Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Meeverdedigen? Geen probleem, dat moet Ronaldo zelfs bij Real'

Laatste update:

VENLO - Bryan Linssen en Marcel Seip waren afgelopen zaterdag de enige twee VVV-spelers die op Bredase bodem de kou trotseerden in een wedstrijdshirt met korte mouwen. Zelfs Moeder Natuur zou de dadendrang van de Venlose uitblinkers voor de winterstop niet kunnen kloppen tijdens de degradatiekraker tegen NAC. Dat leek de gedachte. Maar het tweetal werd net zoals de rest van hun teammaats in gevangenschap genomen door de strenge winter die ons land beheerst. En toen was er ook nog NAC-verdediger Eric Botteghin die vlak voor de tijd de 1-0 binnenkopte.

Door QASIM HAKIM

/

Een zware teleurstelling voor Linssen en zijn ploeggenoten. De stap is dan snel gemaakt naar de zwarte dag die de aanvaller een klein jaar geleden meemaakte tijdens het competitieduel met directe concurrent Excelsior. Rotterdam, zaterdagavond 4 februari 2012. De klok had nog net geen acht uur geslagen toen Linssen buiten zinnen zijn tegenstander Samuel Scheimann bewerkte met een grove tackle. Scheidsrechter Bas Nijhuis was er snel bij om Linssen met rood van het veld te sturen. Linssen zelf kwam bijna even vlug tot bezinning snel toen hij wegliep en richting de kleedkamer beende. "Sukkel", schreeuwde hij nog oog in oog met de draaiende camera, doelend op zijn eigen stommiteit. VVV werd met een 3-0 nederlaag huiswaarts gestuurd en een aantal dagen later lag de bekende brief van de KNVB op de deurmat: Bryan Linssen: vier wedstrijden geschorst. Linssen was allang schuldbewust en dacht zeker niet aan beroep aantekenen. "Dat was een heel domme kaart. Ik speel altijd op het randje, maar dit was simpel een ongelukkig moment. Ik viel door die lange afwezigheid echter niet in een gat. Ik was juist ontzettend scherp tijdens trainingen, won alle spelletjes en scoorde veel doelpunten. Ik moest gewoon hard blijven werken voor mezelf. Dat was mijn gedachte."

Vanaf de tribune zag Linssen VVV echter vier keer op rij winnen. "Ontzettend belangrijk voor de club. Zelf wilde ik ook niet degraderen met VVV. We hadden de punt harden nodig. Het was echt niet zo dat ik hoopte op mindere resultaten, omdat ik zelf niet speelde. Natuurlijk was het persoonlijk gezien voor mij niet gunstig, maar ik wil altijd het beste voor mijn club. Of ik nou speel of niet speel.’’ Linssen, 22 jaar, wist zich na zijn verbanning niet meer terug te knokken in de basiself. "Afgelopen zomer dacht ik aan een verhuur. MVV en Fortuna Sittard toonden interesse. Dat zag ik zitten, maar VVV wilde daar absoluut niet aan mee werken. Toen dacht ik: ‘Als ze dat niet willen dan moet ik zorgen dat ik in eerste instantie conditioneel gezien een voorsprong heb op de rest’. Ik moest op tachtig procent zitten op het moment dat de rest pas op vijftig zat. Dat lukte me.’’

/

Linssen was vlijmscherp tijdens de voorbereiding en werd net zoals een jaar eerder topscorer van de oefencampagne. Die goede lijn trok hij, in tegenstelling tot de jaargang ervoor, meteen door naar de eerste competitiewedstrijd op bezoek bij Heracles Almelo waarin hij verantwoordelijk was voor het enige doelpunt aan Limburgse zijde (1-1) en meteen voor een bonuspunt zorgde. Inmiddels is hij clubtopscorer met vijf doelpunten en niet meer weg te denken binnen de basiself van Ton Lokhoff. "Ik heb de stijgende lijn te pakken. Ik scoor en ben belangrijk voor de ploeg. Ploeggenoten spelen me nu ook sneller aan. Een sportieve overwinning, te danken aan het feit dat ik mentaal gezien rechtop ben blijven staan. Dat ik scherp ben gebleven is ook gedeeltelijk te danken aan de gesprekken met mijn broer Edwin (AEK Larnaca). Ik kan altijd terugvallen op hem. We zijn totaal anders, maar hij weet me wel te prikkelen. Edwin is altijd serieus, terwijl ik meer een gangmaker ben. Hij kan lang blijven zitten met een voorval dat tijdens de wedstrijd heeft plaatsgevonden. Ik zet dingen meteen van me af."

/

Kritiek is dan ook niet iets waar Linssen zich aan stoort. De huidige linksbuiten van VVV heeft dit seizoen de monden van zijn critici definitief gesnoerd. Vaak werd hij letterlijk te licht bevonden vanwege zijn geringe lengte, 1 meter 70. Zijn vorige coach Glen De Boeck pakte de kritiek over zijn speler luchtig op met de volgende woorden: "Messi, is toch ook klein?" Een scheve vergelijking, zo vindt ook Linssen. "Ik ben geen speler die op zijn eigen niveau het verschil maakt aan de hand van zijn technische en tactische kwaliteiten. Wij hebben ook geen ploeg die zich kan permitteren om in dienst van mij te spelen. Met andere woorden, het defensieve werk overlaten aan mijn ploeggenoten. We treffen doorgaans ploegen die beter zijn. Daarnaast heb ik geen moeite met het meeverdedigen. Zelfs Cristiano Ronaldo en Mesut Özil moeten bij Real Madrid ook omschakelen van balbezit naar balverlies. Soms sta ik even als linksback te spelen in een wedstrijd. Dat hoort erbij. Ik ben eerlijk, ik zou graag enkele centimeters langer zijn geweest. Maar als je kijkt naar het aantal kopduels dat ik gewonnen heb doet dat niet onder voor een middenvelder die groter is. Een belangrijk moment was bijvoorbeeld het kopduel dat in de thuiswedstrijd tegen Vitesse won. Vervolgens kwam Robert Cullen in balbezit. Bobbie speelde mij de bal weer toe waardoor ik de 1-1 kon binnenschieten. Koppen is vooral een kwestie van timing."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Inderdaad, niet de meest in het oog springende voetballer. Wel een leuk stuk en goed geschreven.

Helaas is hij toentertijd door alle problemen gratis de deur uit gelopen in Sittard. Een hele aardige voetballer en indien hij zich doorontwikkelt in Venlo zie ik hem wel een stapje hogerop maken.

22 januari 2013 om 15:06

Hij heeft inderdaad aardig talent en als hij zich doorontwikkeld kan hij zeker een stapje hoger. Hij sprong er vorig seizoen uit bij Vvv, samen met Wildschut. Misschien een speler voor FC Utrecht?

Ik kan me nog herinneren dat hij vol in de camera zichzelf 'voor schut' zette. " Wat ben ik toch een ongelooflijk domme sukkel!" Dat vond ik prachtig en zeer oprecht.

De vraag is of Ronaldo dat ook wil doen,
Het vergelijken met hem is ook gewoon prettig gestoord..

Ronaldo verdedigt amper mee. Dat zei Mourinho zelf, toen ze een speler wouden kopen ( weet even niet meer wie), nog 1tje die niet meeverdedigt hoeven we niet, daar hebben we er al 1 van, Ronaldo.

22 januari 2013 om 16:32

Mourinho zei dat Ronaldo niet mee Hoeft te verdedigen, maar meestal doet hij dit toch wel.

22 januari 2013 om 19:24

Ronaldo staat bij corners, vrije trappen etc. van de tegenstander altijd halverwege eigen helft om zo snel mogelijk om te schakelen. Hij loopt wel eens mee met zijn directe tegenstander, but that's it.

22 januari 2013 om 19:33

Amper mee?de laatste tijd verdedigd die veel mee.en het is niet alsof hij daar staat te lullen.hij doet het nog zeer goed ook.vorig week tegen Valencia was het trouwens ook Ronaldo die kwam mee verdedigen en een zeer belangrijke bal tegen hield.

Dat klopt,
maar ik vind dat hij niet altijd mee verdedigd,
Als ze achter staan...misschien

Linssen is een erg goede speler voor Vvv. Ben er van overtuigd dat hij een stapje hogerop kan.

De beste speler op dit moment bij Vvv. Goeie trap, inzicht, en niet onbelangrijk, een van de weinige met een winnaarsmentaliteit.

Qua verdedigen vind ik Ronaldo eigenlijk nog niet slecht XD

Kaka heeft het Maximale al uit zijn Carrière gehaald. Hij moet gewoon bij Real blijven en die 10 miljoen per jaar cashen. Of laat Real maar water bij de wijn doen. Dus Kaka gaat naar Milan. Milan betaalt 5 miljoen en Real de overige 5. Maar hij moet geen Salaris inleveren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren