Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Matig Heerenveen pakt volle winst tegen ADO na opmerkelijke prestatie

Laatste update:

Elf tegenstanders op rij moesten in de Eredivisie op bezoek bij ADO Den Haag een tegendoelpunt toestaan, maar sc Heerenveen wist ‘de nul’ te houden en die opmerkelijke prestatie bleek zaterdagavond goed voor drie punten. Na een weinig verheffende eerste helft was er na de pauze meer te beleven in Den Haag, maar de meeste toeschouwers zullen uiteindelijk niet echt genoten hebben: Luciano Slagveer scoorde in de 79e minuut de 0-1 en daar in het laatste kwartier geen verandering meer in.

/

De openingsfase in het Kyocera Stadion was voor de thuisploeg; het elftal van trainer Henk Fraser zette de tegenvallende Friese tegenstander onder druk en verscheen ook een paar keer voor het doel van Kristoffer Nordfeldt. ADO-topscorer Michiel Kramer kopte echter net over na een voorzet van Roland Alberg, terwijl de Zweedse keeper antwoord had op een schot van Wilson Eduardo in de korte hoek. Aan de andere kant had collega-goalie Martin Hansen minder te doen, al bracht hij redding na een vrije trap van Simon Thern.

Het humeur van Heerenveen-coach Dwight Lodeweges werd er na twintig minuten waarschijnlijk niet beter op, toen hij al gedwongen werd tot een wissel: Lerin Duarte moest geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Younes Namli. Een meevaller voor de bezoekers was wel dat een penalty voor ADO uitbleef, toen Kramer claimde dat zijn kopbal door bewaker Kenneth Otigba met de arm werd tegengehouden. Daarna had Eduardo nog gevaarlijk kunnen worden, na voorbereidend werk van Kramer, maar de vleugelaanvaller nam de bal niet goed aan en gaf Nordfeldt de gelegenheid om in te grijpen.

/

Na de onderbreking bleek dat ook Thern, die in de eerste helft een lichte blessure opliep, niet verder kon. Lodeweges moest dus opnieuw ingrijpen en liet Janio Bikel in de Eredivisie debuteren. De jeugdige middenvelder liet zich direct zien en meende recht te hebben op een strafschop, maar ook ditmaal ging de bal niet op de stip. Het was sowieso een lastige avond voor scheidsrechter Martin van den Kerkhof, die verzuimde om Gianni Zuiverloon rood te geven nadat de ADO-verdediger natrapte tegen Pele van Anholt.

Daar stond tegenover dat Thomas Kristensen een penalty had verdiend toen invaller Bikel hem op de hakken trapte, maar opnieuw zag Van den Kerkhof er geen overtreding in. Ondertussen waren er kansen voor beide teams; Mark Uth liet na om Heerenveen op voorsprong te zetten, Kramer en Mike van Duinen verschenen in kansrijke positie voor het Friese doel maar scoorden evenmin. De openingstreffer viel uiteindelijk een kwartier voor tijd: Slagveer deed het op eigen kracht en schoot de bal na een goede actie in de korte hoek achter Hansen, 0-1. Zuiverloon had daarna nog de gelijkmaker op zijn schoen, maar de 1-1 viel niet meer.

Denk je dat sc Heerenveen dit seizoen Europees voetbal haalt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat deze wedstrijd bij vele ADO-fans tot woede zal leiden. ADO had deze wedstrijd met gemak moeten winnen, rond de 3-0. Ja, ADO heeft een paar duidelijke penaltymomenten gehad, maar daar moet je de wedstrijd niet op laten komen. Ze hadden de kansen duidelijk moeten afmaken. Als je dat niet doet, 'bekend verhaal'. En zo zie je...

7 maart 2015 om 22:53

Was maar een penalty moment voor ADO. Otigba raakte de bal helemaal niet, maar tikte Kramer op zijn kop. Kramer kopte de bal gewoon.

Tweede moment met Bikel was een twijfelgeval. Had hij voor een strafschop kunnen fluiten.

Staat wel tegenover dat Zuiverloon allang met rood in de kleedkamer had moeten zitten. Wat is dat een malloot geworden zeg. Schopte Thern ook nog eens uit de wedstrijd. Trapte ook nog na richting Namli.

8 maart 2015 om 10:39

Stop eens met het kijken door een Heerenveen bril.

Onterechte overwinning. ADO speelde beter en creerde meer kansen.

7 maart 2015 om 21:43

Effe de deksel op de neus voor de anti wedstrijd van ADO in heerenveen

7 maart 2015 om 21:46

Ik meen mij te herrineren dat Heerenveen destijds ook niet veel deed om de wedstrijd op gang te zetten, dusja.

Zeer verdiende overwinning. Zit echt helemaal geen idee achter bij den Haag en er is zeer weinig kwaliteit. Die mogen Kramer heel dankbaar zijn. Zonder hem degradatiekandidaat nummer 1

7 maart 2015 om 21:52

Jij ben niet goed bij je paasei Den Haag heeft genoeg kwaliteit en was vandaag ook een stuk beter als Heerenveen!

7 maart 2015 om 22:26

Jij heb zeker de wedstrijd gevolgd op teletekst?

7 maart 2015 om 22:35

Neem deze man niet serieus, zijn balkje is aardig groen maar hij provoceert alleen maar.

7 maart 2015 om 23:23

Zeer verdiende overwinning nog wel.. jou moeten we inderdaad niet al te serieus nemen. ADO Den Haag controleerde de wedstrijd en heeft dit verlies eerder aan zichzelf te wijten dan aan Heerenveen. Het kan gebeuren dat je na lange tijd weer eens thuis tegen een zeperd aanloopt.

8 maart 2015 om 08:06

Tja, zit wat in. Als je het zo bekijkt. Heerenveen had een hoog rendement gister en als je zelf verzuimd te scoren. Denk zelf persoonlijk dat gelijkspel meer verdiend zou zijn en eigenlijk wel had gemoeten.

8 maart 2015 om 19:10

Was sarcastisch bedoeld naar josephius. Er verdiende 1 ploeg te winnen en dat was ADO Den Haag!!!

Dit zijn lekkerste 3 punten. Wat De Roon net in het interview met FOX zei valt niks aan toe te voegen. ADO was vele malen beter, verdiende de overwinning, maar wij gaan weer op weg naar Friesland met 3 punten.
Slagveer hele wedstrijd bijna niet gezien, maar toch weer beslissend. Is echt een momenten voetballer, maar wel eentje die de laatste tijd erg belangrijk is! 3 punten bijschrijven en gauw vergeten deze wedstrijd!

Hoe onterecht, maar des te lekkerder deze overwinning! Ik moet wel zeggen dat die scheidsrechter een heeeeele slechte pot floot. Nadelig voor beide ploegen, maar ik denk toch het meest voor ADO. Maar ze hebben genoeg kansen gehad om te scoren dus om het verlies daaraan te wijten is in ieder geval niet terecht. Leuk om in de Haag een Fries kwartiertje te hebben!

7 maart 2015 om 23:38

Bikkel de nieuwe Vurnon Anita? Man, wat speelde die jonge uit Guinee lekker!

8 maart 2015 om 00:07

Nog 1 van onze vele talenten. Janio Bikel. Rustig aan de bal, overzicht, dat viel mij meteen op toen hij in het veld stond. Mag wel vaker zo invallen ja

8 maart 2015 om 04:56

Bikel, Kada, Huser, van Amersfoort, Vlap, Huizing, Voest, Kist en dan zal ik nog wel een paar vergeten maar dit zijn parels hoor, heerlijk die eigen jeugd, zeker 2/3e van dit rijtje en meer zal doorbreken denk-hoop ik.

8 maart 2015 om 10:07

Komt nog een hele goed lichting aan uit de jeugd volgens mij.

8 maart 2015 om 22:55

Dan ben ik St. Juste, Amin, Schoop en Albert Gudmundsson onder andere nog vergeten.

Hahaha nou lekkere overwinning! Niet geheel verdiend, maar in de 2e helft hadden we er misschien nog wel meer mogen maken. Scheidsrechter liet veel doorgaan, maar Zuiverloon had wel rood moeten hebben. Vond eerlijk gezegd alleen dat moment met Bikel een penalty, die andere met Otigba was nauwelijks te zien en vond ik eerder ongelukkig dan bewust hands. Op naar Ajax, verwacht daar weer een spektakelstuk in het Abe Lenstra!

7 maart 2015 om 22:08

Ik ook... Maar dan van Ajax als Heerenveen deze vorm aan de dag legt verwacht ik een 0-3

7 maart 2015 om 22:12

Heerenveen thuis of uit is een wereld van verschil hoor. Denk eerder dat Ajax met 3-0 verliest.

7 maart 2015 om 22:19

Heerenveen op gras en op kunstgras is een wereld van verschil. Daarnaast wat sch14fcb al zegt uit en thuis maakt een wereld van verschil en ten slotte is sc Heerenveen thuis tegen Ajax altijd een spektakelstuk zolang ik me kan herinneren, en dat kan altijd alle kanten op gaan. Ik hoop natuurlijk op een overwinning voor ons

Lelijke overwinning maar who cares!!

Ado had best een penalty mogen hebben, maar in tegenstelling tot wat Alberg zojuist duidelijk liet merken vond ik de arbitrage niet bepaald in het nadeel van Ado. Dan doel ik met name op Zuiverloon met het natrappen!

Sneu voor Ado, een mooie serie overwinningen is ten einde. Maar wij schrijven de puntjes bij.....

7 maart 2015 om 23:07

Gefeliciteerd

ADO was beter. Jammer ze hadden echt meer verdient. Maar dat geklaag iedere keer over de scheids wordt wel een beetje zielig. Penalty had zeker gekund. maar rood voor Zuiverloon had gemoeten.

7 maart 2015 om 22:08

Volledig mee eens. De Roon had op den duur ook een gele kaart verdiend.

7 maart 2015 om 22:21

Ook dat is waar.

7 maart 2015 om 22:34

Zal ik het even opsommen?
Feyenoord thuis, nac uit, dordt uit, gae uit, groningen uit, nu heerenveen thuis.

Ik ben nog paar vergeten. Maar dit zijn wedstrijden waarbij wij onterechte rode kaarten hebben ontvangen vroeg in de wedstrijd. Onterechte strafschoppen tegen hebben gekregen en strafschoppen en rode kaarten die niet 'gezien' zijn in het voordeel voor ado. Scheidsrechters zeggen 'sorry' of kaarten worden geseponeerd.

Vind je het heel gek dat we als ADO hierover beklagen? Bij PSV of Ajax gebeurd dit soort 'ongeluk' niet hoor. Niet zolang ik eredivisie volg (z'n 13 jaar). We spelen nu degradatievoetbal terwijl we voor het europees hadden kunnen spelen.

7 maart 2015 om 22:41

Europees voetbal? kom op man, iedereen verdient wat hem toekomt.
Wel zeuren dat je onrecht aangedaan wordt, maar gemakshalve even vergeten dat je ook bevoordeeld wordt want zuiverloon moet er gewoon af.

7 maart 2015 om 22:57

Hahahah, vertel ze dat maar in syrie. Of hebben de joden in de Wiwo2 ook verdient wat hen is toegekomen? Zo een dom antwoordt heb ik nog nooit gehoord. Zuiverloon had eraf gemoeten idd, al heeftie zn tegenstander niet geraakt. Maar dit soort gedrag moet niet getolereerd worden, ben ik met je eens. Verder is een kaart niet geven minder heftig dan onterecht een rode kaart WEL geven in de 12e minuut. Op die manier fluit je een wedstrijd dood. Bedankt nijhuis, kamphuis en janssen. Wat ons al 3x is overkomen.

7 maart 2015 om 23:45

Haha, iemand betichten van een dom antwoord en dat zelf in een nog dommere post verwerken... Doe je goed!!!

8 maart 2015 om 07:54

Verklaar je nader

8 maart 2015 om 11:15

Met betrekking tot het voetbal en de stand van de ranglijst, daar hebben we het over toch? Ik zie niet in wat oorlog en dergelijke hier mee te maken hebben. Als je die vergelijking trekt dan ben je echt beperkt hoor.

8 maart 2015 om 13:51

Oh jij hebt ze goed zien voetballen dit seizoen? Nou ik niet. Nog geen seconde.

Vond het geen penalty bij Kristensen, veel te nadrukkelijk op zoek. Hij stond ook vrij snel weer op om verder te gaan met het spel.

7 maart 2015 om 22:30

Precies, ik denk dat daar ook het probleem van ADO ligt. Ze gaan heel makkelijk liggen en zeuren dat hun onrecht aangedaan wordt. Begint een beetje irritant te worden.

7 maart 2015 om 22:47

Hoop trouwens voor jou niet dat heerenveen totaal 3 rode kaarten krijgt die vervolgens geseponeerd worden bij nader onderzoek en twee onterechte pingels tegen krijgt in een wedstrijd omdat de scheids dacht dat er hands gemaakt werd, wat dus niet bleek te zijn. Of een veldspeler die een keepersredding maakt en bewust een doelpunt voorkomt met z'n hand en gewoon door mag voetballen zonder gevolg. Dit ligt gevoelig, dit soort dingen zoek je niet op. Met je irritant.

7 maart 2015 om 22:36

Loooooooooool. Hij wordt vol op z'n enkel getrapt. Hebben jullie ooit zelf gevoetbald? Hahahah, lachwekkend deze reacties, hij raakt de bal niet eens.

8 maart 2015 om 00:11

Ik vond dat met die Kristensen en Bikel ook een penalty. We zijn wel goed weggekomen inderdaad. Eerst dacht ik dat die handsbal van Otigba ook een penalty had moeten zijn, maar hij raakte de bal niet met zijn hand.

8 maart 2015 om 08:48

Beste clay,
Geloof niet dat jij verstand hebt van voetbal en overtredingen! Wat een onzin jij hier neerzet niet normaal!!

En deze keer zat het met scoren niet mee , jammer. Volgende week weer nieuwe kansen

Jammer van de uitslag. Zeer onterecht. Scheids wederom niet echt goed. Strafschop hadden moeten krijgen en zuiverloon had eraf gemoeten. Verder heeft ADO het redelijk gedaan en heerenveen zwaar ondermaats, jammer dat heerenveen toch nog scoort in ons haags kwartiertje door een communicatie fout in de verdediging. Plek 16 komt akelig dichtbij met 6 punten. Maar ik denk dat we nog wel punten gaan pakken.

Ik wil graag aangifte doen wegens diefstal van 3 punten. Heerenveen is de dader, de scheidsrechter is medeplichtig. dat je hier niet "gewoon" 3-0 wint zeg tsjongejonge. Heracles maar inpakken dan. Come on Den Haag!!!

8 maart 2015 om 02:21

3-0 nog wel. En waar moesten die drie goals, behalve dat penaltymoment met Bikel, dan vandaan komen? En de heerenvengoal tel je dan voor het gemak niet mee? Het was een zwakke pot, waarin Heerenveen blij mocht zijn met drie punten. Maar Ado speelde ook gewoon zeer zwak. Om dan maar van drie goals uit te gaan is simpelweg lachwekkend.

8 maart 2015 om 18:33

ADO heeft de kansen niet gekregen om 3-0 te maken, dat klopt. Maar ze hadden wel de oppermacht om die kansen te kunnen creeeren. ADO verliest niet alleen van Heerenveen en de scheids, maar ook van zichzelf.

8 maart 2015 om 07:59

3 - 0 zou overdreven zijn. Ik denk dat we met 1 - 0 zeer blij mochten zijn en dat we met gelijkspel een terechte uit hadden. Meer zat er niet in deze wedstrijd. We verzuimde het scoren, heerenveen niet.

8 maart 2015 om 10:00

Er was maar 1 ploeg dat aanspraak maakte om te winnen en dat is ADO Den Haag. Heerenveen heeft in de eerste helft geen één keer op doel geschoten zo triest was het dus..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren