Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Maximaal vijfduizend toeschouwers aanwezig bij Nederland - Letland

Laatste update:

Bij de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Letland op 27 maart worden maximaal vijfduizend toeschouwers toegelaten, zo bevestigt de KNVB dinsdagmiddag. Het duel is onderdeel van een reeks Fieldlab-testevenementen. De wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA dient om te onderzoeken of op korte termijn op een veilige manier weer publiek aanwezig kan zijn bij voetbalwedstrijden.

Sinds vorige maand organiseert Fieldlab, een samenwerking tussen de evenementensector en de overheid, proefevenementen met publiek, zoals congressen, festivals, theatervoorstellingen en voetbalwedstrijden. Er zaten reeds 1153 NEC-supporters op de tribune tijdens een thuisduel met De Graafschap (1-2) en er waren 1351 toeschouwers bij Almere City FC - SC Cambuur (0-2). Bij dat eerste duel liep mogelijk één persoon een besmetting met het coronavirus op; het tweede duel leverde geen besmettingen op.

Bij de interland tussen Oranje en Letland worden aanzienlijk meer toeschouwers toegelaten. Net als in de twee Keuken Kampioen Divisie-duels wordt er gebruikgemaakt van een aantal zogeheten onderzoeksbubbels. Te denken valt aan een volledig gevuld vak met families, een vak dat voor de helft is gevuld met groepen van vier vrienden en een vak waar om en om een stoel bezet is, zo schrijft de KNVB. Per bubbel worden mogelijke scenario's en gedragselementen getest door de organisatie.

De tickets kunnen aangeschaft worden via de ticketshop van de KNVB. Woensdag 17 maart om 09.00 uur start de kaartverkoop voor de Oranje Clubcardhouders, om 15.00 uur volgt de open verkoop, zo meldt de voetbalbond. Het duel met Letland begint op zaterdag 27 maart om 18.00 uur en wordt de tweede kwalificatiewedstrijd van Oranje op weg naar het WK 2022. Drie dagen eerder wacht de uitwedstrijd tegen Turkije.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een goed begin is het halve werk, mooi dit

16 maart 2021 om 17:49

Ik lees net dat de UFC het event op 24 april weer gaat houden met een volle zaal. Usman vs Masvidal met 20.000 man publiek. Hopen dat dat allemaal goed gaat en dan gaan we weer terug naar normaal, hopelijk.

16 maart 2021 om 18:46

Dat hoopt iedereen uiteraard

Had dan eerder de eredivisie wedstrijden gedaan... Mensen betalen voor een seizoenskaart voor die wedstrijden

16 maart 2021 om 16:14

Als zo’n test toch mogelijk is, kunnen we dan niet gewoon elke wedstrijd met zulke “testen” doen :D

16 maart 2021 om 16:15

Helemaal mee eens. Vooral ook omdat het me veiliger en slimmer lijkt om te experimenteren met mensen die allemaal uit de zelfde streek komen. Nu krijg je Oranje fans vanuit heel het land die op die wedstrijd afkomen.

16 maart 2021 om 16:44

Ik denk juist dat dit meespeelt om deze test bij Oranje te doen. Vorige maand was het bij KKD-clubs met een vrij lokale fanbase. NL is natuurlijk landelijk, dat verschil kan bijna niet groter. Dan moet het bijna wel een bewuste keuze zijn om dit eens te proberen.

16 maart 2021 om 16:41

@wokkel040 dan krijg je problemen met mensen die het competitie vervalsing vinden, of clubs die niet willen kiezen tussen de verschillende seizoenkaarthouders enz.

K vind Oranje juist een prima oplossing, scheelt een hoop gezeur met clubs/supportersverenigingen.

16 maart 2021 om 16:51

Bij een NEC, Almere city etc was dit (volgens mij) niet het geval. Iedereen was blijf dat het überhaupt weer kon. Desnoods laat je in 1 maand tijd, van elke club 1 thuiswedstrijd bezoeken. Hoe meer testen, hoe sterker het eindresultaat. Na 3 voetbalwedstrijden kan er geen sterke conclusie getrokken worden.Hierin zou ik eerder de seizoenskaarthouders een wedstrijd laten gaan. Supporters tevreden, club tevreden en RIVM tevreden.

16 maart 2021 om 18:45

T’is idd een redelijke klap in het gezicht voor de mensen met een seizoenskaart voor hun lokale clubje. Terwijl daarbij op dat de Uefa gezegd heeft dat er per se mensen bij EK wedstrijden moeten zijn + dat de inkomsten nu paar naar de Knvb gaan en je kan op zn minste twijfelen bij de oprechtheid van deze test.

Waar kan ik me aanmelden! Nee zonder grappen mooi dat ze dit bij een wedstrijd van oranje doen. Hoop echt dat we snel weer stadions met publiek zien.

Laat de bekerfinale ook uitmaken van de reeks testen! Dat zou pas super zijn.

Ik weet het niet met die field-lab experimenten. Er zou eigenlijk eens getest moeten worden wat de gevolgen zijn als er iemand tussen zit die wel een besmetting heeft (maar dat is deontologisch niet echt verantwoord). Want anders zijn het maar experimenten in zeer specifieke situaties.

16 maart 2021 om 16:22

Dan geeft het alsnog weer wat het effect is van vantevoren testen voor een groot evenement. Daarnaast zijn er volgens mij al wel field lab evenement geweest waar iemand achteraf positief is getest, alhoewel ik even niet weet wat daar de gevolgen van waren.

Daarnaast: Voetbal kijken in de naam van wetenschap! Hoe mooi is dat.

16 maart 2021 om 16:29

Nu ja het geeft vooral weer wat er gebeurt bij 1 specifiek evenement. Als er 100 field lab experimenten zijn en 1 maal vind er een grote verspreiding plaats dan zit je dus aan een factor 1 op 100. Nu ja als je dat extrapoleert naar een normale situatie (dus dan zijn er waarschijnlijk duizenden elementen per dag) dan zit je al met andere aantallen. En dan moeten we er ook nog van uitgaan dat er voldoende van die experimenten plaatsvinden (want geen idee hoeveel ze er op het oog hebben). Persoonlijk denk ik dat er iets teveel afgegaan wordt op een ceteris paribus principe.

16 maart 2021 om 17:03

Maar wel specifieke situaties die je kan creëeren. Dat doet Fieldlab immers ook. Het is geen onderzoek naar de verspreidingskansen van het virus, maar naar de voorwaarden voor een veilige situatie. Fieldlab laat dus zien onder welke voorwaarden je veilig naar het stadion kan gaan en dat kan ik alleen maar toejuichen.

16 maart 2021 om 17:11

Dat wel maar in een zeer specifiek scenario. Namelijk een eenmalig evenement (ik denk niet dat er altijd dezelfde mensen naartoe zullen gaan), in een zeer gecontroleerde situatie, terwijl er nog een lockdown bezig is en met een zeer beperkte populatie van de steekproef.

Belachelijk dat we hier nog inzitten. Uit onderzoek blijkt dat er in de open lucht nauwelijks kans is op 'besmettingen', maar toch worden we hier constant bang mee gemaakt. Moeten die 5000 mensen ook vooraf getest worden voor ze naar binnen gaan. Ben hier onderhand wel klaar mee. We moeten gewoon weer normaal gaan doen met zn allen op deze manier komen we er nooit uit.

16 maart 2021 om 16:15

Wie zegt dat ze gaan testen met het dak open dan?

16 maart 2021 om 16:15

Tja, als je na één jaar nog met deze argumenten komt dan zul je het ook nooit begrijpen. Ik snap dat het frustratie oplevert, dat doet het bij een ieder. Maar ik zou je aanraden je te verdiepen in het concept 'reisverplaatsingen'. Één voetbalstadion is al geen hermetisch afgesloten plek, laat staan als je alle voetbalstadions opengooit.

16 maart 2021 om 16:15

Volgens Rutte is de piek van nu te verklaren door het schaatsen in de buitenlucht, waar mensen te kort op elkaar actief bezig waren.

16 maart 2021 om 16:20

Het gaat ook niet om de besmettingen puur in het stadion, dat is inderdaad verwaarloosbaar te noemen. Maar men gaat met de metro/trein richting het stadion, in de rij bij de ingang, in de parkeergarage en noem maar op. Genoeg plekken met veel potentiële contacten.

16 maart 2021 om 16:56

@realee, dan had de overheid het meteen in het begin anders moeten aanpakken en had men de grenzen meteen moeten sluiten, maar dat is uit economische belangen niet gebeurd. har er dan ergens in een regio besmetting opgetreden dan had je die regionaal moeten afsluiten. Maar goed dat is niet gebeurd. Net zoals men ook nooit heeft geluisterd naar alle waarschuwingen over zoönosen en toen was het voor het CDA een zwarte zwaan, terwijl zij zelf jaren lang met het hoofd in het zand zaten te wroeten.

16 maart 2021 om 17:11

@ajaxmind Achteraf is het mooi wonen. Als je toen had gezegd we gaan met zijn alle 2 weken verplicht binnen zitten als er een besmetting in je omgeving is (zoals in China) dan had iedereen dat toen belachelijk gevonden. Daarnaast is het een utopie om te denken dat het sluiten van de grenzen 1. Fysiek mogelijk is en 2. Het virus buiten had gehouden.

16 maart 2021 om 17:31

Psvfan700.. lullig genoeg - of je het wilt geloven of niet -heb ik dat toen gezegd. Overigens mag ik jou naar je eigen opmerkingen over reisbewegingen terugverwijzen. Het gaat erom dat het zoveel mogelijk wordt geïsoleerd en als je goed zou lezen dan had jou "har er dan ergens in een regio besmetting opgetreden dan had je die regionaal moeten afsluiten" wellicht opgevallen in geval er toch een besmetting doorkomt.... Overigens was dat imo nog niet eens het ergste.. dat waren de versoepelingen toen men het dacht onder controle te hebben en de roep naar versoepelingen tijdens de zomer zo groot was. Daarnaast zijn veel van de maatregelen die dit kabinet heeft genomen in contradictie met elkaar, wat er tevens voor heeft gezorgd dat mensen de maatregelen niet begrijpen.

16 maart 2021 om 17:11

Het is frustrerend dat we hier nog inzitten. Ik heb er ook behoorlijk tabak van.

Maar zomaar alles weer opengooien is nu weer niet zo slim.

Daarom is zo'n initiatief als dit juist handig. Hoe meer blijkt uit dit soort testen dat in de openlucht bij elkaar komen prima kan, hoe groter de kans dat we idd normaal kunnen doen.

16 maart 2021 om 18:40

Het is een wereldwijd complot om jou te pesten Realee. Wij hier op vz zitten ook allemaal in het complot.

Dan hoop ik ook dat de bekerfinale een experiment is. Alles beter dan niets. Dit is met alle respect een nietszeggend potje, denk dat die 5000 niet eens wordt gehaald. Bij de bekerfinale is er genoeg animo, ook met de strenge procedure. En daar voegt het daadwerkelijk wat toe. Hopelijk krijgen we daar meer duidelijkheid over binnenkort.

16 maart 2021 om 16:12

Ik ben vrij zeker dat die 5000 wel gehaald zal worden.

16 maart 2021 om 16:15

Ik weet zeker dat er wel 5000 mensen zich aanmelden voor een wedstrijd van oranje. Iedereen snakt weer naar een live wedstrijd in een stadion, ook voor dit soort potjes. Maar ik snap wat je bedoelt. Ben ook eigenlijk wel benieuwd hoe ze bepalen welke wedstrijd ze gebruiken voor onderzoek.

16 maart 2021 om 16:22

Waarschijnlijk moet het in een stadion zijn waar de mensen snel genoeg op gepaste afstand naar binnen kunnen etc. Bovendien zijn het vermoedelijk wedstrijden met weinig fanatisme om direct contact tussen supporters onderling te vermijden. Niemand gaat namelijk uit zijn plaat als Nederland scoort tegen Letland. Anders krijg je weer van die Feyenoord praktijken.

16 maart 2021 om 16:26

Ja dit zal inderdaad allemaal mee wegen. Dit zal dan ook inhouden dat een beker finale echt nog niet met publiek gehouden zal worden.

Toch wat wrang dat we na 21:00 niet naar buiten mogen maar dat er wel 5.000 man in een stadion gaat zitten. Rare prioriteiten.

16 maart 2021 om 19:09

Een stadion waar normaal gesproken 55.000 man in passen. Daarbij moet je het puur als test gaan zien om te kijken wat in de nabije toekomst wel en niet kan rondom voetbal wedstrijden. En ook de 5.000 aanwezigen zullen voor 9 uur thuis moeten zijn als ik het goed begrepen heb.

Leuk voor iedereen die wilt komen kijken. Maar is dit nu echt de eerste wedstrijd met publiek, Nederland tegen Letland, nodeloos risico maar goed, onze miljonairs moeten dat vooral wel blijven!

Alleen jammer dat je geen uitzondering op de avondklok krijgt, waardoor deze test feitelijk alleen voor Amsterdammers is. Eer dat je het stadion, met een vak-per-vak stroming, uit bent is het 20.15...

Toch even een poging wagen morgen!

Blij dat het weer enigzins geprobeerd word.

Wat ik niet snap he , waarom wel bij een interland (uefa?) en niet bij de eredivisie ?


Ik zou als club hier best geirriteerd over zijn.

Dan zijn 5000 toeschouwers meer dan wat we de plaatste tijd gewend waren.😊😷

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren