Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mbappé oogst lof met ‘klasse reactie’ richting Saint-Étienne na schoppartij

Laatste update:

Paris Saint-Germain veroverde vrijdagavond de Coupe de France, na een 1-0 overwinning op Saint-Étienne in de finale. Na afloop gaat het echter voornamelijk over Kylian Mbappé, die zich met een enkelblessure moest laten wisselen na een harde tackle van Loïc Perrin. Een onderhoud tussen de 21-jarige aanvaller en president Emmanuel Macron zorgt in Frankrijk voor goede hoop dat de blessure relatief meevalt. Mbappé reageert zaterdagochtend met een 'boks' op de beterschapswens van Saint-Étienne en oogst daarmee veel lof, daar op Twitter gesproken wordt van een 'klasse reactie'.

Saber Desfarges, journalist voor RMC Sports, meldt dat Mbappé zich in het onderhoud met Macron ‘een stuk minder bezorgd’ toonde dan toen hij in tranen het veld moest verlaten. Het ligt in de lijn met wat er volgens Canal Supporters op televisiebeelden te horen was. Marcon vroeg Mbappé na afloop bij het uitreiken van de medailles wat er aan de hand was en of hij dacht dat zijn enkel gebroken was. “Nee, dat denk ik niet. Het kraakte een beetje”, antwoordde Mbappé op de vraag van de Franse president. Saint-Étienne wenste Mbappé vrijdagavond al een spoedig herstel en die beterschapswens wordt zaterdagochtend door de aanvaller beantwoord op Twitter.

Mbappé kwam na afloop met krukken het veld op en had een brace om zijn enkel. Thomas Tuchel, trainer van PSG, durfde na afloop geen voorspellingen te doen over de ernst van de blessure. “We moeten wachten op de diagnose. Ik heb nog geen nieuws over Mbappé. Iedereen die deze overtreding ziet, maakt zich zorgen. Ik weet niet wat ik moet zeggen”, zo tekenen verschillende Franse media op uit de mond van Tuchel. Mbappé moest zich na een halfuur spelen laten wisselen, terwijl Perrin een rode kaart kreeg.

“We hebben dit seizoen drie keer tegen Saint-Étienne gespeeld en daarin werden drie rode kaarten uitgedeeld. Iedere keer gebeurt dat in de eerste dertig minuten, niet aan het einde van de wedstrijd wanneer ze moe zijn. Ze begonnen nu met Neymar en eindigden met Kylian. Daarnaast kregen wij drie kaarten na de overtreding van Perrin. Dat kan ik niet begrijpen”, verwijst Tuchel naar het opstootje dat na de overtreding op Mbappé volgde, waarvoor onder meer Mitchel Bakker een gele kaart kreeg.

Het is de vraag of Mbappé tijdig fit is voor de ontmoeting met Atalanta in de kwartfinale van de Champions League, die volgende maand op het programma staat. “Mbappé is een geweldige jongen, ik hoop dat het niet serieus is. We willen niet winnen door het ongeluk van anderen. Sterker nog, als je tegen dit soort spelers wint, betekent het resultaat alleen maar meer”, reageert Atalanta-trainer Gian Piero Gasperini in gesprek met Sky Italia op het nieuws over Mbappé. Zijn ploeg speelde vrijdagavond met 1-1 gelijk tegen AC Milan.

Zie jij PSG de Champions League winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Begrijp me niet verkeerd, het was een duidelijke overtreding en zeker geel waard. Maar de manier hoe zijn enkel dubbelklapt lijkt me meer ongelukkig (komt onder de knie van het ingehouden tweede been) dan daadwerkelijk rood waardige overtreding

25 juli 2020 om 10:49

Wat ik in de herhaling zag leek zijn enkel al dubbel te klappen voordat hij geraakt werd.

25 juli 2020 om 10:52

Er zal inderdaad verdeeldheid heersen of het nu eerder geel was of meteen rood. Maar met de tackle in te zetten als schaarbeweging wordt het tweede been zogezegd altijd ingehouden maar doch komt dat been meteen tegen het onderbeen en enkel. Een been inhouden tijdens een tackle is alleen maar juist als men het kan intrekken zonder de andere te raken of toch bijna niet te raken. Deze tackle die echt wel hard inbeukte, resulteert regelmatig in een openbeenbreuk of dramatische blessure. Gelukkig valt het mee, maar hier riskeer je toch kwalijke gevolgen voor de tegenstander waardoor rood niet meer dan op zijn plaats is. Mijn mening althans, nogmaals is er verdeeldheid over de sanctie.

25 juli 2020 om 11:24

Dank je. De uitkomst van de tackle is heel ongelukkig en natuurlijk neemt perrin een risico. Maar zo’n sliding komt elke wedstrijd voor, maar 9 van de 10 keer is de voet niet op de grond en is er niks aan de hand. Ik kan, door het nemen van het risico, de rode kaart nog ergens wel begrijpen. Maar een doodschop of aanslag vind ik overdreven. Net als “veldslag”, zoals gisteren geschreven werd over het opstootje dat volge.

25 juli 2020 om 11:24

Dank je. De uitkomst van de tackle is heel ongelukkig en natuurlijk neemt perrin een risico. Maar zo’n sliding komt elke wedstrijd voor, maar 9 van de 10 keer is de voet niet op de grond en is er niks aan de hand. Ik kan, door het nemen van het risico, de rode kaart nog ergens wel begrijpen. Maar een doodschop of aanslag vind ik overdreven. Net als “veldslag”, zoals gisteren geschreven werd over het opstootje dat volgde.

25 juli 2020 om 13:22

Soortgelijke tackle als die van Hector Moreno op Shaw een aantal jaar geleden, echt rood is het niet maar gevaarlijk wel.

25 juli 2020 om 14:25

Die van Moreno was minder ongelukkig dan deze maw die Moreno kwam er echt als een dwaas in vliegen

Ik denk dat elke kijker zonder voorkeur voor PSG of Atalanta er baat bij heeft dat Mbappé snel geneesd, maar dit onderonsje met Macron gebruiken als bewijsmateriaal daarvoor is onnodig, we moeten gewoon wachten op de officiële resultaten.

25 juli 2020 om 15:48

Nou ik denk dat de kijker met een voorkeur voor PSG er ook zeker baat bij heeft dat Mbappe snel geneest

En mensen begonnen hem met neymar te vergelijken qua maniertjes ed. Toont hier maar waar eens zijn betere te zijn als persoon

25 juli 2020 om 16:03

Haha door de boks emoticon kan jij zien dat hij beter is als persoon. Hilarisch!

26 juli 2020 om 11:57

oa ja. Ik zie Neymar die sterkte wensen gewoon niet aannemen hoor. Ging wel eens op de vuist met gretige nieuwkomer Semedo omdat hij iets te hard tackelde op training. Mbappe reageert hier veel sportiever, kalmer en aangenamer dan ik Neymar ooit heb zien doen in gelijkaardige situaties.

25 juli 2020 om 16:40

Het is zowiezo een topper. Moet alleen uitkijken dat hij niet teveel maniertjes van Neymar overneemt want dat liet hij heel soms wel zien. Maar dat komt wel goed met hem, zeker als hij volgende zomer naar Real komt.

Perrin gaat duidelijk voor de bal maar is gezien zijn leeftijd te langzaam of kunnen we zeggen dat Mbappé gewoon heel erg snel is?

25 juli 2020 om 23:39

Het is een harde tackle die ongelukkig uitpakt. In mijn ogen voor de rest fair want Perrin speelt wel de bal. Heeft ook niks met leeftijd te maken. Dan was het voorste been van Perrin gelijk net boven de enkel geweest.

Het was een zware tackle maar ik zou hier geen rood voor geven. Zo schandalig vind ik deze tackle dus niet. Maarja, alles voor clicks...het is maar omdat het Mbappe is, het wonderkind van Frankrijk en daar mag niemand aan komen. Vooral niet met het oog op de Champions League. Wat hijzelf vorig jaar flikte tegen Rennes was tien keer erger, dus logisch dat ie zich nu niet heiliger dan de paus gaat doen. Deze tackle van Perrin zie je elke wedstrijd minstens twee keer terug. Is gewoon pech dat ie zich blesseert natuurlijk, maar is gewoon geel en niet meer dan dat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren