens wel een serieuze zorg. Dat moet op een bepaalde manier afgevangen worden in een contract. Ik weet niet meer wie, maar een portugese club heeft dat volgens mij al eens gedaan bij een nederlandse club. En kwamen ermee weg.

Sorry, maar vrijwel geen enkele club hoest het hele transferbedrag direct op. Dat gaat vrijwel altijd in termijnen geloof ik. Ze zijn gewoon cheapo's.

Feyenoord moet minimaal hetzelfde (45 miljoen) voor Kökcü krijgen als Ajax voor vd Beek.

Kökcü is 3 keer zo goed als vd Beek.

Aursnes is ook véél te goedkoop verkocht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Benfica

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Benfica127
Voor de complete stand: Primeira Liga
SpelersPositieW
F. AursnesMiddenvelder51
Á. Di MaríaMiddenvelder54
RafaMiddenvelder53
João NevesMiddenvelder50
O. KökçüMiddenvelder51
David NeresAanvaller50
ChiquinhoMiddenvelder40
Voor de complete selectie: Clubpagina Benfica.

13 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 Benfica 5 1 1 0
2022/2023 Feyenoord 32 8 6 0
2021/2022 Feyenoord 32 7 5 0
2020/2021 Feyenoord 24 3 2 1
2019/2020 Feyenoord 22 2 4 0

In de wandelgangen

Zaterdag 9 september
Ajax volgt de verrichtingen van Wesley nauwlettend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren